Bunun bir çözümü yok mu 😣

Bende ilk 6 ay tüm paramı saçma sapan yerlere kullanmıştım. Ama şimdi çok güzel biriktirebiliyorum. Bir arkadaşımi da aynı şekilde yönlendirip para biriktirmesini anlattım şimdi o da aynı yöntemi yapıyor. Kesinlikle kart kullanma harcayıp ne kadar kaldığını anlamiyosun. Mesela ben kendi maaşıma göre aylık mutfak masrafım da içinde 1000 lira ayırıyorum. Buda haftada 250 lira eder. 250 liradan fazla bir haftada harcamak yok. Param bitmiş gibi düşün. Tabi bunu siz kendi gelirinize göre ayarlayin. Aylık 1500 civarı birikim yapabilmeye başladım bu sayede. Ve yalnız yaşıyorsaniz benim gibi sürekli dışarıdan sipariş vermeyin. Evinizde yemeğinizi yapın.
İrade meselesi işte ne güzel, zorla mı harcatıyorlar sanki valla çok komiğim ya.. Ah ah

bir yıl vadeli kredi çekin. paranızı altın hesabına yatırın bankada dursun. kredi cekmek istemezseniz kredi kartına otomatik ödeme talimatı vererek birikim hesabına aktarın.

maaş çok gibi dursa da hoşunuza giden bı kaç parça sey alsaniz aciliyosunuz zaten direk🤦 Allah kolaylık versin
Ben bu banka işlerine pek hakim değilim

Kredi kartı vs borcunuz varsa ilk olarak onları kapatın. Ayın 15’inde maaşınızı aldığınız an online bankacılıktan altın hesabı açın ve hiçbir yere ödeme yapmadan ilk işiniz bir miktar altın almak olsun. Alt bir limit belirleyin. Her ay ne kadar sıkışmış olsanız da o limit kadar alım yapın. Limit çok az olmasın olabildiğince minimum limitinizi yüksek tutun. Online alışveriş uygulamalarını telefonunuzdan silin, takip ettiğiniz Alışverişe yönlendiren sosyal medya hesaplarını takipten çıkın. Benim de bekarken (hastalık derecesinde) alışveriş huyum vardı öyle ki ek ders+maaş hepsini makyaj, kıyafet+ ayakkabı çantaya harcardım (yıllar geçti ama) şu anda bile dolabımda hiç giyilmemiş şeyler var :KK43: Allah’tan Ailem borçlarımı hep kapatıyordu da bankasal bir kriz yaşamamamıştım yoksa altından kalkamazdım, evlendikten sonra da bırakmak istediğimde bu yöntemi izledim aşırı işime yaradı. Güzel de birikimim oldu. Bırakamasaydım muhtemelen yardım alırdım, önemli olan karar vermek ve istemek. İradenizi de çok güçlendiriyor.

Son düzenleme:
Benim arkadaşım otomatik altın hesabına talimat vermişti. Maaşi yatıyor bir miktarda altına gidiyordu her ay bireysel emeklilik sistemi gibi

İyi akşamlar kızlar çok büyük bir dert değil ama sizlerden bir tavsiye istiyorum..
Öğretmenim ve paramı har vurup harman savuruyorum resmen. Birikim de yapamıyorum bu yüzden.Çok sıkıntısını çekiyorum. Hani gereksiz şeyler almaktan bahsediyorum.
Ne yapsam acaba kendimi nasıl durdurabilirim.
Şöyle yaptım faydası oldu diyenlerden fikir bekliyorum özellikle. Lütfen yardımcı olur musunuz :KK43:
Not:Kızlar çok önemli bir detayı atladım öyle acele yazdım ki, nişanlıyım yakında evleneceğim. Bu daha kötü ya bekarlık ayrı evlilik ayrı :KK43:
benim gördüğüm ve duydugum kadarıyla erkekler cimri ,paraları kıymetli ,hatta kendilerini en güçsüz hissettikleri an paralarının olmadığı an sanırım en büyük huzursuzluk paradan kaynaklı oluyor bazı evililklerde sende nişanlının senden soğuma ihtimalini düşün ,harcayacağın parayı kenara koy aldım say birikim yap

Ben bu banka işlerine pek hakim değilim

maaşı aldığınız bankada temsilciniz oluyom en sağlıklı olan gidip onunla görüşüp bi yol izlemeniz olur.

mesela genelde size nakit harca kart kullanma denmis. ben de kredi kartı olursa harcamam ama nakit su gibi gidiyo elimde🤦

besim var mesela bozamiyorum devlet katkısı gitmesin diye. aylık 200 er tl kesiliyo hem benden hem eşimden. kredi kartından kesildiği için aylik belirlediğimiz kredi kartı limitini asmamak için az harcamaya çalışıyoruz:)
yani kendinize bi kredi kartı harcaması belirleyin aylik bunun içine birikim de ekleyin ki hareket alanınız daralsin.

Kredi kartı vs borcunuz varsa ilk olarak onları kapatın. Ayın 15’inde maaşınızı aldığınız an online bankacılıktan altın hesabı açın ve hiçbir yere ödeme yapmadan ilk işiniz bir miktar altın almak olsun. Alt bir limit belirleyin. Her ay ne kadar sıkışmış olsanız da o limit kadar alım yapın. Limit çok az olmasın olabildiğince minimum limitinizi yüksek tutun.
Altın hesabı bilmiyordum. Bütün bankalarda var mı acaba ilk işim bu hesabı açmak olacak. İnşallah faydası olur çok teşekkür ederim.

Bir süre minimalist yaşam üzerine belgeseller kitaplar dergiler takip etmenizi öneririm. Neyin ihtiyaç neyin tüketim çağının dayatması olduğu konusunda aklınıza yatan bir sınır çizmeniz de yardımcı olur. Özellikle evlenip yeni bir ev kuracakken fazlalıklardan ve fazla harcamadan kaçınmak çok kritik. Bunun yanında kredi kartı limitinizi düşük tutun mutlaka. Bir de borca gireyim geleceğe yatırım yapayım yolundan gidecek olsam araba yerine ev alırım. Araba keyfi olarak alınıyorsa tamam. Ama yatırım olarak alınacak birşey değil bence. Aldıktan 2 sene sonra değeri yarıya düşüyor.

benim gördüğüm ve duydugum kadarıyla erkekler cimri ,paraları kıymetli ,hatta kendilerini en güçsüz hissettikleri an paralarının olmadığı an sanırım en büyük huzursuzluk paradan kaynaklı oluyor bazı evililklerde sende nişanlının senden soğuma ihtimalini düşün ,harcayacağın parayı kenara koy aldım say birikim yap
Çok teşekkür ederim o kadar haklısınız ki evlilikte daha dikkatli olmak lazım bence.

maaşı aldığınız bankada temsilciniz oluyom en sağlıklı olan gidip onunla görüşüp bi yol izlemeniz olur.

mesela genelde size nakit harca kart kullanma denmis. ben de kredi kartı olursa harcamam ama nakit su gibi gidiyo elimde🤦

besim var mesela bozamiyorum devlet katkısı gitmesin diye. aylık 200 er tl kesiliyo hem benden hem eşimden. kredi kartından kesildiği için aylik belirlediğimiz kredi kartı limitini asmamak için az harcamaya çalışıyoruz:)
yani kendinize bi kredi kartı harcaması belirleyin aylik bunun içine birikim de ekleyin ki hareket alanınız daralsin.
Nakit kolay çekmezsiniz mesela ama kredi kartı her daim elimizin altında kredi kartı beni sıkıyor.

Back
X