Bunun bir çözümü yok mu 😣

Bir süre minimalist yaşam üzerine belgeseller kitaplar dergiler takip etmenizi öneririm. Neyin ihtiyaç neyin tüketim çağının dayatması olduğu konusunda aklınıza yatan bir sınır çizmeniz de yardımcı olur. Özellikle evlenip yeni bir ev kuracakken fazlalıklardan ve fazla harcamadan kaçınmak çok kritik. Bunun yanında kredi kartı limitinizi düşük tutun mutlaka. Bir de borca gireyim geleceğe yatırım yapayım yolundan gidecek olsam araba yerine ev alırım. Araba keyfi olarak alınıyorsa tamam. Ama yatırım olarak alınacak birşey değil bence. Aldıktan 2 sene sonra değeri yarıya düşüyor.
Evlilik durumumun olması işte beni harekete geçirmeli, borcumuz olacak yani birikimim olsa rahat ederim değil mi. İradesizim ah bu kafam.

Nakit kolay çekmezsiniz mesela ama kredi kartı her daim elimizin altında kredi kartı beni sıkıyor.

yok nakiti çok cabuk harcarim. alışkanlık sanırım ben atandıktan sonra kredi kartı kullanmaya başladım. netten alışverişe de geç başladım.

kendime aylık harcama limiti dışında esneklik göstermem:)
mesela telefonda alışveriş için uygulamalar varsa kaldırın. elinizin altında varsa girip sürekli bakiyosunuzdur.

işyerinde kızlar görüyorum bos vakitte sürekli bakiyolar🤦 sepete ariyolar favoriden fiyat indirim takip ediyolar🤦
bağımlılık resmen

yok nakiti çok cabuk harcarim. alışkanlık sanırım ben atandıktan sonra kredi kartı kullanmaya başladım. netten alışverişe de geç başladım.

kendime aylık harcama limiti dışında esneklik göstermem:)
mesela telefonda alışveriş için uygulamalar varsa kaldırın. elinizin altında varsa girip sürekli bakiyosunuzdur.

işyerinde kızlar görüyorum bos vakitte sürekli bakiyolar🤦 sepete ariyolar favoriden fiyat indirim takip ediyolar🤦
bağımlılık resmen
Tam üstüne bastınız desem. :KK48:
Ben de iş yerinizdeki kızlar gibiyim bağımlı olmuşum. Tam da bu demek istediğim. Uygulamaları siliyorum şimdi ve bir daha girmeyeceğim inşallah kendimle bir anlaşma yapmalıyım. Çok teşekkür ediyorum. ❤️

Tam üstüne bastınız desem. :KK48:
Ben de iş yerinizdeki kızlar gibiyim bağımlı olmuşum. Tam da bu demek istediğim. Uygulamaları siliyorum şimdi ve bir daha girmeyeceğim inşallah kendimle bir anlaşma yapmalıyım. Çok teşekkür ediyorum. ❤

size nacizane bı önerim daha var. şimdi telefona girdikçe boşluk hissi olur. e kitap gibi bişey indirip boş kaldıkça okuyun isterseniz kafaniz dağılır. ya da kelime oyunu sudoku gibi bisey indirim:)
rica ederim:)
uzun süre birakmak sancılı geçebilir😬😬

Allah kolaylık versin 🙏
bı sure reklam engelleme programı da kullanin da netye sörf yaparken celdirici reklamlar cikmasin önünüze:)

İyi akşamlar kızlar çok büyük bir dert değil ama sizlerden bir tavsiye istiyorum..
Öğretmenim ve paramı har vurup harman savuruyorum resmen. Birikim de yapamıyorum bu yüzden.Çok sıkıntısını çekiyorum. Hani gereksiz şeyler almaktan bahsediyorum.
Ne yapsam acaba kendimi nasıl durdurabilirim.
Şöyle yaptım faydası oldu diyenlerden fikir bekliyorum özellikle. Lütfen yardımcı olur musunuz :KK43:
Not:Kızlar çok önemli bir detayı atladım öyle acele yazdım ki, nişanlıyım yakında evleneceğim. Bu daha kötü ya bekarlık ayrı evlilik ayrı :KK43:

Bende bekarken sizin gibiydim sonra bir ara dank etti. Araba aldım. Borcunu ödedim 3 yıl. Kredim 5 yıllıktı. Baktım araba masraf ihtiyacımda kalmadı bir evde 3 araba var ve ben işe servisle gitmeye başladım. Sattım. Sattıktan sonra yüklü bir miktar para geçti altına çevirdim ondan sonrada her ay altın almaya başladım evlenene kadar. Evlendiğimde ailem bana yüklü miktarda altın takmış gibi oldu. Şanım yürüdü 🤣🤣 Şimdi o altınlar evimin peşinatı oldu.

size nacizane bı önerim daha var. şimdi telefona girdikçe boşluk hissi olur. e kitap gibi bişey indirip boş kaldıkça okuyun isterseniz kafaniz dağılır. ya da kelime oyunu sudoku gibi bisey indirim:)
rica ederim:)
uzun süre birakmak sancılı geçebilir😬😬

Allah kolaylık versin 🙏
bı sure reklam engelleme programı da kullanin da netye sörf yaparken celdirici reklamlar cikmasin önünüze:)
Yaa teşekkür ederim evet neye baksam sonra reklamı çıkıyor deli ediyor beni :KK48:

Bende bekarken sizin gibiydim sonra bir ara dank etti. Araba aldım. Borcunu ödedim 3 yıl. Kredim 5 yıllıktı. Baktım araba masraf ihtiyacımda kalmadı bir evde 3 araba var ve ben işe servisle gitmeye başladım. Sattım. Sattıktan sonra yüklü bir miktar para geçti altına çevirdim ondan sonrada her ay altın almaya başladım evlenene kadar. Evlendiğimde ailem bana yüklü miktarda altın takmış gibi oldu. Şanım yürüdü 🤣🤣 Şimdi o altınlar evimin peşinatı oldu.
Süpersiniz valla ne güzel yapmışsınız. Hayrını görün inşallah 😊❤️

Süpersiniz valla ne güzel yapmışsınız. Hayrını görün inşallah 😊

Ooo ben gördüm helal kazanç, alın terim olduğu için ev bir yılda 2 katı arttı. Darısı size inşallah ❤
Her ay bir altından çok bilezik daha mantıklı eğer maaşınız iyiyse zira bileziğe kıyıp bozdurmuyosunuz. Altında elinizin altında kolay bozdurulabilen bişey gibi gelip sıkıştığınız ilk an bozuveriyorsunuz. Bizzat denendi 😉

Altın hesabı açtım diyelim mesela oradaki paraya ihtiyacım olursa nasıl alacağım neye göre yani? Gerçekten pek bilmiyorum daha çözemedim.
Altini bozduracaksiniz. Kuyumcudan altin alip satma isleminin online versiyonu. Altini kolay kolay satmazsiniz. Ha ben duramam harcarim diyorsaniz vadeli hesap acin, vade dolmadan para yatirip cekemezsiniz

Ooo ben gördüm helal kazanç, alın terim olduğu için ev bir yılda 2 katı arttı. Darısı size inşallah ❤
Her ay bir altından çok bilezik daha mantıklı eğer maaşınız iyiyse zira bileziğe kıyıp bozdurmuyosunuz. Altında elinizin altında kolay bozdurulabilen bişey gibi gelip sıkıştığınız ilk an bozuveriyorsunuz. Bizzat denendi 😉
Amin çok sağolun😊. Allah hayırlı kazançlar versin inşallah. Altın hesap ya da altın ya da bilezik alayım en iyisi.

Altın hesabı açtım diyelim mesela oradaki paraya ihtiyacım olursa nasıl alacağım neye göre yani? Gerçekten pek bilmiyorum daha çözemedim.
Altin hesabinizda para degil gram altin olacak. Tl yerine au yani. Dolar almak gibi bir sey. Avantaji kur yukselince kâr yapacaksiniz

Back
X