Bunun bir çözümü yok mu 😣

Her ay belli kısmını vadeli hesaba yatırın, vade bozulmasın diye çekemezsiniz 😁
Vadeli hesap öyle mi oluyormuş bilmiyordum ikisi arasındaki farkı:KK48:
Altini bozduracaksiniz. Kuyumcudan altin alip satma isleminin online versiyonu. Altini kolay kolay satmazsiniz. Ha ben duramam harcarim diyorsaniz vadeli hesap acin, vade dolmadan para yatirip cekemezsiniz
Bozduracağım mı nasıl uygulamadan mı ay gece gece kafam gitti zaten :KK48:

Taksitli bir şeyler al biz de eşimle hiç birikim yapamıyorduk taksitli almaya başladık her şeyi öylece daha büyük şeyler sahibi olmaya başladık

Çok mantıklı, hayır yani alınır tabi ihtiyaç olur birşey olur.. Ben beğenip alıyorum yani maksat alayım aslında ihtiyaç değil :KK43:

Arkadasim zaten ev kiraysa tek basinaysan faturalar+ kira+ market+ ulaşim+pazar...eline fazla bisey kalmaz, sen kozmetik kiyafet filan diyorsun sanirim ama kitap gezi sinama tiyatro....gibi insanca yaşama giderlerini de bu listeye eklediğinde zaten hiçbisey kalmaz...aldığin yanina kar, evlenince kocan da zengin degilse bunlari giyer sürersin anca, şimdiden kasma kendini çok açılmadan keyfine göre yaşa

Nakit harcama, kredi karti kullanmama

Maas yatinca direk parayi ayirma, altin dolar euro alirdim azicik da olsa

Alisveriste cok secici olma, 2. Ele sans verme

Ben nişanlıyken hiç para biriktiremedim. Her şeyi minimal tutmama rağmen o kadar çok ödemem oldu ki 😕 hatta şuan bazı şeylerin taksidini ödüyorum. İki aya bitecek ondan sonra biriktirmeye başlarım belki

Kontrolsüzce alışverişin altında çoğunlukla psikolojik bir etken, bir tetikleyici yatar.
Alışverişin kişiye verdiği haz, beyinde bazı hormonları devreye sokar ve kişi aynı hazzı tekrar yaşamak için alışveriş eylemini tekrarlamak ister, bir süre sonra adeta bir kısır döngüye girer.
Alışveriş bir bağımlılık haline dönüştüyse profesyonel yardım almak gerekir.
İşin bu boyutunu araştırmanızı tavsiye ederim.

Kontrolsüzce alışverişin altında çoğunlukla psikolojik bir etken, bir tetikleyici yatar.
Alışverişin kişiye verdiği haz, beyinde bazı hormonları devreye sokar ve kişi aynı hazzı tekrar yaşamak için alışveriş eylemini tekrarlamak ister, bir süre sonra adeta bir kısır döngüye girer.
Alışveriş bir bağımlılık haline dönüştüyse profesyonel yardım almak gerekir.
İşin bu boyutunu araştırmanızı tavsiye ederim.
Teşekkür ederim araştıracağım. Doğrudur bir haz söz konusu zaten büyük ihtimalle bu hoşuma gidiyor benim.

Şu an çeyiz alışverişi dönemindesiniz. Sosyal medyanın gazına gelmeyin. Sayfalar görüyorum 5 6 çeşit su bardağı takımı almış. Sadece 1 2 takım kullanabilirsin. Düğünden önce 10 takım nevresim seti almış çok gereksiz. En beğendiğiniz ürünlerden 1 2 tane alın ki düğünden sonra da beğenirseniz alabilin. Her geçen gün yeni bir şey çıkıyor. Moda değişiyor. Ürünler güzelleşiyor. Daha sonra da alışveriş yapabilmek için bugün evi doldurmamak gerek.

Şu an çeyiz alışverişi dönemindesiniz. Sosyal medyanın gazına gelmeyin. Sayfalar görüyorum 5 6 çeşit su bardağı takımı almış. Sadece 1 2 takım kullanabilirsin. Düğünden önce 10 takım nevresim seti almış çok gereksiz. En beğendiğiniz ürünlerden 1 2 tane alın ki düğünden sonra da beğenirseniz alabilin. Her geçen gün yeni bir şey çıkıyor. Moda değişiyor. Ürünler güzelleşiyor. Daha sonra da alışveriş yapabilmek için bugün evi doldurmamak gerek.
Öyle haklısınız ki fazla almaya ne gerek var ki tabak çanak kırılırsa da kırılsın, sonra yine alınır ne olacak. Sosyal medya da çok cezbediyor her gün ye bir şey çıkıyor ona baksak ohoo... Çok teşekkür ediyorum çok motive oluyorum😊❤️

Back
X