• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bununla ömür geçmez.

Benimde kafamın basmadığı tek konu bu ortak hesap meselesi....

Adam evdeki her işe ortak oluyor mu?
Misafir gelince benimle birlikte hazırlık ve temizlik yapıyor mu?
Onun ailesine gelinlik yaptığım ölçüde benim aileme damatlık yapıyor mu?
Bebegi benimle birlikte karnında taşıyor mu?
Geceleri ben bebe emzirmeye kalkınca o da kalkıyor mu?
Çocuklar hasta iken benimle birlikte sabahlıyor mu?
🙄🙄🙄

Niye herşeyi tek başıma yaparken adamın ev geçindirmesine ortak olacağım ki....

Nerde adalet...
Benimki hepsini yapıyor. Gecen benim yerime de doğurdu. Helal olsun gocama param ohhh maasım yatsa da hesabına aktarsam🥰

İstenilen yer dayı, almasın.
Görümce ne alaka, koskoca adam silah zoruyla alıyor değil ya.

galiba idrak edemiyorsunuz ya da bekarsınız.
dayi degil baba bile çocuğuna birsey alacakken eşine danışır kaldiki yegen abla kuzen arkadaşa harcamak.
kim neden evinin rızkının baskalarina gitmesine tahammül etsin?
iphone 15 bine de var 5 bine de 3 bine de..
3 bin tl bu devirde bi çalışanın maaşı kadar..
anlayabiliyor musunuz bunu..Maaş !

Eşin rizasi olmadan kredi cekemezken bu boşanma nedeni iken sürekli akrabaya pahali hediyeler de yine boşanmada aleyhte kullanilir.

dayi degil baba bile çocuğuna birsey alacakken eşine danışır kaldiki yegen abla kuzen arkadaşa harcamak.

Eşin rizasi olmadan kredi cekemezken bu boşanma nedeni iken sürekli akrabaya pahali hediyeler de yine boşanmada aleyhte kullanilir.
Hanımefendi anlamamakta ısrar ediyor anlatıp da boşuna kendini üzüyorsun kuzum 😂😂😂Kendisi de Konuda ki görümcelerden sanırım

Hanımefendi anlamamakta ısrar ediyor anlatıya boşuna kendini üzüyorsun kuzum 😂😂😂
"Bekara karı boşamak kolay" diyelim kısaca :KK70: :KK70:

Aslında BDV ye yorum yapma liyakatı olması lazım...

15-16 lıklar bile ahkam kesiyor

Son düzenleme:
Benim eşim asgari ücretle calısıyo ben ev hanımıyım şuan ,yani güvenliğim aslında koronadan dolayı iş yok herneyse ,benim eşimin peşinide amcasının karısı rahat bırakmıyo afedersin sıçamasa eşimi arar benim yuvam dagılıyordu az kalsın düşün yani .allaha havale ettim eşimin iyi niyetinden faydalanıyolar

Benim eşim asgari ücretle calısıyo ben ev hanımıyım şuan ,yani güvenliğim aslında koronadan dolayı iş yok herneyse ,benim eşimin peşinide amcasının karısı rahat bırakmıyo afedersin sıçamasa eşimi arar benim yuvam dagılıyordu az kalsın düşün yani .allaha havale ettim eşimin iyi niyetinden faydalanıyolar

Aynen acımış ona sürekli telefonu göstermiş dayı telefonum kırık die bide özel okula gidiyo arkadaşlarıma rezıl oluyom falan babası da yeni telefon almış kızının ihtiyacı varsa önce ona alsaydı dedim. Sankı kızı kurmuşlar 2 günlüğüne şehir dışından gelmişler benımkı çok acıyo onu anlamıom konuşmuyoruz şuan bende borca gircem artık kararımı verdim

Aynen acımış ona sürekli telefonu göstermiş dayı telefonum kırık die bide özel okula gidiyo arkadaşlarıma rezıl oluyom falan babası da yeni telefon almış kızının ihtiyacı varsa önce ona alsaydı dedim. Sankı kızı kurmuşlar 2 günlüğüne şehir dışından gelmişler benımkı çok acıyo onu anlamıom konuşmuyoruz şuan bende borca gircem artık kararımı verdim
Benim eşim aşırı derecede merhametli ve biri ona bi tas çorba verse zamanında kendi canını bile verir.benim eşimde yedek telefonumuzu götürdü verdi amcasının kızına neymiş tlfnu garantideymiş,kızıda nişanlı ,nişanlısında isteyemiyo eşimden istyo yani çünkü benim eşim saf biliyorlar hemen işlerni yaptırtacaklarını

Gorumcenizde akil olsa kardesinin artik evli oldugunu o parada karisininda söz hakki oldugunu düşünür ve cocuguna tembihler sakin isteme diye.Sizi resmen hice sayiyorlar.Sizin yerinizde olsam kac paraya aldiysa telefonu ayni miktardaki parayi ortak hesaptan ceker anneme verirdim.Ve her bunu yaptiginda ayni miktarda anneme hediye alacagim derdim

Ah ah
Esimin ailesi dugunu esya borcunu esimin ustune attilar sadece 3500 tl verdiler oda zorla
Ama nisanlanana kadar oglum seni ben evlendirecegim deyip esimin butun parasini almis esim de 6 abisine yapan bana da yapar demis
Biz dugun esya borcu oderken kaynim hastaliktan dolayi issiz kaldi ben 2 aya bir alisveris yapip goturelim dedim esime Allah kimseyi kimseye muhtac etmesin
Kp ise surekli beklemeye basladi biz hem kiraa esya masraflari oderken kendisi sadece kari koca kendi evlerinde 2100 tl ile gecinemediklerinden yakindigini soyledi hatta esime bir ay birlikte alalim demis bende bu ay olsun ama bir daha ortak alma biz alacagimiz zaman aliyoruz zaten deyip tersledim
Yalnizken aklina girip bu durumun geleceginiz icin tehlikeye girecegini anlat
Ev aldik 2800 tl maas aliyor esim 2000 tl odeme yapiyoruz hala beklentideler gorumumden ceyrek almistik oda parasini getirin dedi esim goturdu kp de esimi izliyormus eskiden elime veriyordu paraayi simdi ah ah diyor zahar esim 😒😒

Sizin gecen gun bir postunuzu gormustum faize bulasmadan ev aldik diye. 2.000i nereye oduyorsunuz ciddi merak ettin bunu? O kalan 800 le nasil idare ediyorsunuz? Formulu varsa sevabina soyleyin yaw :)

Allah aşkına 2 çocukla nasıl 250 market ya.Ne ediyor ki bu devirde o paraya.5 kiloluk yağ olmuş 50 lira.Gercekten merak ediyorum ne pişiriyorsun , ne yapıyorsun?.Bende birikim yapıyorum çocuklar için ama 100 lira manav için ne ya hemde 1 aylık yani 🙄banada söyle
Ilcede oturmanin avantajlari aslinda birde annemle cok yakiniz her zaman destek olur
Ay ortasinda bez islak mendil biterse alir torunlarina
Bahcem oldugunu yazmayi unutmusum
Oyle buyuk deil ha bu sene domates senesiydi masAllah o beni kurtardi biber patlican kabak bamya
Kuruluklarda bahceden cikti sukur
sadece meyve 100 tl oluyor bazen canim
Market alisverinde 300 den asagi inmezdim ama ustelik 2 cocugumda bezli bimin bezini kullaniyorum alisverisimin hepsini bimden yapiyorum daha ucuz bir yer yok yemekleri lezzetlendirmek benim elimde
Ha zeytinyagi tuketiyoruz ki onu da babam saolsun fabrikasindan veriyor yag yerine bezler mi geliyor olabilir
Cocuklarimin abur cubur herseylerini iptal ettim yerlere dokuluyor evimizin bereketi kacmisti
aylik 4 koli yumurta girer eve omlet yaparim sabahlari bol bol ikisidee yer Allaha sukurler olsun

Sizin gecen gun bir postunuzu gormustum faize bulasmadan ev aldik diye. 2.000i nereye oduyorsunuz ciddi merak ettin bunu? O kalan 800 le nasil idare ediyorsunuz? Formulu varsa sevabina soyleyin yaw :)
Bir ustte karisik olarak yazdim😄😄
Anneannem rahmetli olunca buyuk dayim burasi bir tek sana yakisir dedi
Ve annemin arkasindaki evi aldik tabi annem nenem icin balkondan merdiven yaptırdı 😊
105 bin dediler
Merkezde eski 2 katli evin karsiligi olarak dedi daayim annemle hisselerini degistirdiler
17.5 kucuk dayima odendi
17.5 buyuk dayima yarindan itibaren 2000 kalacak insAllah
70 bin de anneme
Annemde 4 boldu 17.5 sana miras birakiyorum dedi 2.5 ta torunlarima
Kaldi 50bin
3 aylik evli iken altinlarimi anneme vermistim degeri 10000 tuttu evi alirken
Kaldi 40000 ama babama tapu ustu sonra saolsunlar ilk aylar elkt su faturasini odediler oldu mu sana 5000
Yani toplam 47000 borc kaldi
Kucuk dayimin parasi hazirdi
Buyuk dayimda kredi cekmeyin dedi bizde aylik verelim dedik

Allah aşkına 2 çocukla nasıl 250 market ya.Ne ediyor ki bu devirde o paraya.5 kiloluk yağ olmuş 50 lira.Gercekten merak ediyorum ne pişiriyorsun , ne yapıyorsun?.Bende birikim yapıyorum çocuklar için ama 100 lira manav için ne ya hemde 1 aylık yani 🙄banada söyle
Biraz pratik ol belki calisiyorsun ama her turlu yiyecegi icecegi evde yap disariya alistirma ara sira da yesinler ama yoksa buyuyunce herseyi tersine yaparlar
Sadece liste yapip ne lazim bana demelisin nelerden vazgecmeli

Mesela ben et pisirirken asla yag kullanmam kurban kesmis oldugumuz kecinin yaglarini cektiririrm posetlerim etli yemeklerde tavuktaa olsun o yagi kullanirim
Nohut fasulye gibi yemeklerde de kurbanin her yerinden faydalinmali yasakli yerleri tuketme yeter

Bir ustte karisik olarak yazdim😄😄
Anneannem rahmetli olunca buyuk dayim burasi bir tek sana yakisir dedi
Ve annemin arkasindaki evi aldik tabi annem nenem icin balkondan merdiven yaptırdı 😊
105 bin dediler
Merkezde eski 2 katli evin karsiligi olarak dedi daayim annemle hisselerini degistirdiler
17.5 kucuk dayima odendi
17.5 buyuk dayima yarindan itibaren 2000 kalacak insAllah
70 bin de anneme
Annemde 4 boldu 17.5 sana miras birakiyorum dedi 2.5 ta torunlarima
Kaldi 50bin
3 aylik evli iken altinlarimi anneme vermistim degeri 10000 tuttu evi alirken
Kaldi 40000 ama babama tapu ustu sonra saolsunlar ilk aylar elkt su faturasini odediler oldu mu sana 5000
Yani toplam 47000 borc kaldi
Kucuk dayimin parasi hazirdi
Buyuk dayimda kredi cekmeyin dedi bizde aylik verelim dedik

Bacim gece gece beynim yandi :) Anlamadim ama saglikla, mutlulukla gule gule oturun.

Hediye aldığı kişi sanki yeğeni değil de bir yabancı gibi bahsetmişsiniz. Çok merak ediyorum siz kendi yeğeninize hediye alacakken eşiniz böylee bir tepki verse ne hissedersiniz? Adamı rahat bırakın imkanı varken yapıyor. Olmayan zaten yapamaz.

valla ben daha bir hafta once iphone aldım 16 bin 350 tl verdim icime oturdu zor ikna ettim alana kadar keske benim de böyle bir dayım olsaydı bedavadan alırdım kredi kartına tek cekim o sifreyi girerken parmaklarım titredi

Back
X