• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bununla ömür geçmez.

6 yıldır kullandığım ıphone telefonum sık sık arıza yapıyor, ört ki ölem diyor, yenisi 7.600 TL olunca az daha idare etsin diyorum.
Evimiz kira değil, borcumuz yok, çalışan bir kadınım ama zaman, düşünmeden para harcanacak zaman değil.
Kusura bakmayın ama eşiniz sorumsuz ve hesabını-kitabını hiç bilmeyen biri.
12 yaşındaki bir çocuğa bu kadar pahalı bir telefon almak ayrıca aymazlık.
Bunun yeğen sevgisiyle, 'imkanı varsa alır nolacak?'la da ilgisi olamaz, çocuğa iyilik değil tersine kötülük bu.
Kısacası Allah yardımcınız olsun.

Biz de iki memuruz ama düğünümüzü bile zor yaptık şu zamanda cidden olacak iş değil biz burdan ne desek boş eşinin aklını basına toplaması lazım gidip kavga etsen cimri olan kötü olan sen olursun kendi düşünmesi lazım artık bir aile sahibi olduğunu idrak edememiş sanırım 🙄🙄🙄

Hatunlar yavaş, kırmızı buton çökmüş öyle diyolla, error veriyor bildirimler😂
Yavaş yavaş, teker teker basın:KK70:

Benim yeğenim olsa, imkanım varsa istediğini alırım, ne koca tanırım ne başka birini.

Kocam da keşke alsa yeğenlerine ama ben alıyorum maalesef, kocam adına yani dayıları adına utanarak az yapmaya çalışıyorum çünkü ‘dayım yapmaz yengeden gördük’ demesinler, üzülmesinler diye.
Bu kadar net...
Yani ihtiyaçları olsa yapsın asla sözünü yapmam ben de ama benimkiler görümcem ve kocasının çok iyi birer meslekleri var,3.evi alma planları var,gelirleri çok iyi ama para harcamayı sevmezler..öocukların herşeyde gözleri kalıyor,alıştılar kızımda gördükleri herşeyi eşimden istiyorlar..benim ve çocuğumun rızkını yediriyormuş gibi geliyor bu bana ve rahatsız oluyorum..kaldı ki ben zamanında çok işsizlikte çektim o zaman kimse arayıp sormuyordu,işler iyi gidince “abicim,dayıcım” diye peşimizden düşmüyorlar

Oyle saçmalık mi olur.benim oğlum da 6 yasinda dayisi geldikce ondan birşeyler istiyor ben diyorum oğlum o çok pahalı başka birşey de.kardeşim oğluma doğumgünü hediyesi esofman takimi alacaktı geçen yil su markayı alacam dedi ben dedim yok lcw kotonda çok güzel şeyler var uygun fiyatlı ordan al.benim katdesim de yeni evli.karı koca çalışıyorlar evet imkanları var ama neden yük olayim herkesin kendine göre bir hesabı var .daha evleri yok kiradalar.ha bende çalışıyorum oğluma çok şükür istediği şeyleri kendi paramla aliyorum.oldu ki kardeslerimdem biri pahalı birsey aldı oğluma yada bana ben onu onlara birsekilde bir hediyeyle telafi ederim..ufak tefek hediyeler olabilir ama böyle pahalı şeyler aldirilmasi saçma

Maaş kartın eşinde ise hemen al.
Evin masraflarını çaktırmadan eşine yükle, parası yetmeyince yaptığı hatayı aanlayacaktır.
Daha da olmuyorsa bir borca sok eşini, başka türlü zor düzelir
Merhaba sevgili kk üyeleri, eşim ve ailesi sorunum. Sürekli yeğenin eşimden bişey istemesi oyle istenen kıyafet oyuncak değil xbox, tablet, telefon akıllı saat vs bekarken eşim alıştırmış. Kışın ipad i bozulmuş eşimden yenisini istedi ben kavga kıyamet evdeki samsung hiç kullanılmamış tableti verdik ipad aldırmadım. Yeni evliyim görümcem hafta sonu ilk kez evime geldi neyse zaten sevmiyorum onları düğün üzeri yaptıklarından ama güler yüzlü davrandım bu akşam gidecekler öğleden sonra izin aldım eve geldim ki eşim yeğenını telefon almaya götürmüş hemde ıphone:KK12: ben eve geldim eve yoktular arkamdan eşim gitmiş habire dayından iste diyorlar. Bu kişiler yoksul muhtaç değil olsa anlarım bizim daha evimiz bile yok karı koca memuruz eş kişisi laftan anlamıyor benim ne cimriliğim kalıyor ne paragözlüğüm sinirlerim bozuldu nasıl davranmalıyım lütfen akıl verin

İşine direct olarak ev aldır borca sok..kartlara sen el koy..sıkı yönetim ..olağan üstü hal ilan et..onlar bu durumda zaten bir daha dayıyı görmezler..hatta borç isteyin onlardan tamamen aranız buz kesecektir😝

Ozman ortak hesap kullanma o oyle yapıyorsa. Sende pırlanta yuzuk kolye fln al onları ode. Verme para sonra yegenıne nasıl alıyorsa alsın yada aılrmın ıbtıyacı var de annende bırıkım yap dara dusunce harvamaz. Tamam yegenı alsında az ucuz seyler alsın sızın maas eve yetıyorsa demek oda boyle seylere harcıyor ben olsam ortalıgı ayaga kaldırırm yada eve bellı bır mıktar para ayırırım

Eşinizin sizi paragözlülükle suçlaması haksızlık. iPhone altı yedi binden aşağı değil. O da modele bağlı. Yeni olanları söylemiyorum bile.
Kiminin bir aylık kiminin üç aylık maaşı. Yahu bir koltuk takımı parası, beyaz eşya parası.
İnsanın yeğenine hediye alır almaz değil. Ama bir ölçüsü vardır.
Görümcenizden yedi bin lira borç isteyin bakalım ne tepki verecek ya da atıyorum benim şu eşyam eksik alır mısın diye bir sorun.
Eşinizin harcadığı miktar kadarını ben de yeğenime, anneme, kardeşime vs. telefon alıyorum veya aldım diyerek bir kenara koyun. Eşinizin her gereksiz harcamasında aynı miktarı siz de ya harcayın ya da kenara koyun. Tepki verirse bu kadar paragöz olma deyin.
Konu sahıbı bence boyle yap arkadas haklı aıleme bısry aldım de at koseye

Merhaba sevgili kk üyeleri, eşim ve ailesi sorunum. Sürekli yeğenin eşimden bişey istemesi oyle istenen kıyafet oyuncak değil xbox, tablet, telefon akıllı saat vs bekarken eşim alıştırmış. Kışın ipad i bozulmuş eşimden yenisini istedi ben kavga kıyamet evdeki samsung hiç kullanılmamış tableti verdik ipad aldırmadım. Yeni evliyim görümcem hafta sonu ilk kez evime geldi neyse zaten sevmiyorum onları düğün üzeri yaptıklarından ama güler yüzlü davrandım bu akşam gidecekler öğleden sonra izin aldım eve geldim ki eşim yeğenını telefon almaya götürmüş hemde ıphone:KK12: ben eve geldim eve yoktular arkamdan eşim gitmiş habire dayından iste diyorlar. Bu kişiler yoksul muhtaç değil olsa anlarım bizim daha evimiz bile yok karı koca memuruz eş kişisi laftan anlamıyor benim ne cimriliğim kalıyor ne paragözlüğüm sinirlerim bozuldu nasıl davranmalıyım lütfen akıl verin
Yeğeniniz var mı
Eğer var ise bir iPhone da ona alın çok ciddiyim
Yoksa ablaniza kardesinize hatta anne babanıza bunlardan herhangi birine alın

Pandemiden dolayı araç tedarik edilmiyor kapora verip bugun hırsla gidip arabaya yazıldım arabalarda bi ev fiyatı resmen kocama araba alacam kapora verdim dedim konuşmuyoruz da şimdi allah sonumuzu hayır etsin

Neden küsmüş ki yoksa bu adam paragöz ya da cimri mi 😀 Yahu ortak mala giriyor o araba bence sevinsin ben olsam beşibiyerde alır para kaçırırdım bu adamdan, siz hala insaflı davranıyorsunuz 🤓

Ne dayılar varmış.
Eşinin yaptığı büyük düşüncesizlik kim olsa kavga çıkartır.
Ufak tefek şeyler değil her biri sizin bir aylık maaşınız kadar
Çok istiyorsa görümcen çalışsın alsın oğluna

Şaka gibi okuyunca inanamadim. Yegene iPhone almak . Gidip bakkaldan cips cikolata alır gibi yani.. bence siz haklısınız ve bu düşünceniz de cimrilik felan değil. Ama bunu eşinize nasi kabul ettirirsiniz orası biraz zor. İnsanlar kendi aileleri söz konusu olunca ne harcadiklarina bakmıyorlar bu bizim için de gecerli.. Allah yardımcınız olsun.

200 elkt su
250 market
100 bakkal
100 tlf faturasi
100 arada harcanir
100 manav
Allah aşkına 2 çocukla nasıl 250 market ya.Ne ediyor ki bu devirde o paraya.5 kiloluk yağ olmuş 50 lira.Gercekten merak ediyorum ne pişiriyorsun , ne yapıyorsun?.Bende birikim yapıyorum çocuklar için ama 100 lira manav için ne ya hemde 1 aylık yani 🙄banada söyle

Hatunlar yavaş, kırmızı buton çökmüş öyle diyolla, error veriyor bildirimler😂
Yavaş yavaş, teker teker basın:KK70:

Benim yeğenim olsa, imkanım varsa istediğini alırım, ne koca tanırım ne başka birini.

Kocam da keşke alsa yeğenlerine ama ben alıyorum maalesef, kocam adına yani dayıları adına utanarak az yapmaya çalışıyorum çünkü ‘dayım yapmaz yengeden gördük’ demesinler, üzülmesinler diye.
Bu kadar net...
Yalnız koca kendi parasıyla almıyor onun içinde eşinin parası da var ve danışılmadan alınıyor

E dayı, imkanı var ve yapıyor.
Onu engellemek yerine harcadığı kadar bir tutarı siz de ortak hesabınızdan kendinize çekin, biriktirin, harcayın ya da ailenize verin.

Bana da fazla paragöz geldiniz kusura bakmayın.
Ha evinizde yiyecek yemek olmaz anlarım ama bunları alabiliyorsa imkan var demektir.

yaa rica etsem bana iphone alır mısınız?

Back
X