Burada yaşamak istemiyorum

YeniHayat

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
23 Mart 2010
883
2
0
Ankara
Biliyorum, kimse cevap yazmayacak, kimseninde umrunda değil aslında, depresyondayım bugün, demin aldığım telefonla hem sevindim, hem isteğim dahada arttı.
Evet, burada yaşamak istemiyorum, ben kendi memleketimde, geçmişimin olduğu, insanların birbirine gülümseyip selam verdiği yerde yaşamak istiyorum. Çocuklarım kocaman bir aile içerisinde yaşasın istiyorum, tıpkı biz gibi. Burada tek başımıza yaşamak bomboş gibi geliyor. Demin çocukluk arkadaşım aradı, 1 hafta olmuş memleketimize taşınmış. O kadar mutlu oldumki onun adına, hayaller kurduk, sizde gelin eskisi gibi birlikte olalım dedi, görümcemle hep hayaller kuruyoruz, ben oraya gideceğim, akraba günleri yapacağız:))
Sokağa çıktığımda tanıdık simalar görmek istiyorum, arkadaşlarıma komşularıma gideyim, onlar bana gelsin istiyorum. Şu kısacık hayatta ailemden, sevdiklerimden ayrı olmak istemiyorum. İyi günde kötü günde tanıdıklarımla olmak istiyorum. Maddi anlamda daha rahat olalım istiyorum.
Şu camdan beni fırlatsınlar, gözümü açınca orada olayım istiyorum, içim içime sığmıyor, bunalımdayım...

Bir insanın mutlu olmadığı yerde yaşaması ne zor..
Bence eğer şu an yapılabilecek bişey yoksa olduğunuz yeri kabullenin,daha sık gezin,tozun,kafanızda kurmayın bu kadar..
Güzel anıların olduğu her yerde yaşamak mümkün yeter ki biz bunu başarabilelim..

seni çok iyi anlıyorum
insan doğup büyüdüğü yeri arıyor
ama hayat şartları işte
ne demişler doğduğun yer değil doyduğun yer demişler

bende sebi çok iyi anlıyorum..çevreni arkadaşlarını aileni tanıdık sokakları bildik yüzleri bırakıp kocaman ve yabancı bir şehre gelmek alışmak çok zor.

her sokakta yürüdüğünde her parkta oturduğunda "şimdi memlekette olsaydım şurdan 10 tane tanıdık geçerdi sohbet ederdk" diye geçer içinen

arkadaş edinirsin ama hiç biri eski dostların gibi olmaz.onca sene birliktegeçirdiklerin kadar candan olamaz.sanki seni dinlerlerken ayıp olmasın diye dinliyorlarmış gibi gelir.

ortam çoktur imkan çoktur ama bi akraban bi arkadaşınolmadan çok yavan gelir.tadı tuzu olmaz

ama alışmak zorundasındır.eşini seviyorsan ve doğduğuın değil doyduğun yerse yerin hepsine alışırsın

üzülme

zaman alır ama alıoşırsın

ben memurum, gidebilirim, eşim şuan çalışmıyor, sınava hazırlanıyor ama atanması çok zor. belirsizlik beni öldürüyor, evimde çok mutluyum ama sadece ev yetmiyor insana, trafik, gürültü deli ediyor beni. kendimi makine gibi hissediyorum şu an. iş-ev-iş-ev. tabi dışarıda çok çıkıyorum, gezmeyi seviyorum ama yetmiyor alışveriş merkezleri bana, geleneklerine bağlı biriyim.

eşimle aynı memleketteniz, diyorum bazen herkes sığdı oraya bir biz sığamadık, arkadaşlarım hep orda, bazısı öğretmen, bazısı doktor muayenehane açmış, bazısı memur

memurmuşsunuz tayin ayarlayabilseniz aslında çok da zor olmaz.imkansızdeğil gitmek aslında

becayis imkaniniz yokmu memleket neresi

bilmemki, kurumdan kuruma becayiş olurmu? ben nerde çalıştığımı söylemeyeyim ama bütün illerde şubeleri var ama benim çalıştığım birim genel müdürlükte. eşim memlekette iş bulsa eş durumundan gidebilirim herhalde yada kurum değiştirerek.

siz yine baska bir sehire tasinmissiniz
biz baska bir ülkeye tasindik zor ama insan neye alismiyorki
bi bakmissin ordada arkadaslarin oluvermis
sonra bir bakmissin eskiden ne güzel dedigin yer simdi sana yabanci olmayacak sey degil

siz yine baska bir sehire tasinmissiniz
biz baska bir ülkeye tasindik zor ama insan neye alismiyorki
bi bakmissin ordada arkadaslarin oluvermis
sonra bir bakmissin eskiden ne güzel dedigin yer simdi sana yabanci olmayacak sey degil

balkide benim umudum olduğu için kabullebnmek istemiyorum. 10 sene olmuş bu şhre geleli öğrencilik falan

arkadaşım resmen benim içimi okumuşsun da buraya yazmışsın.. inan ben de hergün eşimle bu konuyu konuşmaktan, hayal etmekten yoruldum ama ben de senin gibi memleketime ailemin, kökümün olduğu yere gitmek istiyorum. 10 günlük tatiller yeter mi? orada çocuklarım okula gitsin orada yaşlanayım diyorum hayırlısıyla inş ama benim engelim eşimin kariyeri. aşılması zor bir engel. Evel Allah bunu da aşarız inş. dilerim sen de en kısa zamanda memleketine temmelli mutlu huzurlu bi şekilde dönersin. dilerim ben de..(

"İçinde yaşadığı yeri terk etmek isteyen kişi mutsuz kişidir." demiş Milan Kundera.
Yaşadığın yeri güzel yapan içinde yaşadığın güzel şeylerdir aslında.
Belki biraz da şu anda sıkıntınız olduğu için memlekete gidince bu sıkıntılardan kurtulacağınızı düşünüyorsunuzdur.

anlıyorum seni
inş. memlekete gitme imkanınız
olur.
aileden uzak arkadaşlardan
uzak olmak insana zor geliyor inş aşarsınız bu konuyu

ahh ah keşke istediğimiz gibi olsa... bende aynı durumdayım... doğup büyüdüğüm şehirden uzağım aylardır...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…