"İçinde yaşadığı yeri terk etmek isteyen kişi mutsuz kişidir." demiş Milan Kundera.
Yaşadığın yeri güzel yapan içinde yaşadığın güzel şeylerdir aslında.
Belki biraz da şu anda sıkıntınız olduğu için memlekete gidince bu sıkıntılardan kurtulacağınızı düşünüyorsunuzdur.
arkadaşım resmen benim içimi okumuşsun da buraya yazmışsın.. inan ben de hergün eşimle bu konuyu konuşmaktan, hayal etmekten yoruldum ama ben de senin gibi memleketime ailemin, kökümün olduğu yere gitmek istiyorum. 10 günlük tatiller yeter mi? orada çocuklarım okula gitsin orada yaşlanayım diyorum hayırlısıyla inş ama benim engelim eşimin kariyeri. aşılması zor bir engel. Evel Allah bunu da aşarız inş. dilerim sen de en kısa zamanda memleketine temmelli mutlu huzurlu bi şekilde dönersin. dilerim ben de..(
Ben de yaşadığım yeri hiiiiiç sevmiyorum. Eşimin memleketinde yaşıyoruz ve yine eşimin işi nedeniyle buradan kolay kolay ayrılamayacağız bu gidişle. Niyetim kendi memleketime yerleşmek de değil. En azından şehirde yaşamak istiyorum.Çok sıkılıyorum küçük bir ilçede yaşadığım için.
Oysa evlenmeden önce şart koşmuştum, ben burada yaşayacaksam seninle evlenmem demiştim. Kabul etmişti 3-5 yıl içinde taşınacağımızı vaad etmişti. Evleneli bir yıl oldu ama şimdi "şartlar olgunlaşınca" ancak taşınabiliriz burdan diyor.Yani en erken 10 yıl sonra filan....O saatten sonra da benim için ne kıymeti var ki, şu genç yaşımda mutlu olamayacaksam......
Maddi durumlar nedeniyle, haftasonları filan gezmek de zorlaşıyor. Kendimi kapana kısılmış gibi hissediyorum....Mutsuzum......
istenince olmazmı başaramazmıyız? ben artık kendi kendimede olsa bişeyler yapmaya çalışacağım. sende eşinle konuş bence, öğretmenmişsin tayin falan iste.
Eşimin sağlık sorunları var. Ayrıca ev kredisi var ayda 1200 tl.Geriye kalıyor benim maaşım o da evin geçimini ancak sağlıyor.
Tayin istemek benim için kolay tabi ki ama eşim ya istifa ederse ya da günde 120 km gidiş-geliş yapmayı göze alırsa ancak o zaman en yakın şehre taşınma ihtimalimiz var. O zaman maddi-manevi anlamda ikimiz de iyice yıprancaz. Şimdi bu şekilde sadece ben yıpranıyorum
Offfffffff
Eşim gidiş geliş yapmayı kabul etse keşke ama nerdeeeeeee
yani tek gidiş 60km, yol açıksa 1 saat sürmez. büyükşehirde insanlar kaç saat harcıyorlar yolda ama dediğin gibi büyük şehirde geçim çok zor maddi anlamda.
bende senle aynı durumdayım hatta daha kötü ev kredim var aylık 1030, eşim özelde çalışıyordu ama hiçbir zaman maaşını doğru dürüst alamadı oda işi bıraktı evde ders çalıştı ama kpss kötü geçmiş, alımda yok zaten. kafam allak bullak
Biliyorum, kimse cevap yazmayacak, kimseninde umrunda değil aslında, depresyondayım bugün, demin aldığım telefonla hem sevindim, hem isteğim dahada arttı.
Evet, burada yaşamak istemiyorum, ben kendi memleketimde, geçmişimin olduğu, insanların birbirine gülümseyip selam verdiği yerde yaşamak istiyorum. Çocuklarım kocaman bir aile içerisinde yaşasın istiyorum, tıpkı biz gibi. Burada tek başımıza yaşamak bomboş gibi geliyor. Demin çocukluk arkadaşım aradı, 1 hafta olmuş memleketimize taşınmış. O kadar mutlu oldumki onun adına, hayaller kurduk, sizde gelin eskisi gibi birlikte olalım dedi, görümcemle hep hayaller kuruyoruz, ben oraya gideceğim, akraba günleri yapacağız:))
Sokağa çıktığımda tanıdık simalar görmek istiyorum, arkadaşlarıma komşularıma gideyim, onlar bana gelsin istiyorum. Şu kısacık hayatta ailemden, sevdiklerimden ayrı olmak istemiyorum. İyi günde kötü günde tanıdıklarımla olmak istiyorum. Maddi anlamda daha rahat olalım istiyorum.
Şu camdan beni fırlatsınlar, gözümü açınca orada olayım istiyorum, içim içime sığmıyor, bunalımdayım...
Kızlar ben bekarım, fakat yaşadığım şehirden gitmek istemiyorum. Kısmetimede şansımada hep şehir dışından birilerini buluyorum. Annemle yaşıyorum, babam yok, annem seni şehir dışına gelin vermem diyor oda etkiliyor kararlarımı benim. Bakıyorumda şehir dışına evlenip gidenler mutsuz oluyorlar genelde, ne varsa yine kendi memleketimiz gibi değilmi. Bi taraftanda kaçırdığım fırsatlar diyorum, üfff ne zor bu hayat yaaa kaydirigubbakcemile
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?