Buraya elti konusu açacağımı tahmin etmezdim

N

ne alakası var ki suan da sende ortaksin onun mal varlığına ne kadar garip ya kocanın malını bedava kullanıyorlar ve sizi bir gece misafir edemiyorlar kusurmuş bunlar enayiliginizi test ediyorlar

Bence eşimi test ediyorlar çünkü ben hiç bir şeylerine karışmadım karışmamda. Eşimin malınada karışmadım ama gördüğümüz muamele çok Kırıcı. Bir gün bile değil bir gece ya bir gece misafir edemeyecekler

Ben işte bu yüzden akrabayla iş vermem
Kirada evim yok olsa yabancı birine verir karşılığını da alırdım
Samsun'u bilmem burda kiralar ortalama 1000 yani az para mı niye başkasına bırakayım

Ama aklıma yatmıyo nedense
Hem kira bile almıyorsunuz
Hem onlar size gelmeyin diyebiliyo
Başka detaylar var da biz mi bilmiyoruz ?

Vallahi başka detaylar yok. Bizde kira alırız Borçları bitince ümidiyle verdik, birazda kaynım üsteledi diye verdik onlara ama ne Borçları bitti ne de dertleri.
Bize gelmeyin diyebilirler fakat daha üslubu düzgün bir dille olması gerekmiyor mu ?

Bilmiyorum
Benim eltim yok ta olsa hani onun evinde oturmasam bile gelme diyemem, ayıp yani
Bi de ev sizinmiş insan da biraz utanma sıkılma olur
Ondan dedim eksik bişey mi var , anlam veremedim hani

Kusura bakmayın ama ben çoktan onları çıkarmış başkasına kiraya vermiş olurdum
Konu sadece size gelmeyin demeleri değil sizi enayi yerine koymaları
Kendilerine araba bile almışlar hala kira için 100 TL bile ayıramamışlarsa o insanlar sizi kullanıyorlar, bu kadar net
Onlarda bakmış ne yapsak kimse bişey demiyor, bari eve de konalım diyorlar herhalde. Saçmalık

Ben olsam bu saaten sonra evin kirasini alirdim

Ama öyle oturtmazdim onlari , hem bedava evde otur hemde acikca kov...
Bune bicim terbiyesizlik...

Ev sizin diye kabul etmek zorunda değiller,müsait olmayabilirler.Ama bunu söyleme tarzları çok yanlış,çok ayıp.İstemiyorlarsa da bunu uygun bir dille söyleyebilirlerdi.Ben olsam bir daha asla onlarla görüşmezdim,yaptıkları çok ayıp çünkü.Ama eşinizin kardeşi bunu nasıl eşinizin yüzüne karşı söyleyebilmiş ona da anlam veremedim hala,evde yokuz diyebilirdi mesela.Acaba sizinde bilmediğiniz bir problem mi oldu aralarında?

Ben zaten bizi kabul etmek zorunda demiyorum, sadece üsluplarının ve ağızlarından çıkanların çok Kırıcı olduğunu düşünüyorum.
Demekki karı kocanın Arasında bir sorun vardı eşime patladı ikiside. Eşimin ,abisiyle sorunu olduğunu düşünmüyorum gün aşırı ya da her gün konuşurlar, bir sorun olsaydı aralarında bana söylerdi eşim.

Emin misiniz
Eşim size hizmet etmek zorunda değil ne demek o zaman ?
Bariz siz gidince hizmet bekliyorsunuz ve hanımcığı yoruluyormuş, kocası da kıyamıyor

Yok siz öyle dediniz demedim zaten,yorumlarda çok yazılmış ev sizin nasıl kabul etmez diye ona karşılık söyledim,kabul etmek zorunda değiller diye.Neyse,dediğim gibi sonuna kadar hatalılar,ne olmuş olursa olsun öyle bir tepki verilmez kimseye.Kusura bakmayın evde değiliz der geçersin,yengen size hizmet etmek zorunda değil ne demek,ne kadar çirkin bir laf.Hizmet edecek ne var ki sanki siz de koskoca insanlarsınız,bir yemek yapacak alt tarafı bir de oda verecek ya da yatak hazırlayacak bunun nesi hizmet? Sanki 10 kişi geliyorsunuz oraya 2 kişiye yemek yapıp,bir şeyler hazırlamak zor geliyorsa ayıp yani.Hiç yapamıyorsa ayarlasın bir kadın temizletsin evini çok mu zor.Kardeşinin de bunu yüze karşı söylemesi inanılmaz kırıcı bir durum.Kim bilir eşiniz ne kadar üzülmüştür.Siz belki zamanla unutursunuz ama o öz kardeşi unutamaz,çok dokunmuştur adama yazık.

Ne kadar dusuncesizce ve terbiyesizce yapilmis bi hareket esinizin tepkisi ne oldu acaba sizin icin en onemlisi o.
Bir de satin o evi deyin ki memlekete gelince kalacak yer problemimiz olmasin kimseyi rahatsiz etmek istemiyoruz bize kadar ufak bi ev alip doseyecegiz geldikce kalacak yerimiz olsun. Hem kibarca hem mantikli

kurulan cümle çok tuhaf.eşim size hizmet etmek zorunda değil. acaba siz gittiğinizde farkında olmadan evin kendinize ait olduğunu bu yüzdende üstün olduğunuzu hissettirmiş olabilir misiniz? kira vermemenin altında eziliyor ve sizin davranışlarınızı yanlış yorumlayıp kendilerini baskı altında hissediyor olabilirler.sizin için demiyorum ama bunun örneklerini çok gördüm çevremde.almancılar olurdu evlerini bedavaya verirlerdi ama o izne gelme zamanları orada oturanlar için bir işkenceye dönüşürdü.eşit bir ilişki olmaktan çıkardı olay ve hizmetçi efendi ilişkisine dönerdi.

Hala satmadınız mı evi ya? Konuyu okurken bile gerildim gidip satasım geldi evi bu ne sabır

Şimdi sen 3.5.sayfada ev aslında eşimin desen anlarım ama konunun başında bizi istemediler halbuki ev bizim dersen orda bir zorunluluk seziliyo en azından ben sezdim, bu lafı haketmedik çünkü ev bizim gibi olmuş,halbuki oluru bence şuydu: biz bu lafları haketmedik çünkü onlar kardes el değil

Para durumları nasıl bunları
büyük borcun altına mı girdiler ki
2 tas çorba ve kahvalta malzemesi alamıyacak kadar zor durumdalar mı ? Artık insanların evi gösterişli her türlü şatafat ama buzdolapları boş ,

Yeni iş kurduysa geliri de vardır. Evi eşin kendi emeğiyle aldıysa kira isteyin. Babasından kaldıysa durum değişir.

Ben çemkirmeyi istemiyorum çünkü evi biz evlenmeden önce Aldı biz oturamıyorsak istediğini oturtur mantığındayım
Valla madem öyle bir yaptırımın olmayacak . Hiç bir şey değişmeyecek madem .
Niye konu açıp fikir alıyorsun ki ben de onu anlamadım. Anladigim kadarıyla sen çalışıyorsun bir de. Istedigini oturtsun mantigindayim ne demek . Eltin kadar sana da şaşırdım.
Çalışacagina evinin kirasiyla rahat edeceksin belki . Durumunu bilemem belki diyorum . Tabi sadece kendi isteğinlede çalışıyor olabilirsin
Iste bu yüzden size böyle yapabilmisler zaten .
Madem alan razi veren razi konuyu kapa düşünme .

Belki şimdi taşlanacağım ama ben bazı konu sahiplerine onlara kötü davrananlardan daha çok kızıyorum.
Değişmeyecek bir durum için düşünmek üzülmek sacmalik.
Değiştirebiliceksen degistirmemek de çok afedersiniz salakliktir yani .
Neden insanların sizi kullanmasına müsade edersiniz ki .
Iyi yapmis elti
O senin gibi değilmiş bak kocasina sözü geciyormus

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…