Burdaki gelecegimden korkuyorum...

Cartedor

Guru
Kayıtlı Üye
20 Eylül 2014
1.941
2.668
333
Iyi geceler, hemen konuya giriyorum ben fransada yasiyorum ve bi kac ay once kapandim. Gecenlerde cezair de bi terrorist grup fransiz rehine öldürdü. Ben bugun duydumki burdaki fransizlar cok ofkelenmis ve bizde muslumanlara aynini yapalim gibi tweetler atilmis. Birisi kapali bi bayani ailesinin onunde kafasini keselim fln yazmis. Kendim icin korkmadim ama ilk kez burda yasamaya devam edebilirmiyiz diye dusundum, cocuklarimiz icin. Biz boyleysek onlar nolucak diye. Burda anaokulda cocuklara es cinselligi ogretiyolar, ve insanlar isterse kiz isterse erkek olabilir bu kendi ellerinde olan bi sey fln diye bi suru sacmallik. Ben artik turkiyeye kesin donus yapmayi dusunuyorum ama nasil olur bilmiyorum. Sizin fikirlerinizi almak istedim. Ben burda universite ucuncu senemdeyim. Ve diploma alicam insallah bu sene. Muasebe okuyorum ve burda ve master yapmak istiyodum. Yurtdisinda okuyup turkiyede is bulan tanidiniz falan varmi kizlar, olabilirmi acaba. Donupte is bulamazsak napariz yani bi suru soru isareti. Fikirlerinizi almak istedim

Burda iki ay yurtdisinda gidip dil kapmis insanlar cok rahat is buluyor ve digerlerine nazaran fazla ucret aliyorsa ordan gelen kiside oyle issiz falan kalmaz bence. Turkiyede calisan insan issiz kalmaz zaten sana bagli bisi ki dilinde var simdi nasil issiz kalasin :) bu yondense sikintin senin elinde calisicam diyene imkan cook

Evet benim burdan aldigim diplomam orda bi ise yarar mi diye dusunuyorum. Burdan giden komsularimiz oldu ama cocuklari orda okula devam ettiler, burda okuyup giden hic gormedim o yuzden biraz korkuyorum. Benim sevgilimde benle ayni yerde okuyo. Yani ayni diplomalarimiz. Cok tesekur ederim cevap icin

Biz de bu aksam nasil gidebiliriz diye düşünüp duruyorduk. Benim fikrim çocuğunuz için orada kalmaniz.

Sanırım yaşam tarzı ve fikirlerle alakalı.
Ben mesela konu sahibinin belirttiği gibi çocuğuma anaokulunda eşcinselliği anlatmalarından rahatsız olmazdım, aksine buradaki homofobiden rahatsızım. Bu nedenle çocuğum için kalırdım. Ama konu sahibi bu düşünce yapısından rahatsızsa burada daha mutlu olabilir.

Burda da durumlar çok karışık. Ben şuAN oranın burdan daha güvenli olduğunu düşünüyorum.
Burdan daha mi kotu sence, bilmiyorum benim sinifimda muslumanlari terorist gibi goren insanlar var. Burda haberlere bakinca muslumanlari terorist sanarsin hepsini

Burdan daha mi kotu sence, bilmiyorum benim sinifimda muslumanlari terorist gibi goren insanlar var. Burda haberlere bakinca muslumanlari terorist sanarsin hepsini
Sizin sınıfınızdaki öğrenci Müslümanları terörist olarak görüyorlar.
Bizim sınırımızda gerçekten terörist Müslümanlar var.

Hangisi daha kötü?

Sadece bu degil burda bizi yabanci olarak goruluoruz hep ne kadar okusakta insanlarla ic ice olsakta yabanciyiz, hep oyle kalicaz sanki. Bide insanlarin muslumanlari karsi dusunceleri beni korkutuyor

Sadece bu degil burda bizi yabanci olarak goruluoruz hep ne kadar okusakta insanlarla ic ice olsakta yabanciyiz, hep oyle kalicaz sanki. Bide insanlarin muslumanlari karsi dusunceleri beni korkutuyor
Kapalı olduğunuzu belirtmişsiniz. Buna uzak bir toplumda yaşıyorsunuz, kapalı bir insan olarak Hıristiyan bir ülkede yabancı olarak kalırsınız. Çünkü çok farklısınız. Verdiğiniz örnekten yine örnek vereceğim, o adamların kültürü eşcinselliği kanıksarken siz çocuğunuz bile yokken bundan rahatsızsınız. Dolayısıyla zaten siz de yabancı kalıyorsunuz aralarında.

Burada insanların çoğunun içinde terör yatiyor. Burada Basi acik-kapali, alevi-sunni, kurt, Suriyeli neredeyse herkes birbirini öyle görüyor. sizin gibi bir sansim olsaydi buraya gelmeyi düşünmeyi ertelerdim belki ileride cocugum kendini kurtarabilecek yasa geldiğinde donebilirdimcocugunuzun bu sansini elinden almayin.

Valla çok açıkçası yolda şalvarlı, takkeli, göbeğine kadar sakallı adam gördüm mü ben bile tırsıyorum ufaktan.
IŞİD için cihada giden veya gitmek isteyen Türkleri bildikçe hepsini potansiyel olarak görüyorum ne yazık ki.

Burda teröristler okullarda sınıflarda sokaklarda heryerde canım. Işid daha geçen gün bizim okulu dağıttı korkunçtu.

Ama dedigim gibi ben yeni kapandim. Ve oncesinde cok deli dolu ve herseye acik bi insandim. Bizim yabanci oldugumuz yuzumuzden ismimizden anlasiliyo ve irkcilik gittikce cogaliyor, ornek olarak ogretmenler mesela

Anaokullarinda bile cinsiyeti tercih edebilecegimizi ogretiyolar he. Ya cidden adamlarin derdi yok ki. Refah seviyesi o kadar yuksek ki tek sorunlari kalmis escinselligin halk arasinda yeternce normallesmemesi galiba. Bunu da bu nesille asicaklar. Ne guzel :)

Fransada dogup buyuyup isletme okuyup turkiyeye donus yapan arkadasim var. Fransuzca ingilizce ve almancayi akici konusabiliyor. Birer yil ingiltere ve almanyada aiesec programiyla staj yapmis cunku. Burda uluslararasi bir sirkette iyi bi pozisyonda calisiyor. Ama hayat fransadaki kadar rahat degil burda. Iyi bi isin varsa en iyi ihtimalle 3000 alsan 1000 tl eve gider 1000tl yersin. Bi araba alabilmek icin en az 2 yil para biriktrmn gerekir. O da borca girmeden olmaz. Hele evliyse cocuk olursa iyice bitiksin. Ulasim problem hayat cok yorucu. Sinir stres yukluyuz istanbulda.

İyi geceler, ben de hemen konuya giriyorum. Ben Türkiye'de yaşıyorum ve doğduğumdan beri açığım. Geçenlerde kendilerine Müslüman diyen bir takım insanlar, Türk konsolosları rehin aldılar ve 101 gün ellerinde tuttular. Bir grup da İstanbul Üniversitesi'nde pankart açan öğrencilere saldırdılar. Bir takım tweetler atılıyor, dinsizlerin başını kesmek lazım gibisinden.. Binlerce kişi retweet ediyor.. Kendim için korkmadım ama ilk kez burada yaşayabilir miyiz diye düşündüm. Çocuklarımız için. Biz böyleysek onlar ne olacak diye.. Buradaki ortaöğretimlerde çocuklara başını örtme "özgürlüğü" veriliyor. Ancak bu özgürlüğü şapkayla, kasketle yapamıyorlar, sadece başörtüsü olabiliyor. Korkuyorum benim çocuğum acaba başını örtmediği için fişlenir mi, ayrı bir muameleye maruz kalır mı diye.. Çocuklara nefret duygusu aşılıyorlar okullarda ve insanların cinsel yönelimlerini kabul etmemeyi öğretiyorlar. Daha bir sürü saçmalık.. Ben artık burada yaşamayı düşünmüyorum. Bulduğum ilk fırsatta da mümkünse Fransa gibi adaletin, özgürlüğün ve eşitliğin nispeten daha fazla olduğu bir ülkeye yerleşmeyi düşünüyorum..

Siz Fransa'da okuduğunuz üniversite ile muhtemelen buradaki bir üniversiteden denklik alıp iş bulabilirsiniz. Bizim için süreç daha zorlu. Allah ikimizin de yardımcısı olsun..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…