Burdaki gelecegimden korkuyorum...

Fransızlar çooook milliyetçiler (genelleme.),ama sokak ortasında baş kesmekle ilgili bir korku duymayın boşu boşuna.Şu forumun yarısından fazlası fransa'da yaşamak isterdi bence..Kısacası gelmeyin..

Biz bu ülkeden nasıl kaçsak diye düşünüyoruz, siz nasıl dönsek diye. Yer değiştirebilsek keşke...

Okulunuzun burda denkliği varsa diplomanız geçerli olur. Yoksa bir sınavla denklik alabilirsiniz, o sorun olmaz. Dil de olunca iş bulunur.

Bir ülkeyi tanimak istiyorsanız, o ülkede insanların nasil öldüğüne bakin..bizim ülkemizde en kolayi ölmektir. Her turlu olursun.. Ceza ölene yazilir.. Bizim ülkede en zorudur yaşamak insan gibi yasamak . insan olduğunu anlayabilmek. Birakmiyorlar yasatmiyorlar.. Birisi geliyor bir yolcu parasina herseyini hayallerini umutlarini yarinlarini aliyor senden .. Sen hiçbirşey yapamiyorsun çünkü ülkemde insansin ama degersizsin fitratinda ölmek var ya ama öyle ama boyle öleceksin ya.. Geride kalanlar da önemli değil zaten..

Dışlama konusunda haklı olabilirsiniz belki,ama bu çok normal.Ben bile Türkiye'de yaşadığım halde sarıklı,sakallı birini görünce işkilleniyorum.Açıkcası çok değil bir 5 yıl sonra burada yaşanmayacak .Adım gibi eminim.O yüzden burda yaşamayı düşünmüyorum ben .Bence gelirseniz hata edersiniz.Hem ayrıca eşcinselliğin çocuklara anlatılmasının neresi kötü ve ayıp ki?Türkiye'de böyle yapıldığı için gizliden eşcinsellik çok var,pedofili,çocuk gelinler ,kadınlara taciz tecavüz had safhada .Öğretilmesi güzel bir şey bana göre.Yok ya önceden Türkiye deyince akan sular dururdu,şimdi tek amacım burdan gitmek ..

Senon yerinde olsaydım ben..
Avrupadaki insani şartlar Türkiyeye göre çok daha iyi konumda.Orda kapalı olarak çalışmanızda bir engel olmaz ama Türkiye de göze batabilirsiniz.Ki Fransa en çok müslüman barındıran ülkelerden biri.Yani bence bu korkularınız yersiz.
İkinci olarakta anaokulunda eşcinsellikle,cinsellikle ilgili bilgiler verilmesi çok çok yerinde bi davranış.Bu şekilde çocuk kendini tanıyabilir.Bunda absürd birşey yok.Cinsel eğitim alan çok cocuk lisede vajina deyince gülmez en azından.Yada eşcinsel bir çocuk hissetmediği şekilde rol yapmaz.
Ben olsaydım eğer orada kalırdım.Ben burdan nasıl giderim diye düşünüyorum.

burda da hristiyanları öldürenler çok. aksanınız varsa sizi ajan zannedebilirler. kadın ve çocuk ölümlerinde dünyada 1. sırada türkiye. üstelik okullarda eşcinsellere saygı duyulmasını öğretmiyorlar ama yarısı imam hatip oldu. üniversiteleri işıdçiler basıyor, hem işıd sınırdan içeri girdi yani burda baya bir sorun var. çocuğunuzun türk eğitim sisteminin bir parçası olmasını mı istersiniz? gelin görün ne halde. bir öğretmen olarak diyeceğim çocuğunuzu gerçekten düşünüyorsanız orda okuması onun geleceği için çok daha hayırlı olacaktır emin olun. fransa da tepki olması normal ama oradaki insanlar buradaki kadar vahşi değil, zamanla söner.

Ne tesadüftür ki biz de buradaki geleceğimizden korkuyoruz. Ama en azında siz cinayetler, ölümler karşısında "bu işin kaderinde bu var" "güzel öldüler" "üç beş kelle" demeyen bir ülkedesiniz . Bizim devletimiz bize sahip çıkmıyor, Türkiye' de insan olmanın değeri sıfır. Bende üç beş tweetle korkmayın bizim durumumuz çok daha kötü.

Öfkelenmeleri doğal değil mi?
Türkiyede birçok insan İsrail hakkında neler diyor
Kimse de gidip bir İsraillinin kafasını kesmedi sanırım
Hiç duymadım.

Ayrıca evet insanlar isterse biseksüel, eşcinsel olabilirler.
Gayet mantıklı, kendini tanıyan, kendine güvenen bir nesil yetiştirme çabalarını takdir ettim.

Homofobiye hayır.

Çok kişi yurtdışını duyunca kendi vatanını acaip karalıyor burdada eksiklerimiz var hangi ülkede yok ki ? Ama evladınızı bencede burada yetiştirin yabancıların aile kavramı yok zaten sadece kariyer kavramları var birde bol,bol cinsellik ki onlarda ortaokul yaşlarda başlıyor

Tweetleri okuyarak korkmak olmaz ki, o zaman bizim toptan "dunyayi" terk etmemiz lazim...

Bence gelmeyin... Çünkü bu ülkede yasanmiyor , yaşamak için yirtinmakla mesguluz.. Hem de hangi hayat standartı için? Hangi para için?

Bende fransada yasiyorum, bende kapaliyim, ama benim oyle bir korkum yok cok sukur. Zaten o fransizi da olduren turkler degil, cezayirliler, sen endise etme normal hayatina devam et.
Ama su konuda bende endiseliyim acikcasi, ana okullarinda cocuklara "siz notr doguyorsunuz, dogdugunuzda ne erkek'siniz nede kiz, 18 yasina geldiginizde cinsiyetinizi siz sececeksiniz" diyip cocuklarin beynini yikiyorlar, hatta bu konuda cocuklarin okuyabilecegi sekilde kucuk kitaplar cikmis, kitaplarin basliklari cok urkutucu.
Ornegin 》"Benim iki babam var" ; "Babam elbise giyebilir" ; "Jean'in iki annesi var" gibi bir suru kitap okutuyorlar cocuklara. Burda buna karsi olan veliler tarafindan bircok protesto yapildi, bu veliler sadece muslumanlar degildi, icinde fransizi da vardi hiristyanida. Bu konuda endiseni anlarim ama obur konuya takilma derim.
Bu arada fransanin neresindensin?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…