Burdaki gelecegimden korkuyorum...

Isidin de buray gelmesi an meselesi.

Işİd hristiyanlardan oluşsaydı, bu düşüncelerle beslenseydi hristiyanları potansiyel tehdit oarak görürdük biz de... yapacak bir şey yok doğruya doğru..

Karalamıyoruz. Olanları yazıyoruz.

Sınırımızda savaş yok mu? Var. Kafa kesen bir terör örgütü konsolosluk çalışanlarımızı rehin almadı mı? Aldı. Bunlar tam 101 gün sonra geri alınmadı mı? Alındı. IŞİD sınıra dayanmadı mı? Dayandı.

300 kişinin öldüğü kazayla ilgili "bu işin fıtratında var" denilmedi mi? Denildi. Facianın ertesi günü resmi görevli, insan tekmelemedi mi kaleye şut çeker gibi? Tekmeledi.

Ayrılıkçı söylemler başını alıp gitmedi mi? Gitti. Düz liselerin büyük çoğunluğu imam hatibe çevrilmedi mi? Çevrildi. Anadolu lisesi kazanamayan çocukların çoğu imam hatiplere gitmek zorunda bırakılmıyor mu? Bırakılıyor.

"Komşularla sıfır sorun" derken "komşularla sırf sorun" olmadı mı? Oldu.

Bakın daha sağlık politikasına, insan haklarına, basın özgürlüğüne vs girmedim bile.

Bu yazdıklarımın birinde karalama var mı?

Ben parise yakin yerdeyim, oturdugum yerde cok musluman var, kendim icin korkmuyorum zaten ilerde cocuklarimiz napicak gibi endiselerim var. Ama anladigim kadariyla Turkiyede pek farkli sayilmaz. Ben boyle seyleri kucucuk cocuklara anlatmalarini yanlis bulurken forumdaki herkes keske Turkiyedede olsa diyolar. Sen neresindesin Fransanin?

Burada işin , gelir düzeyin ve nerede yaşayacağın önemli ..

Bunlar için memleketimi terk edemem mücadele ederim

Hayatın gerçeğini öğretiyorlar die sorun etmeyin
Keza burda okulda öğretilmiyor ama eşcinsel de gani cinsiyet depiştirende

Si
Sizi çok iyi anlıyorum. Yurtdışına yaşama düşüncesiyle gittik. İşlemleri yaptık . Oradaki ve buradaki koşulları ayarladık. Bindik gittik . Pasaportta basit bişi için bizi odaya çektiler o korku o anki endişeyi sizi çok çok iyi anlıyorum . Ben sevemedim yiyecek kültürü, havası, şehirkültürü vs. Kalma fikrinden cayıp döndüm. Burada ülke güzel insanlarla iletişim çkkk zor kafanda bir hayalle gelme , ne olursa olsun burada olmayı yeğelerim .

Yazdıklarınıza harfiyen katılıyorum
İnsan hayatının hiç bir kıymeti yok
Eğer büyük başlardan bir tanıdığınız arkanız yoksa bu ülkede koca bir sıfırsınız
Bir ülke uluslararası arenada yabancı yatırımcı çekmek için kendi ülkesinden 'bizim ülkemizde iş gücü çok ucuz. Az parayla çok iş yaptıra bilirsiniz'
diye bahsedermi?
Bir arkadaş demiş açığım ve bu ülkedeki geleceğinden korkuyorum diye ben kapalıyım ama yine korkuyorum. Her fırsatta kin ve nefret söylemleriyle halkını kışkırtan yöneticilerin bulunduğu bi ülkede gelecekten korkmamak ssöz konusu bile değil. Allah sonumuzu hayretsin

Bunlar için memleketimi terk edemem mücadele ederim
Bu dediğiniz ayrı bir konu ama. Siz "karalıyorsunuz" dediniz, ben ona cevaben yazdım hayır karalamıyoruz diye.
Terk etmek, göç etmek ise başka bir şey.

öncelikle burada çalışmak istiyorsan sadece kapalı olduğun için değil sırf kadın olduğun için mobbinge uğrayacaksın bol bol. aşağılanacaksın, yükselemeyeceksin torpilin olmadıkça. cahil adamların uşağı olarak çalışacaksın istersen harvard mezunu ol. burası böylee...

Ayrıca benim bildiğim fransade gençler arasında epey işsizlik var onlarda başka avrupa ülkelerine göç ediyorlar

Fransız vatandaşı mısınız, sadece okul için mi gittiniz?

Keske turkiye'de mi olsa?

Ben strasbourg tarafindayim, almanya ve isvicre sinirinda.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…