Çok kişi yurtdışını duyunca kendi vatanını acaip karalıyor burdada eksiklerimiz var hangi ülkede yok ki ? Ama evladınızı bencede burada yetiştirin yabancıların aile kavramı yok zaten sadece kariyer kavramları var birde bol,bol cinsellik ki onlarda ortaokul yaşlarda başlıyor
Ben parise yakin yerdeyim, oturdugum yerde cok musluman var, kendim icin korkmuyorum zaten ilerde cocuklarimiz napicak gibi endiselerim var. Ama anladigim kadariyla Turkiyede pek farkli sayilmaz. Ben boyle seyleri kucucuk cocuklara anlatmalarini yanlis bulurken forumdaki herkes keske Turkiyedede olsa diyolar. Sen neresindesin Fransanin?Bende fransada yasiyorum, bende kapaliyim, ama benim oyle bir korkum yok cok sukur. Zaten o fransizi da olduren turkler degil, cezayirliler, sen endise etme normal hayatina devam et.
Ama su konuda bende endiseliyim acikcasi, ana okullarinda cocuklara "siz notr doguyorsunuz, dogdugunuzda ne erkek'siniz nede kiz, 18 yasina geldiginizde cinsiyetinizi siz sececeksiniz" diyip cocuklarin beynini yikiyorlar, hatta bu konuda cocuklarin okuyabilecegi sekilde kucuk kitaplar cikmis, kitaplarin basliklari cok urkutucu.
Ornegin 》"Benim iki babam var" ; "Babam elbise giyebilir" ; "Jean'in iki annesi var" gibi bir suru kitap okutuyorlar cocuklara. Burda buna karsi olan veliler tarafindan bircok protesto yapildi, bu veliler sadece muslumanlar degildi, icinde fransizi da vardi hiristyanida. Bu konuda endiseni anlarim ama obur konuya takilma derim.
Bu arada fransanin neresindensin?
Burada işin , gelir düzeyin ve nerede yaşayacağın önemli ..Iyi geceler, hemen konuya giriyorum ben fransada yasiyorum ve bi kac ay once kapandim. Gecenlerde cezair de bi terrorist grup fransiz rehine öldürdü. Ben bugun duydumki burdaki fransizlar cok ofkelenmis ve bizde muslumanlara aynini yapalim gibi tweetler atilmis. Birisi kapali bi bayani ailesinin onunde kafasini keselim fln yazmis. Kendim icin korkmadim ama ilk kez burda yasamaya devam edebilirmiyiz diye dusundum, cocuklarimiz icin. Biz boyleysek onlar nolucak diye. Burda anaokulda cocuklara es cinselligi ogretiyolar, ve insanlar isterse kiz isterse erkek olabilir bu kendi ellerinde olan bi sey fln diye bi suru sacmallik. Ben artik turkiyeye kesin donus yapmayi dusunuyorum ama nasil olur bilmiyorum. Sizin fikirlerinizi almak istedim. Ben burda universite ucuncu senemdeyim. Ve diploma alicam insallah bu sene. Muasebe okuyorum ve burda ve master yapmak istiyodum. Yurtdisinda okuyup turkiyede is bulan tanidiniz falan varmi kizlar, olabilirmi acaba. Donupte is bulamazsak napariz yani bi suru soru isareti. Fikirlerinizi almak istedim
Karalamıyoruz. Olanları yazıyoruz.
Sınırımızda savaş yok mu? Var. Kafa kesen bir terör örgütü konsolosluk çalışanlarımızı rehin almadı mı? Aldı. Bunlar tam 101 gün sonra geri alınmadı mı? Alındı. IŞİD sınıra dayanmadı mı? Dayandı.
300 kişinin öldüğü kazayla ilgili "bu işin fıtratında var" denilmedi mi? Denildi. Facianın ertesi günü resmi görevli, insan tekmelemedi mi kaleye şut çeker gibi? Tekmeledi.
Ayrılıkçı söylemler başını alıp gitmedi mi? Gitti. Düz liselerin büyük çoğunluğu imam hatibe çevrilmedi mi? Çevrildi. Anadolu lisesi kazanamayan çocukların çoğu imam hatiplere gitmek zorunda bırakılmıyor mu? Bırakılıyor.
"Komşularla sıfır sorun" derken "komşularla sırf sorun" olmadı mı? Oldu.
Bakın daha sağlık politikasına, insan haklarına, basın özgürlüğüne vs girmedim bile.
Bu yazdıklarımın birinde karalama var mı?
Sizi çok iyi anlıyorum. Yurtdışına yaşama düşüncesiyle gittik. İşlemleri yaptık . Oradaki ve buradaki koşulları ayarladık. Bindik gittik . Pasaportta basit bişi için bizi odaya çektiler o korku o anki endişeyi sizi çok çok iyi anlıyorum . Ben sevemedim yiyecek kültürü, havası, şehirkültürü vs. Kalma fikrinden cayıp döndüm. Burada ülke güzel insanlarla iletişim çkkk zor kafanda bir hayalle gelme , ne olursa olsun burada olmayı yeğelerim .Iyi geceler, hemen konuya giriyorum ben fransada yasiyorum ve bi kac ay once kapandim. Gecenlerde cezair de bi terrorist grup fransiz rehine öldürdü. Ben bugun duydumki burdaki fransizlar cok ofkelenmis ve bizde muslumanlara aynini yapalim gibi tweetler atilmis. Birisi kapali bi bayani ailesinin onunde kafasini keselim fln yazmis. Kendim icin korkmadim ama ilk kez burda yasamaya devam edebilirmiyiz diye dusundum, cocuklarimiz icin. Biz boyleysek onlar nolucak diye. Burda anaokulda cocuklara es cinselligi ogretiyolar, ve insanlar isterse kiz isterse erkek olabilir bu kendi ellerinde olan bi sey fln diye bi suru sacmallik. Ben artik turkiyeye kesin donus yapmayi dusunuyorum ama nasil olur bilmiyorum. Sizin fikirlerinizi almak istedim. Ben burda universite ucuncu senemdeyim. Ve diploma alicam insallah bu sene. Muasebe okuyorum ve burda ve master yapmak istiyodum. Yurtdisinda okuyup turkiyede is bulan tanidiniz falan varmi kizlar, olabilirmi acaba. Donupte is bulamazsak napariz yani bi suru soru isareti. Fikirlerinizi almak istedim
Yazdıklarınıza harfiyen katılıyorumKaralamıyoruz. Olanlaryoruz.
Sınırımızda savaş yok mu? Var. Kafa kesen bir terör örgütü konsolosluk çalışanlarımızı rehin almadı mı? Aldı. Bunlar tam 101 gün sonra geri alınmadı mı? Alındı. IŞİD sınıra dayanmadı mı? Dayandı.
300 kişinin öldüğü kazayla ilgili "bu işin fıtratında var" denilmedi mi? Denildi. Facianın ertesi günü resmi görevli, insan tekmelemedi mi kaleye şut çeker gibi? Tekmeledi.
Ayrılıkçı söylemler başını alıp gitmedi mi? Gitti. Düz liselerin büyük çoğunluğu imam hatibe çevrilmedi mi? Çevrildi. Anadolu lisesi kazanamayan çocukların çoğu imam hatiplere gitmek zorunda bırakılmıyor mu? Bırakılıyor.
"Komşularla sıfır sorun" derken "komşularla sırf sorun" olmadı mı? Oldu.
Bakın daha sağlık politikasına, insan haklarına, basın özgürlüğüne vs girmedim bile.
Bu yazdıklarımın birinde karalama var mı?
Bu dediğiniz ayrı bir konu ama. Siz "karalıyorsunuz" dediniz, ben ona cevaben yazdım hayır karalamıyoruz diye.Bunlar için memleketimi terk edemem mücadele ederim
Oda dogruHayatın gerçeğini öğretiyorlar die sorun etmeyin
Keza burda okulda öğretilmiyor ama eşcinsel de gani cinsiyet depiştirende
Iyi geceler, hemen konuya giriyorum ben fransada yasiyorum ve bi kac ay once kapandim. Gecenlerde cezair de bi terrorist grup fransiz rehine öldürdü. Ben bugun duydumki burdaki fransizlar cok ofkelenmis ve bizde muslumanlara aynini yapalim gibi tweetler atilmis. Birisi kapali bi bayani ailesinin onunde kafasini keselim fln yazmis. Kendim icin korkmadim ama ilk kez burda yasamaya devam edebilirmiyiz diye dusundum, cocuklarimiz icin. Biz boyleysek onlar nolucak diye. Burda anaokulda cocuklara es cinselligi ogretiyolar, ve insanlar isterse kiz isterse erkek olabilir bu kendi ellerinde olan bi sey fln diye bi suru sacmallik. Ben artik turkiyeye kesin donus yapmayi dusunuyorum ama nasil olur bilmiyorum. Sizin fikirlerinizi almak istedim. Ben burda universite ucuncu senemdeyim. Ve diploma alicam insallah bu sene. Muasebe okuyorum ve burda ve master yapmak istiyodum. Yurtdisinda okuyup turkiyede is bulan tanidiniz falan varmi kizlar, olabilirmi acaba. Donupte is bulamazsak napariz yani bi suru soru isareti. Fikirlerinizi almak istedim
Iyi geceler, hemen konuya giriyorum ben fransada yasiyorum ve bi kac ay once kapandim. Gecenlerde cezair de bi terrorist grup fransiz rehine öldürdü. Ben bugun duydumki burdaki fransizlar cok ofkelenmis ve bizde muslumanlara aynini yapalim gibi tweetler atilmis. Birisi kapali bi bayani ailesinin onunde kafasini keselim fln yazmis. Kendim icin korkmadim ama ilk kez burda yasamaya devam edebilirmiyiz diye dusundum, cocuklarimiz icin. Biz boyleysek onlar nolucak diye. Burda anaokulda cocuklara es cinselligi ogretiyolar, ve insanlar isterse kiz isterse erkek olabilir bu kendi ellerinde olan bi sey fln diye bi suru sacmallik. Ben artik turkiyeye kesin donus yapmayi dusunuyorum ama nasil olur bilmiyorum. Sizin fikirlerinizi almak istedim. Ben burda universite ucuncu senemdeyim. Ve diploma alicam insallah bu sene. Muasebe okuyorum ve burda ve master yapmak istiyodum. Yurtdisinda okuyup turkiyede is bulan tanidiniz falan varmi kizlar, olabilirmi acaba. Donupte is bulamazsak napariz yani bi suru soru isareti. Fikirlerinizi almak istedim
Ben parise yakin yerdeyim, oturdugum yerde cok musluman var, kendim icin korkmuyorum zaten ilerde cocuklarimiz napicak gibi endiselerim var. Ama anladigim kadariyla Turkiyede pek farkli sayilmaz. Ben boyle seyleri kucucuk cocuklara anlatmalarini yanlis bulurken forumdaki herkes keske Turkiyedede olsa diyolar. Sen neresindesin Fransanin?
Keske Turkiye de de ogretseler boyle seyler diyolar onceki yorumlardaKeske turkiye'de mi olsa?
Ben strasbourg tarafindayim, almanya ve isvicre sinirinda.
Burda dogdum fransiz vatandasiyim.Fransız vatandaşı mısınız, sadece okul için mi gittiniz?
Evet gencler zor is buluyo burdaAyrıca benim bildiğim fransade gençler arasında epey işsizlik var onlarda başka avrupa ülkelerine göç ediyorlar
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?