• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Burdan Aldığım tepkiler !

Benim kayınpederin de 2 işi var. Bende gidip konuşayım bari:KK53: niye bana paraları yedirmiyomuş.

Ahhahaa cidden iyi güldüm. Canım sen bu beklentilerle mutlu olamazsın. Nişanı at ve kendi işinin sahibi olan biriyle evlen.

Parasız adamla evlenilmez. Hayat nickin gibi pembe değil malesef.

öncelikle iyi akşamlar kızlar 2 gün önce ağlaya ağlaya gözüm şişti diye konu açtım nişanlım askerde ve doğum günüm için. bana 1 milyar harcıycam diyip yüzüme vurması kayınbabamın evlat ayırımı kızına yaptığını ama bize yani oğluna yapmadıgını ifade ederken burda herkes bana tepkisini koydu bakın arkadaşlar orda hiçbirşey görüldüğü gibi değil kaynanamla kayınbabamın nasıl biri olduğunu bir ben bir allah biliyor öncelikle kaynanamın aklı dengesi yerinde dğeil ki bunu ben tek söylemiyorum herkes söylüyor nişanlanmadan öncede benim nişanlım çalışmıyordu hiç birşekilde ve ben onunla mutlu bir hayatım olsun dedim ki.parada gözüm olmadı olmazda.Şimdi gelelim kayınbabama 1.kayınbabam 2 işte çalısıyor durumu iyi olmasına rağmen beni kurban bayramında (ben hiçbirşey dememişken ) karşısına aldı ve dediki benimde kızım yeni evlendi elimde avucumda yok onun mutfak eşyaları şu bu ben karşılıyorum sana bu bayramda birşey yapamıycaz diye konuştuki ben şaşkına döndüm bizde böyle şeyler çok ayıp kaçkere para mevzusunu açtı hepte kendi kızını ortaya atarak.ben ve nişanlım ayrı memleketteyiz ve bir gün nişanlım bize geldi parasıda cebinde kalmamıştı ayrı memleketeyiz neyse nişanlım babasını arayıp para istedi babası ise yok diyip telefonu cebine attı bende kalkıp ayıcıgımı götürüğ sattım ki o günleri hiç unutmam kayınbabam bizi çok yarı yolda koydu bu para konsuunda.alışverişe çıktık sandık alışverişini yaptık 1 milyar tutu kalynanamla seslerini duydum bu parayı çıkartacam onlardan diyerek kalkıp babamın arkadaşı televizyonu satıyordu o televizyonu götürdü parasınıda vermedi ki biz istemedik isteyemeyizde.yani benim orda kızına para veriyor dememin sebebi kızı evli olmasına rağmen kocasına parayı yedirtmesini rağmen öz oğluna hiçbirşey yapmadı.. ben çok kınandım cidden çok üzüldüm
Adam ister 2 işte çalışır ister 12 işte.

Parasını ister kızına verir, ister oğluna verir, isterse pavyonda yer.

Adamın parasında hak iddia edemezsiniz. Bunu kabullenin önce. Kimse size altın, çeyiz vs almak zorunda değil. Çok istiyorsanız siz de katınbabanız gibi çalışın alın.

Ayrıca ayığınız nasıl bir ayı da satınca para ediyor anlamadım.

İyide bayramda seyranda birşey yapmaya mecbur değiller ki zaten. Hem kızı evli olsa ne olacak babası ölene kadar yine onun babası isterse para da verir evine alışverişte yapar bu sizi hiç ama hiç ilgilendirmez.siz daha nişanlı iken bu aile içindeki k9nulara niye karisiyorsunuz birşey soylenecekse nişanlıniz söyler zaten size laf düşmez ki..
Birde kayinvalide hasta demişsiniz..ne hastası?Bir doktor tarafından teşhis koyulmusmu?

Ya allasen hem nişanlım ıssız diyorsun hem bizim adetler ağır diyorsun çocuk hem askerden hem issizmis öncesinde de ne diye altın almasına müsaade ediyosun. Hem madem şehir dışına geliyor size güvenip mı geldi? İnsan önceden ayarlar düşünür babasından alacaksa da evdeyken alır parasını sonuçta senin hep 'satmaya ayin' olmayacak.
Valla ben utandım bu kadar para para demekten yeter yahu ne paraymis.

Sizin adınıza üzüldüm evet çok tepki aldınız ve hala almaya devam ediyorsunuz.Burada insanlar kendi yaşamadıkça sürekli eleştiride bulunuyorlar ve insanı konu açmaktan korkar hala getiriyorlar.
Kimse yaşamadan bilemez çok üzüldüğünüzü görebiliyorum burada hiç görmeyeceğiniz duymayacağınız insanlar için yeni bir konu açıpta tekrardan kendinizi yıpratıyorsunuz.
Nişanlınızla oturup güzelce konuşun,ailesiyle de ılımlı bi şekilde konuşun anlaşılmayacak gibi olursa net karar verin çünkü bu işler çocuk oyuncağı değil ve evlendiğinizde daha da sıkıntılar çekersiniz.

Ya allasen hem nişanlım ıssız diyorsun hem bizim adetler ağır diyorsun çocuk hem askerden hem issizmis öncesinde de ne diye altın almasına müsaade ediyosun. Hem madem şehir dışına geliyor size güvenip mı geldi? İnsan önceden ayarlar düşünür babasından alacaksa da evdeyken alır parasını sonuçta senin hep 'satmaya ayin' olmayacak.
Valla ben utandım bu kadar para para demekten yeter yahu ne paraymis.

Nişanlın ailesinin parasına muhtaç.Bence sorun etmen gereken bu.Ailesinin parası var ya da yok siz evlenmeye karar verebiliyorsanız maddi manevi bütün sorumlulukları da üstlenmeyi göze almışsınız demektir nişanlinla beraber.

Nisanlinin düzenli bir işi yok düzenli bir geliri yok ailesine muhtaç evlenilecek seviyede mi sence

Bunun yanında sen 100 liranın bile hesabini yapan bence para lafı dilinden düşmeyen gelenek görenek diye çok laf eden bi insansın

Yani siz iki zıt kutupsunuz bu işin sonu bana iyi gelmedi

Size tavsiye. Daha kendine hayrı olmayan, babasından aldığı harçlığı bitince yine babasını arayıp " babaaa, paraa" diyen koca bebeklerle evlenmeyin.
Kayınvalidenizin akıl sağlığının konuyla ilgisi yok, zira size zararı yoksa kadının aklı sizi ilgilendirmez. Siz kendi işinize bakın. Kayınpederinizin kaç işte çalıştığı, kaç para kazandığı, kime ne verdiği de sizi ilgilendirmiyor. Siz iki işsiz güçsüz neyinize güvenerek evleniyorsunuz, buna kafa yorun elalemin parasının hesabını yapacağınıza. Sakat iş yapmayın. Önce birey olun, kendinize yetin, sonra evlenirsiniz.

Ailesi problemli olan biriyle evlenmek demek, bile bile ateşe gitmek demektir.

Çalışmayan adamla neden nişanlandın ki? Kaçıyor mu nişan? Askerlikten falan da bahsetmiştin neden bile bile ladese gidiyorsunuz? Sen düşünmüyorsun nişanlının da mı hiç kafası çalışmıyor? Tahta mı yiyeceksiniz evlenip ev kurunca? Hadi o bu düğüne yardım etti geçimi neyle sağlayacaksınız???? Şartlarınız ortada, neden şartları yoluna koymak yerine sözdü nişandı alışverişti Doğum günüydü bunlara Yok yere kafa yoruyorsunuz? Siz girin bir işe nişanlınız girsin bir işe, evlenince geçimi neyle sağlayacaksınız?

Ne kv ne kp size bir kuruş vermek zorunda değil , işsiz olan adamla iş bulmadan neye güvenip de çıkıyorsunuz evlilik yoluna?

Size baktıkça yengemi görüyorum , 5 senedir bitmedi onun da para muhabbetleri! istekleri , ağlamaları yakınmaları.....

Back
X