Burdan başka dertleşecek yerim yok..

Menekse2000

Üye
Kayıtlı Üye
29 Ocak 2024
944
39
18
24
Çok uzun anlatınca konu saptıyor gerekli yorumu alamıyorum.. Annemle (manevi annemle) erkek arkadasimi tanıştırdım. Ama sorun çıktı tartıştılar sebebi de erkek arkadaşımın devamlı ablasindan bahsetmesi niye devamlı onu katıyor dediler ablaı mi diye düşündüler. Çünkü erkek arkadaşımla annesinden çok ablası ilgilenmiş devamlı iletişim halindeler ve onu da sıkıştırıyormuş evlen yuvani kur diye o şekilde konuşunca annem kızdı baya bende mahçup oldum eve geldim surat astı konuşmuyor düşman gibi davranıyor bende konuşmuyorum şimdiden başladılar ondan ayrıl konuşma demeye üstüme geldiler tek sebep ablasından bahsetmesi ne yapsam bilmiyorum o 29 yaşında ben 25 benim acelem yok ama o artık adım atmak istiyoe evlilik için acele etmiyorum dedi ama en azından ailem ufak da olsa görsün annem hiç olmazsa dedi çok arada kaldım hemen vazgeçmek istemiyorum ama hiç moralim yok

Son düzenleme:
Ne güzel okumanız için desteklemiş ders çalışın die arkanızda durmuşlar .millet kendı çocuğuna zor bakıyor şu dönemde . Derdiniz sevgili mi gerçekten ?

Sevgiliniz evlenmek istiyordu kadını hasta etmeyin inanmadığınız hastalıgıyla başbaşa bırakın .

25 yaşındasınız artık iş güç sahıbı olup kendı duzenınızı kurma vaktiniz gelmıs .

Hayır 25yasindayim tek koşul okumak mı sadece o kısma neden odaklandınız bana yaptığı baskı kontrolculuk bunlar psikolojik şiddet değil mi bana bakması her zaman evet diyeceğim anlamına mi geliyor o sebepten baktıkysaa neden baktı

Ya çok dar bakıyorsunuz oku dedi ugrasti beni çok mutlu mu etti yani?

Ben zaten o durumu kabul ediyorum okulu güzel bitiremedim beceremedim
Tamam ilerde kendi cocugun oldugunda okuma yavrum manitala gez otcu kankalarla gez dersin o mutlu olur.
Ben okul okul demesine bisey demedim burda yaşı büyükler olduğu için o pencereden bakıyor evet okul okumadım hak verdim zaten ama yapacak bişeyim yok ki yapmadım zaten geçmişi geri getiremem

25 yaşındasınız iş bulup ayrı eve çıkıp insanların üstünden inmeyi düşünüyor musunuz mesela ?

Ne kadar nankörsünüz. Teyzeniz okuyun, kendi ayağınız üzerinde durun istemiş. Çalışmama destek olmadı diyorsunuz. Daha açıktan okul bitiremeyen biri olarak ne işte çalışacaktınız? Ceo olacaktınız da bu kadın önünüze taş mı koydu? Kasiyerlik, garsonluk yapmak mı kariyer planınız?
Açın biraz siteyi okuyun, insanlar neler yazıyor. Milletin anne babasının tek derdi çocuğum bir an önce çalışsın da ben de maaşına el koyayım. Teyzeniz tam tersi, çalışma okulunu bitir diyor.
Sizin gibi kafası beş karış havada insanları hiç anlamıyorum, sözde 24 yaşındasınız ama 17 yaşında bir çocuğun olgunluğu var. Ne okuyorsunuz, ne çalışıyorsunuz, yaş 24, hiçbir plan program yok. Bunlar yetmezmiş gibi size bakan teyzenizde suç buluyorsunuz. Çevrenize bakın biraz, kimsenin ailesi 24 yaşındaki işsiz güçsüz, çabalamayan çocuklarını doyurmuyor. Sizin teyzeniz gayet iyi sabretmiş. Hala sevgili derdindesiniz.
Oturun kendinize sorun, beni 5-10 yıl sonra nasıl bir hayat bekliyor diye. Cevap hiç iç açıcı değil. Hayat ailenin, eşin eline bakarak geçmez. 24 yaş asla geç değil. Belki aklınız başınıza gelir. Bu sene çalışın, düzgün bir bölüm kazanın. Onu da beceremem diyorsanız kalıcı bir iş bulmaya bakın.

Sen aynı çerçevede aynı konularla dönüp duruyorsun. İş bulman belki kaç kez söylendi bununla ilgili çaban yok ama kocaya gideceğim diye bı direniş içine girmişsin.
Evleneceğim diye direnebiliyorsun da işe gireyim birine bağımlı olmayayım diye direnemiyor musun?
Aman neyse ya senin bu kısır döngün bitmez, kocaya gidince rahat edersin belki, dayanaginda yok işsiz güçsüz müthiş mutlu olursun.

Buldum.

Bakımı üstlenen kişi anne babanda olsa benzerlerini yaşayacaktın sevdikleri değer verdikleri için aslında korumacı davranıyorlar. Emek vermişler.. Aynı şeyi ebeveynler yapınca olağan karşılanıyor bir yabancı gibi olaylara bakmayın..

25 yaşındasınız. 5 kuruşunuz yok. Bu gidişle uzun bir süre bunun ihtimali de yok. Şu an o insanlar sizin karnınızı doyuruyor. İnsanların öz annesi babası bir süre sonra in artık tepemden diyor. Ne baskısı, siz azıcık baskı görseydiniz bu kadar şımarık olmazdınız.
Bu yaşta ne işiniz ne okulunuz varsa o zaman paşa paşa her zaman evet diyeceksiniz.

Yanıtlarınızdan belli, ne yazılsa boş. Evlenip bu sefer de eşinizin eline bakacaksınız, kendinize ait bir paranız olmayacak, canım cicim ayları geçtikten sonra kendinize yapacağınız en ufak lüks harcama için eşinize yalvaracaksınız. Boşanmak isterseniz kara kara nasıl geçiminizi sağlayacağınızı düşüneceksiniz.
Bu gidişle sizi bekleyen hayat budur. Hoşunuza gidiyorsa, ki belli ki gidiyor, buyrun yaşayın

Ya tek amacım evlilik değil nerden çıkardınız ama karşımdaki kişi bunu istiyor o da demiyor şuan düğün yapım diye daha zamanı var diyor kendimizi toparlarız ama hiç olmazsa ailem annem ya da babam görsün seni ya da aileni sonrası yine bize kalmış bunca zaman oldu ufak da olsa adım atmak istiyorum diyor bunun evlilik meraklısı olmakla ne alakası var bende şuan düşünmüyorum zaten onun dediğini mantıklı buldum o kadar iş konusunda da zaten arıyorum devamlı

Ben emek vermemişler demiyorum ki her şey de baski yaptığını her şeye burun kivirdigjdan bahsediyorum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…