- 29 Ocak 2024
- 944
- 39
- 18
- 24
- Konu Sahibi Menekse2000
-
Hayır 25yasindayim tek koşul okumak mı sadece o kısma neden odaklandınız bana yaptığı baskı kontrolculuk bunlar psikolojik şiddet değil mi bana bakması her zaman evet diyeceğim anlamına mi geliyor o sebepten baktıkysaa neden baktıKadın ne güzel okumanı istemiş. İşin yok paran yok onlara bağlısın şuan yapabilceğün birşey yok. Yaşın küçük muhtemelen yeniden sınava hazırlanıp güzel bir bölüm kazanabilirsin. Okul yok iş yok hayattaki amacın ne ?
Ya çok dar bakıyorsunuz oku dedi ugrasti beni çok mutlu mu etti yani?Basinda ana yok baba yok insanlar sana sahip cikmis. Onune yemegini koymus camasirini yikamis. Oku meslek edin kendini kurtar istemisler. Kotu mu etmisler git kizim sevgili yap onlarla gez otcu hapci arkadaslar edin, butun parani carcur et deseler iyi mi olacaklardi?
Tamam ilerde kendi cocugun oldugunda okuma yavrum manitala gez otcu kankalarla gez dersin o mutlu olur.Ya çok dar bakıyorsunuz oku dedi ugrasti beni çok mutlu mu etti yani?
Ben zaten o durumu kabul ediyorum okulu güzel bitiremedim beceremedimNe güzel okumanız için desteklemiş ders çalışın die arkanızda durmuşlar .millet kendı çocuğuna zor bakıyor şu dönemde . Derdiniz sevgili mi gerçekten ?
Sevgiliniz evlenmek istiyordu kadını hasta etmeyin inanmadığınız hastalıgıyla başbaşa bırakın .
25 yaşındasınız artık iş güç sahıbı olup kendı duzenınızı kurma vaktiniz gelmıs .
Ben okul okul demesine bisey demedim burda yaşı büyükler olduğu için o pencereden bakıyor evet okul okumadım hak verdim zaten ama yapacak bişeyim yok ki yapmadım zaten geçmişi geri getirememTamam ilerde kendi cocugun oldugunda okuma yavrum manitala gez otcu kankalarla gez dersin o mutlu olur.
Şuan biri var hayatımda bu durumu geri alamam kiTamam ilerde kendi cocugun oldugunda okuma yavrum manitala gez otcu kankalarla gez dersin o mutlu olur.
25 yaşındasınız iş bulup ayrı eve çıkıp insanların üstünden inmeyi düşünüyor musunuz mesela ?Ben zaten o durumu kabul ediyorum okulu güzel bitiremedim beceremedim
Ben okul okul demesine bisey demedim burda yaşı büyükler olduğu için o pencereden bakıyor evet okul okumadım hak verdim zaten ama yapacak bişeyim yok ki yapmadım zaten geçmişi geri getiremem
Ne kadar nankörsünüz. Teyzeniz okuyun, kendi ayağınız üzerinde durun istemiş. Çalışmama destek olmadı diyorsunuz. Daha açıktan okul bitiremeyen biri olarak ne işte çalışacaktınız? Ceo olacaktınız da bu kadın önünüze taş mı koydu? Kasiyerlik, garsonluk yapmak mı kariyer planınız?Küçüklüğümden beri akrabamla kalıyorum. Teyzem ananem dedem bakıyor. Kendimi dört dörtlük görmüyorum hatalarım var ama onların da hatalari var. Birinci hatam üniversiteyi doğru düzgün okumamak açıktan tercih ettim ama onu bile beceremiyorum ikinci hatam çalışmamak herhangi bir işe girmemek. Teyzem bunca zaman okul dışında hiçbir şeyde destek olmadı tek derdi okuldu ne çalışmamı istedi ne gezmemi istedi kıyafet alsam alamıyorum arkadaşlarımın ufak hatasında surat asıyor nereye gitsem ne yapsam parsel parsel sorguluyor sevgilim olduğundan beridir devamlı peşime çıkıp duruyordu çıkıp bir yerde bekliyor ben dışarı çıkınca peşime takiliyordu hoşuna gitmeyen şeyler yaptığım da birden hastalık vuruyor halbuki bir şeyi yok kendini hasta yerine koyuyor. Çok baskisini gördüm çevremdeki insanlar bile zamanla anladı diğer teyzemler zamanla anladı başlarda herkes benim kendimin böyle oldugunu düşünüyordu zamanla gördüler. Hele bu sene erkek arkadas edindim diye dünyanın lafını yedim mahalleye rezil oldum desem yeridir sonradan sustu ama. Erkek arkadaşımla bile korkusundan görüşturemedim ne der kusur bulur korkusundan en sonunda görüştüler ilk tanıştırdım her şey iyiydi devamlı da sordu sevdi sandım öyle mi gösterdi bilmiyorum şimdi ikinci bulusmamiz da erkek arkadaşım onunla oturup konuştu 1 sene oldu şuan evlilik değil ama ufak da olsa adım atmak istedigini söyledi ablasindan bahsetti devamlı ablam baskiliyor tarzı konuştu orda tartıştılar ablan çok acele ediyorsa başkasını bulsun bunca zaman acele etrirmedi de şimdi mi acele ettiriyor dedi sustu cevap vermedi erkek arkadaşıma muhattap olmadı o ısrarla sordukca sustu çok zoruma gitti şuan konuşmuyoruz eve geldiğinde de surat yaptı iki gündür konuşmuyor bende konuşmuyorum eve geldigi gibi ananemi doldurmuş şimdi kalkmış ananem ablaci biriyle mi evleneceksin o çocuğu bırak diye bana cikisiyor teyzemin hiç sesi çıkmıyor yani iki cümlesi yetti çocuğun puanı için başka hiçbir şey bulamadı bunu buldu hatta ev istedi onu kabul etti yaptiricam dedi apartmanda mi olsun yer mi bulsam bilmiyorum kararsizkm dedi gelmiş bana seni dağın başında oturtacak diye saçma sapan konusuyor sadece fikir sordu ki dağınbasi değil başta evi olmazsa vermem dediler şimdi neyi bahane ediyorlar ve benden onu bırakmami istiyorlar ne yapıcam bilmiyorum artık laflardan şeylerden çok yoruldum sevgili yaptığım günden beri bin pişman oldum
Şuan biri var hayatımda bu durumu geri alamam ki
Buldum.Erkek arkadaşımla bir seneye yakındır beraberiz. Annem (bana bakan akrabam) başından beri biliyor ama ben bir süre önce ilk kez görüştürdüm onları normal geçmişti çok şükür annem bir sorun çıkarmadı beğendi begenmese mutlaka söyler daha gorusmemi istemezdi. Erkek arkadaşımın de yaşı gereği (29) çevreden baskı çok görüyor özellikle ablasından ablasıyla da iletisimi baya iyi hep o ablası ilgilenmiş onunla anne babası umursamaz kendi halinde insanlarmis pek ugrasmamislar) Kardesini ise sokmuş birikim yaptırmış vs vs şimdi ona da hak veriyorum kardeşinin yuvası olsun istiyor artık biriyle ciddi bir yola girsin istiyor e bizde 1 senedir konuşuyoruz bunları istemeleri acele ettirmeleri normal ama çokta baski yapmamaları lazım çünkü erkek arkadaşım stres oluyor belli ediyor bu stresi bana da yansıyor. E çevresindeki insanlar hep evlendi. Neyse bugün annemle görüşürken yedik içtik her şey güzeldi sonra sevgilim anneme anlatti derdini ufak da olsa bir adım atalım bayadır konuşuyoruz hemen evlenelim demiyorum ama en azından küçük bir başlangıç olsun dedi ikidebir ablasindan bahsetti evlensin diye baskı yaptığından işte onunla ilgiilendiginden çok güzel yemekler yapar vs annemin zoruna gitti ona da kızdı bana da hep ablasindan bahsediyormuş işte ablan bu kadar acele ediyorsa başkasını bulsun bu zamana kadar bulamamış şimdi niye acele ediyor falan dedi işi karıştırmasın dedi aslında kötü niyetinden demedi ikiniz anlasirsaniz sizden başkası karışmasın demek istedi onun dışında hiç ılımlı yaklasmadı erkek arkadaşımın bir adım atalım demesine çok surat yaptı sindi kafası öyle gitti ki bende baktım annem ona laf söylüyor biraz destek çıktım onu savundum anneme de çok kızdım ama tartismadım tabi hadi vermek istemeyebilirsin ama öyle laf sokmaları hiç olmadı çok ayıp oldu adam kendini nasıl anlayacağını sasirdi devamlı sordu yanlış bisey mi yaptim dedim diye annemde ses yok şimdi ne yapsam bilmiyorum eve geldik hala bana surat asıyor konuşmuyor ters yapıyor erkek arkadaşımı seviyorum ama onun önünü kapatıyorum gibi geliyorbırakmak da istemiyorum ama nasıl yapıcaz bilmiyorum.
Bakımı üstlenen kişi anne babanda olsa benzerlerini yaşayacaktın sevdikleri değer verdikleri için aslında korumacı davranıyorlar. Emek vermişler.. Aynı şeyi ebeveynler yapınca olağan karşılanıyor bir yabancı gibi olaylara bakmayın..Hayır 25yasindayim tek koşul okumak mı sadece o kısma neden odaklandınız bana yaptığı baskı kontrolculuk bunlar psikolojik şiddet değil mi bana bakması her zaman evet diyeceğim anlamına mi geliyor o sebepten baktıkysaa neden baktı
Yok be canım, evlenip oradan devam etmeyi düşünüyor. Çok kolaydı o işler...25 yaşındasınız iş bulup ayrı eve çıkıp insanların üstünden inmeyi düşünüyor musunuz mesela ?
25 yaşındasınız. 5 kuruşunuz yok. Bu gidişle uzun bir süre bunun ihtimali de yok. Şu an o insanlar sizin karnınızı doyuruyor. İnsanların öz annesi babası bir süre sonra in artık tepemden diyor. Ne baskısı, siz azıcık baskı görseydiniz bu kadar şımarık olmazdınız.Hayır 25yasindayim tek koşul okumak mı sadece o kısma neden odaklandınız bana yaptığı baskı kontrolculuk bunlar psikolojik şiddet değil mi bana bakması her zaman evet diyeceğim anlamına mi geliyor o sebepten baktıkysaa neden baktı
Ya tek amacım evlilik değil nerden çıkardınız ama karşımdaki kişi bunu istiyor o da demiyor şuan düğün yapım diye daha zamanı var diyor kendimizi toparlarız ama hiç olmazsa ailem annem ya da babam görsün seni ya da aileni sonrası yine bize kalmış bunca zaman oldu ufak da olsa adım atmak istiyorum diyor bunun evlilik meraklısı olmakla ne alakası var bende şuan düşünmüyorum zaten onun dediğini mantıklı buldum o kadar iş konusunda da zaten arıyorum devamlıSen aynı çerçevede aynı konularla dönüp duruyorsun. İş bulman belki kaç kez söylendi bununla ilgili çaban yok ama kocaya gideceğim diye bı direniş içine girmişsin.
Evleneceğim diye direnebiliyorsun da işe gireyim birine bağımlı olmayayım diye direnemiyor musun?
Aman neyse ya senin bu kısır döngün bitmez, kocaya gidince rahat edersin belki, dayanaginda yok işsiz güçsüz müthiş mutlu olursun.
Ben emek vermemişler demiyorum ki her şey de baski yaptığını her şeye burun kivirdigjdan bahsediyorumBakımı üstlenen kişi anne babanda olsa benzerlerini yaşayacaktın sevdikleri değer verdikleri için aslında korumacı davranıyorlar. Emek vermişler.. Aynı şeyi ebeveynler yapınca olağan karşılanıyor bir yabancı gibi olaylara bakmayın..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?