- 5 Haziran 2017
- 5.111
- 12.531
- 178
- Konu Sahibi zombimilena
-
“çağ dışımıyım ben, erkek çocuğun bana ne avantajı var? ayrıca ne ayıp topluluk içindeyiz, hiç hoşlanmıyorum böyle argo konuşmalardan”Çok sinirliyim çok, işte bende kendime kızıyorum ya o yüzden . Karşımdaki kişi beni ezip geçse ben karşıdakine kırmaya çekiniyorum üstelik cevapta veremiyorum aklıma bişey gelmiyor çocukça cevap vermekten korkuyorum. Burada örnek verebilirseniz en azından aklımda yer eder.
çıkmayın valla..Arkadaşlar Merhaba,
Gönül ister ki hiç konu açmayalım dertsiz tasasız yaşayalım ama mümkün değil.
Bugün sizden taktik,tavsiye,öneri,tecrübe bilgisi almak için yazıyorum.
Olay şu; Kayınvalidemlerde aynı binada oturuyoruz. Dün akşam yukarıda onların evinde oturuyorduk. Eltim de orada.(Onun evi başka yerde ve doğalgazları açılmadığı için birkaç gün yatıya kalmaya gelmişler kayınvalidemlere.) Kayınvalidem 2 hafta önce daha önce benim de geçirmiş olduğum bir ameliyat geçirdi. Haliyle işten gelip direk yukarı çıkıyorum. Ziyarete gelen oluyor hizmet etmek ağırlamak için. Velhasılkelam, Eltim gündüzde orada olduğu için ben akşam işten gelip yukarı çıkınca kayınvalideme bişey oluyor. Eltim olunca farklı davranıyor. Mesela yemek yiyoruz hep birlikte eltimde var ama sadece bana milena kalk topla sofrayı diyor.
Yanlış anlaşılmasın toplarım tabi de normalde arada mesafe olan insanlarız öyle emrivaki konuşulmaz. Eltim gündüz yanında kalıyor diye akşam sadece sen iş yap mantığı ile söylüyor. Bunu bana kibarca söylese ben uçarak yaparım zaten. Bu bir örnekti. Bende eltim geldiğinden beri yüzümü asıyorum yukarıda.
Esas konu bu sebepten çok konuşmuyorum gülmüyorum diye bana çay içtiğimiz yerde "erkek çocuk doğurucaksın diye senin burnun çok büyüdü ha" dedi. Bende anlamadığımı söyledim eltimden ordan "bi yerin kalkmış yani ııhıhıhıhıhıı " diye güldü. Sinirlendim. Eşime baktım oda fiziksel olarak erkek doğuracak olanlarda burnun kız doğuracak olanlarda basenlerin büyüdüğüne inanılırmış gibi bişey söyledi ağlayacak gibi olduğumu görünce.
Bende sinirlendim ders çalışacağım diye aşağıya indim. Bu akşamdan itibaren eltim gidene kadar çıkmayı düşünmüyorum. Yüz göz olunuyor.
Siz olsanız ne yapardınız, ben çok kafama takıyorum insanlarla ilişkilerimi. Herkesin bir sınırı vardır diye düşünüyorum. Konuşmayı da pek bilmem karşılıklı tıkanıp kalıyorum.
“çağ dışımıyım ben, erkek çocuğun bana ne avantajı var? ayrıca ne ayıp topluluk içindeyiz, hiç hoşlanmıyorum böyle argo konuşmalardan”
Bunu kendinize huy edinin. Küfür değil, hakaret değil söyleyecekleriniz. Had bilmek diye bir şey var, niye sizin gözünüz dolsun ki patavatsızlıklarından? Bide artık aynı ailedesiniz, böyle yaşanmaz.Tamamdır aldım almam gerekeni. İyi ki var şu platform ya iyi ki sizlerde varsınızyoksa rahatlayamazdım ben hiç.
Bunu kendinize huy edinin. Küfür değil, hakaret değil söyleyecekleriniz. Had bilmek diye bir şey var, niye sizin gözünüz dolsun ki patavatsızlıklarından? Bide artık aynı ailedesiniz, böyle yaşanmaz.
niye kafaya takıyorsun?Arkadaşlar Merhaba,
Olay şu; Kayınvalidemlerde aynı binada oturuyoruz. Dün akşam yukarıda onların evinde oturuyorduk. Eltim de orada.(Onun evi başka yerde ve doğalgazları açılmadığı için birkaç gün yatıya kalmaya gelmişler kayınvalidemlere.) Kayınvalidem 2 hafta önce daha önce benim de geçirmiş olduğum bir ameliyat geçirdi. Haliyle işten gelip direk yukarı çıkıyorum. Ziyarete gelen oluyor hizmet etmek ağırlamak için. Velhasılkelam, Eltim gündüzde orada olduğu için ben akşam işten gelip yukarı çıkınca kayınvalideme bişey oluyor. Eltim olunca farklı davranıyor. Mesela yemek yiyoruz hep birlikte eltimde var ama sadece bana milena kalk topla sofrayı diyor.
Yanlış anlaşılmasın toplarım tabi de normalde arada mesafe olan insanlarız öyle emrivaki konuşulmaz. Eltim gündüz yanında kalıyor diye akşam sadece sen iş yap mantığı ile söylüyor. Bunu bana kibarca söylese ben uçarak yaparım zaten. Bu bir örnekti. Bende eltim geldiğinden beri yüzümü asıyorum yukarıda.
Esas konu bu sebepten çok konuşmuyorum gülmüyorum diye bana çay içtiğimiz yerde "erkek çocuk doğurucaksın diye senin burnun çok büyüdü ha" dedi. Bende anlamadığımı söyledim eltimden ordan "bi yerin kalkmış yani ııhıhıhıhıhıı " diye güldü. Sinirlendim. Eşime baktım oda fiziksel olarak erkek doğuracak olanlarda burnun kız doğuracak olanlarda basenlerin büyüdüğüne inanılırmış gibi bişey söyledi ağlayacak gibi olduğumu görünce.
Bende sinirlendim ders çalışacağım diye aşağıya indim. Bu akşamdan itibaren eltim gidene kadar çıkmayı düşünmüyorum. Yüz göz olunuyor.
Siz olsanız ne yapardınız, ben çok kafama takıyorum insanlarla ilişkilerimi. Herkesin bir sınırı vardır diye düşünüyorum. Konuşmayı da pek bilmem karşılıklı tıkanıp kalıyorum.
Zaten acil bişey olsa yanında bakacak biri varmış. Hiç çıkmayın bence.
Bir de 30 haftalık hamile ve çalışan bir insansınız. Pess yani.
Keşke bir arada oturmasaymışsınız.Hiç söyleme. İzini 32 haftalıkta mı çıkayım 37 haftalıkta mı çıkayım ona bile karışıyor. Kendine göre plan yapıyor ben evde olacağım zaman için. Çok öfkeliyim ya hepsi birikti yani
niye kafaya takıyorsun?
zaten hamilesin.
bebeğin mi önemli yoksa onlar mı?
bu kafaya takılıcak bir şey değil. sen de gül geç. evet ya benim burnum kalkmış hatta biraz daha estetik yaptırıp daha çok kaldırtayım de ve kahkaha at :)))
sen yüzünü asıp kafana takarsan onlar daha çok sevinir bir de bunu düşün.
takma kafana hayatını yaşa. he de gitsin :)))) ne derlerse sen de kendinle dalga geç ki şaşırıp otursunlar :))))
Keşke bir arada oturmasaymışsınız.
Kendi kıymetinizi bilin. Sizin üzüntünüzü, stresinizi o bebek de hissediyor. Değer mi şu insanlar için?
Sizde deseydiniz ki sende erkek çocuk doğurdun ya senin büyüdü mu bir yerlerin.Arkadaşlar Merhaba,
Bence kayinvalideniz mecazi anlamda dememiş fiziksel hani inanılır ya böyle şeylere eşiniz de açıklamış orda onun gibi iste. Eltiniz fena ama ona dikkat edin.
Tabi mecazi /gerçek farketmez o ayrı kimseye fiziksel özelliğiyle ilgili eleştiride bulunmaya hakkımız yok ve çok kirici bir de bu kişi hamileyse.
Mesafe koyun her zaman için ıyidir çıkın yardıma ihtiyacı varsa yapın görün inin evinize. Bunu yaparken tripli yapmayın bisey yok gibi davranıp işinizi yapıp inin.
Şimdi güzel kardeşim kendi kıymetini kendin bilmezsen hiç kimse bilmez ağzını açmayı öğren şimdiden yoksa o çocuk doğunca daha çokkkk konu açarsın sen ve kendine karıştırma aslında en makulü kaç kurtar kendini diycem taşınmak kesin çözüm vallahi aynısını yaptım olmuyor bir arada bir çatı altında aynı mahallede bile olmuyor olmamalı da zaten
birde hangi akla hizmet sen doğurdun doğuracaksın ne işin var orda bakan var yanında duran var senin yerinde olsam bak işten gelir oflaya puflaya çıkarım yukarı aman belim aman başım ay çok kötüyüm diye diye bir işe Elimi sürmem beyler gibi yatarım hatta ararım kocamı bugun çok kötü oldum Doğum yaklaşıyor diye sanırım diye biraz nazlan ne yahu bu böyle 7 aylık hamile arkadaşım var yerinden kalkmıyor agrım var diye biraz kendi kıymetinizi bilin
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?