Burnu büyük..?

zombimilena

kb
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
25 Eylül 2018
157
121
18
GAZİANTEP
Arkadaşlar Merhaba,

Gönül ister ki hiç konu açmayalım dertsiz tasasız yaşayalım ama mümkün değil.
Bugün sizden taktik,tavsiye,öneri,tecrübe bilgisi almak için yazıyorum.

Olay şu; Kayınvalidemlerde aynı binada oturuyoruz. Dün akşam yukarıda onların evinde oturuyorduk. Eltim de orada.(Onun evi başka yerde ve doğalgazları açılmadığı için birkaç gün yatıya kalmaya gelmişler kayınvalidemlere.) Kayınvalidem 2 hafta önce daha önce benim de geçirmiş olduğum bir ameliyat geçirdi. Haliyle işten gelip direk yukarı çıkıyorum. Ziyarete gelen oluyor hizmet etmek ağırlamak için. Velhasılkelam, Eltim gündüzde orada olduğu için ben akşam işten gelip yukarı çıkınca kayınvalideme bişey oluyor. Eltim olunca farklı davranıyor. Mesela yemek yiyoruz hep birlikte eltimde var ama sadece bana milena kalk topla sofrayı diyor.
Yanlış anlaşılmasın toplarım tabi de normalde arada mesafe olan insanlarız öyle emrivaki konuşulmaz. Eltim gündüz yanında kalıyor diye akşam sadece sen iş yap mantığı ile söylüyor. Bunu bana kibarca söylese ben uçarak yaparım zaten. Bu bir örnekti. Bende eltim geldiğinden beri yüzümü asıyorum yukarıda.

Esas konu bu sebepten çok konuşmuyorum gülmüyorum diye bana çay içtiğimiz yerde "erkek çocuk doğurucaksın diye senin burnun çok büyüdü ha" dedi. Bende anlamadığımı söyledim eltimden ordan "bi yerin kalkmış yani ııhıhıhıhıhıı " diye güldü. Sinirlendim. Eşime baktım oda fiziksel olarak erkek doğuracak olanlarda burnun kız doğuracak olanlarda basenlerin büyüdüğüne inanılırmış gibi bişey söyledi ağlayacak gibi olduğumu görünce.
Bende sinirlendim ders çalışacağım diye aşağıya indim. Bu akşamdan itibaren eltim gidene kadar çıkmayı düşünmüyorum. Yüz göz olunuyor.

Siz olsanız ne yapardınız, ben çok kafama takıyorum insanlarla ilişkilerimi. Herkesin bir sınırı vardır diye düşünüyorum. Konuşmayı da pek bilmem karşılıklı tıkanıp kalıyorum.

Eşiniz sizin beyin yaşınızı mı 5 yaş gibi görüyor kendisininkini mi? Kadın gayet net söylemiş ima ettiği şeyi, ne biçim konuşuyorsun yenge diyememekte ayrı bir yetersizlik. Sizde ağlamak yerine karşılık verin lütfen.

Kayınvalideyle aranız iyiyse boşuna karşınıza almayın, arada 1 saat çıkıp bakın elti olsada. Eltiyide her fırsatta sokun yerin dibine.

Tövbe tövbe lafama bak ya nasıl kendilerine yakistiriyolar ya demek zamanında iç erkek doğurmuş ya oda öyleymiş çıkmayın yukarı oturun evinizde uzatın ayaklarınızı dinlenin keyif yapın hamileliginizin tadını çıkarın üzülmeye sıkılmaya değmez bebisinizi düşünün

erkek çocuk doğurucaksın diye senin burnun çok büyüdü ha" dedi.
Ayy cahillik dizboyu.
Güzel kardeşim sen neden hamile halinle işten geldiğin gibi yukarı çıkıyorsun anlamadım?
Gel üstünü başını değiştir uzan dinlen sonra çık 1 saat dur geri in evine belim ağrıyor dinlenicem de.
Her akşam her akşam yukarda yeme yemeğini evinde ye.
Nerde çokluk orda b.kluk demişler çünküm.

Surat asma ve laf sokmayla sonuç alınmayacak ve büyüyecek bir durum. En makul yol, kırmadan ve kararlı bir şekilde bu konuşmalardan rahatsız olduğunuzu söyleyin. Yoksa anlamazlar ve kendilerine burun kıvırdığınızı sanırlar. Böylece karşılıklı yanlış anlamalar başlar ve huzursuz olursunuz. Gerek yok.

Bence de çıkmayın,zaten elti varmış siz hamile hamile niye çıkıyorsunuzki hergün...belliki arkanızdan da konuşuluyor çok...

Çok sinirliyim çok, işte bende kendime kızıyorum ya o yüzden . Karşımdaki kişi beni ezip geçse ben karşıdakine kırmaya çekiniyorum üstelik cevapta veremiyorum aklıma bişey gelmiyor çocukça cevap vermekten korkuyorum. Burada örnek verebilirseniz en azından aklımda yer eder.

Keşke ondan anlayacaklarını bilsem, İlk zamanlar çok denedim hep alay konusu ediyorlar kibarca konuşmayı rahatsız olduğun şeyi belirtmeyi.

Erkek çocuk doğurunca neden bir tarafınız kalksın, neden burnunuz büyüsün Allah aşkına ya bu kıroluğa, cahilliğe iyi tahammül etmişsiniz.

Keşke ondan anlayacaklarını bilsem, İlk zamanlar çok denedim hep alay konusu ediyorlar kibarca konuşmayı rahatsız olduğun şeyi belirtmeyi.
Kibarca konuşun demedim ki :)
Kararlı, açık ve sesi yükseltmeden, kırmadan. Yani açık açık ne istediğimizi söylemeyince anlamıyorlar

Erkek çocuk doğurunca neden bir tarafınız kalksın, neden burnunuz büyüsün Allah aşkına ya bu kıroluğa, cahilliğe iyi tahammül etmişsiniz.

Heh işte bu ya, Valla dünden beri abartıyor muyum diye düşünmekten deli oldum, tamam hamileliğin etkiside var bazen durduk yere sinirleniyorum ama bu farklı. Rahatladım teşekkürler yorumunuz için

Kibarca konuşun demedim ki :)
Kararlı, açık ve sesi yükseltmeden, kırmadan. Yani açık açık ne istediğimizi söylemeyince anlamıyorlar

Ya şöyle; mesela daha önce buraya konu açmıştım bebeğimin ismi ile ilgili ben diyorum ki ismi umut olsun ilk çocuğum ilk hevesim diye açıklıyorum isimle dalga geçerek beni soğutmaya çalışıyorlar kendi istedikleri isim olsun diye.
Olmuyor yani konuşulmuyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…