Tüp Bebek Merkezleri Bursa A.R.T merkezinde Osman Devlioğluna giden ve çocuk sahip olan var mı ?

Esi alsalar daha iyi olmaz mi arkadaslar.neden almiyorlar acaba.insan tutunacak bir dal ariyor boyle zamanlarda

benim ki daha beter tam anlamıyla sökülmüyor bile miktar çok az anlamadım gitti bakalım ne zaman düzene girecek geçecek arkadaşım inş bu sıkıntılı günlerimiz Allah ın izni ile...
evet ya girelim girin hatunlar.
Esi alsalar daha iyi olmaz mi arkadaslar.neden almiyorlar acaba.insan tutunacak bir dal ariyor boyle zamanlarda
çok iyi olur vakit geçmek bilmiyor çünkü o odada yalnız.

kızlar birşey sormak istiyorum ben evlenmeden önce adet dönemlerim çok sancılı geçerdi ve ben daha ağrı başlamadan güçlü ağrı kesiciler kullanırdım diğerleri kesmezdi.bir ara duymuştum adet dönemlerinde alınan bir ilaç majezik kısırlık yapıyormuş uzun yıllar kullandım ben onu.başıma böyle şeyler gelince düşünüyorum olabilir mi acep diye benim gibi bu şekilde ağrı kesiceler kullandınız mı sizlerde gelin tartışalımmmm...

canım ben idrara sıkışık olmadan girildiğini osman hocaya gidince başıma gelince duydum diğer yöntem yani sıkışık olarak yapılan transfer daha yaygın.inan ben stres yapıyordum kendime ya tutamazsam altıma kaçırırsam diye hemşireye sordum sıkışık olmak gerekiyodu dimi diye kız afalladı yok tam tersi olması lazım dedi gitti sordu duyunca bende çok sevindim üstümden büyük bir yük kalkmıştı.acaba diğer yöntemle tutunma şansı daha mı yüksek oluyor mesane dolu olup rahme baskı yapması vs vs bilmiyorum ama aklıma da gelmiyo değil...:18:

Son düzenleme:

Benimde sancili okurdu bazen gunde 2 tane agri kesici ictigimi bilirim.bir kac doktora sordum zarari olmaz demislerdi.evlendikten sonra da devam etti sancilar.ama kurtajdan sonra kesildi cok sukur.

Valla bende cok stres yapmistim idrar konusunda.yarin transfer gunum.hayirlisiyla atlatirim ins.transferin 6.gunu verilen igne ne ignesi.surekli mi vuruluyo bu igne

Canım senin başına gelen dün de benim başıma geldi
Adet tarihim benim de 21 ekimdi, adetten temizlendiğimin 11.günü yani dün lavaboya gittiğimde kan görünce şok oldum
6 yıl önce böyle bir durum yaşamıştım ama o zamanki tamamen normal bir adet kanamasıydı ve günlerce sürdü fakat dün gördüğüm adetin başlangıcı tarzında bir kanamaydı çok fazla sürmeden kesildi. Ama senin gibi kafama takılmadı değil:44::44::44:

Sen naptın acaba doktora gittin mi ya da Osman hocaya sordun mu bu durumu?

Osman hocanın hastaları olarak benzer bir durum yaşamamız acaba verdiği ilaçlarla mı alakalı acaba:44::44::44:
Gerçi Osman hoca diğer doktorlar gibi beni ilaca boğmadı hatta yumurta toplama ve transfer sonrası çok az ilaç vermişti şaşırmıştım, sadece farklı olan tek ilaç transfer sonrası 6.gün için verdiği prolutron adlı ilaçtı, onun mu yan etkisi oldu acaba, ne bileyim ya kafam karıştı, doktora gidip gitmemekte de kararsızım.:44::44::44:
Devam ederse giderim tabi ama şimdilik bir şey yok.

Canım ben ilaç kullanmadım hiç. Kısırlık oluşturma nedenlerine gelince majezike gelinceye kadar bize zarar veren o kadar çok şey var ki
Yediğimiz içtiğimiz hormonlu, katkı maddeli gıdalar, kimyasal temizlik malzemeleri, soluduğumuz kirli hava, bilgisayar , tv ve cep telefonlarından aldığımız radyasyon ve sıralamaya devam etsek daha neler neler...Ha elimizden geldiğince dikkat etmeye çalışıyoruz elbette çünkü artık günümüz insanı bilinçlendi her şeyin farkındayız hepimiz. Ama bizim tüm dikkatlerimize rağmen bu zararlı maddeler yine de bir şekilde hayatımıza giriyor maalesef ve biz kendimizi koruyamıyoruz ki
Hal böyle olunca kısırlık da olur, her tür hastalık da...Allah akıbetimizi hayreylesin.

Valla idrara sıkışık olmadan transfer yapılacağını söyleyince doktor ben de çok sevinmiştim. Ama neredeyse tüm doktorlar idrara sıkışık halde yaparken Osman hoca farklı yapıyor, sonucum da negatif olunca bende de acabalar aldı başını gitti:44::44:
Şimdi de dondurulmuşlarla deneyeceğiz, olmama nedenini rahime özellikle de en çok yaşıma bağlıyor ihtimalen. Sanki 39 değilde 49 hissettirecek kendimi neredeyse. Bu kez de olmazsa bence uğraşmayın artık dedi
Hani yumurta olmasa ya da kalite sorunu olsa, döllenmede sıkıntı olsa anlayacam yaşa takılmasını:26::26::26:

Valla bende cok stres yapmistim idrar konusunda.yarin transfer gunum.hayirlisiyla atlatirim ins.transferin 6.gunu verilen igne ne ignesi.surekli mi vuruluyo bu igne

Canım Allah yar ve yardımcın olsun.
Bahsettiğin iğne prolutron ( progesteron içerikli) bir defaya mahsus yaptıracaksın.

meraba cnm senin sorun neydi acaba kaç yumurtan oluştu

canım senin problemin neydide osman hoca bu defada olmazsa denemeyin dedi çok merak ettim,ve yaşın kaç? Bende herşey kısmet takma kafana ama bende merak ettim neymiş bu kadar net konuşturan hocayı????

meraba cnm senin sorun neydi acaba kaç yumurtan oluştu

Canım benim yapılan testlerimde çekilen ultrasonografilerimde hiç bir sorun çıkmadı elhamdülillah.
Bizim sorunumuz asıl olarak erkek faktörü.Doktorun yanına gitmeden önce ilk olarak telefonda görüştüğüm zaman ben de bir sıkıntı yok eşim de var dedim.O zaman bile bana dediği şey erkek için tek bir spermin bile yeterli olduğuydu tıp için. Yaşından dolayı bundan sonra artık problem sensin dedi, hiç bir sorun olmamasına karşın:26::26::26:
Benden 6 yumurta toplandı ve yaşına göre yumurta sayın iyi demişti bana.
canım senin problemin neydide osman hoca bu defada olmazsa denemeyin dedi çok merak ettim,ve yaşın kaç? Bende herşey kısmet takma kafana ama bende merak ettim neymiş bu kadar net konuşturan hocayı????

Canım yukarıda da yazdım, bizim sorunumuz erkek faktörü ve benim hiç bir problemim olmadı çok şükür. Ama hocaya 39 yaşındayım dediğim zaman eşindeki sorun sorun sayılmaz yaşından dolayı bundan sonra sorun sende kabul edilir dedi.
Bu defada olmazsa devam etmeyin demesinin nedeni, benim ilk denememdeki bebek ve kızımın ikizinin devam etmeyişi, 3.denemem Pembe Mavi' deydi ordan ve hocasının kendisinden aldığım negatifler hocaya göre benden kaynaklı olduğunu düşünme sebebi.
Halbuki Pembe Mavi' deki denememi kendi negatifinden önce 3.gün embriyosu yani kalitesiz embriyo oluşuna bağlıyordu. Kendisinde yaptığımız tedavide, 6 yumurtam oluştu, 6ıda kaliteli yani olgun çıktı, çoğu döllenmez dedi, 5 i döllendi ve şaşırdı buna, 5. güne ancak 2 tanesi gider diye düşünüyordu hepsi 5.güne çıktı.Yani bana olumsuz dediği şeylerin hep tam tersi oldu.
Şimdi de son şansımız dondurulmuşlar öncesi histeroskopi ondan sonra da transfer.
İnşallah rabbim emeklerimizi zayi etmez de bu kez olur olmazsa da biz artık başka doktorda deneyeceğiz şansımızı.Neticede veren Rabbim.

Son düzenleme:

Canım daha tedavinin başındasın, rahim duvarının kalınlığının normal değeri kaçtır onu bilmiyorum ama transfer oluncaya kadar o değer değişecektir zaten. Doktorun bir şey söylemesi için henüz erken.

Yaşına göre yumurta revervinin az oluşuna karşılık geçen gün tvde dinlediğim İbrahim Saraçcoğlu'nun önerdiği bir bitkisel kürü sana yazayım, istersen dene bir kaybın olmaz.

Kuru İncir Kürü Nasıl yapılır:

2,5 bardak klorsuz suyu kaynatıp kaynarken içerisine 15-16 adet kuru inciri ilave ederek yirmi dakika ağzı kapalı olarak kaynatın. İncirleri yıkayıp ikiye bölerek ilave etmelisiniz. Yirmi dakika dolduktan sonra ılıması için bekleyin. Ilıdıktan sonra süzün. Bu incir suyunu 3′e bölün ve öğünlerden 15 dakika önce aç karnına için.

İncir Kürü Nasıl Uygulanır:

Kuru incir kürü, 21 gün içilir sonra 7 gün ara verilir ve tekrar 21 gün daha içilir. Toplam uygulama süresi 42 gün olmalıdır. Her gün içeceğimiz incir kürünü taze olarak hazırlamak gerekir.

Son düzenleme:

Evet maalesef ilaçların reçetelerinde bile yazıyor kanser riski taşıdıkları, Allah muhafaza
Canım senin eşinin değerleri gayet iyi ya, ileri hareket normal gebelik için % 35 civarında olmalı, sizin bence yine de gayet iyi.
Komşumun da tüpünün biri tıkalıydı ,tedaviyle açtırdı sonra normal yolla gebe kaldı.Seninki de açılırsa belki normal kalabilirsin kimbilir.
Canım yaşın 35 in altındaysa büyüt ihtimal yine tek transfer eder.Ama bazı doktorlar yasaya rağmen embriyoların kalitesini bahane edip 3 tane bile transfer ediyorlar.Benimkinde doktor tek koyma taraftarıydı ben çift olsun dedim.Şimdi 3 tane kaldı .
Aslında her şey Allah' tan.Sorunun kimde olduğu önemli değil, Rabbim ol dedikten sonra bütün engeller kalkar, demek henüz dilememiş yaradan...
[/COLOR][/FONT][/B]

Son düzenleme:

çok sağol cnm uyguluycam

Hafazan ALLAH biz bir sene çocuk istemedik bir yıldır da uğraşıyoruz olsun diye yaşım 28 yani aslıda düşününce çok aceleci davranmış gibi oluyorum ama hani beklesem kendiliğinden olma garantisi yok dr geciktirme rezervin düşük dedi yani ister istemez bu yola girmiş bulunduk herşey kader kısmet inan ki bizim dememizle olmuyor ama istemeyi de elden bırakmamak lazım.aynen öyle yaradan ol desin gerisi palavra hakkımızda herşeyin hayırlısı olsun hayırlı evlatlar nasip etsin inş.

Son düzenleme:

Kizlar osman hoca beni idrara sıkısık cagirdi.neden acaba.cok sasirdim.

Evet yaşın daha genç ama rezerv düşüklüğünden haklı olarak tedbirini almak zorundasın canım.Biz elimizden geleni yapalım gerisi Allah' a kalmış.
Amin canım bütün güzel duaların için.
Kizlar osman hoca beni idrara sıkısık cagirdi.neden acaba.cok sasirdim.

Allah Allah nihancım ben de çok şaşırdım
Ben idrara sıkışık geleyim mi dediğim de yok biz öyle yapmıyoruz demişti.Şimdi ne oldu da yöntemini değiştirdi.Negatif alınan sonuçlar mı acaba yöntemini değiştirmesine sebeb oldu:44::44::44:
Bakalım benim ikinci denemem de bana nasıl gel diyecek:44::44::44:

Peki senin transferin nasıl geçti canım, her yolunda gitmiştir inşallah.

Iyi gecti canim idrara sıkısık olmak biraz tedirgin etti beni ama rahat gecti.progestani fitil olarak vermisti yumurta toplamadan sonra simdi yine devam edecegim.iki tane gelismeyen gebeligim oldugundan dolayi kan sulandirici igne verdi.dediginiz gibi 6.gun ignesi bir hap verdi.oyle iste Allah emeklerimi bos cikartmasin hayirlisiyla

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…