Merhaba arkadaşlar, 3 senelik evliyim ve bebeğimiz olmuyor. Osman Hoca hakkında çok duyduğumuz için ona gittik. Personel gayet ilgili, Osman hocanın ise kendine ait bir karakteri var, ama o önemli değil, adam işini iyi bilen olarak kabul ederim her şeyi.
Benim hep polikistik over teşhisi vardı, adet düzensizliği vb., fakat son hormon ve şeker testlerimi ART de yaptırdım, hepsinde bir sorun çıkmadı (normalde testosteron ve prolaktin biraz yüksek gösterir). Bütün sonuçlarımı elime çıktı şeklinde verdiler. Eşimden sperm testi istendi, orda yaptırdık, sonucu yeni geldi ve şimdilik sadece telefondan söylendi - spermleri düşük hareketli olduğu ortaya çıktı. Eşimin ilk evliliğinden çocuğu var, ona rağmen böyle bir durumla karşılaştık.
Hoca da aşılama yapmamızı önerdi. Maaliyeti 1500 tl.
Benim sizden sormak istediğim şu -
1. Başka bir bağımsız laboratuvarda sperm testi yaptırmamız gerekli mi? (güvenmediğimizden değil, teste hazırlık yanlış olabilir yada başka bir etkenler olabilir).
2. Aşılamayı yaptırmadan önce, rahim tüplerim açık/tıkalı olduğunu öğrenmek istiyorum, eğer tıkalıysa boşuna aşılamayı yaptırmamak amacıyla: hem zaman kaybetme, hem maddi, hemde benim sağlığıma zarar verme açısından. Fakat doktor sıra ile gideceğiz dedi. HSG-testine sonra yönlendiririm dedi. Bu konuda benim ısrarcı olmam gerekiyor mı, aşılama öncesi HSG yapılması gerekiyor mu? Tüpler konusunda subjektif süphelerim var.
Yorumlarınızı sabırzılıkla beklerim. Teşekkür ederim.