Mezeler - Ordövrler Bursa iskender & Renkli Meze -Torku Süzme Yoğurt Sponsorluğunda

Selenofil

Üyelik İptali
Kayıtlı Üye
19 Mart 2010
12.489
13.623
498
Merhabalar hanımlar herkese sevgiler
Özenle yapmaya çalıştığım tarifimi sizlere suncam umarım beğenirsiniz:)
Başlamadan önce de katılan tüm hanımlara başarılar dilerim
Önemli olan güzel vakit geçirmekti mutfakta öyle oldu yarışırken de öyle olması dilegiyle basliyorum

Öncelikle iskenderimizin tarifiyle başlıyorum

Yarım kilo kiyma
2 yemek kaşığı yoğurt
1 adet orta boy soğan
1 silme tatlı kaşığı tuz
Kırmızı toz biber, karabiber, kimyon
1 adet pide
Salcali sos (1 yemek kaşığı salca tereyagi yada siviyagi)

Hanimlar rondonuz varsa güzel olur benim ki bozulmuş bu nedenle soganlari rendede incecik rendeledim diğer malzemelerle karıştırıp güzelce yogurudm yalniz bayagi bi yogurdum rondom sagolsun yarim saat kadar dinlene dinlene tabi gözünüz korkmasin rondosu olanlar 5 dk cektirse yeter.:)

Sonra da rulo seklini verip streç filme sarıp buzluga atıyoruz ertesi güne kadar 1 gece buzlukta kalmak zorunda

Ertesi günde yarım saat bekletiyoruz kesilecek kivama gelene kadar hala donuk olan donerlerimizi elimden geldiğince ince kesmeye calistim ben

Yağda kizartiyoruz

Daha sonra sos tenceremizde salcali sosu yapıyoruz

Bunun için malzemeler
Tereyagi yada siviyagi 1 yemek kaşığı salça istege göre kekik pul biber karabiber
Biraz sivilastirmak için su yarimcay bardagi kadar koydum

Pidelerimizi küp küp kesiyorum sunum tabagimiza yerlestiryoruz üzerine salcali sosumuzu dokuyoruz
Kizaran donerlerimiz birlikte tabi.:)

Bu arada tereyagsiz olmaz ben 2 ,5 yemek kaşığı kadar kullandim isteğe göre artirabilirsiniz tabi

Şimdi gelelim renkli meze tarifimize.

Havuc
Kırmızı biber
Yeşil biber
Patates
Sarimsak
1,5 su bardağı süzme yoğurt
Tuz

Patatesimizi soyalim havuclarimizi traşlayalim
Kibrit çöpü kalinliginda dograyalim
Biberleride julyen keselim

Kizartmak içinde tavaya yagimizi alip sirayla kizartiyoruz ayri ayri tabaklara alalim kizarttiklarimizi

Süzme yogurdumuza biraz tuz ve sarimsagi ezip karistiralim sıkma posetimize koyalim

Üzerine istege göre süslemek için nane sepebilirsiniz

Konuma misafir olduğunuz için hepinize teşekkür ederim :)
Cumaniz hayr sofranız bereket olsun
Afiyet olsun

Son düzenleyen: Moderatör:
[QUOTE, post: 48934102, member: 197853"]Teşekkür ederim canim.:)
Anlayamadim tam sorunu ya harcsiz kiymanin buzlukta olmasini mi soruyosun[/QUOTE]
Yani buzlukta kaç gün kalır, 1 hafta sonra yapsam olur mu?

Eveeettt birisi şubatta iki yaşına giricek diğeri Ocak'ta 6 yaşına giricek ellerinden öper teyzesi
Oyy yerim ben onlari yaa
Çocuk bambaska oluyo
Yigenlerim var benimde burnumda tütuyo bildigin valla :)
Rabbim hayırlı uzun ömürler versin canim benim sizleri ona onlari size bağışlasın

[QUOTE, post: 48934102, member: 197853"]Teşekkür ederim canim.:)
Anlayamadim tam sorunu ya harcsiz kiymanin buzlukta olmasini mi soruyosun
Yani buzlukta kaç gün kalır, 1 hafta sonra yapsam olur mu?[/QUOTE]
Evet mesela buzlukta kiymani cikarirsin buzu çözülür harcini koyup yaparsin sonra harcli buzlukta 1 gece kalir ertesi gün işleme devam edersin canim olur
:))

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…