Bursa vs izmir vs istanbul

yukki

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
15 Mayıs 2016
324
350
103
32
Merhabalar, bursa'da nerede yaşanır tavsiye istiyorum ilk olarak.

Sorum da şöyle şu an eşim ve ben İzmir'e yaşıyoruz, ben çalışmıyorum, esim normal bir yerde calisiyor, eşime bursadan daha iyi bir teklif geldi cok daha büyük bir firmadan 10 bin lira gibi belki daha da fazla maaş farkı da olacak. Burada ailemin evinde yaşıyoruz, açıkçası durumumuz daha iyi olsa kiraya çıkardım onlara da yük olmamak adına ama şimdilik düzenimiz böyle. Bursada kiraya gideceğiz tabi gidersek. Istanbuldan da servis varmis fakat tuzlada yasamak durumundayiz o da bir secenek yani ama kiralar kafami karıştırıyor, Sizce hangisi daha mantıklı.

Bir de dediğim gibi bursada iyi mahalleler nelerdir bu konu gerçekten fikrimi çok etkileyebilir hiç bilmiyorum bursayı.
Teşekkürler şimdiden.

Eşinizin iş yeri Bursa’da hangi ilçede? İstanbuldan git gel yapmak bence yanlış bir tercih olur. İstanbul hem çok pahalı hem yol yıpratır eşinizi her gün her gün çekilmez
Orhangazide acikcasi bursa merkeze de uzak kalıyor sanirim

Istanbul hem daha pahali hem istanbul trafigi falan cekilmez ya.

Bursadaki is kariyer acisindan daha cazipse dusunulebilir. Maas farki kiraya gidecek cunku. Ancak kariyeri icin iyiyse dusunun.

Yillardir izmirdeyseniz bursa degisiklik getirir, guzel olur diye dusunuyorum sizin adiniza.

Alacağı fazla maaş farkı kiraya gider, bu durumda yerimden kıpırdamak istemezdim.

Kariyer açısından daha iyi evet tesekkurler

Bursa iyidir evet ama iyi mahallede kiralar zaten 10-12binden başlar. Orhangaziye de yol çok uzak olur,orada çalışacaksa evi oradan tutmanız gerekir,Orhangazi de açıkçası yaşamak için güzel bir yer değil.

Eşiniz Orhangazi’de çalışacaksa Bursa Merkez Orhangazi’ye uzak, Bursa’yla Orhangazi arası yaklaşık 50-60 km. Bir süre sonra gidip gelmek sıkıntı olur ki Bursa trafiği de bildiğim kadarıyla yoğun oluyor maalesef.
Bu durumda ya Orhangazi‘de ev tutacaksınız, ki Orhangazi iyidir hoştur ama dışarıdan gelene adapte olması zor bir ilçedir veya Gemlik ya da Yalova tarafında ev tutabilirsiniz, Gemlik Orhangazi arası 15-20 km olması lazım Yalova da 30 km kadardır, arabanız varsa ulaşım hiç sıkıntı olmaz, hala devam ediyorsa Orhangazi terminalinden Gemlik’e de uğrayan Yalova minibüsleri kalkıyordu, minibüsle de gidip gelinebilir ama tabii eskiden uygundu şimdi ne oldu bilemem
Gemlik de Yalova da oturmak için daha cazip, tabii bana göre.

Orhangazi’de yaşanmaz ama çevreyolundan çok rahat kısa sürede Orhangazi’ye ulaşabilirsin. Balat’ı araştır Bursa’da. Çevreyoluna trafiksiz bağlanırsın burdan. Gelir düzeyinizi bilmiyorum ama gayet yaşanası bir yer burası.

Balat güzel ama kiralar baya yüksek . Ben balata bayılmıştım

Balatta kiralar ne kadar ondan da cok kisa bahsetseniz :)

Konu sahibi bursanin kenar mahallelerinde kiralar 8 civari. Balat 12den asagi degildir. Yani birak cebinize fazladan para kalmasini muhtemwlen daha da icerde olacaksiniz.

Ayrica bir bursali olarak cok net soyluyorum ki bursa yobazdir. Gecen yil bulundugum restoranda bir ben bir de bir kisi daha kolsuz giyinmisti o sicakta. Ben olsam 10bin icin izmirden bursaya tasinmam.

Aynen öyle kiralar uçmuş, özlüce, Balat gorukle tarafında rahat giyinilir diye tahmin ediyorum. Merkezi o kadar kapalı idi ki

Bursada iyi mahalleler Nilüfer ilçesinde daha sosyal daha modern ama kiralar en düşük 10.000 bandında..

Balat’ta nerede oturmak istediğinize göre değişiyor aslında kira işi. 10k civarında başlıyordur sanırım. İsimli yer olmasına bakmadan bu bölgede olması yeterli bence otoban avantajından dolayı. Artık büyükşehirlerde trafiksiZ otobana bağlanabilmek büyük lüks. Ee o yüzden o bölgelerde biraz daha pahalı.

Ben olsam bursayı seçerdim. Güzel bir şehir. Ailenize de yük olmayacaksınız. Onlar sizi yük olarak görmez ama şu ekonomide bir miktar kira parası onların elini güçlendirir. Maaş farkı da sizin kiranıza gider. Hayat standardınız düşmeden kendi ayaklarınızın üzerinde durmuş olursunuz. Kariyer için de iyiymiş. Bence düşünmeye gerek yok.

İyi bir yerde oturacaksaniz aldiginiz fazla maaş farkini kiraya verirsiniz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…