Tesekkur ederim ben de o yüzden merkez dışına çıkmak istemedimBursa Nilüfer’de o semtlerde sıkıntı yaşamazsınız pek. Bir de hafta sonları gezecek bir sürü yer bulunur. Ama Orhangazi ve Gemlik için durum vahim olabilir.
Kiralar aldı başını gitti. Benim ailem Bursa'da ve bursayi hiç sevmiyorum. Küçük ve basık bı şehir yazın sıcak ve nemden durulmuyor. Bazen nefes bile alınmaz o derece. 10 bin TL fark olması kiraların yüksekliğinden dolayı çok bişey farkettirmicek ki. Tercih sizin.Merhabalar, bursa'da nerede yaşanır tavsiye istiyorum ilk olarak.
Sorum da şöyle şu an eşim ve ben İzmir'e yaşıyoruz, ben çalışmıyorum, esim normal bir yerde calisiyor, eşime bursadan daha iyi bir teklif geldi cok daha büyük bir firmadan 10 bin lira gibi belki daha da fazla maaş farkı da olacak. Burada ailemin evinde yaşıyoruz, açıkçası durumumuz daha iyi olsa kiraya çıkardım onlara da yük olmamak adına ama şimdilik düzenimiz böyle. Bursada kiraya gideceğiz tabi gidersek. Istanbuldan da servis varmis fakat tuzlada yasamak durumundayiz o da bir secenek yani ama kiralar kafami karıştırıyor, Sizce hangisi daha mantıklı.
Bir de dediğim gibi bursada iyi mahalleler nelerdir bu konu gerçekten fikrimi çok etkileyebilir hiç bilmiyorum bursayı.
Teşekkürler şimdiden.
Servis var diye güveniyorum biraz kendi gidip gelmeyecek yani çok giden gelen var bir de.Bursa İstanbul komşu bile değil, yazık adama ya her gün onca yol çekilir mi?
Üstelik sabah iş başı trafiği, akşam iş cikis trafiği, hepsine yakalanacak
Peki ne için?
Deger mi yani, sizin de hali hazırda bir işiniz yokmuş. Bir yer bulur musunuz, başlar misiniz o da meçhul. Şu an calismiyorsunuz sanırım,gittiğinizde de bir sebepten çalışmazsaniz İstanbul'daki o evi boşa tutmus olmaz misiniz? Bir de akraba eş dost var demişsiniz Pendik İstanbul bile değil. İhtiyacınız olsa kimse gerçek İstanbul'dan pendike size gelmez. Ha gelir, hatri çok diyorsaniz o adam zaten Bursa'ya da gelir
Sosyal hayat falan demişsiniz, Pendik'te ibb'nin cok güzel etkinlikleri oluyor, nice ünlü tiyatro ücretsiz oynuyor , açık hava konserleri oluyor vs.
Ama şöyle bir soru soracağım. Sence sabah akşam dünyanın trafiğini çekmiş, tüm gün de çalışıp yorulmuş kocanda bir etkinlige gidecek hal kalır mı?
Pendik'te marina falan çok güzel pazarlsr için. Ama bence o koca "ay marina varmis,hadi gidelim bir duble içeriz" modunda olmaz, bütün haftasonu yorgunluk atma modunda olur.
Yazıktır,aciyin adama.
Benim önerim (Bursalı arkadaşlar kesinlikle onermemisler Orhangaziyi,o yüzden secenelerden eliyorum) yalova'da yaşayın.
Hem şehir merkezi, kafeyse kafe, barsa bar,sahilse sahil, piknikse piknik. Her şey var. Gayet sakin, nezih,tatlı bir yer. Depremden sonra yeniden yapıldığı için şehir de bursa -istanbuldan daha derli toplu.
Mis gibi şehir..üstelik orhangaziye 17 dakika, 21 kilomete'cik :)
Etkinlik mi istiyorsun? Yalova'dan İstanbul'a 100 liraya arabalı vapur kalkıyor her Allah'ın günü, günde kaç sefer. Yenikapi metro duragina kadar gidiyor. Bin ona, git konserine , etkinliğine, akrabana. Son vapurla geri dönersin. Ya da arabayla gidersin saat sıkıntın olmaz.
Bence İstanbul'u hiç düşünme. Ki ben bayılırım İstanbul'da yaşamaya. Ama siz gelirseniz keyfini çıkarmak yerine eziyetini çekecek konumdasiniz. Kiralar da almış basini gitmiş zaten, daracık çirkin sokaklar. Pendik'te ya çok iyi para verip çok güzel nezih yerlerde oturacaksiniz, ya da iyi para verip saçma sapan, multecisi bol , tıklım tıkış, çarpık kentleşmis bir yerde oturacaksiniz . Düşünmeyin bile
Sosyal hayat korkutuyor beni izmir gibi rahat bir yerdeyim çünkü muhafazakar tarzda bir yerde hiç yaşamadım. Ve evet kiralar çok uçmuş gibi geldi bana daKiralar aldı başını gitti. Benim ailem Bursa'da ve bursayi hiç sevmiyorum. Küçük ve basık bı şehir yazın sıcak ve nemden durulmuyor. Bazen nefes bile alınmaz o derece. 10 bin TL fark olması kiraların yüksekliğinden dolayı çok bişey farkettirmicek ki. Tercih sizin.
Yalova küçük şehir ama şirin bir şehir. Pendik gerçekten İstanbul gibi değil. Bir boğaza gitmen bile saatler sürer .Servis var diye güveniyorum biraz kendi gidip gelmeyecek yani çok giden gelen var bir de.
Gerçekten kafam çok karışık küçük şehirde oturmaya alışkın da değilim. Yalovada iş bulma ihtimalim çok çok düşük sanki istanbulda en azından 50 50 diyebiliriz. İzmir'e kıpırdamamak da bir secenek gibi duruyor şu an. Teşekkürler yorum icin
Daha önce Maltepe de oturmuslugum var şimdi de tuzlayi düşündük, akrabalarin hepsi de anadolu yakasinda zaten, ondan çok korkutucu gelmedi bana istanbul ama sonuçta istanbul yani çok isteyerek yaşanılacak bir yer değil beyoglunda falan değilsen. Yalovayi araştırmadım hiç bir bakayimYalova küçük şehir ama şirin bir şehir. Pendik gerçekten İstanbul gibi değil. Bir boğaza gitmen bile saatler sürer .
Bence küçük sehirde rahatca yasayıp gezmeye yakın büyük sehirlere gitmek en güzel çözüm olur. En azından çiçekli yeşil bir yerde oturursun, üç adım atar denize çıkar iyot koklarsin:) Pendik'te de deniz var ama sanmam ki pendikli çıksın yeşillik bulsun, sahile gitsin:)
Sizin işi bilemiyorum gerçi, hiç mi is imkanı olmaz oralarda.
On bin güzel bir rakam, daha da önemlisi eşinin kariyerine daha güzel etkisi olabilir belki bu şirkette bu pozisyonda olmasının, daha hızlı yukselir. Eğer varsa böyle artıları onları da düşünün.
Ayrıca İzmir evet harika ama Yalova İzmir 4 saatlik yol. Pekala ozledikce cumadan yola çıkarsınız, surdan şurası .
Maltepe ile Pendik arasında çooook fark var ya. Maltepe İstanbul'un nezih semtlerindendir. Bir kere şehir merkezlerinden Kadıköy'e çok yakın, ikincisi havalı caddelerden Bostancıya,Caddebostana çok yakın. Buyukadaya bile yarım saat:) Ferah, güzel bir yer.Daha önce Maltepe de oturmuslugum var şimdi de tuzlayi düşündük, akrabalarin hepsi de anadolu yakasinda zaten, ondan çok korkutucu gelmedi bana istanbul ama sonuçta istanbul yani çok isteyerek yaşanılacak bir yer değil beyoglunda falan değilsen. Yalovayi araştırmadım hiç bir bakayim
Yarın görüşmeye gidecek son bi koşulları konuşacaklar anlasirlarsa ciddi ciddi oturup konusucaz işte işin içine sinip sinmemesine göre eğer iş içine sinerse ne olur bilmiyorum gerçekten. İş çok cazip gelmezse ikimiz de İzmir'den ayrılmayı düşünmüyoruz sanırım.Maltepe ile Pendik arasında çooook fark var ya. Maltepe İstanbul'un nezih semtlerindendir. Bir kere şehir merkezlerinden Kadıköy'e çok yakın, ikincisi havalı caddelerden Bostancıya,Caddebostana çok yakın. Buyukadaya bile yarım saat:) Ferah, güzel bir yer.
Ama Pendik cok da öyle değil , eğer pahalı yerlerinden birinde değilsen. Arasıra gitmek durumunda kalıyorum, gerçekten güzel değil yaa :) zaten Pendik'te yaşayanlar da İstanbul demezler genelde soranlara.
Hakkınızda hayırlısi olsun.
Eşiniz ne diyor? Onun gönlünden geçen ne?
Hakkınızda hayırlısı olsun. Kimse İzmir'i birakmak istemezYarın görüşmeye gidecek son bi koşulları konuşacaklar anlasirlarsa ciddi ciddi oturup konusucaz işte işin içine sinip sinmemesine göre eğer iş içine sinerse ne olur bilmiyorum gerçekten. İş çok cazip gelmezse ikimiz de İzmir'den ayrılmayı düşünmüyoruz sanırım.
30 bin lira cokmus gerçekten, Allah kolaylık versin hepimize bu ekonomide. Tesekkurler tekrarHakkınızda hayırlısı olsun. Kimse İzmir'i birakmak istemezama adamın titri artacaksa, burada birkaç sene çalıştıktan sonra başka yerlerde aranan eleman olacaksa bazı zorluklar çekilebilir:)
Ama artan tek şey maassa o da zaten kiraya gidecekse gerek yok..sonuçta bir ev taşımak da dünyanın parasi, gecen KKda biri 30 bin lira tuttuğunu söylemişti, nakliyesi hamalı vs
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?