Buruk hamilelik

Peki Eşiniz ya da kayinvalidenizi size hiç fikrinizi ormadi mi kızım sen ne dusunyorsun diye.

Cok sacma gelenekler icinde hangi isim siniyorsa onu koy. Senin cocugun o kv kbabanin degil cok merakliysa kendi dogursun.Benim bir arkdasim var kizi kvsinin ismi oglunada kbabasinin ismink vermek zorunda kaladi onlarda oylemis cok itici bir durum. 3 dogrucam sif kendi istedigim ismi koymak icin dedi gecenlerdw.

Benim ilk ismim babaanemin adı ve kullanmıyorum hiç. Konusu açıldıkça da söylüyorum babaanne dede adı teklif dahi edilemez diye. Ama evlilikte işler değilirse bilemem tabi. O zamanda hamilelik derim, hormonlar derim romayı bile yakarım. O sebeple konu sahibini anlayamıyorum. Yazık değil mi bu konu sizin hamilelik sevincinizi bile gölgede bırakıyor. Niye ? Kp in daha doğrusu kv nin gönlü olsun diye. Hamile kadına bu yapılır mı yani. Hadi yapıyorlar siz izin vermeyin bari fikrinizi net bir şekilde önce güzellikle belirtin herkese olmazsa da onlar düşünsün niye kendinizi bu kadar yıpratıyorsunuz ki. Siz hamilesiniz ve psikolojik durumunuz kv veya kp psikolojisinden daha önemli. Onlar sizi düşünmeli siz onları değil şuan.

Annen baban ablan vs bir aile büyüğü olaya el koysun işte otururken lafı aç annemle eşim babamın adını koyma istiyorlar de tatlı gelin moduna bürün o zaman seninkiler araya girsin bizde adettir desin çocuğun adını anne koyar ve eskilerin adı konmaz onların çektiği sıkıntıları çekmesin diye desin sen tatlı gelindin en başta onaidan dolayı sana bir şey diyemezler senin anneni babanı çiğneyip bizim dediğimiz olsunda yapamazlar o zaman sen ayaklanırsın bakalım ne diyorlar

Herkese teşekkürler evet ben bu konu tekrar gündeme gelince ayıp davasını geçip, konuşup net bir şekilde istemediğimi olmayacağını söylemeye karar verdim. Sanırım biraz cesarette ihtiyacım vardı biraz da ben mi ayıp ediyorum diye düşünüyordum ama sizler hem destek olup hem benim hakkım olduğunu tekrar aklıma kazıdığınız için teşekkürler.

benimde bir yakınım kp adını sessizce gidip nufus mudurlugunde yazdıran kocasını 2 sene boyunca terk ettı
bır hafta once davetıye geldı baktım cocugun ısmı annenın seslendıgı ısım
mahkeme acıp duzelttırmısler onlarda sanıyorum

Ooof off. Hep mi sıkıntı yaşayacağız bu konuda. o kadar iyi anlıyorum seni. Haklısın herkes kendi evladına kendi isim koymak istiyor ama bu saçma gelenek can sıkıyo işte. Çok yerde okudum çocuğa koyulan isim direkt kişiliğe yansır diye. Şimdi ismi koymazsan da adın çirkef gelin bi ismi koymadı olacak. Umursamam dersen koyma ismi ama canım sıkılır dersen beğendiğin ikinci bi isimle birlikte koy. Sen öyle hitap edersin. Bi süre sonra çevren de öyle hitap eder bebeğe zaten...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…