Buruk hamilelik

Hiç anlamıyorum anlayamayacağım da sanırım. Neresi saygı bunun ya. Saygımdan adını çocuğuma koydum. Hadi vefat etmiş olsa Bi nevi de. Yaşayan adamın yanında aynı isimle toruna ne gerek var.

Biz eşimle ilk evlendiğimizde hayal kurarken babaların isimlerini mi koysak dedi birimizin babası Şaban diğeri Muharrem. Dedim hiç uğraşma hicri takvim koyalım daha kolay diye.

İsimlerin anlamı güzel olabilir ama o ismi söylediğinde sana çağrışım yapacak insan da önemli.
En yakın arkadaşım arda koydu oğluna sırf eşi istiyor diye ama eski sevgilisinin adı her seslendiğinde onu ve aldatmasını hatırlıyor kızcağız.

offf bir isim zaten o ailede bir kişide varken neden ikinci bir kişiye daha verilmek istenir ki?
bizim sülalede de her ailede bir ibrahim var ne kadar saçma ya!
isim kıtlığı mı var?
herkes egosunu başkasının çocuğunda tatmin etmeye çalışıyor
ismin anlamı ne kadar güzel olursa olsun anne baba koymak istemiyorsa koyulmamalı arkadaş ya!
herkes kendi çocuğunun adını kendi koysun bi zahmet

Gerçekten bende inanıyorum isim sahibine çekiyor... Bence karşı cık yahu evlat bu sevmediğin isimle nasıl seveceksin yok yok eşini al karşına tüm düşüncelerini tatlı bir dille anlat baktın anlamıyor içinden geldiği gibi davran o vakit

Biz de aynı sorunu yaşadık. Esim benim arkamdaydi ama eşimin dedesi üvey babaannesi ve annesi inanılmaz bir psikolojik baski kurmuşlardı ama savaşı ben kazandım. Şimdi bana da soruyorlar mesela arkadaşlar şunu mu koysam bunu mj koysam diye ben de kimseye sorma sen bebeğine nasıl seslenmek istiyorsa hangisi içine yatiyorsa onu köy diyorum isim işi gerçekten önemli. Elinizde isim konusunda ben her iki taraftan da isim konulmasına karşıyımbir ttarafı memnun etsek diğer taraf üzülerek ve ben cocuguma adını birlikte koyalım istiyorum de bence ise yarayacaktır. Eşiniz kusura bakmayın da odun değilse.

esine "senin babanın ismini koyarsak benim babama haksızlık olur, üzülür." desen? mesele çıkarmaya gerek yok başka bi isim koyalım de.

Valla ben de gıcık oluyorum bu her taraftan çıkan kaynanalar artık yetti de bitti Allah belâlarını versin
Aynı şey benim kuzenimin başına gelmişti o da biraz çenelidir
Kocasıyla kaynanası demiş kayınpederin ismi olsun kayınpederinin ismi de Hüsamettin ; vallahi yutarım o çocuğu da çıkarmam gerekirse ama yine Hüsamettin koymam demiş ve konu kapanmış
Yanı Hüsamettin iyi güzel de kayınpeder 70 yaşında adam 70 sene önce o isim çok popüler olabilir ama şimdi kim koyuyor Hüsamettin ya
Belki de mesela 50 sene sonra ne isimler çıkacak bizim Berkeler Can lar demode olasak
Isim için böyle yapmaya değer mı yaa

Canım benim ya...ne karışırlar dimiii.benim kızıma doğumumda kaynanam küstü evimize hiiiççç gelmediler.tek gelinim.bana hiç bakmadı gelmedi yardım etmedi.oğluma doğumumda kayınbabam küslük çıkardı.yine gelenimiz gidenimiz olmadı.tek oğlunuz ya bu neyin kini.hatta oğlum 20 gün gün yoğun bakımda kaldı.arayıp sormadılar gelmediler.ben günlerce hergün süt götürmeye dikişlerim ağrırken giderken yardıma ihtiyacın var mı demediler bile.gayet zenginler bir tatlı bile almadılar.hediyeyi bırakın.şimdi normal davranıyorlar ve benden kendilerine çok sıcak olmamı bekliyorlarzeliha ve halis isimleri.ya ben koymak zorundamıyım

Ben oğlum olursa kocamın adını koyacaktım kusura bakma baba de.ben gerçekten koyucam oğlum olursa da.

Sizin babanıza saygısızlık olmaz mı eşinizin babasının isminin verilmesi..

Yani ne denir ki sevmiyorsanız koymayacaksınınız tabi. Hüseyin o kadar da kötü bir isim değil bence yani siz kötü deyince benim aklıma direkt Hasan, İbrahim, Cengiz, Vakkas, Ökkeş, Osman, Abdurrahman, Abdul Rezzak, Oytun falan gibi isimler geldi lütfen bu isimde eşi, babası falan olanlar alınmasın zevk meselesi. Ne yapın edin koymayın istemediğiniz bir ismi. Sizin koymak istediğiniz isim nedir? Hüseyin ismiyle bir ahengi var mı mesela iki isim koysanız?

Basin sagolsun kiz Bir taraftan mutluluk, diger taraftan hüzün, neler yasamisin öyle

Bu arada dogru karari aldin bence. Oglun kendi ismine ve buna bagli bir kisiligi hak ediyor.

Konuya gelirsek, ne yapar, ne eder kp ismini koymazdim. Es mi kiziyor, kayinailemi küsüyor, hic umrunda olmazdi. Sonucta ben 9 ay o bebegi tasiyorum.

Anne baba ismi koyma işi baştan yanlış kp ini sevsen de yanlış, babanı daha mı az seviyorsun mesela, neden baban değil de kp ismi, onların neden daha falan hakkı var,biz size 1000 basarız demenin yolu bence bu

Ben olsam eşime miktirsinler koymuyorum derdim :)))) Evli olsam yeminle adam beni 2 günde boşardı :))(

Konu sahibesi ihale neden size kaldı başka torun yok mu?

Koymayın bence sevmediğiniz birinin adını.

yok cnm o zmn bosamiyorlar kiymetli oluyorsun kendimden biliyorm Ne zmn aman huzur bozulmasn desen alttan alsan bi bakmissin tepene yuva yapmislar esinde onlarin sözünden cikmaz olmus..

Istemiyorsanız ismin ne olduğunun önemi yok ,vermeyin çocuğunuza. Neden mi ikinci ismi kabulde etmiyorlar çünkü.
Deselerki iki isim olsun biri bu olsun,diğerine sen karar ver diye anlarım ama ısrarla tek isim bu olacak denmesi yanlış. Ben 9 ay karnımda taşıyacağım ve söz hakkım olmayacak mı isim konusunda. Kimse kusura bakmasın böyle dayatma hos değil.

Buna kimsenin hakki yok kusura bakmasinlar esin de bu konuda senin fikrine önem vermeli. Hayret bisey ya kayinvalideye bak ona noluyosa.

esine de ki ben yeri gelcek kizicam bu cocuga senin babanin adini soyleyrek vs saygısızlık olur hem de. Her sesleniste baban aklima gelir geriliyorum simdiden falan de.

Hayalindeki isim ne peki?

Ben zaten ismi belirtmesine değil, gayet normal bi isim için çok da kötü bi isim demesine takıldım. Burada kimseyi alakadar etmeyen bi isim de olsa, genellikle çok kullanılan bi isim için kötü denmemeli.

Biri birşey yerken ıyyyyy çok iğrenç demeye benziyor bu.

Sevmediğim bi isim demekle çok da kötü bi isim demek aynı şey değil!

Medeni Kanun MADDE 339: Çocuğun adını ana ve babası koyar.

Kayınpeder, kayınvalide değil... Bir hukukçu olarak söyleyeyim, çocuğun ismini anne ve baba birlikte koyar. Anne veya baba olarak değil, ikisi aynı isim üzerinde karar kılmalıdır. Eğer halen uzlaşılamıyorsa mahkeme yoluyla anne veya babadan birine isim verme konusunda hak tanınır.

Sanırım ana baba bi'erkeklerde var.
Ben bu konuda bebeği 9 ay karnında taşıyan anaların pek sessiz kaldığını düşünüyorum.
Yahu hamilesiniz gerekirse yalandan ayılın, bayılın, ağlayın.
Büyük konuşmayım da ben karnımdaki çocuk için annesi öyle diledi diye bana bunu emir gibi getiren eşime karşı bile soğuma gelirdi.

Sizin babanız neymiş? Kırılmaz mıymış?

Bi'de ikinci isim koyulunca Hüseyin demeyeceğinizi bildikleri için koydurtmayacaklar.

Annem de hep "üç kızım var ama Onur ismini çok seviyorum, neyse artık sizin çocuklara koyarız" der. Şimdiden "kusura bakma sen 3 çocuğuna dilediğin ismi koymuşsun, benim çocuğuma da sen koyarsan ben kimin çocuğuna hayalimdeki ismi koyucam" diyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…