• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Buruk hamilelik

Herkese teşekkürler.. Tek tek değil de toplu cevap vereyim
1- Çocuğa küfür ederim kızarım bilmem ne diyemem eşime hiç hoş değil yani benden de böyle bir şey beklemez.
2- İsmi en başta bilerek yazmamıştım dini isim bilmem ne diyenler olmuş belki müslüman değilim arkadaşlar ya da ne bilim inancım farklı görüşüm farklı böyle şeylere inanmıyor olabilirim bu isim konusunun dine bağlanmasına karşıyım.
3- Çocugun cinsiyeti belli arkadaşlar erkek.
4- İki isim konulmasına da kayınvalidem birşey demiyor ama eşim istemiyor. Benim hayalimdeki isimle de zaten hiç uymuyor.

ne yapmayı planlıyorsun?

Hadislerde geçiyor.

Efendimiz (a.s.m.) “Çocuğun, babası üzerindeki hakkı ismini ve edebini güzel yapmasıdır” buyurmuşlardır. Efendimiz’in (a.s.m.) bu hadisinden de anlaşıldığı gibi çocuğa güzel isim koymak önemlidir. Çünkü isim, çocuğun mensup olduğu din ve milliyetini belirten bir âlemdir. İsim, aynı zamanda bir duadır. Allah’tan, çocuğun o ismin büyüklerinin ahlakıyla ahlaklanmasını dilemektir. (Alıntıdır)

Ayrıca Peygamberimiz kendi evlatlarına da isimlerini koyduğu için, sünnet olarak geçiyor.

Ben demiyorum kaynaklar diyor !
iyi de bu hadis i serifte ismi sadece baba koyar demiyor ki, ebeveynlerin evladina borclu oldugu seylerden bahsediyor.. siz yanlis anlamissiniz.. ve istişare etmek de sunnetir dinimizde.. hic bi yerde 'ismi erkek koyar, onun hakkidir' diye okumadim ben..

Herkese teşekkürler.. Tek tek değil de toplu cevap vereyim
1- Çocuğa küfür ederim kızarım bilmem ne diyemem eşime hiç hoş değil yani benden de böyle bir şey beklemez.
2- İsmi en başta bilerek yazmamıştım dini isim bilmem ne diyenler olmuş belki müslüman değilim arkadaşlar ya da ne bilim inancım farklı görüşüm farklı böyle şeylere inanmıyor olabilirim bu isim konusunun dine bağlanmasına karşıyım.
3- Çocugun cinsiyeti belli arkadaşlar erkek.
4- İki isim konulmasına da kayınvalidem birşey demiyor ama eşim istemiyor. Benim hayalimdeki isimle de zaten hiç uymuyor.
hamileliğinizde çekeceğiniz sıkıntıları eşinize yansıtın o zaman daha yolun başındasınız bn öyle vazgeçirdim biraz duygu sömürüsü oldu yaşadıklarımız kolay değil şu an vücudum çatır çatlıyor ne diye sevmediğim adamın ismini koyayım ne diye ömür boyu o isimle sesleneyim olmaz bn kabul etmedim her gün ilmik ilmik işledim ben

Koyun koyun ondan sonra benim gibi yaş 18 olunca
İsmini değiştirmek için çırpılır durur
Ama ben ismin anlamına bakıyorum iki isim koymaya
İkna edin ben bunun acısını yaşıyorum malesef :KK14:

Aynı durumu ben de yaşadım geçen sene. Eşimin babası vefat etmiş 6 sene önce.
Ben de ona Rahtmetli babanın ismiyle oğluna seslenmek hoşuna gidecekse ve ben de kendi istediğim ismi koyacağım.
Sadece nüfus kağıdında yazmasını istiyorsan koy dedim.
Sonradan bu fikrinden vazgeçti, başka isimler söylüyor şimd.

Esim de bana ogluma babasinin adini teklif etmişti. Babamizin adi Abdullah kendisini severim.ama isim olayina izin vermedim. Dedim ki senden buyuk iki abin var onlarda da 2 erkek cocuk var onkar koysaymis dedim konu kapandi

Hiç bilmiyorum mizacım da yok ne bilim eşimle kavga çıkarıp ya da kayınvalidesi ile laf dalaşına giremem.
Anlaşılmayı bekliyorum sadece. :KK42:

anlıyorum sizi, ama konunuza bir arkadaş da yazmış 13 yıl olmasına rağmen alışamamış tam çocuğunun ismine.
bunu düşünerek diretmenizi tavsiye ederim.

Eşinizi uygun bir dille uyarmaktan başka çareniz yok gibi görünüyo. Şu olayı bende anlamam neden saygıyı ana ,baba ismi koyarak göstermeye çalışırlar.
İsim kişiye özeldir, eşimlerin sülalede nerdeyse herkes aynı isimde dayı, yegen ,amca, dede ,baba bakıyorum zorluk çekilmiyo .
Herkesin ismi nerdeyse aynı bana garip geliyo, biz de bir ara olmamış çocuk ismi için kavga etmiştik

Ayrıca şunu eklemeden geçemiyeceğim
Erkek kardeşimin 3 ismi var
Hep aileler yüzünden ve şuanda
Nufusunda olmayan ismi kullanıyor cocuk
Yaşını doldursun adını değiştirecek oda
Hep ailelerin bencilliği
Sinir oluyorum böyle konulara

Arkadaşlar merhaba,
Herkese akıl verirken kendime akıl bulamadım.
Güzel giden bir evliliğim var.
Daha evlenmeden önce bunun için bir konu açmıştım ve gün geldi hamile olduğum haberini aldım.
Eşim ve sevgili kayınvalidem eşimin babasının ismi konulması GEREKTİĞİNİ dile getirdiler.
Bu arada eşimin babası hiçbirşeye karışmayan, vasıfsız, konuşmasını bilmeyen, herşeyi benim babamdan bekleyen kendisi hiçbirşey yapmayan çıkarcı bir adam.
Keşke seve seve tamam diyebilseydim ayrıca Allah affetsin ama çokta kötü bir ismi var. Bir de nedense aynı isim de olursa aynı kişilikte olur gibi geliyor çocuğum çıldıracağım:KK43:
İçime dokunuyor gerçekten.
Şimdiden herşeyden soğudum.
Sizce eşimi kırmadan nasıl ikna edebilirim.
İki isime de karşılar bu arada. Ve benim eskiden beri hayalim olan bir isim vardı.
Çok mutsuzum :KK42:
Üff hangi devirdeyiz ya oh sen cefa çek 9 ay taşı başkası gelsin isim versin .2 ismi olsun hem secme hakkı olur babasınıda kırmamıs olur onun koyduğu isim ikinci isim olsun ben olsam gönlüm anne baba dururken başkasına razı olmazdı..

benim eşimin babasının ismi mehmet iki yeğenin ismi de mehmet kv münevver bir yeğeninin ismi de münevver:))

bize kalmadı Allahtan özgürce seçeceğiz..yani isim devam ettirmek hoş değil babasının ismini koyunca ne olacak kiminin ismi olduğu önemli değil ki anlamı önemli kişiliği de şekilleniyor ona göre..baskı yapın kocanıza sende babanın ismini koymak istediğini söyle nie onunki koyuluyormuş:))) belki vazgecer

Eşinize o ismi istemediğinizi başka bir isim istediğinizi neden söyleyemiyorsunuz ki? Söylediniz mi yoksa ben mi yanlış anladım?

Ben nüfus memuruyum bir gün bir adam geldi çocuğu olmuş ubeydullah koydu çocuğunun ismini biz de şaşırdık ama yazdık gitti. Yarım saat sonra karısı aradı aranızda aklı başında olan kimse yok mu nasıl izin verdiniz bu ismi koymasına diye ağlıyordu..

Bende kendi babamın ismini istiyorum de
Vazgeçerler (:
Dedelerin isminden başka isim koyarsınız böylece

Ay bi çocuğum olsada tek derdim ismi olsa :(( valla işiniz zor göbek adını koyalım deseniz olmaz mi ki..

Eşinize, canım tamam Hüseyin koyalım.
Ama babanların yanında çocuk yaramazlık yapsa ve ben bağırsam sen gerizekalı mısın aptal mısın Hüseyin?
Yada daha ileri gitsem küfür etsem ne kadar doğru olur? Çünkü sürekli iyi şeyler söylenmiyor kızıyorsun çocuğa biliyorsun sende.
Akrabalar hatta baban bile oğlana söylerken ona laf soktum sanar belkide alınır bu daha kötü değil mi? diyebilirsin.

Buarada cinsiyet belli mi?

Çocuklarıma şimdiye kadar Aptal manyak gerizekalı demedim kaldıki küfür .insan çocuğuna hiç bi şartta söylemez böyle şeyler.Bence tam aksine Hüseyincim canım aşkım oğlum desem severken utanırım demek daha mantıklı

Back
X