Burun Ameliyat ile ilgili tecrübelerimizi paylaşalım

yaren8479

Guru
Kayıtlı Üye
6 Kasım 2006
100
35
298
14.04.2007 Cumartesi günü saat 2 de ameliyata girdim .Ameliyatım yaklaşık 3,5 - 4 saat sürdü Ameliyat sonrası göz kapaklarıma buz koydukları için çok aşırı morarma olmadı. Ameliyat sonrası kendime geldiğimde ağrılarım başlamıştı fakat kolumdaki serum sayesinde ağrılar hafifledi, o gece eve geldim ve rahat uyudum fakat 2 gün ağrım oldu kafam sürekli yukarı doğru olduğu için ve burnumda tamponun haricinde sargı bezi de olduğu için yemek yemek sıvı şeyler içmek bile çok zordu.Neyse ki bugün tamponlarım alındı biraz zordu ağrı olmadı ama garip bir his sıcaklık ile birlikte içimden birşeyleri söküp aldı sanki dr. tamponu çıkartırken. Tamponlar alındıktan sonra yemek yemenin bir zorluğu yok şuan sadece alçı var burnumun üzerinde ağrımda hafifledi. Ameliyatı düşünen arkadaşlar korkulacak birşey yok siz uyuyorsunuz sadece ameliyat sonrasında 1- yada 2 gün ağrınız oluyor ve tampon çıkartılırken garip bir his okadar. Sormak istediğiniz şeylerde bana yazabilirsiniz .teşekkür ederim

nazar saol walla sayende biraz içim rahatladı .bakalım burnunun seklı oturduğunda beğenecekmısın gelişmelerden haberdar edersen sewinirim çook geçmiş olsun ii cesaret bence burun ameliyatı.guzel bı burnuna kawuşmak için okadar eziyete katlanmaya değer heralde dimi?bide tampon warken nefes almak cok zor olmuomu of off umarım korktuğum gibi deildir

nazar öncelikle geçmiş olsun diyorum bende iki yıl önce burnumu yaptırdım ve çok güzel oldu.ağrı fazla olmuyor ilerde daha çok rahat ediceksin şekilin ortaya çıkması bikaç ayı alıyor.şahsen ben çok memnunum burnumu çok seviyorum iki yıldır hiçbir problem yaşamadım ve iyi yapmışsın korkulacak bişey değil o kadar...

Son düzenleyen: Moderatör:
arkadaşlar,ben narkozdan korkuyorum.Bide sonucun iyi olmamasından korkuyorum tabi.Bu ameliyatı özel bir hastanedemi yaptırmak gerekir?Sonuçtan memnun olmayıp 2-3 kere ameliyat olanlarda var.

Öncelikle teşekkür ederim arkadaşlar.Ben nefes alamadığım için bilhassa ameliyat olmaya karar verdim sağ tarafımda kemik vardı. Hazır bıçak altına yatmışken estetikte aradan çıksın dedim. Estetik ameliyatı biraz daha uzun sürüyor. Narkoz dan korkmanıza gerek yok damardan iğne yöntemiyle bayıltılıyorsunuz..uyurken de hiçbir şey duyulmuyor.Sadece 2 gün biraz ağrılı geçiyor. Rahatlık için ağrılara katlanmaya değer..Ben özel hastanede oldum ama önemli olan doktorun iyi olması.

resmimi de ekliyorum

Son düzenleyen: Moderatör:
Bende Senelerdir Korkudan Yaptirmadim Ama Geceleri Ağzi Açik Uyumak Hiç Hoş Değil.dediğim Gibi Zaten Narkozu Koldan Iğneyle Yapip Uyutuyorlar Ve Hiçbirşey Duymuyor Insan Sadece Uyaninca Hafif Ağri Oluyo Ve Serum Taktiklari Için Ağri Kesiliyor 2 Gün Zorluk çekmeye Değer Bence Abarttiklari Kadar Korkulacak Bişey Yok Ameliyattan Hemen Sonra Buz Koyulduğu Içinde Morluk Fazla Olmadi Bende..biraz Cesaret Kizlar Gerçekten şikayetiniz Varsa Darisi Sizin Başiniza..

öncelikle çok geçmiş olsun.Çok iyi yapmışsın.benim sana ve burun ameliyatı olmayı düşünen tüm arkadaşlara bir tavsiyem olucak.öncelikle bu kesinlikle korkulacak bi ameliyat değil fakat iyi bir doktor ve güvenilir bir hastane bulmanız gerekiyor.çok önemli bir konu daha var.bir başka arkadaşada cevap olarak yazmıştım, ameliyat sonrası masaj çok çok önemli.Eğer yeteri kadar yapmassan burnunda ödem kalabilir.ağrınız oluyor diye masajınızı yapmayı sakın ihmal etmeyin. Şişlikleriniz daha çabuk iner ve burnunuzda ödem kalmaz.benim sol tarafımda çok hafif bi ödem kaldı çok dikkatli bakınca anlaşıldığı için hiç rahatsız olmuyorum.Bu nedenle masajınızı ihmal etmeyin derim.

geçmiş olsun ben de 2,5 sene önce istanbul da özel bi hastanede ameliyat oldum kemik vardı hiç nefes alamıyodum ameliyat sonrası ağrım bile olmadı çok rahat geçti burnumun ucunu hafif değiştirmiş doktor hiç anlaşılmıyo alındığı şimdi çok rahat nefes alıyorum ohhhhhh merak edenler için medipol de Ahmet bozkurt yaptı ameliyatımı tavsiye ederim çok iyi bir doktor

nazarcm galba bugun alçın alınıyo çok merak edıyorum ve senın adına cok sewınıyorum gercekten, artık küçük bi burunla dolaşıcaksın hayalı bıle super benım için.bakalım beğenecekmisin.ben gözlük kullanıyorum burnumu küçük gösterıo dıye,ameliyat olursam gözlüğüde cıkarırım.aklımdkı soru işaretleri netleşiyo sayende.gozle görülür bariz bir fark varmı önceki halınle?çokk gecmiş olsun işte bu kadardı hepsı...

bende olmuştum burnumdan ameliyat, ben çok şişmiştim ama yüzüm şişmeye biraz müsait o yüzden olsa gerek :) dolgun yanaklarım ve göz kapaklarım vardır normalde de :) ama en yakın arkadaşım benim kadar şişmemişti. tampon çıkarken hakkatende çok ilginç bi his oluşuyor. bide sargılar falan ilk çıktığında burun deliklerim resmen karşıya bakıyodu. çok endişelenmiştim, domuz gibi olucam sandım. ama şiş inince şekli ortaya çıkıyo, buda biraz zaman alıyo, ama bahar aylarında yaptırmaya çalışın benim tavsiyem. çok sıcak ve güneşli havalarda sıkıntı yaratıyo, gözlükte takamıyosunuz çünkü, e fazla soğuktada nezle olmanız halinde uğraştırır sizi. dokunup burun silmek falan alçılar alınsada dert çünkü, 3 ay epey hassas oluyo çünkü burun. 6 aydada tam oturuyo. ameliyatta korkucak hiçbişey yok, ben normalde ağrı kesici bile içmediğim için narkoz bana biraz ağır gelmişti, epey süre ayıltamamışlar beni:) (uyumayıda pek severim zaten) tampon olunca burnumdan nefes alamadım haliyle, ağzımda kapalı oluca problem olmuş biraz:)) ayıltamadıkları içinde odaya çıkarmışlar, gözümü açtığımda tepemde 8 kişi nefes aldiye el şaklatıp kulağımın dibinde bağırıyodu. yinede kolay oldu :) eğer doktorunuza güveniyosanız korkulacak hiçbişey yok, zaten ameliyata girmeden önce burnunuza vereceği şekli gösteriyolar bilgisayarda resminizin üstünde. gösterdiğini yapabilecek iyi bi doktorsada hiç problem kalmıyor.
ben ankara da oldum ameliyatı.

bi de ek olarak :) her burun estetiği ameliyatında kemik kırmıyolar, bende kemik kırılmadı mesela ama arkadaşımınkinde kırdılar. ben şiştim o şişmedi ve aynı doktora ameliyat olduk. bu tamamen yapınızla alakalı sanırım. eğer sadece ucunu kaldırmak istiyosanız, kemik yapınız düzgünse, sadece kıkırdaklarla oynuyolar..

sevgilerr...

TŞK.LER.Ameliyat olan arkadaşlar sizlerede geçmiş olsun. Klubnika fiyatı merak etmişsin hemen cevap yazdım.
Ben Ameliyatımı özel hastanede oldum.2.000 ytl ödedim.Ama doktor ve hastane olarak fiyat değişir.Birde ameliyat düşünen arkadaşlarımda bazı yerlerden fiyat almışlar 1.500 -2.000 arası değişiyor dediler.Bazı doktorlarda daha yüksek fiyata Dolar ve Euro üzerinden ameliyat yapıyor..

edamisra cım benim ameliyatım sadece yanlardan hafif daralttırma oldu, bakıldığında pek anlaşılmıyor bile aslında. kemikte hafif bi çıkıntı var yine bende. doktorum doğallığının yokolacağını düşündüğü için kemikle hiç oynamamış. yaptığı operasyonda yanlardan kıkırdak alıp üst tarafa eklemiş falan bişiler yapmış. ucuyla çok az oynamış. yani ben sırf açgözlülüüğümden yaptırdım ameliyatı :) keşke öle ameliyat görüntülerini izlemesen:) mutlaka korkutur öle görüntüler ama inan hiçbirşey hissetmiyosun. bitek tampon çıkana kadar sadece ağzından nefes aldığın için dilin aşırı kuruyor, su içmek gerekiyor bolca. şu an bilgisayarımda sadece eşimle fotom var, onu ekliyim istersen bi bak :)

yaaa resmi kesebildim ama buda biras bulanık gibi sanki. ama en azından belki fikir verebilir. dikkat ederseniz yüz şeklim biraz toplu :) o yüzden sadece kıkırdaklarım ile oynanmış olmasına rağmen epey şişmiştim, bi miktarda morardı tabi gözlerimin etrafı. ama gerçekten dediğim gibi korkulacak hiçbişi yok

Eklentiler

• $pelinnnn.webp
    3,4 KB · Görüntüleme: 545
bende bu sene gittim bir estetik uzmanına yıllardır rahat nefes alamıyorum ama bu çokda önemsenecek bişi değil yani ameliyat olmasamda idare ederim burnumda kemik var ve bu bakılınca farkediliyor bu nedenle eşim ameliyat olmamı istiyor birde bazı geceler ağzım açık uyuyor yada horluyorum...4 milyar dedi dr bu miktar çok değil mi yoksa normal fiyat bu kadar mı?

Merhabalar

Öncelikle böyle tecrübeleri paylaşmanızı gerçekten çok yararlı buldum. ben bir hafta önce estetik ameliyat oldum ve olmayı düşünen kafasına takan psikolojisi bu nedenle yıpranmış arkadaşlara bir kaç şey söylemek istiyorum.

burnum son derece kemerli ve büyüktü. yani sarışınım gözlerim yeşil hatta erkekler tarafından oldukça ilgi gören bi kızdım(her ne kdr aradığımı hala bulamasam da..) ama burnumu hep kafama taktım.
ameliyat olmak istiyrdum ancak hem ameliyat hem kan hem de iğne fobim var diye senelerce çekindim.

en sonunda nasıl bir gazsa kararımı verdim ve bir hafta içinde kendimi ameliyathanede buldum.. ankarada hacettepe hastanesinde görevli profesör bir doktor..

size yemin edebilirim ameliyat sırasında lokal anestesi olmasına rağmen tek bir acı sızı hissetmedim yatmamla kalkmam bir oldu.. sedasyon denilen bir şey veriyorlar damardan yarı uyku haline giriliyor ve kaygı giderici bir fonksiyonu var..snrasında da tabi lokal anestezi iğnelerini hisseder gibi oluosun ama hiiç umrunda bile olmuyo. zaten ameliyat bittiğinde hiç bir şey hatırlamıosun bile ilginç bi deneyim yani. şişkinliğim hiç olmadı belki resimdeki arkadaşın dörtte biri kadar şişlik ve çok çok az göz altında morluk. bu kadar kolay olacağını hiç tahmin etmemiştim ama gerçekten anlattığım kadar kolay oldu. bir hafta sonra ise alçım alındı.. o ana kadar hiç acı çekmemiştim ama o alçı alındıktan sonraki masaj 30 saniyeliğini insanı mahvediyor.
burnum çok güzel oldu. hem simam deişmedi yine benim,, hem de süper bir burnum oldu. Ne diyim çok mutluyum.

ama olmak isteyen arkadaşlar lütfen doktor seçiminize dikkat edin. çünkü bu herkese yaptırılacak riske atılacak bir şey değil. şu anda ameliyatımın yedinci günü ufak bir banta bugün kursuma gidebildim. şu anda hiç bir sorunum yok morluk yok şiş yok iki gün sora küçük bantı da çıkarıcam.. normal hayatıma tamamen geri dönücem. sorularınız varsa cevaplayabilirim. doktorumun adresini adını da özel mesajla isteyene gönderebilirim.

Sanada gecmis olsun canım.guzel ameliyatlar gecirmissiniz agsırız sızısız insallah birgun bende burda deneyimimi sizinle paylasabilecegim.
merak ettigim bir sey var ameliyat yeri iyilesse bile darbelerden devamlı korumak gerekiyormu mesela benim kücük bir kızım var ne kadar dikkat edersem ediyim suratıma kol kafa yiyebiliyorum severken olsun altını degistirirken olsun anne olanlar bilirler bu kacınılmaz :) bu kadarı tehlike arz edermi ameliyat sonrası

valla iki ay darbelerden korumak gerekiormuş gözlük falan zaten yasak, sonrasında ise normale dönüyor. benim şimdi bile iyi dokunduğumda fazla sızı yok..tabiki ameliyatlı olsun olmasın buruna alınan her darbe insanın canını yakar. ormal burun nasıl korunuyosa korumalı..

basit bir burun estetiği kaça mal oluyor?
BENIMKI 2,5 MILYARA MAL OLDU COK RAHATSIZ ETMIYORSA OLMAMANI TAVSIYE EDECM NACIZANE FIKRIM BEN OLDUM KESKE OLMASAYMIŞIM DIYORUM VALLAHI BAK ALLAH YAPISI KUL YAPISINDAN DAHA GUZEL OLUYO GERCI BENDE KEMIK SORUNU VARDI NEFES ALAMIYORDUM AMA OLMASAM DAHA IYI OLURMUS İYI GUNLER

merhabalar vanillia bende ankarada oturuyorum.bu siteye tesadüf girdim.bende ameliyat olmak istiyorum.burum iğğğ denecek kadar büyük!!!ben araştırıyorum ve gerçekten dikkat etmem gereken bi konu ücreti de gerçekten önemli benim için taksit yapıldı mı yoksa nakit mi ödedin?bu arada ben asya m.o.şimdiden teşekkürler

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…