Burun Ameliyat ile ilgili tecrübelerimizi paylaşalım

arkadaşım geçmiş olsun bende aynı şekildeydim geçen sene ameliyat zor değil ama sonrası biraz kötü bende nefes alamıyodum geceleri ağzım açık uyuyodum ameliyata girmişken de kemiği aldırıyım dedim benim ameliyat3.5 saat sürmüş uyanırken zorluk çekmişim nefes alamıyosun tabi tamponlrdan sonra 3 gün tampon 1 hafta alçı ile duruyosun burnunda yerine oturuyo zamanla doktorun çok büyük önemi var bu konuda olmak isteyen arkadaşlar çok aman aman gerekmedikçe ben tavsiye etmiyorum yani sırf estetik içinse iyice düşünün derim ben

bir çok doktorla görüştüm, ameliyata karar verdik ancak mevsim konusunda her doktor farklı şey söylüyor.. sormak istediğim, yazın ameliyat olmanın bir sakıncası var mı ya da aranızda yazın ameliyat geçirmiş olan var mı? bazı doktorlar sıcak hava sebebiyle burundaki kanamanın daha yoğun olduğunu söylüyorlar. ne önerirsiniz?

canim ben tam estetik olmasada ameliyat oldum sünizitim vardi olmusken burnumuda kaldirtiyim dedim.iki yil önce nisan ayinda oldum almanyada.ameliyattan sonra bir hafta boyunca cok fazla kanamam oldu,gözlerimden filan kan geldi,ve fazlasiyala kanda cikardim,ama ben hassas yapiya sahip oldugum icin kilomda boyuma göre cok azdi. benle ayni gün olan bir kiz vardi o burun kemiginide kirdirtmisti ama inan hic agri cekmedi.ama ikinci hafta agri kanama filan hic birsey kalmadi burnum süper oldu tam istedigim gibi :dance: .yaz aylarinda yaptirma bence en iyisi ilk bahar yada sonbahar bu aylarda vücut kendini cabuk toparliyor.:1yes2: umarim senikide cok iyi olur

selam arkadaşlar bende 6 nisanda ameliyat oldum bugün 32.gün falan sanırım...burnum biraz iri ve kemerliydi...ayrıca içtende problem wrdı nefes alamıodum...ama aynı zmaanda estetikte olmak istedim 4 milyar werdim hatta 4.750 ydi biraz indi fiyatta:)ilk gün değilde 2. ve 3.gün çok ağrım oldu...hiç yemek yiyemedim toplamda 6 kilo verdim iştem dışı bi şekilde...burnumdan alçılar alındıında süper bi görüntü çıktı aslında şişlikten dolayı ürkütücüydü fakat şişler geçince çok ii olucağnı düşündüm ama ilk hali daha iiyiydi belki burun ucundaki ödemden kaynaklanıo biraz zamana ihtiyacım var...ben ameliyat sonrasında çok çektiimi düşündüüm için pabuç kdr burnum olsaydı böle acı çekicemi bilsem yaptırmazdım dedim...ama ucundaki şişlik beni rahatsız edio doğal bi burunda belki göze batmayabilir ama ben estetik olduum ve okdr para ödediim için kusursuz olmasını istedim belkide çok şey istiyorum:)6 ay sonra bakıcam duruma göre bi revizyon isteyebilirim

bide yazın ameliyat olunurmu die soran arkadaşlar war

ewet yazında yapılabiliyo dr.bi sakıncası olmadığını söledi...kanama zaten her durumda sızıntı şeklinde oluyo o yönden bi korkunuz olmasın fakat ben yazın yaptırmamanızı tawsiye ederim ....burnunuzdakiler size külfet gelebilir...sızıntı şeklinde kanamalarınız olduğu için kan kokusu ağır gelebilir...we en önemlisi yazın denize girme olayından mahrum kalırsınız..kışında nezle sorunu war bence ..en iiysi bu ay içinde hemen olun yazı getirmeyin arkadaşlar...

bide ağzı açık uyuma konusunda şikayeti olanlar var...benim şuan burnum açık ...19 yaşındayım we ameliyat olana kdr ağız solunu yaptıım için normaldede ağzımdan nefes almaya dewam ediyorum...burnumdan aldıım nefes beni doyurmuyo...bunu tam olarak atabilirmiyim bilmiorum...ağız açık uyuma olayıda sadece burun tıkanıklıından kaynaklanmıo arkadaşlar çene yapısıyla ilgili...normalde ağzınızı serbest bıraktıınızda aralandıını hissediyosanız problem burunla alakalı deildir...o konuya çözüm bulabilen varsa banada yardımcı olsun:)

kesinlikle korkulacak bir ameliyat değil.agrı hiç olmuyor.ağrı kesici istermisin diye bana sordular.ben belki migrenim tutar diye bir ağrı kesici aldım.hiç ağrı çekmedim.

merhaba asya eğer psikolojik olarak gerçekten rahatsız ediyorsa iyi bir doktorla gerçekten iyi sonuçlar ortaya çıkıyor. eğer kafana koyduysan fazla da gecikme çünkü önceden neden olmadım diye pişmanlık duyuyor insan...
ben 20 nisanda ameliyat oldum ve tepkilerden çok memnunum arkadaşlarım çok beğendiler.
peşin ödedim ama taksit yapar mı bilemiyorum yapadabilir belki doktora göre değişir.

masaj konusuna takmış durumdayım.6 ay olmasına rağmen ödemlerim tamamiyle kaybolmadı.gerçi doktorum normal diyor.ama masaj yapmadığım içinmi geç geçecek yoksa kalıcı ödem olabilirmi?6 önce ameliyat olan varmı?onunki ne aşamada?

ben merak ettim doktorunmu masaj konusunda bişi sölemedi yoksa ağrı nedeniyle mi yapmadın=)...?doktor masajın ödemi dağıtmada çok etkili olduğunu söledi...hatta özellikle uyardı kesinlikle yap burnun şekil almasını sağlıo kalın kalmaması için yap dedi...=)

ama iki tür ameliyat oluyo biliosunuz ...açık ve kapalı olarak yapıolar...burun ucunu inceltmek yada daha ufaltmak isteniosa açık yapıolar...ve açık yapılan ameliyatta daha geç iyileşme oluyomuşş...hele burun ucundaki ödemin geçmesi 1 seneyi bile bulabilir dedi doktorum...bende açık oldum burnumun ucundaki şişlikten rahatsızım ama biraz sabır gerekiyo bence 1 yılı tamamla geçmediğini düşünürsen revizyon için danış doktoruna....ama keşke yapsaydın masaj=)

bende sabırsızlıkla bekliyorum açıkçası...ameliyattan her nekdr korksamda burnumun istediği şekli almamasından daha çok korkuyorum=)

ozaman kendi kendinede geçicek fakat uzun zamanını alıcak...bence yapmaya dewam et hala ödem varsa o bölgede faydası olur bence...ztn masajı uzun süre yapmamızı istiyolar...

memnunsanda sorun yok=)bnmde eski haline göre mucize oldu...=)ama benm burnumun kemerini almakla kalmadılar tamamıyla şekli değişti ve yeni bi burun oldu...oyüzden bi burun bukadr düzelebiliosa hiçbi yerinde rahatsız edici kısım kalmasın istiyorum...=)En güzel, güzelin düşmanıdır derler=)

herkese selam. ben de estetik düşünüyorum ama sinüzitim de var. ikisini bir arada yaptırmayı düşünüyorum. iki doktorla konuştum, ikisini aynı anda yapabileceklerini söylediler.emekli sandığından yararlanabileceğimi yani maliyetin düşeceğini söylediler. doktor seçimi konusunda çok kararsızım.bana mersin-adana veya izmirden önerebileceğiniz kbb uzmanları var mı?

canım cevap almışındır belkide MEHMET KETENE iyi bi doktordur. muaynahanesi GOP ta. bi onada bak istersen.

15.05.2007 TARİHLİ RESMİM CANIM NORMAL HAYATIMA DÖNDÜM FAKAT GÜNEŞ GÖZLÜĞÜ TAKAMADIĞIM İÇİN ŞAPKASIZ ÇIKAMIYORUM :) EN SAĞLAMI ŞAPKA TAKMAK.BENİM DR.UM ÇOŞKUN BEY Mİ? GÖRÜŞTÜĞÜN DR. EĞER OYSA SEVİNDİM KESİNLİKLE SENDE MEMNUN KALACAKSIN KANAMA OLMADI.ŞİMDİDEN GEÇMİŞ OLSUN DİLERSEN ÖZELDEN MESAJ YAZARSIN MSN DEN KONUŞURUZ.

Bu Görsel Silinmiş veya Bulunamadı!

Son düzenleyen: Moderatör:

selam arkadaşım bende arıyorum bi doktor var mehmet ketene die onunla görüşecegim.birde gazi hastanesinde peşin 800 ytl arkadaş oldu çok memnun:::

ya arkadaşlar..burun ameliyatını lokal anesteziyle olan var mı aranızda ?
ben genel olmak istemiyorum...çünkü daha önce sağlık sorunum nedeniyle oldum ve ameliyat sonrası kalbim durdu...yine durur diye korkuyorum

ama lokal yaptıranlar da her olanı biteni gördükleri için psikolojik oalrak olumsuz etkileniyorlarmış lokal olan kişilere ayrıca psikolojik tedavi uygulanıyormuş yani o kadar korkunç birşeymiş doğru mu ?

Teşekkür ederim arkadaşlar tekrar. Silvia bence ameliyatta uyumak hiçbirşey duymamak daha mantıklı sonuçta kemik düzeltiliyor törpüleniyor uyurken hiçbirşeyden haberin yok ve rahat. Korkulacak birşey yok daha önceki amliyatında yaşadığın olayla ilgili tedirginsen ameliyat öncesi tahlillerini yaptırdığın zaman sakıncalı bir durum varsa doktorun uyarır bence şimdiden geçmiş olsun..

lokal veya genel her estetik ameliyat sonrasında geçici bir depresyon yaşanabiliyormuş.bende yaşadım.ilk gece aynaya hiç bakmadım.ertesi gün baktığımda ise korkunç halimi görünce ne yaptım ben dedim.aglamak istedim,burnum kötü olur diye aglayamadım.doktorumdan anti depresan bir hap istedim.güldü ve geçici bir durum olduğunu ,çok normal olduğunu söyledi.gerçekdende ertesi gün çok mutluydum.

mrb Nazar. Ben yeni üyeyim. İnan burnun çok yakışmış daha genç görünüyorsun. Ben de sizin yorumları okudum ve karar verdim amelyat oldum pzrtesi. bu pzrtesi alçım alıncak. Çok merak ediyorum. Neye benzediğini :)

geçmiş olsun canım :)
nasıl geçti ameliyat...öncesi...sonrası falan..birazcık detay verebilirmisin...
bir de genel mi oldun lokal mi oldun ?

Teşekkürler canım. Ameliyat öncesi biraz endişeliydim ama arkadaşlarım ile ameliyata gittiğim için onların verdiği pozitif enerji ile rahattım :1rolleyes:
Doktorum da son derece güven verici idi. Ameliyat sonrası da hemen kalktım, mide bulantısı ve baş dönmesi olmadığı için gidebilirsin dedi doktorum. İlk 3 gün biraz ağrı oluyor, en sıkıcı yanı nefes alma sorunu. Çok şükür en zorunu atlattım. Ben genel anestezi oldum; lokali tavsiye etmiyorlar. Zaten buna doktor karar veriyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…