Burun ameliyatı sonrası cilt bakımı

• Konu Sahibi Konu Sahibi Denise34
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
D

Denise34

Ziyaretçi
Merhabalar,

burun ameliyatı sonrasında cillte oluşan olağan tepkilerden biri burun üstündeki derinin soyulması, küçük sivilcelerin belirmesiymiş. Başıma geldi

Ameliyat olalı nerdeyse iki hafta oluyor. Morluklar şişlikler konusunda çok şanslıydım ve onlar büyük ölçüde geçti. Ama burun üstündeki deri çok ince, az az soyuluyor sanki ve çok çabuk parlıyor. Bir de minik minik sivilceler belirdi. Cildim normalde karma yapılı, ama T bölgesi hiç bu kadar yağ üretmiyordu açıkçası. Bu ne zaman geçer? Genelde ne kadar zamanda normale dönüyor cilt? Deneyimlerinizi ve bakım önerilerinizi paylaşırsanız çok sevinirim.

böyle bir topic vardı sanırsam..benim de en büyük korkularımdan biri ameliyatla ilgili..şimdiki cildimi özlemek istemiyorum cildim bozulsun istemiyorum ( ama sanırım bu kaçınılmaz bir şey..burun neyse da yüzde sivilce çıkmasın yeterki..ben bunu Naci bey e sormuştum..Evet bu tür şikayetler çok fazla ama gereken özeni gösterir ve bakım yaparsanız bu probleminizden bir ayda kurtulabilirsiniz demişti..işte cilt bakımı yani kastettiği..cilde uygun bir temizliyiciyle temizlemek ,peeling yapmak vs..

cnmm ben amelyatt olalı 1 ay olduu benımde burnumun ustunde sıyah noktalar var aradım sordum doktoruma peelıng ıcın cok erken sabah aksam sabunlu suyla yıka dedı bana bende ole yapıorm

Shirley & Gayos teşekkür ederim cevap için. Bir ayda eskiye dönebilecek olması beni sevindirdi şimdi :) Benim de doktorum normal cilt bakımınızı yapın demişti, ama maalesef her zaman kullandığım gece kremim ağır geldi. Ben de bugün yağlı ciltler için bir bakım seti alıverdim :) Geçici olacağı için bütçemi sarsmayacak ürünler aldım. Umarım faydası olur. Peeling yapamam, zaten burun derisi çok ince. Zarar vermek istemiyorum. Tek tesellim yeni sivilce çıkmıyor olması. Varolanlara da bu ürünler iyi gelir inşallah. ılk denemeyi biraz önce yaptım. Cildim rahatladı biraz, ama bakalım...Önümüzdeki günlerde yine yazarım....

Hepinize sağlık & güzellik dilerim :)

Sayfaya giremeyeli çok zaman oldu. Cilt sorunum bakım sayesinde bir
iki haftada geçmişti. İşe güce karışıp unutmuşum bu bilgiyi sizlerle paylaşmayı. Ameliyat olanlara önerim yumuşak bir tonikle özellikle ilk günlerde cildi rahatlatmak. O zaman belki hiç sivilce de oluşmayabilir.

Ameliyat olalı tam üç ay oldu ve (çok şükür) çok memnunum :)

Geçmiş olsun kime ameliyat oldun naci celik mi ?

Yaaa kızlar bence peeling için burunlara acele etmeyin sakıncalı olabilir burun kemik kıkırdak vs zaten kayma olabiliyo burun masajını bile her doktor önermiyor oda kaydırabiliomuş genede aceleci olmayın bu kadar eziyet çekiyoruzz burun içi bakımlarıda dahil güle güle kullanın :)

ben ameliyattan çıktığımdan, bandajların çıktığı güne kadar yüzümü yıkayamadığımdan hergün sabah akşam sadece tonikli pamukla sildim.normalde cildim çok yağlı olduğundan sivilceye çok müsait ama ilginçtir sürekli tonikle temizlediğimden olsa gerek hiç sivilcem olmadı..üsteklik jelle yıkayamama rağmen cildimi temiz ve yağsız hissetmekte cabasıgamyoncuiremsu

Geçmiş olsun kime ameliyat oldun naci celik mi ?

ameliyatımı Yunus Emre Hastanesi doktorlarından Hüseyin Altun yaptı. Sağolsun çok ilgilendi.
Kendisi KBB uzmanı ama burun estetiği konusunda çok deneyimli. Kendisine yıllar önce ameliyat olmuş bir tanıdığın tavsiyesi ile gitmiştim.

bende 1 ay önce oldum ibrahim oskui ye burnumu su ve sabunla yıkıyorum

bende 1 ay önce oldum ibrahim oskui ye burnumu su ve sabunla yıkıyorum

Canımmemnunmusun doktorundan burda biri olmuştu o doktora bende meraktan netten baktım gördüğüm kadarıyla yaşını almış bi doktor herşey gönlünce olsun :)

Siyah nokta problemi olan var mı? Benim burnumun uzerinki gözenekler her zaman genişdi ve yağlı bir cilde sahibim bandajlar çıkınca siyah noktalarla karşılaştım ilk ayım bitiyor nerdeyse nasıl kurtulucam bu siyah noktalardaaannn kizlarrr yardimmmm:44:

ben yeni ameliyat oldum umarım cilt sivilce problemi yaşamam zaten var olanlardan ağır bir ilaç sayesinde kurtulmuştum.

2 haftadan sonra peeling haricinde sabah-akşam cilt bakımımı yaptım sivilce falan olmadı. Normalde karma bir cildim var ama ameliyattan sonra daha çok yağlanma oldu burnumda, günboyu devamlı pudralıyorum o yüzden. Bir de 1 aydan sonra siyah noktalarımı sıktım tabii biraz korktum ya birşey olursa diye şuan 3.5 ay çok şükür birşey olmadı. Ama kenarlarda biraz kılcal damar oldu acaba sıktığım için mi oldu diye düşünmeden edemiyorum.

sıktıgın ıcın degıldır cnm merak etme ben sıkmadım ama bendede var..

Cnm sağol ben de pişmanlık içindeydim. Doktor geçer dedi ama benim pek umudum yok. Senin ne kadar oldu ameliyat olalı?

Benim önümüzdeki hafta 2 ay olucak..ve sanki gittikçe çoğalıyor kılcal damarlar hep çok nazik davrandım benimle alakası olduğunu düşünmüyorum sonucda cildimiz hala çok hassas ona bağladım ben..seninde öyle anca toparliycak bencede merak etme...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…