Burun ameliyatından korkmayın!

• Konu Sahibi Konu Sahibi cle
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

cle

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
2 Ocak 2014
370
610
123
Burun ameliyatı olacaklar için açık ve net olarak söyleyebilirim ki çevrenizde konuşulan her şeye inanmayın. Ameliyatımın tam ikinci haftası ve bana söylenilen, korkutacak ve yıllarca kaçacak duruma düşüren hiç bir olumsuz etki olmadı buna şişme ve morarmalar da dahil. İki hafta geçmesine rağmen şu an dışarıdan bakan hiç kimsenin ameliyat olduğumu anlaması mümkün değil. Üstelik burnum hiç tıkanmadı aksine tıkalı burnum açıldı kokuları da eskisinden kat kat daha iyi alabiliyorum görüntü deseniz doğuştan gibi duruyor daha şimdiden. Gerekli önlemleri alın, ameliyat sonrası dinlenmeye ve bakıma önem gösterin ve her şeyden önce doktorunuzu çok iyi araştırın iyi karar verin, moralinizi de yüksek tutabildiğiniz sürece hiç bir sıkıntı olmuyor.

Ayrıca ameliyata girecek arkadaşlar soruları ve en rahat şekilde atlatabilmek için ipuçları isterlerse benimle iletişime geçebilirler, seve seve yardım ederim. O kadar çok korkutulmuştum ki ameliyattan önce sakinleştirici vurulana kadar tir tir titriyorum. Kimsenin aynı korkuyu yaşamasını istemediğim için bu kadar uğraşıyorum.

ben çok korkuyorum narkozdan da şişip morarmasından da siz kime oldunuz acaba ?

narkoz öncesi sakinleştirici veriyorlar hiç korkmayın, zaten nasıl olup bittiğini anlamıyorsunuz bile tabi doktor seçiminiz çok çok önemli. Ben Op.Dr.Tamer Köse'ye ameliyat oldum ve herkese de tavsiye ederim hem eli çok hafif hemde çok güler yüzlü ve ilgili bir doktor

Son düzenleme:

Canım benim ben ameliyatımı trabzonda memleketimde yaptırmak istiyorum basma doktor önerileriniz varmı. Uygun fiyat ve doğal sonuç almak istiyorum.

Canım benim ben ameliyatımı trabzonda memleketimde yaptırmak istiyorum basma doktor önerileriniz varmı. Uygun fiyat ve doğal sonuç almak istiyorum.

Maalesef Trabzondaki doktorlar hakkında hiç bilgim yok

kesinlikle konuyu açan arkadaşa katılıyorum. ameliyat sonrası sadece biraz psikolojik sorunlar oluyor onun haricinde bir ay sonra dünyaya yeniden gelmiş gibi oluyorsunuz. benim burnumda çok sorun yoktu ona rağmen ameliyat oldum ve iyikide olmuşum diyorum çünkü çok mutluyum. kendime takıntı yapmıştım ve mutsuzdum keşke daha önce olsaydım. ufacık bir değişiklik bile insanı olağan üstü değiştiriyor.bu durumda olan arkadaşlar kesinlikle korkmayın ve ötelemeyin. sadece doktorunuzu iyi seçin.

kızlar ben de de amelıyata bır kac gun kala narkoz korkusu olustu... ya uyanamazsam dıye :18:

Merhabaaa benimde ameliyatim 17 subay.Daha once devulasyon ameliyati oldum cok rahat gecmisti. Simdi agrim.olmasindan kokuyorum.Ayrica ucucuyum 2 hafta sonra izime donmem lazim. Burnum tikanir diye korkuyorum. Ama yaziniz icimi rahatlatti

merhaba:) böyle yazilar insanin icini rahatlatiyor. iki hafta kaldi benim ameliyatima. cok morluk ve sislik olur diye korkuyorm ve tabi ki kötü bi sonuctan. acikcasi ameliyattan korkmuyorm pek ilk olmasina ragmen amaa iste sonrasi. kisiden kisiye degisiyor bide bazilari agrisiz morluk olmadan geciriyor digerleri farkli fln. morluk ve sisliklere karsi ne yapilabilir arnica jel haric?

merhaba, rica ederim ne demek :) ameliyattan önce o kadar korkmuştum ki her söylenene inandığım için. Ancak sonrasında korkumu yenip sadece iyileşmeye odaklandım. Yapılabilcekleri hemen söylüyorum o vakit:)

Öncelikle doktorunuzu çok iyi seçmeniz gerekiyor ve ameliyat süresini öğrenin mutlaka. Benim ameliyatımda çok işlem vardı ancak doktorum 45dk içerisinde el pratikliği sayesinde her şeyi halletti. Ameliyat süresi ne kadar uzarsa ameliyat sonrası o kadar zor oluyor.

Diğer önemli unsur KORKMAYIN! :) moral çok çok önemli. Ameliyattan çıktığımdan beri kendimi hep motive ettim "şu an ağlamak üzereyim o yüzden sızlıyor burnum" diye. Gerçekten de büyük ağrılar olmuyor aksine ufak sızlamalar oluyor tıpkı ağlamadan önce burnunuzun direği sızlar ya işte tam da o şekilde :)

Sigara kullanıyorsanız bırakmanızı öneririm çünkü ödemin iyileşmesini geçiktiriyor. Ameliyat sonrası "BUZ" çok önemli. İlk gece neredeyse hiç uyumadım, doktorumun önerdiği şekilde 20dk buz+10dk uygulaması yaptım.

Diğer bir önemli unsur da gıdalar. Yemekten hiç vazgeçmedim, çok sert olmayacak besin değeri yüksek gıdaları tüketmeye özen gösterdim. Vitaminler, mineraller, protein vb vucudumuzun ihtiyacı olan her şey bu iyileşme sürecinde çok daha gerekli :)

Bol bol dinlenin, ben kendimi iyi hissettiğim halde dinlenmeye de özen gösterdim. Oturur pozisyonda ya da başınızın altında 2-3 yastık olacak şekilde (yani başınız kalp hizasının üstünde olmalı) dinlenirseniz, ameliyat sonrası oluşan ödemler yüzünüzde birikmez, yer çekimine yenik düşerek hızla dağılır :) Kendinizi çok yormayan ufak yürüyüşler de yapabilirsiniz ama yanınızda mutlaka birileri olsun.

Tamponlarım çıkana kadar bu şekilde haraket ettim. Buz uygulaması+doktorumun el pratikliği+moral sayesinde bende neredeyse hiç morluk ve şişme olmadı. Sadece sağ gözümün burnumla birleştiği yerde ufacık bir morluk ve burnumda hafif ödem oluşmuştu.

Umarım tavsiyelerim sizde de işe yarar ancak dediğim gibi söylediklerimi uygularken muhakkak doktorunuzun da görüşünü alınız.

Şimdiden geçmiş olsun :)

Merhabaaa benimde ameliyatim 17 subay.Daha once devulasyon ameliyati oldum cok rahat gecmisti. Simdi agrim.olmasindan kokuyorum.Ayrica ucucuyum 2 hafta sonra izime donmem lazim. Burnum tikanir diye korkuyorum. Ama yaziniz icimi rahatlatti

Merhaba :) Rahatlattıysa ne mutlu bana :) Bende silikon tampon kullanıldı, silikon tamponların ortasında bir delik var o yüzden rahatlıkla nefes alabildim ben. Ameliyattan önce çift sıralı et+arkasında kemik oluşumu+içi boş hava kesesi ve burnumda S deviasyonu mevcuttu bu nedenle ameliyattan önce hiç nefes alamıyordum ancak ameliyattan sonra ilk günden itibaren gayet iyi nefes alabildim :) Benim doktorum ameliyatın 3.gününden itibaren sprey kullandırdı bu nefes almamı daha da kolaylaştırmıştı ama tamponun alınmasından bir gün önce biraz tıkanıklığım olmuştu ancak fazla rahatsız edecek şekilde değildi. Şimdiden geçmiş olsun,siz de rahatça atlatın bu süreci inşallah:)

bnm de ameliyatım kolay geçti korkulacak bısey yok arkadaslar

Geçmiş olsun:) Rahat geçmesine sevindim, korkulacak bir şey değil aslında yalnızca etrafta konuşulanlar ve abartılanlar var onlar insanın gözünü korkutuyor onun dışında doğru bir doktor yardımıyla, doğru adımlar atılarak çok rahat geçiyor süreç.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…