evet narkoz cok talı bı duygu ne oluyo bıtıyo bılmıyosun
sen ne zaman oldun bnm daha 1. günn
görenlerin tepkisi ne oluyo
memnun musun??????
merhaba, rica ederim ne demek :) ameliyattan önce o kadar korkmuştum ki her söylenene inandığım için. Ancak sonrasında korkumu yenip sadece iyileşmeye odaklandım. Yapılabilcekleri hemen söylüyorum o vakit:)
Öncelikle doktorunuzu çok iyi seçmeniz gerekiyor ve ameliyat süresini öğrenin mutlaka. Benim ameliyatımda çok işlem vardı ancak doktorum 45dk içerisinde el pratikliği sayesinde her şeyi halletti. Ameliyat süresi ne kadar uzarsa ameliyat sonrası o kadar zor oluyor.
Diğer önemli unsur KORKMAYIN! :) moral çok çok önemli. Ameliyattan çıktığımdan beri kendimi hep motive ettim "şu an ağlamak üzereyim o yüzden sızlıyor burnum" diye. Gerçekten de büyük ağrılar olmuyor aksine ufak sızlamalar oluyor tıpkı ağlamadan önce burnunuzun direği sızlar ya işte tam da o şekilde :)
Sigara kullanıyorsanız bırakmanızı öneririm çünkü ödemin iyileşmesini geçiktiriyor. Ameliyat sonrası "BUZ" çok önemli. İlk gece neredeyse hiç uyumadım, doktorumun önerdiği şekilde 20dk buz+10dk uygulaması yaptım.
Diğer bir önemli unsur da gıdalar. Yemekten hiç vazgeçmedim, çok sert olmayacak besin değeri yüksek gıdaları tüketmeye özen gösterdim. Vitaminler, mineraller, protein vb vucudumuzun ihtiyacı olan her şey bu iyileşme sürecinde çok daha gerekli :)
Bol bol dinlenin, ben kendimi iyi hissettiğim halde dinlenmeye de özen gösterdim. Oturur pozisyonda ya da başınızın altında 2-3 yastık olacak şekilde (yani başınız kalp hizasının üstünde olmalı) dinlenirseniz, ameliyat sonrası oluşan ödemler yüzünüzde birikmez, yer çekimine yenik düşerek hızla dağılır :) Kendinizi çok yormayan ufak yürüyüşler de yapabilirsiniz ama yanınızda mutlaka birileri olsun.
Tamponlarım çıkana kadar bu şekilde haraket ettim. Buz uygulaması+doktorumun el pratikliği+moral sayesinde bende neredeyse hiç morluk ve şişme olmadı. Sadece sağ gözümün burnumla birleştiği yerde ufacık bir morluk ve burnumda hafif ödem oluşmuştu.
Umarım tavsiyelerim sizde de işe yarar ancak dediğim gibi söylediklerimi uygularken muhakkak doktorunuzun da görüşünü alınız.
Şimdiden geçmiş olsun :)
Wow bu detaylı ve uzun mesaj için cok teşekkür ederim :) söylediklerinizi uygulamaya calıscam kesinlikle özellikle moral konusu :)
Bende de ya uyuyamazsam korkusu olmuştu :)
kesinlikle konuyu açan arkadaşa katılıyorum. ameliyat sonrası sadece biraz psikolojik sorunlar oluyor onun haricinde bir ay sonra dünyaya yeniden gelmiş gibi oluyorsunuz. benim burnumda çok sorun yoktu ona rağmen ameliyat oldum ve iyikide olmuşum diyorum çünkü çok mutluyum. kendime takıntı yapmıştım ve mutsuzdum keşke daha önce olsaydım. ufacık bir değişiklik bile insanı olağan üstü değiştiriyor.bu durumda olan arkadaşlar kesinlikle korkmayın ve ötelemeyin. sadece doktorunuzu iyi seçin.
ilk günlerde kalkık mıydı burnun
ahhh su korkularımızzz ahhh
boşu boşuna zamanımızı enerjimizi çalıyor o korkular işte
haklısın canım ama işte ınsanız daha once tecrube etmediğimiz için korkuyoruz... Allahtan burada arkadaslar deneyımlerını paylaşıyor da yenıyoruz bıraz korkumuzu
Aynen, bende bu nedenle böyle bir başlık açmak istedim :) Ne kadar kişinin korkusunu bastırabilirse ne kadar insan hem ameliyat öncesi hem de sonrası rahat bir süreç geçirebilirse inan ki o kadar mutlu olacağım
cok cok ıyı yapmıssın canım... ben de olunca deneyımlerımı paylaşacagım bu topikten :)
cle, öncelikle geçmiş olsun ancak ameliyatın üzerinden 2 hafta geçmiş. Benim açımdan da ilk 1.5 yıl sorunsuzdu, tâ ki "burun oturdukça güzelleşir"in "burun eskidikçe deforme olabilir"e dönüştüğünü anlayana kadar. Arkadaşlar, başarılı burun ameliyatı geçirenler, ameliyat olmasının üzerinden 5-10 yıl geçip de hâlâ memnun olanlar var doğru. Ancak burun ameliyatı doktorlar (estetik cerrahlar ya da kbb'ciler) için değil ameliyatı olacak olanlar için zordur. Gerek ameliyat olma anı gerek ameliyat sonrası bakım gerekse psikolojik süreci. Burun ameliyatına iyi karar verilmeli, şahsen ben, 2. bir şansım olsaydı burun estetik ameliyatı hayâtta olmazdım. Benim görüşüme göre burun ameliyatı: sakatlaştırılarak güzelleştirme ameliyatıdır. Ameliyat olup da mutlu olanlar kadar mutsuz olanların da fikri alınıp insanın kendi psikolojisini tartıp biçerek 4-5 kere üzerinde düşünerek burun ameliyatı kararını alması gerekmekte, bu kolay bir karar değil. Ben oldum çok kolaydı siz de olun derseniz ve insanlar bu mutlu mesaj üzerine pat diye olurlar ve mutsuz kalırlarsa acısını onlar yaşarlar, mesajı verenler değil. Kendinizi iyi bilin, ne istediğinizi iyi ölçüp biçin ve uzun uzadıya düşündükten sonra burun ameliyatına karar verin.
cle, öncelikle geçmiş olsun ancak ameliyatın üzerinden 2 hafta geçmiş. Benim açımdan da ilk 1.5 yıl sorunsuzdu, tâ ki "burun oturdukça güzelleşir"in "burun eskidikçe deforme olabilir"e dönüştüğünü anlayana kadar. Arkadaşlar, başarılı burun ameliyatı geçirenler, ameliyat olmasının üzerinden 5-10 yıl geçip de hâlâ memnun olanlar var doğru. Ancak burun ameliyatı doktorlar (estetik cerrahlar ya da kbb'ciler) için değil ameliyatı olacak olanlar için zordur. Gerek ameliyat olma anı gerek ameliyat sonrası bakım gerekse psikolojik süreci. Burun ameliyatına iyi karar verilmeli, şahsen ben, 2. bir şansım olsaydı burun estetik ameliyatı hayâtta olmazdım. Benim görüşüme göre burun ameliyatı: sakatlaştırılarak güzelleştirme ameliyatıdır. Ameliyat olup da mutlu olanlar kadar mutsuz olanların da fikri alınıp insanın kendi psikolojisini tartıp biçerek 4-5 kere üzerinde düşünerek burun ameliyatı kararını alması gerekmekte, bu kolay bir karar değil. Ben oldum çok kolaydı siz de olun derseniz ve insanlar bu mutlu mesaj üzerine pat diye olurlar ve mutsuz kalırlarsa acısını onlar yaşarlar, mesajı verenler değil. Kendinizi iyi bilin, ne istediğinizi iyi ölçüp biçin ve uzun uzadıya düşündükten sonra burun ameliyatına karar verin.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?