kesinlikle haklısın canım, ben ilk ameliyatımda doktorumu bile tanımadan girdim, o zaman küçüktüm doktorun ne kadar önemli olduğunu bilmiyodum, 3. kez ameliyat olan bi Hande Ataizi var sanıyodum. Ama bi talebim olmamasına rağmen estetik burun diyebileceğimiz kavisli kalkık bir burnum oldu ben çok beğendim, tabi bikaç arkadaşım yapmacık olmuş gibi yorumlarda da bulunmuştu ama her şeye rağmen yüzümle çok uyumluydu ve "düşman çatlatıyor"du arkadaşlarımın tabiriyle. 2. ameliyatı oldum, ewet çok kötü değil Allaha şükür, çok fazla yorum yazdım kötüledim burnumu ama tabi ki de hiç ameliyat olmamış halimden iyi, en azından kemerim yok, ama ben estetikli haliyle kıyaslayınca çok üzülüyorum bi de doktorun iyi dikememesi dolma gibi şişirmesi vs canımı sıkıyor. Gazi hastanesinde gözlemlediğim şu oldu, burnu hiç ameliyat olmamış gibi yapıyorlar, tamamen düz , hafif rötuşlar vs belki, bu da istenilen sonucu vermiyor, buna doğal deniyorsa ben bunu istemiyorum, herkes daha sonra özeldeki doktorların kapısını çalıyor. Ben orda pansumana gittiğimde karadenizli bir hanım vardı, burnu kemerli karadeniz burnu bildiğimiz, ameliyat olmuş güya! ama hala aynıydı bence, sadece küçücük bir törpü yapmışlar, o da çok üzgündü doğal olarak. Benim burnum da aynı şekilde kemiğine hiç dokunulmamış, her yiğidin harcı değil çünkü burnu komple değiştirmek. Ben şimdi en iyi doktoru bulmak zorundayım. Şimdi benim burnuma şu yorumu yapıyorlar, eskisinden doğal olmuş ama önceki daha güzeldi. Yani artık ben doğal sözcüğüne bir antipati geliştirdim, burnum kötü mü değil ama güzel de değil. Demem o ki bence kalkık kavisli burunlar (kıvamında yapılırsa) daha hoş gösteriyor, yüzü gençleştiriyor, ben kesinlikle doğal yapın demeyeceğim. Beğendiğim burunların fotoğraflarını götürmeyi düşünüyorum, bu da yararlı olabilir.
ben 2. ameliyata cesaret edemiyorum maalesef. çevremdekiler de artık kabullen halini bi dahası olmasın nasılsa memnun olmazsın diyorlar. çok geniş kaldı burnum eskisinin 2 katı neredeyse ve çok uzun ve çok asimetrik ve ve ve...
yok hiç cesaretim belki onlar haklı ben memnun olmayı bilmeyen biriyim. ama ne burunlar neler oluyor cidden benim niye böyle. doğal doğal diye tutturmaz olaydım, annem diyordu fotoğraflarla anlat diye, saçmalama herkesin burnu bana olur mu doğal olsun diye azarladım annemi de. doktor da senin burnunu kaldırmam kısaltmam da çok fazla yüzüne ççok ideal dedikçe sevindim ben de saf gibi çok doğal olucak diye. Şimdi hem estetiiğin verdiği kusurlarla doğallığı yok oldu hem de hala çok büyük yüzümde, eskisinden de büyük.
düşündüm ki anlamazlar sende bi değişiklik var der geçerler ama hiç öyle değil. sen naptın burnuna kocaman oldu diyor millet. estetik mi oldun sen demesinler diye çekinip doğal burun peşinde koştum sonuç bu. keşke estetik olduğum anlaşılsaydı da en azından gören değmiş ama olduğuna deseydi.. nefret ediyorum aynalardan.
Lemancım evet tam da tarif ettiğin gibi, ilk ameliyatımdan sonraki hali çok düzgündü burun ucumun, iz bile fazla belli değildi, tek sorunum orta kemiğimin sola yatık olmasıydı ama bu 2. ameliyatta kemik eğriliğini düzeltmek yani kemiği orta hata almak yerine kıkırdaklarla burun ucumu genişleterek eğriliği kamüfle edebileceklerini sanmışlar, işin kolayına kaçmak gibi yani. Ama asıl sorun hala yerinde duruyor. Burun ucunu büyütürken de kalkıklığını bozmuşlar , bu da birkaç yaş yaşlandırmış beni, en kötüsü bu bahsettiğim kıkırdak çıkıklığı. Tam deliklerin birleştiği yerde bir tarafta fazlalık var dışarda et parçası görünüyor ve inanılmaz kötü bir kokuya sebep oluyor, yani ilk başta geçer sandım ama 3 aydır geçmedi yara kokusu var ve bu beni iyice sinirlendiriyor. Yani bu burnu çocuk görse anlar bi hata olduğunu, ne simetri var ne sağlık ne de göze hoş gelir bir tarafı, bir de doktorun bana en iyi hali bu 3. ameliyatı sakın olma demesi beni iyice çileden çıkardı, profesör hocalara anlatınca güldüler resmen, zaten ne kadar başarısız olduğu dikişlerden belli dedilerBu parçayı da düzeltirler ameliyatta de mi canım, seninki nasıl oldu?
ben 2. ameliyata cesaret edemiyorum maalesef. çevremdekiler de artık kabullen halini bi dahası olmasın nasılsa memnun olmazsın diyorlar. çok geniş kaldı burnum eskisinin 2 katı neredeyse ve çok uzun ve çok asimetrik ve ve ve...
yok hiç cesaretim belki onlar haklı ben memnun olmayı bilmeyen biriyim. ama ne burunlar neler oluyor cidden benim niye böyle. doğal doğal diye tutturmaz olaydım, annem diyordu fotoğraflarla anlat diye, saçmalama herkesin burnu bana olur mu doğal olsun diye azarladım annemi de. doktor da senin burnunu kaldırmam kısaltmam da çok fazla yüzüne ççok ideal dedikçe sevindim ben de saf gibi çok doğal olucak diye. Şimdi hem estetiiğin verdiği kusurlarla doğallığı yok oldu hem de hala çok büyük yüzümde, eskisinden de büyük.
düşündüm ki anlamazlar sende bi değişiklik var der geçerler ama hiç öyle değil. sen naptın burnuna kocaman oldu diyor millet. estetik mi oldun sen demesinler diye çekinip doğal burun peşinde koştum sonuç bu. keşke estetik olduğum anlaşılsaydı da en azından gören değmiş ama olduğuna deseydi.. nefret ediyorum aynalardan.
canım benim ya kıyamam gerçekten çok iyi anlıyorum seni, bizi bizden başkası anlamaz inan, dışardan bakan biri hatta ailedekiler bile o kadar acımasız eleştiri yapabiliyorlar ki ne durumda olduğumuzu, psikolojimizi nasıl etkilediklerini kestiremiyorlar. Ertesi gün unutup gidiyorlar onlara hayat aynı devam ediyor ama bizim için hiçbir şey eskisi gibi değil, bir eziyet çekiyorsun umut ediyorsun ve sonuç istediğin gibi olmuyor. Düşünsene mağazadan herhangi bir şey alıp eve getiriyosun defolu çıkıyor istediğin gibi olmuyor, bu durum bile benim canımı sıkıyor tüm hevesimi kaçırıyor gidip değiştirmeye bile üşeniyorum ki yüzün tam ortasında olan bişey nasıl canını sıkmasın, hadi deyince de değiştiremiyorsunŞımarıklık yaptığını düşünme sakın, ben de çok sorguladım kendimi acaba ben mi estetik manyağı oldum diye inan, hani anoreksiya hastalığı vardır ya kişi zayıfladığı halde kendini hala kilolu hisseder, acaba dedim güzel de ben mi kusur buluyorum beğenmiyorum dedim ama hiç de öyle değil, estetik demek simetri demek yani önce matamatik kurallarını uygulamaları gerekiyor, burun deliklerin farklıysa kemiğin eğriyse yüzünün şekliyle orantılı değilse bu burnun göze hoş gelmesini bekleyemezsin. Bunların düzgün olmadığı da gayet ortada, yani bizde bi sorun yok, matematikten sınıfta kaldı demektir doktor. Bunları yapmış olsaydı illa ki göze hoş gelirdi gibi geliyor bana. Bence doktorunla görüş memnun olmadığını kararlı bir şekilde söyle, hatta önce başka doktorlarla görüş derim onlardan güç alırsın, İyi doktorlar kendini hemen belli ediyor. Bana o kadar iyi geldi ki 1 ay sonra çok ünlü bir doktorla görüştüm pat pat söyledi tam da benim beğenmediğim yerleri işaret ederek, yani aklın yolu bir, iyi bir doktor bunu hemen anlar. Sana moral olur, doktorun da belki gel düzeltelim der, şu an çok erken tabi karar vermek için ama birkaç doktorla görüştükten sonra bence düşün, kendini mutsuz etme. Bir de büyük burnu düzeltmek kolay, ya küçücük iyice törpülenmiş vs bi burun olsaydı öyle düşün, benim görüştüğüm ve büyük ihtimal kendisinde karar kılacağım doktor bana 10larca fotoğraf gösterdi bana ön bilgi olsun diye, yani fotoğraf üzerinden hem doktor seni daha net anlıyor hem sen neyle karşılaşacağını daha iyi biliyorsun o açıdan ben de mutlaka beğendiğim fotolardan götüreceğim ve doğal olsun demeyeceğim.
seni çok iyi anlıyorum..ben de ikinci ameliyatımdan sonra bu durumdaydım.öyle bir bunalıma girdim ki ağır depresyon teşhisi konulmuştu.ve bu bunalım halinin etkisiyle yüzüm çöktü,sırf stresten yaşlandım.eskiden mesela herkes 21 yaşındayım dediğimde şaşırıp "aa liseye gidiyor gibi görünüyorsun" derken bu ameliyattan sonra birkaç ay beni görmeyen insanlar "artık genç kızlıktan çıkıp genç kadın olmuşsun,olgunlaşmışsın ,o çocuksu halin gitmiş" dediler.öyle yıkıldım ki...yani ben normal doğal zaman şartlarıyla olgunlaşmış yaşlanmış olsam asla üzülmezdim.Bunu kendi ellerimle,girdiğim ameliyatla gerçekleştirdiğim için yıkıldım, üzüldüm ,depresyonlara girdim.Sonuçta daha ameliyattan bir gün önce sana çok daha küçük göründüğünü söylüyorlardı,ve ben iki hafta sonra birden mi yaşlandım da bu insanlar "oçocuksu siman gitmiş" dediler...tabiki bu doğal yaşlanma süreci değil, burnun yeni şeklinin etkisi.Senin dediğin şu cümle çok güzel"estetiiğin verdiği kusurlarla doğallığı yok oldu". yani doğal burunların kusurları da doğaldır,göze batmaz.ama estetiğin verdiği kusurlar çok kötü,çünkü doğal orantıdan uzak,ve ameliyat kusuru olduğunu belli eden kusurlar.o yüzden çok üzülüyoruz ya. madem kusurlu olacaktı o zaman doğal hali kalsaydı ya,enazından doğal çirkindi yapay çirkin değil.en azından öyle bir karizması vardı yüzümüzün belki,böyle o da gitti.ama zamanla aştım ben bordalaise,şimdi ameliyatın üzerinden üç yıl geçti.hiç üzülmüyorum bile,o bunalımdan eser yok.alıştım.tamam hala düzelmesi için başka bir ameliyat düşünüyorum ama bunu ilerde düşünüyorum.kafama hiç takmıyorum,zamanla estetik olduğunu sen de çevren de unuttuğunuz için doğal halinmiş gibi devam ediyorsun,kendine güvenin tekrar geliyor.burnunla ilgili meseleler kapanınca çok daha iyi hissedeceksin.
o kadar iyi geliyor ki bunları atlatabileceğime inandırılmak. Birileri görüp bu başlığı derdi kalmamış bu milletin dere dalga geçer. Ben bir ameliyat daha kaldıramam kanamalarım oldu aileme bir sürü şey çektirdim. Şükürler olsun maddi açıdan bir sıkıntı yaratmaz ailemde bir daha ameliyata kalkışmam ama ben utanırım yüzsüzlük şımarıklık ettiğimi düşünürler diye. Kusurlar batıyor gözümde büyüyor her gece yatağıma girip ağlıyorum ben kendime ne yaptım o doğal ışığımı kaybetmiş gibi hissediyorum. Kişiliktir burun diyenlere benim kişiliğim kafamın içinde yüzümdeki kemikte değil diye ukala ukala konuştuğum zamanlar geliyor aklıma, evet kişiliktir bu insanın yüzündeki en küçük bi çizgi bile. Şimdi bir daha ameliyat olmak bana uzak, alıştırıcam kendimi buna. Belki ileride kendi paramı kazandığımda kendi sorumluluğumu tamamen üstlenebildiğimde hala üzerimden atamamışssam bu hali girişirim. Ha bana ameliyatla bunu mu düzeltelim eski seni mi getirelim deseler eski beni isterim gözüm kapalı. İnsanların mucize değişimlerini görüp o değişimlere aşık olmak ben de olacağım bu ameliyatı diye yatıp kalkmak o günü beklemek ve o gün gelince en kötü ne olabilir ki derken kötüyü yaşamak. Çok canımı sıkıyor. Burada da sizi sıkıyorum kusuruma bakmayın.
kızlar ben mart ayında amelıyat olmuştum nerdeyse 6 ay bıtcek 5 güne kadar ama hala burnumun yanları kalın yanı sıslıklerım gecmedı tam anlamda bu süreç normalmi ben mi çok acele davranıyorum bılmıyorum sıtede bazı 6 aylık burun resmnlerını goruyorum resımdemı oyle gorunuo bılmıyorum şişlik yok gbı duruyor ne dersınız böyle olan varmı:26:
o kadar iyi geliyor ki bunları atlatabileceğime inandırılmak. Birileri görüp bu başlığı derdi kalmamış bu milletin dere dalga geçer. Ben bir ameliyat daha kaldıramam kanamalarım oldu aileme bir sürü şey çektirdim. Şükürler olsun maddi açıdan bir sıkıntı yaratmaz ailemde bir daha ameliyata kalkışmam ama ben utanırım yüzsüzlük şımarıklık ettiğimi düşünürler diye. Kusurlar batıyor gözümde büyüyor her gece yatağıma girip ağlıyorum ben kendime ne yaptım o doğal ışığımı kaybetmiş gibi hissediyorum. Kişiliktir burun diyenlere benim kişiliğim kafamın içinde yüzümdeki kemikte değil diye ukala ukala konuştuğum zamanlar geliyor aklıma, evet kişiliktir bu insanın yüzündeki en küçük bi çizgi bile. Şimdi bir daha ameliyat olmak bana uzak, alıştırıcam kendimi buna. Belki ileride kendi paramı kazandığımda kendi sorumluluğumu tamamen üstlenebildiğimde hala üzerimden atamamışssam bu hali girişirim. Ha bana ameliyatla bunu mu düzeltelim eski seni mi getirelim deseler eski beni isterim gözüm kapalı. İnsanların mucize değişimlerini görüp o değişimlere aşık olmak ben de olacağım bu ameliyatı diye yatıp kalkmak o günü beklemek ve o gün gelince en kötü ne olabilir ki derken kötüyü yaşamak. Çok canımı sıkıyor. Burada da sizi sıkıyorum kusuruma bakmayın.
Burun ameliyatı olurken 1 değil 10000 kere düşünmek gerekiyormuş. Benim de eski burnum sorunlu değildi, aksine karekterliydi ama ben artık karekterden sıkılmıştım. Zamanla ucu aşağı sarkmıştı. Fakat yinede olmak pek istemiyordum. Açıkçası beni ameliyata doktorum ikna etti. Daha önce ameliyat günü alıp 2 kere iptal ettirmiştim. 3. yü yine iptal ettirdim ama telefonda zar zor ikna edildim yine ve malesef ameliyat oldum. Nasılsa küçük dokunuşlar olacaktı diye cesaretlendim. Küçük dokunuşlarla doğal ama güzel burun çıkacaktı ortaya... Ama malesef tam tersi bir burun çıktı. Sivri, aşırı kalkık, küçük, kısa ve burun sırtı kırıklarla dolu bir burun.. O günden bu güne ben bambaşka biri oldum çıktım. Dünya bile aynı değil. Çünkü aynaya bakınca kendimi göremiyorum. İnsanlar ameliyata daha iyi olmak için giriyor. Ama ben daha çirkin oldum. Kendi kararımla bunun olmasını hem kabullenemiyorum hemde çözüm bulamıyorum. Kimi zaman olan oldu artık geleceğe bak diyorum demesine ama insan aynalardan kaçamıyorki. Araba camları, vitrin camları, avm ışıkları kabusum oldu. Estetik olduğu belli olan ama yüzle uyumsuz burun gibi bile değil garip bir yapı çıktı ortaya.. Yani kötü olması için büyük kalması gerekmiyor. Bazen ana yapıyı bozmak yetiyor burnu mahvetmek için.
Ama zamanı geri çevirmek mümkün değil. Zamanla burnumu beğenmesemde sadece aynayaki görüntüye alıştım diyebilirim. Önceden yarım saat aynaya bakmadığım zaman kazara aynaya baktığımda içimde fırtınalar kopardı sanırdımki eski kendimi göreceğim ama şimdi biliyorum aynayada yine aynı kötü görüntüyü göreceğim belkide buna alıştım.
Yandan 10000 adet güzel çıkan pozumu yakalayıp buraya koyabilirim ama bu gerçeği yansıtmaz. İşin özü ne desek boş.. Allah daha kötülerinden saklasın..(
Burun ameliyatı olurken 1 değil 10000 kere düşünmek gerekiyormuş. Benim de eski burnum sorunlu değildi, aksine karekterliydi ama ben artık karekterden sıkılmıştım. Zamanla ucu aşağı sarkmıştı. Fakat yinede olmak pek istemiyordum. Açıkçası beni ameliyata doktorum ikna etti. Daha önce ameliyat günü alıp 2 kere iptal ettirmiştim. 3. yü yine iptal ettirdim ama telefonda zar zor ikna edildim yine ve malesef ameliyat oldum. Nasılsa küçük dokunuşlar olacaktı diye cesaretlendim. Küçük dokunuşlarla doğal ama güzel burun çıkacaktı ortaya... Ama malesef tam tersi bir burun çıktı. Sivri, aşırı kalkık, küçük, kısa ve burun sırtı kırıklarla dolu bir burun.. O günden bu güne ben bambaşka biri oldum çıktım. Dünya bile aynı değil. Çünkü aynaya bakınca kendimi göremiyorum. İnsanlar ameliyata daha iyi olmak için giriyor. Ama ben daha çirkin oldum. Kendi kararımla bunun olmasını hem kabullenemiyorum hemde çözüm bulamıyorum. Kimi zaman olan oldu artık geleceğe bak diyorum demesine ama insan aynalardan kaçamıyorki. Araba camları, vitrin camları, avm ışıkları kabusum oldu. Estetik olduğu belli olan ama yüzle uyumsuz burun gibi bile değil garip bir yapı çıktı ortaya.. Yani kötü olması için büyük kalması gerekmiyor. Bazen ana yapıyı bozmak yetiyor burnu mahvetmek için.
Ama zamanı geri çevirmek mümkün değil. Zamanla burnumu beğenmesemde sadece aynayaki görüntüye alıştım diyebilirim. Önceden yarım saat aynaya bakmadığım zaman kazara aynaya baktığımda içimde fırtınalar kopardı sanırdımki eski kendimi göreceğim ama şimdi biliyorum aynayada yine aynı kötü görüntüyü göreceğim belkide buna alıştım.
Yandan 10000 adet güzel çıkan pozumu yakalayıp buraya koyabilirim ama bu gerçeği yansıtmaz. İşin özü ne desek boş.. Allah daha kötülerinden saklasın..(
bazı burunları görüyorum aalçıdan bile tamam olmuş denecek güzellikte çıkıyor. Her yerde yazıyor ediyor tabi bunlar ama kişinin yapısına göre değişiyor. 6. aydan sonra genelde çok değişiklik beklemeyin diyenler de var, fotoğraflara baktığımda 1 yıl ile 15 ay arasında bu burun oturmuş bu süreçte dedirten de var. Tamamen kişiye bağlı bir durum biraz da yapılan işlemlere. burnumun yanları derken şu kanatların üstünden bahsediyorsanız o kısımlarda çok büyük değişimler gözlemleyeceğinizi düşünmüyorum daha çok uç kısımda değişimler fark edersiniz bu süreçten sonra sanırım. Ama dediğim gibi bünye meselesi doktorunuza danışırsanız en iyi bilgiyi verir, tabi doktorlar bile bünye meselesi bu işte..
ne demek ya sıkmak ne demek,emin ol burdaki herkes böyle şeyler duymayı,kendilerinden birşeyler anlatmayı severler asla sıkılmazlar. çünkü birebir aynısını yaşıyor burdaki herkes,ortak konulardan konuşmak çok iyi geliyor.burda niceleri senin bu sıkıntının aynısını yaşadı ya,tıpatıp aynısını,her kelimesine kadar aynı sıkıntı..ben de tıpatıp aynısını yaşadım işte.o yüzden,seni çok iyi anlayabileceğimi düşündüğüm için konuşmak istiyorum.ben seni inandırmıyorum,sana gerçekleri söylüyorum.atlatacaksın...ama nasıl?burda konuşsan da aile içinde,yakın çevrende,kardeşlerin arkadaşların akrabaların yanında burnunla ilgili konuşmayı bırakacaksın, çok daha farklı şeylerden konuşacaksın, konu burnuna gelecek gibi olursa lafı değiştireceksin karşı tarafla ilgili bir konular açacaksın,ve ailene "bu mesele hakkında konuşmayı bırakalım,tamamen unutalım mı?hiç ameliyat olmamışım gibi olsun mu" diye rica edebilirsin. ben başladığım noktaya bakıyorum bir de şimdi geldiğim noktaya.çok büyük farklar var,üstelik bu ameliyatı olmadan önce bu kadar özgüvenli değildim.bu ameliyattan sonra dış görüntünün önemsizliğini anladım çünkü, ve içimi değiştirmeye çalıştım,sürekli bir şeyler öğrendim,çok insanlarla tanıştım, içsel yolculuklara girdim...şimdi o en doğal halimin görse kıskanacağı bir ben var..özgüveni yüksek,ışıklı bir insan var artık aynada.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?