ben sizin bu estetik konusuna neden bu kadar takıldığınızı tam olarak kafamda oturtamamıştım (tabi önemli ve psikolojiyi etkileyecek bir şey ancak çok ileri düzeyde sıkıntı yaşıyorsunuz ya onu kastediyorum) şimdi daha netleşti bazı şeyler. Estetik dışında da genel olarak psikolojik sorunlarınız/zorluklarınız var gibi duruyor. Bunu bu şekilde söylemek biraz sert/kaba gelebilir şimdiden kusura bakmayın ancak buradan bakınca kurban psikolojisine girmişsiniz/bu personayı benimsemişsiniz gibi görünüyor. Anlattığınıza göre hep mağdursunuz hep size haksızlıklar yapılmış hep dışlanmışsınız hep itilip kakılmışsınız hiç gözetilmemişsiniz vs. Böyle düşünmemin bir sebebi de şu, kendinizi çok güzel ve akıcı ifade ediyorsunuz ancak verilen cevapların size geçtiğini hiç sanmıyorum sanki gelip yazıp/ağlayıp gidiyorsunuz, okusanız dahi sirayet etmiyor size tavsiyeler. İçgörünüz düşük görünüyor yani burdan bakınca, zekanız kendinizi ifade etme beceriniz ve kariyeriniz vs yüksek olsa dahi. İnsanların başına tabi hayatta pek çok haksızlık veya kötülük gelebilir ancak herkesten mi? hep mi? Bu biraz sizin "şemanız" gibi geliyor bu yüzden. Bazı insanlar hayatta hep kurban ve mağdur olarak yer alır, öyle görünür olmayı öğrenmiştir çünkü. Burdaki handikap şu ki kurbanlar/mağdurlar zorbaları çeker/tetikler. Başlarına gelen onların suçudur veya kendileri sebep oluyorlar anlamında demiyorum tabiki. Biraz daha "kendini gerçekleştiren kehanet" gibi bir şey. Örneğin öğrenci olduğumuzu düşünelim, bir derste iyi olmadığımızı düşünüyorsak farkında olmadan dersi çok dikkatli dinlemez, belki ödevlerini yarım yamalak yapar, sınavına tam kapasite çalışmayız ve gerçekten dersten başarısız oluruz. Kendini gerçekleştiren kehanet biraz böyle bir şey ve sizin kehanetiniz de sanki mağdur olmak, ezilmek, gözetilmemek, adaletsizliğe ve kötülüğe maruz kalmak. mağdurum, kurbanım, bana kötülük ediliyor/edilecek, haksızlığa uğradım şöyle dediler böyle yaptılar diye gezerseniz farkında olmadan hayatta hep bunları görür, başka türlü şeyleri fark edemezsiniz, bir de üstüne o insanlara çekilir ve size zorba davranmalarına/haksızlık yapmalarına zemin hazırlayacak şekilde davranırsınız. örneğin doktoru falan hiç araştırmadan kafasına esip gidip estetik olup sonra hem doktorun yaptığı burundan hem annesinin kendisine destek olmamasından yakınmak ve mağdur olmak?? Kim ilk gördüğü doktora gidip estetik oluyor allah aşkına, manava bile bildiğimize gidiyoruz.
Terapi alın bence, çıkın bu algıdan artık, o kadar kendi ayakları üzerinde durabilen birisiniz dışarıdan bakınca. ama kendinizi nasıl gördüğünüz her şeyi etkiliyor. Zaten yoğun depresif şikayetler de iletmişsiniz. burnunuzla ilgili de beden dismorfisi yaşadığınızı düşünüyorum, istediğiniz gibi olmamış tamam ama konularınızdaki diğer herkesin dediği gibi anlattığınız kadar da kötü değil muhtemelen.