Burun estetigi ve donum noktasi

Ben sizin burnunuzu gördüm, özelden de yazmıştım biraz kalkık olması dışında güzel bir burun bence. Kalkık oluşu da zamanla düzelecektir bir miktar, daha 3-4 ay olmuş ameliyat olalı. Önceki burnunuz uzun olduğu için yabancılıyorsunuz muhtemelen. Ama sizin attığınız her mesaj burunla alakalı, aşırı takıyorsunuz kafanıza ve hiç sağlıklı değil bu durum. Tüm hayatınız burnunuz olmuş durumda. Bunun artık takıntı gibi bir psikolojik durum olabileceğini düşündünüz mü?
Evet takinti yaptim farkindayim. Ama sok icerisindeyim cunku istemedigim ne varsa yapilmis. Dogal olacakti, kavis kalkiklik kisalik... yani takinti yapmayacak gibi degil. Bari fazla oymasaydi. Hani ben o kadar sey soyledim hicbiri kaale alinmamis.

Ben sunu dusunuyorum bu konuda. Annem evet toksik iliski icinde kaldi ama sonuc olarak ben de o evdeydim... dusundugumde aslinda annemin iyi bir ailesi vardi. Guzel yetisti sevgi dolu, ilgili bir annesi vardi. 25 yasina kadar kisiligin coktan oturmus olur, onun kendi ailesiyle bizim durumumuzu kiyaslayip kendisi daha saglikli olmasi gerekirdi ama ben daha saglikli oldum, normal aile ne demek bilmeden... bir yerlerde tuhaflik var.

Bu tamamen seçim değil, bazen kapasite farkı, bazen hayatta öğrenilen yollar farkı…
Sen kendin için yeni yollar arıyorsun. O ise bildiği şekilde “idare etmeye” çalışıyor.
Annen senin işin değil zaten , sen kendini iyileştirmeye çalış

+1

Narsist babadan kurtulup, şahane işe girip, kendi hayatını kurmuşsun kafan zehir gibi belli ki ama getir'den sipariş verir gibi doktor seçiyorsun. Yeri geliyor kaşımızı bile emanet etmiyoruz ifademiz değişmesin diye bu nedir yani? Anneniz belli ki kendine hayrı olmayan, kimin gemisine binerse onun düdüğünü çalan etkisiz bir kadın tutup da niye estetik mevzusunda bu denli destek beklediniz ki bu kadından. Ayrıca revizyon da yaptırabilirsiniz dünyanın sonu değil, insanlar ne hastalıklarla mücadele ediyor. Atlatırsınız yeter ki kendinizi salmayın.
+1
Bu kadar hayatını kendi idame ettirebilen güçlü bir kadın olarak bu doktor seçimini rastgele yapmanız bana sanki olabilecekleri öngördüğünüz ama kendinizi ve annenizi cezalandırmak için bu operasyonu güvenmediğiniz doktora yaptırdığınız hissini oluşturdu. Psikolojik destek ve revizyon için araştırma yapmalısınız.

+1
Bu kadar hayatını kendi idame ettirebilen güçlü bir kadın olarak bu doktor seçimini rastgele yapmanız bana sanki olabilecekleri öngördüğünüz ama kendinizi ve annenizi cezalandırmak için bu operasyonu güvenmediğiniz doktora yaptırdığınız hissini oluşturdu. Psikolojik destek ve revizyon için araştırma yapmalısınız.
O donem cok hizli kararlar aldim. Is degistirdim. Ev aldim. Estetik oldum. Bunlarin hepsini 3 haftada yaptim ha bir de ev tasidim. Basima bir sey gelecegi belliydi, ani kararlar aliyordum. Destek gerekiyormus. Biraz algilarim acilsaydi, daha sakin karar verirdim.

+1
Bir de bunlara ragmen ne istedigimi biliyordum. Dogal sekli degismeyecek kalkik olmayacak kanatlara dokunulmayacak dedim. Doktor hatasi da var elbet, istedigin gibi olacak dedi. Kotu insanlari tanima senesi gibi bir sey oldu :)

ben sizin bu estetik konusuna neden bu kadar takıldığınızı tam olarak kafamda oturtamamıştım (tabi önemli ve psikolojiyi etkileyecek bir şey ancak çok ileri düzeyde sıkıntı yaşıyorsunuz ya onu kastediyorum) şimdi daha netleşti bazı şeyler. Estetik dışında da genel olarak psikolojik sorunlarınız/zorluklarınız var gibi duruyor. Bunu bu şekilde söylemek biraz sert/kaba gelebilir şimdiden kusura bakmayın ancak buradan bakınca kurban psikolojisine girmişsiniz/bu personayı benimsemişsiniz gibi görünüyor. Anlattığınıza göre hep mağdursunuz hep size haksızlıklar yapılmış hep dışlanmışsınız hep itilip kakılmışsınız hiç gözetilmemişsiniz vs. Böyle düşünmemin bir sebebi de şu, kendinizi çok güzel ve akıcı ifade ediyorsunuz ancak verilen cevapların size geçtiğini hiç sanmıyorum sanki gelip yazıp/ağlayıp gidiyorsunuz, okusanız dahi sirayet etmiyor size tavsiyeler. İçgörünüz düşük görünüyor yani burdan bakınca, zekanız kendinizi ifade etme beceriniz ve kariyeriniz vs yüksek olsa dahi. İnsanların başına tabi hayatta pek çok haksızlık veya kötülük gelebilir ancak herkesten mi? hep mi? Bu biraz sizin "şemanız" gibi geliyor bu yüzden. Bazı insanlar hayatta hep kurban ve mağdur olarak yer alır, öyle görünür olmayı öğrenmiştir çünkü. Burdaki handikap şu ki kurbanlar/mağdurlar zorbaları çeker/tetikler. Başlarına gelen onların suçudur veya kendileri sebep oluyorlar anlamında demiyorum tabiki. Biraz daha "kendini gerçekleştiren kehanet" gibi bir şey. Örneğin öğrenci olduğumuzu düşünelim, bir derste iyi olmadığımızı düşünüyorsak farkında olmadan dersi çok dikkatli dinlemez, belki ödevlerini yarım yamalak yapar, sınavına tam kapasite çalışmayız ve gerçekten dersten başarısız oluruz. Kendini gerçekleştiren kehanet biraz böyle bir şey ve sizin kehanetiniz de sanki mağdur olmak, ezilmek, gözetilmemek, adaletsizliğe ve kötülüğe maruz kalmak. mağdurum, kurbanım, bana kötülük ediliyor/edilecek, haksızlığa uğradım şöyle dediler böyle yaptılar diye gezerseniz farkında olmadan hayatta hep bunları görür, başka türlü şeyleri fark edemezsiniz, bir de üstüne o insanlara çekilir ve size zorba davranmalarına/haksızlık yapmalarına zemin hazırlayacak şekilde davranırsınız. örneğin doktoru falan hiç araştırmadan kafasına esip gidip estetik olup sonra hem doktorun yaptığı burundan hem annesinin kendisine destek olmamasından yakınmak ve mağdur olmak?? Kim ilk gördüğü doktora gidip estetik oluyor allah aşkına, manava bile bildiğimize gidiyoruz.
Terapi alın bence, çıkın bu algıdan artık, o kadar kendi ayakları üzerinde durabilen birisiniz dışarıdan bakınca. ama kendinizi nasıl gördüğünüz her şeyi etkiliyor. Zaten yoğun depresif şikayetler de iletmişsiniz. burnunuzla ilgili de beden dismorfisi yaşadığınızı düşünüyorum, istediğiniz gibi olmamış tamam ama konularınızdaki diğer herkesin dediği gibi anlattığınız kadar da kötü değil muhtemelen.

ben sizin bu estetik konusuna neden bu kadar takıldığınızı tam olarak kafamda oturtamamıştım (tabi önemli ve psikolojiyi etkileyecek bir şey ancak çok ileri düzeyde sıkıntı yaşıyorsunuz ya onu kastediyorum) şimdi daha netleşti bazı şeyler. Estetik dışında da genel olarak psikolojik sorunlarınız/zorluklarınız var gibi duruyor. Bunu bu şekilde söylemek biraz sert/kaba gelebilir şimdiden kusura bakmayın ancak buradan bakınca kurban psikolojisine girmişsiniz/bu personayı benimsemişsiniz gibi görünüyor. Anlattığınıza göre hep mağdursunuz hep size haksızlıklar yapılmış hep dışlanmışsınız hep itilip kakılmışsınız hiç gözetilmemişsiniz vs. Böyle düşünmemin bir sebebi de şu, kendinizi çok güzel ve akıcı ifade ediyorsunuz ancak verilen cevapların size geçtiğini hiç sanmıyorum sanki gelip yazıp/ağlayıp gidiyorsunuz, okusanız dahi sirayet etmiyor size tavsiyeler. İçgörünüz düşük görünüyor yani burdan bakınca, zekanız kendinizi ifade etme beceriniz ve kariyeriniz vs yüksek olsa dahi. İnsanların başına tabi hayatta pek çok haksızlık veya kötülük gelebilir ancak herkesten mi? hep mi? Bu biraz sizin "şemanız" gibi geliyor bu yüzden. Bazı insanlar hayatta hep kurban ve mağdur olarak yer alır, öyle görünür olmayı öğrenmiştir çünkü. Burdaki handikap şu ki kurbanlar/mağdurlar zorbaları çeker/tetikler. Başlarına gelen onların suçudur veya kendileri sebep oluyorlar anlamında demiyorum tabiki. Biraz daha "kendini gerçekleştiren kehanet" gibi bir şey. Örneğin öğrenci olduğumuzu düşünelim, bir derste iyi olmadığımızı düşünüyorsak farkında olmadan dersi çok dikkatli dinlemez, belki ödevlerini yarım yamalak yapar, sınavına tam kapasite çalışmayız ve gerçekten dersten başarısız oluruz. Kendini gerçekleştiren kehanet biraz böyle bir şey ve sizin kehanetiniz de sanki mağdur olmak, ezilmek, gözetilmemek, adaletsizliğe ve kötülüğe maruz kalmak. mağdurum, kurbanım, bana kötülük ediliyor/edilecek, haksızlığa uğradım şöyle dediler böyle yaptılar diye gezerseniz farkında olmadan hayatta hep bunları görür, başka türlü şeyleri fark edemezsiniz, bir de üstüne o insanlara çekilir ve size zorba davranmalarına/haksızlık yapmalarına zemin hazırlayacak şekilde davranırsınız. örneğin doktoru falan hiç araştırmadan kafasına esip gidip estetik olup sonra hem doktorun yaptığı burundan hem annesinin kendisine destek olmamasından yakınmak ve mağdur olmak?? Kim ilk gördüğü doktora gidip estetik oluyor allah aşkına, manava bile bildiğimize gidiyoruz.
Terapi alın bence, çıkın bu algıdan artık, o kadar kendi ayakları üzerinde durabilen birisiniz dışarıdan bakınca. ama kendinizi nasıl gördüğünüz her şeyi etkiliyor. Zaten yoğun depresif şikayetler de iletmişsiniz. burnunuzla ilgili de beden dismorfisi yaşadığınızı düşünüyorum, istediğiniz gibi olmamış tamam ama konularınızdaki diğer herkesin dediği gibi anlattığınız kadar da kötü değil muhtemelen.
Soylediklerinizde cok haklisiniz. Belki de o doktoru kendim cektim. Normalde boyle bir hata yapip kanmam. Cevremde zaten anlattigim gibi bunlarinda farkindayim. Kader mi yoksa dedikleriniz mi bilmiyorum. Ama cok agir bir bunalimdayim.

Haklisin belki. Ama zor bir donemdeydim gercekten annem bunu biliyordu. Burnumda bir sey de yoktu ustelik. Kendimi iyi hissettirebilirdi ve olmayabilirdim. Biz kucuklukten beri iki kisilik bir hayat kuracagiz dedik hep... ameliyat ya sonucta bu, ben beklerdim bir seyler soylemesini. Ameliyatimin 3.gunu de beni karda kista misafirlige goturdu o zamanlar iyi olmadigim icin enfeksiyon riskini bile dusunmedim hic... dusununce gercekten ilgisiz, ben ders aldim sadece biliyordum ama umut beslemisim icimde hep. O da bitmis oldu.
Maalesef dediğim gibi keşke sorsa imiş bazı şeyleri sana ama olmamış. :( İlgisiz dediğin gibi. Benim annemde çok soru sorar kafa patlatır. Ben şikayet ederim bazen bende düşünüyorum bunu diye yeter. Annelerin ortası olmayabiliyor. Hatta sana örnek vereyim. Ameliyat olduğum günün gecesi uyuyamadım. Hastane yatağı da gıcırdayıp duruyor bende kurtlu gibiyim. Anamda habire ne oldu diyor. Diyemiyorum ki uyuyamıyorum sen zıbar yahu.:)) Yani insan elinde olmayanı istiyor. Ayrıca sadece burnuna odaklanıp hayatını mahvetme. Hiç kimse sen kadar burnuna odaklanmıyor bu hayatta.

Ablacigim kactir ayni konuyu aciyorsun, burda herkes kotu durmuyor da yazdi gercekten takinti yapmissin iyice, her konun burun, estetik, burun :KK51: Bence estetik islerini sen toptan birak bir sureligine, onun yerine kafani mesgul edecek bir seyler bul, spora git, sosyalles, tatile cik... Estetige verdigin parayla bence hayatini yasa biraz. Genceciksin zaten 30 yasinda dolgu, botoks suydu buydu hicbirine ihtiyacin yok, burnunu rahat birak artik gariban ne cekti senden:bicak:

Revizyondan da cok korkuyorum artik. Burnum kucultuldu benim. Siz kime oldunuz? Ozelden yazar misiniz? Tesekkur ederim bu arada 🤍
Bir de iyi bir yerde muhendisim, illegal degil. Yurtdisi baglantili oldugu icin cok kazaniyorum.
Ben de sizi tebrik etmek isterim, cok zor bir surec ve siz atlatmissiniz... gercekten yasayanlar bilir.

Burun bir senede oturuyor acele etmeyin derim. Eğer revizyondan korkuyorum derseniz burun dolgusu yapılabilir belki. Siz ruhen iyileşmeye bakın, maaşınız da iyiymiş hepsi hallolur.

Annenizle olan durumda açıkçası bu yaşta kök aileyi hayatin bu kadar merkezine koyup hala bir şeylerin sorumluluğunu onlara vermenize şaşırdım. Bir yerden sonra insan desteği akrabadan degil es dost arkadaştan alıyor artik. Anneniz daha kac sene daha aktif ebeveynlik görevi yapsın isityorsunuz? Çocukken eksik kalan şeyleri mi tamamlamasini bekliyorsunuz? Maalesef o küçük çocuk büyüdü artik, geçti o zamanlar. Şu saatten sonra yetişkin hayatı var, sorumluluk var, kendin karar vermemin lüksü var. İyisi de senden kötüsü de senden. Yarın sevgilimle ayni evde yaşayacağım demenin rahatlığına da kavuştunuz, bu doktoru daha iyi arastirmam lazımdı deme sorumlulugu da size yüklendi. Anneniz çok doğru kararlar verebilen biri olsa zaten babanızla evlenip o hayatı yasamazdi. Ondan artik aktif bir beklentiye girmeyin. Biraz daha kendi arkadaş eş dost çevrenize yoğunlaşın.
Burun konusuna gelirsek, biraz üzüldüm ama sanki bahsettiginiz kadar da kötü degilmis gibi geldi. Yüz yogasi, yüz şekillendirme vs gibi bir alanda çalışan bir arkadaşıma gösterip fikrini alip size iletebilirim özelden, eger isterseniz.

Burnum felaket derecede kucultulmus bir burun oyle soyleyim
Disaridan guzel gorunse bile ,Yeni bir yüze, yeni bir buruna alışmak bazi insanlarda travmatik etkiler yapabiliyormus.
Sizin icin sakincasi yoksa burnunuzun öncesi- sonrasını fotoğrafını paylasabilirsiniz, belki sizin düşündüğünüz gibi kötü değildir.
Yazdiklarinizdan aslinda burundan cok anne destegini alamamak sizi etkilemiş gibi geldi bana.

Aynı durumdayım.kurban psikolojisinden cıkardım kendimi bi dönem.çevreniz zorbalik enerjisindeyse siz enerjinizi degistirseniz de degismiyor.cevreden cikmali.

doktorunuzun sizi engellemesini çok saçma buldum. dava bile açabilirsiniz. haksız taraf oysa buna mahkeme karar verir. hakkınızı arayın.

doktorunuzun sizi engellemesini çok saçma buldum. dava bile açabilirsiniz. haksız taraf oysa buna mahkeme karar verir. hakkınızı arayın.
Aslinda en buyuk hata onda... istegimi karsilamayacaksa yapamam demesi gerekirdi. O da ayri rezalet birisi. Hani hasta yapay degil dogal istiyorsa ben dogal yapmiyorum de. Tamam diyip neden kafana gore burun yapiyorsun

Ama hep başkasını suçlayarak yazmışsınız annem babam suçlu demeniz mesela neden onlar suçlu burnunuzu siz yaptırdınız illa yaptır kızım dememiş kimse. Suçlu aramayın artık oldu bitti kabullenmeye çalışın arkadaşlar burnunuzu beğenmiş demek ki o kadar da kötü değil. Bu halden çıkın hayat devam ediyor siz böyleyken yapmayın bunu kendinize

Merhaba anlattığınız hikayedeki en ufak sorun burun ameliyatı gibi görünüyor. Çocukluğunuzdan beri gerçek anlamda ebeveyn ilgisi almamışsınız ve yetişkinlerin sorumluluğunu üstlenmişsiniz. Anneyi narsist babadan kurtarmak, onun geçimini sağlamak, hayatını finanse etmek evladın görevi değildir. Çocukluğunuzdan beri sizin göreviniz olmuş. Babanız hayatınızdan çıkmış. Narsist de olsa bu ağır bir travmadır. Üstelik annenizden hala onay ve kabul görememişsiniz. Aile apartmanında yaşadığınızı söylüyorsunuz yani aslında annenize sizin dışında destek olacak insanlar da varmış etrafında ama birinci bakım vereni siz olmuşsunuz. Anlaşılan çok çalışmışsınız, kazandığınızdan keyif almak yerine her kuruşu biriktirmek için kendinizi tükenmişliğe sürüklemişsiniz ve -haklı olarak- karşılığında onay ve takdir beklemişsiniz. Olmayınca herşeyin birikimiyle bir kırılma yaşamışsınız bence. Annenizden alamadığınız herşeyi birden burun ameliyatına yüklemişsiniz. Çünkü yukarıda yazdıklarımla yüzleşip kabullenmek çok zor, ama burun ameliyatına kızmak kolay. Bunları çözmedikçe en güzel burnu da yaptırsanız içiniz soğumayacak. Belki de bu sizin için bir uyanış ve yeniden doğuş olur. Kendinizle ve ailenizin yaşattıklarıyla yüzleşip daha sağlıklı ve dengeli bir hayat sürebilirsiniz. Siz annenizin kurtarıcısı olmak zorunda değilsiniz.

Back
X