Burun ucunda ödemden dolayı yamukluk!

Mrvcyd

Üye
Kayıtlı Üye
22 Kasım 2019
24
2
16
32
Merhaba arkadaşlar,

burun ameliyatım gerçekleşeli 5 ay oldu. Burnun sol ucu sağ ucuna göre aşağı doğru düşük gözüküyor buda burnumun yamuk gözükmesine sebep oluyor . Doktor bunun ödemden kaynaklandığını söyleyip kortizon iğnesi yaptı o bölgeye şişliğin inmesi için fakat 1 ay geçmesine rağmen bir değişiklik olmadı . Daha net görebilmeniz için fotoğraf ekliyorum. Benim gibi bu durumu yaşayanlar var mı ? Düzeldimi yorumlarınızı merak ediyorum .

Eklentiler

• 0C8686DE-FDA4-4CC9-827A-8F29879875E0.webp
    17,1 KB · Görüntüleme: 1.797
Evet gerçekten dediğiniz gibi. Ben biraz mandal burun deformitesine benzettim. 5 ay olan bir ameliyatta böyle bir ödem bilmiyorum mantıklı gelmedi bana. İsterseniz biraz daha bekleyin düzelme olmazsa doktorunuza söyleyin. Umarım en kısa zamanda geçer. (Forumda mandal burun deformitesi yaşayan bir arkadaş revizyon olmayı düşünüyordu sanırım ama emin değilim)

Yamukluk değil de daha çok kanatlarda asimetri var gibi. Eski burnunuzda asimetri varsa düzelmiyormuş. Bende de var aynı durum

Yorumunuz için teşekkür ederim. Açıkcası revizyondan korkuyorum tekrardan bi sorun çıkar diye. Ama detaylı araştıracağım. Bu arada krem veya masaj önermedi doktorum. Umarım revizyon gerekmeden bi yolunu bulabilirim. Teşekkürler tekrardan

Yamukluk değil de daha çok kanatlarda asimetri var gibi. Eski burnunuzda asimetri varsa düzelmiyormuş. Bende de var aynı durum
Merhabalar
Teşekkürler. Eski burnumda asimetri yoktu. Sizde ameliyat oldunuz sanırım. Geçmiş olsun. Umarım ödemden dolayıdır çünkü doktor ameliyattan sonra burnu hemen bantlamak zorunda olduğunu ödemden dolayı şiştiğini söyledi . Aynı doktorda tanıdığımın burnu bantlanmadan fotoğraflarını çekebilmişti. Kişiden kişiye değişebiliyor sanırım.

peki doktorunuz içe batık burun kanatlarınız için ne dedi..Ayrıca burnunuz ön taraftan çok şekil almamış benim durumuma çok benziyor malesef

peki doktorunuz içe batık burun kanatlarınız için ne dedi..Ayrıca burnunuz ön taraftan çok şekil almamış benim durumuma çok benziyor malesef
Açıkcası içe batık burun kanatları beni rahatsız etmediği için sormadım bu şekilde olması deforme midir ? Evet burun sırtı boru gibi iniyor onuda şişliklere bağladı doktor. Sizin kaçıncı ayınız size ne dedi doktorunuz ?

yani zamanla sorun olacak nefes alıp verirken içe doğru çekilmiyor mu kanatların oyup yerlerinden..benimde sırtı böyle boru gibi geliyor..5 ay bence uzun zaman burun şekli belli olur kalan ödemler gözle görülmecek şekilde zamanla geçer benim daha 1.5 ay ama uzun süreçte değişmeyecek benimde

Evet sol burun deliğimde hafiften öyle bişey hisetmeye başladım. Çok can sıkıcı bişey ya 6. Ayda doktoruma gözükcem bu sefer daha net konuşurum. Kuzenimde aynı doktora ameliyat oldu onunkinde hiç bi sorun yok.

Benimde aynı şekilde sol taraf uzun uc tarafı ayrıca başka problemlerde var 5.aydayım 1.5 ay kadar sonra tekrar olmayı düşünüyorum inş erken değil-dir ama hiç memnun değilim beklemek istemiyorum

Benimde aynı şekilde sol taraf uzun uc tarafı ayrıca başka problemlerde var 5.aydayım 1.5 ay kadar sonra tekrar olmayı düşünüyorum inş erken değil-dir ama hiç memnun değilim beklemek istemiyorum
Merhaba çok geçmiş olsun. Doktorunuz ne dedi bu şikayetleriniz hakkında ? Aynı doktoramı olmayı düşünüyorsunuz 2. Ameliyatınızı? Arnica krem ödemleri indiriyormuş diye duydum fakat emin değilim denemedim hiç siz denediniz mi?

Yok canım aynı dr değil Yok aynı dr değil olmak istemiyorum aynısına iç iyi yapmadı çünkü çok problemler var inş bu defa iyi olur çünkü pişmanım şuan bu ise giristigime krem hiç kullanmadım ama indireceğini sanmam çünkü oraya dokunuyorum sert yani ya et ya kikirdak fazlasi krem nspsin oraya

peki birşey merak ettim sıkıntılar zamanla mı ortaya çıktı yoksa atel çıkarındığında çok güzel burnunuz vardı zamanlamı oldu..ya da en başından beri hoş olmayan burnunuz mu vardı

peki birşey merak ettim sıkıntılar zamanla mı ortaya çıktı yoksa atel çıkarındığında çok güzel burnunuz vardı zamanlamı oldu..ya da en başından beri hoş olmayan burnunuz mu vardı
Acikcasi atel çıkınca beğenmiştim sadece şiş ve degisikti yani göz alismiyo ya sonra 1 ay kadar sonra kemer cıktı ve çukurluk oluştu dr gittim çökmüş dedi 2.ayda filndi sonra da ucunu filn fark ettim işte baştan beri bukadar bellimiydi hatırlamıyorum ama şuan da bitaraftan el ile bastırılmış gibi karşıdan bakınca da acayip belli gitgide kötü gözüküyor(

ben ilk ameliyatı 3,ikincisini 2 yıl önce oldum,ikisinde de burun ucumda top gibi şişlik kaldı.en son dra gittiğimde kortizon bile yapamayacağını yaparsak çökme olacağını söyleyince ben de buz masajına başladım.

ilk zamanlar burnumun üstünden dr eldiveninin içinde dondurduğum buzu koyuyordum ,şişlikte inme olmuştu ama burnumun içindeki taş gibi sertlikler duruyordu hayatta bu sertlikler gitmez diye düşünüyordum ama eldivenin parmak kısımlarını burnumun içinden ete, kıkırdağa, deriye doğru tuta tuta o çakıl taşı gibi sertlikler baya bi gitti bir de deriye baskı uygulayarak masaj yapıyorum elimde ezildiğini hissediyorum resmen o ödemin.

şuan burnumun yarısından itibaren olan o top görüntü iyice uca doğru küçüldü.eğer bikaç hafta daha yaparsam tamamen kurtulacağıma inanıyorum.boşuna kaç sene beklemişim çözümü bu kadar basitmiş.yani şişlikler elime dışardan kıkırdak içerden de taş gibi geliyordu ama buna rağmen indi.bence sen de denemelisin ama yeni ameliyatlı olduğun için benim gibi çok baskı uygulama

merhabalar teşekkürler yorumunuz için bana çok mantıklı geldi yaptığınız aklımdaydı aslında birtürlü başlayamadım bende denicem umarım işe yarar teşekkür ederim:)

merhabalar teşekkürler yorumunuz için bana çok mantıklı geldi yaptığınız aklımdaydı aslında birtürlü başlayamadım bende denicem umarım işe yarar teşekkür ederim:)
kesinlikle denemelisin işe yarayacaktır.eğer şişliklerimden yüzde yüz kurtulursam konu açmayı bile düşünüyorum çünkü bundan muzdarip çok kişi var

Nasil yaptiginizi daha acik anlatir misiniz?buzu burnunuzun icine mi tutuyordunuz?

Uçtaki asimetinin sebebi bir tarafa daha fazla kıkırdak eklenmesi, diğer tarafınkinin daha az olması olabilir. 5.aydasınız burun ucunda ödeminiz de vardır. Mutlaka başka birkaç doktora görünüp 6.ay kontrolünden önce bilgi toplayın derim. Doktorlar hatalarını kabul etmiyor çünkü. En azından donanımlı gidersiniz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…