Bütün Hayatımızı Etkileyecek Bir Kararı Veremiyorum Siz Olsanız Ne Yapardınız ?

Siz taşınmazsanız ya boşanacaksınız ya da sen ağır depresyona girip hayattan elini eteğini çekecek noktaya geleceksin. Senin için önemli olan ne bunu bilemeyiz. Ben ruhsal yorgunluğun fiziksel yorgunluk ve maddiyattan daha önemli olduğunu düşünüyorum. Akıl gidince geri kalan her şey boş.
Orada kalacaksanız eşin ailesine mi gidiyor, onlarla mı kalıyor bunu düşünmemeli, kafana takmamalısın. Seçenekler belli, sen tüm şartların iyi olsun istiyorsun. Maddiyat iyi olsun, şehir kolay olsun, aileler size karışmasın kafanız rahat olsun. Ama gördüğün üzere hepsi bir arada olmuyor.

4 yıl önce tasindiysaniz siz ondan önce 5 yıl boyunca evli olarak memleketinizde yasamadiniz mi zaten? Yani ne değişmiş oldu, memleketinizde ne sizi bu kadar şaşırttı o kısmı hiç anlayamadım. Ayrıca memleketinizde de geçici görevle gitmissiniz zaten yani o ya da bu şekilde tekrar taşınacağınızin bilincindeymissiniz.
Ayrıca öte yandan Akdeniz'in aşırı yorucu şehri diye öyle bir anlatmışsınız ki aynı ülkenin guney bölgesinden mi bahsediyoruz hiç anlayamadim.Sanki Güney Amerika'ya gidip elmas batakliklarinda günde yirmi saat çalışıyor gibi anlatmışsınız.
Konfor alanından çıkamayan İnsanları anlıyorum ama küçücük çocuğun ilkokulun ortasında sırf keyfi olarak ordan oraya fütursuzca taşınıp durmasını konfor düşkünlüğü olarak değerlendiriyorum açıkçası. Neyin mucadelesini verdiniz 3 yıl akdenizde hiç anlamadım. Savaş bolgesine 3 yıl gidenler bile bu kadar hayiflanmiyordur heralde mücadele ettim diye.
Hafta içi haftasonu demeden tiyatro etkinlik gezerek bir değil bir kaç çocuğu etutlere kurslara gezmelere götürecek kadar vakit ayirsaniz bile buna mücadele denir mi bilmiyorum.
Bu kadar yoksullukla, hastalıkla ya da işsizlikle mücadele eden kişiler varken trafikte fazladan gittiğiniz dakikalara mücadele demek aşırı rahat düşkünü olmanız gerekir. Velev ki oylesiniz, ki bu da sizin tercihiniz elbette, o zaman da çocugun eğitim ve kurs imkanlarinin azalması, lkokula yeni yeni alisirken değişmek zorunda kalan sosyal çevresi, sürekli keyfi olarak entegrasyon süreci yaşamak zorunda kalması da artık sizin rahatinizi bozmamalı.

Nasil olsa sizin için yaşamak is yerine beş dakikada gitmeyi lüks sanarak bir Akdenizde bir büyük şehrin size ve çocuğunuza sunacağı imkanları görmek yerine mücadele olarak degerlendirmekle özdeşiyor.

Bence siz taşınmayı düşünerek iyi yapıyorsunuz, olmadı bı daha tasinirsiniz ne olacak.

İlginç

Eşinizin ailesi ne yapıyor,doktora götürüp getirme durumlari mı her şeyle ilgilenme yoksa huzur bozan bir kadın mı..

Mutlu huzurlu değilseniz diğer kriterlerin getirisiyle yetinebilecek misiniz…

Dusunecek cok sey yok bana gore. Geri donun. Buyuksehirde yasiyorum. Asla kucuk bir yerde yasayamam ben. Aliskanlik belki de bilemiyorum tabi hic kucuk bir yerde yasamadigim icindir. Evinizi isinize yakin yerden tutun. Duzeninizi oturtunca hayatiniz kolaylasir. Cocugunuzun egitimi icin de imkanlarin cok oldugu yer daha iyi.

Ama sonuc olarak kisisel bir tercih bu. Ben hic dusunmeden geri donerdim. Siz de onceliginize karar verin.

haklısınız. ben çok yıprandım son zamanlarda sağlıklı düşünemiyorum ve bir döngü sarmala girdim o teraziyi bile tartamaz duruma geldim yanlış bir karar almamak adına görüş almak istedim. Yapılan yorumların fikirlerin bakış açıların inşallah beni bu sarmaldan çıkaracağına inanıyorum

Ben olsam dönerim, çocuklar adapte oluyorlar ama eğitim en önemli şey benim için. Aile ile gittikçe beklenti artacak, sinirler yıpranacak, hiç beklemem, okullar açıklmadan giderim ben.
Orada kafadan bir maaş kiraya belki bir kısım kalanı faturaya gider diğer kalan 1 maaş ise eğitim yol gıda vs. Sadece karın tokluğuna yaşanan bir hayat. trafik deseniz berbat mesela burada 5 de çıkıp evime 5 dk gelebilrken orada evime gitmem en iyi şartlarda 6.30 şu an makul bir kira 25.30 bin ben şu an memleketimde 8 bin tl veriyorum artı eksi yönü ile değerlendirdim vakit hep memleketim çıkıyor lakin çektiğim sıkıntılar yönünden de burası ağır basıyor orada inanılmaz yoruluyorum burada rahatım ama ruhum yorgun

Herkesin doğru ve yanlışı kendine. Mesela bence eşinizin ailesinin olduğu şehre gitmeniz yanlış, eşinizin her aradıklarınla koşması yanlış, diğer kardeşlerin size güvenip anne ve babalarını boşalması yanlış. Bunca yanlış içinde tek doğru bence geri dönmek. Ama hayat sizin karar sizin. Ama ben eşinizin ve ailesinin tepkisini merak ediyorum.

eşimde gitmek istiyor çok bunaldı arada kalmaktan ailesinin bu denli yıpratmasından ve bunaltmasından fakat yine de son kararı bana bıraktı ailesinin tepkisinin ne benim için ne de onun için zerre önemi yok artık.

ben olsam çocuğum için kesinlikle geri dönerdim. bedenen yorulun ama çocuğunuz iyi eğitim alsın.
hem ailelerden de uzak olursunuz, azıcık aşım ağrısız başım.

Küçük şehirler çocuklar için kötü alışkanlıkların kontrolü açısından iyi diyorlar bilemiyorum ben de küçük şehirdeyim oğlum var bakalım öyle olacak mı ?
Maalesef küçük şehirler hatta ilceler bu bakımdan daha kötü. Kötü aliskanliklar küçük yerlerde daha çok yayılıyor gencler arasında. Nerden biliyorsunuz demeyin çok yakinen şahit olduklarım var.

Kesinlikle yorumunuza katıldım. Akdeniz'in bir çok şehrini bilirim hatta eşim Antalyalı sık gider geliriz. Hayat orada katlanilabilir benim açımdan. Doğal guzelligi kolaylığı. Konu sahibi Akdeniz demeseydi İstanbul'dan bahsediyor sanardim. İstanbul tam kaos mesela bazen burada nefes alamadığımi hissediyorum

Eşinizin ailesine sinir.cizebilirsiniz.her kaynana ile.sorun yaşayan sehir değiştirmiyor.esinizle konusun

Yakın bir zamanda buna benzer bir konu açılmıştı. Hatta verdiğiniz detayların hepsi aynı. Siz o üyesiniz galiba. Defaatle size başka yere atanın dendi. Siz de ancak geldiğiniz yere dönebileceğinizi söylemiştiniz.
Daha ne dememizi bekliyorsunuz? Hayatta herşey dört dörtlük olmuyor. İki de bir aynı konuyu açmayın. Hatta açtığınız konuyu da buraya ekleyeceğim.
MATHILDA__93 adlı üyesiniz. İsmi Melike diye değiştirmişsiniz.
İkinci üyeliği nasıl aldınız?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…