• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bütün kaynanalar kötü mü?

• Konu Sahibi Konu Sahibi sczn
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
insanlari oldugu gibi kabullenmeden onlari görmezden gelmek cözüm olmuyor.Bir insani yok saymak bence kendini yok saymak gibi bir sey..

şuraya bir konu açtım yazılanlara bak yok erkekler kulübü filan... ben çare olsun yanlış nerde onu kanuşalım diyorum ama yok tamam herşeyi geri alıyorum. kaynanalara savaş açalım hanımlar bütün kaynanalar kavga edelim. hepsi kötü bunumu yazmamı istiyorsunuz. ben diyorum ki sanki sevmiyorsunuz da çok mu mutlusunuz hayatınızdan çıkaramayacağınız bir kişi ile nefret dolu olduğunuzda sizin de sağlığınızdan gidiyor

ne alaka arkadasım yaaa savas mı acalım dedik ben kaynanamdan nefret ediyorum diye bir konu acıyorum sende artık kaynanamdan nefret ediyorum diye yazılar yazılıyor bence gelinler fena diyorsun keşke zahmet edip bir sebeplerimi okusaydın da ondan sonra fena gelin etiketini yapıstırsaydın olmaz mıydı

walla ben iisini görmedim... sanırım bunların iimodellerini üretmiyolar:))))

zaman insanı olgunlaştırıyor bunu hayatımla tecrübe ettim
kayınvalidem canımı çok yaktı
belki kendine göre haklıydı ama izlediği yol can yakıyordu
eşimin de annesinin etkisinde kalmasıyla sorunlar çıkmazlar çoğaldı
rahat bıraksalar biz birbirimize alışana kadar misafir gibi davransalar
olacak birşeyler
amaşimdi takmıyorum bile ben evliliğime bakmalıyım ben eşimi mutlu etmeliyimki
oda beni ezdirmesin
şuan bir oğlum var o yetiyor bana zaten eşime sevdiği yemekleri yapıyorum
azıcık burnu aksa işe gidince onu arıyorum nasıl oldun diye
hoşuna gidiyor banada öyle yaklaşıyor.
çok sorunlar yaşadık
aylarca ayrı odalarda uyuduk kimseye birşey olmadı
olan bize oldu.

benim için öenli olan oğlum kocam evim bunu anladım
kaynanam için kocamı üzmek hataymış.

cnm yeni nesil yetiştirme tarzı vs.çok etkiliyor...kaynanalar hala eski model yenilere bakıyorum da çoğunluğu:16: gelini doğum yaptı diye temizliğe gitti bizim komşu :6: kadın genç değil okadar ama çok eskilerle yaşamamış hep erkek tarafından uzak neyse kısaca eski modeller bitinceye kadar hepsi kötüler istisnalar kaideyi bozmaz:9:....

Kardeşim evlilik yolunda. Ve müstakbel karısına kurban kesmek istiyormuş. Annemin huyunu bildiği için sana da babama da kestiricem demiş ve annem şimdiden başladı. Ben doğum yetiştirdiğim oğlum bakalım ben isteyecem mi kurban kesmesini o kız nasıl istiyor diye. Sonra aileyle tanışmaya gittiklerinde hazır pastalar, kuru pastalar sunmuşlar yok niye hazır almışlar da kendileri yapmamış. Tey Allam anne dedim nelere takıyorsun sen ya dedim yani şimdiden böyleysen ben nişan, nişan bohçası, sonra takı muhabbetini hiç düşünemiyorum dedim :)

Ki bu kadın oğlu dershaneye gitmedi diye 6 ay bir tabak yemek vermemiş, oğlunun nüfus kağıdından adını karalamış, analık gibi davranmış bir kadın ama sanırım her anne gibi oğlu evlenince kıymete binen, kaynanalık damarı tutan kadınlardan. Hep derim gelecek gelin annemden çok çekecek. Çünkü kendi kızına bu kadar yapan elin kızına neler yapmaz ama eğer gelin iyi yürekli, sakin, saf, temiz huylu olursa, benim iyi niyetimi kötüye kulanmayacaksa ben onu koruycam, anneme karşı yani :) ondan yana olurum.

Son düzenleme:
bu forumda bakıyorum da herkes kayınvalidesinden eltisinden görümcesinden dertli. hep onlar mı suçlu hep onlar mı kötü anlamadım. hepimizin evladı var olacak bizde kaynana olacağız acaba onların yerine kendimizi koyuyormuyuz. ben artık kaynanamdan nefret ediyorum görümcem kötü bunları okumuyorum bence artık gelinler çok fena bende gelinim ama bunu savunuyorum. hiç yaşlanmıcaz hiç kaynana olmıcaz sanıyoruz ama bizde o yollardan geçicez ve ne ekersek onu biçecez. bence gelinler artık biraz anlayış....

allah razı olsun benm kayınvalidem,kayınbabam,görümcelerim çok iyiler 4.seneme gireceğim evliliğimde herhangi bi kötülüklerini görmedim...

ama aynı şekilde bende ailemde onlara karşı öyleler birazda karşılıklı..

Herkez bir değil tabikide şimdi gençlerin gerek yaşam tarzları gerek se düşünme yaşam biçimi bizim eski kafalı kaynanalarımıza göre çok ters istisnalar hariç ama ben çevremden biliyorum kendi annesinden kayınvalidesini daha çok rahat eden seveni malesef bende öyle olmak isterdim olamadık sadece saygıda kusur etmemek için gidip geliyoruz eşimle ve inanın 2 gün önce eşim bile annesi için dedi ki özlemiyorum gitmek istemiyorum sırf dedikodu olmasın diye gidiyorum dedi ki düşünün neler yaşadığını bende çok sevdiğimi söyleyemem kayınvalidemi ama eşimin annesi hayatımdan çıkartamam olduğu gibi kabul etmem lazım yoksa mutsuz olurum kadının bana bir işgencesi kötü bir sözüde yoktur düşüncesiz cahildir sadece bende çok kızarım söylerim çok konu açtım burda onun hakkında ama baktım kendime oluyor olduğu gibi kabul etmeye başladım ama yeri gelir eşime bile siper alırım kayınvaliem için bazen eşim haklı sebeplerde olsa sesini yükseltip bağırır kayınvalideme bende elimden geldiğince uyarırım onu annedir o her ne kadar haklı sebepleride olsa onun bu şekilde bağırmasını haklı çıkarmaz annedir o ve kayınvalidemde artık bana resmen aşık hep ben haklıyım,bir şeye yorum yaptığım zaman kendi düşüncesine ters bile olsa düşününce benim haklı olduğumu düşünür benim dediğimi savunur.

Görümceme gelirse çok severim kendisini ,eltimlerde iyidir her nekadar çok samimi olmasakta.

Benimkiyle görüşmüyorum hiçde yıldzlarımız başırmadı..

gerisi bilmem benimki iyi diildi.. 7 sene kadar çektimm neden çekmişim onuda hala anlamış değilim

Ben 3 yıllık evliliğim boyunca şunu anladım ki; Karşındaki insanın nasıl davranmasını istiyorsan kendine öyle davranacaksın.Bence sorunları da ne görmemezlikden geleceksin nede hır gürle çözmeye çalışacaksın.
Ama herşey karşılıklı...

Ben çok memnunum kayınvalidemden görümcemden. Hemde aynı binada oturmamıza rağmen. Önceden çok tereddütlerim vardı, ama Allah razı olsunki çok iyi çıktılar. Bana sende çok iyisin der hep. Bana bir anne gibi yaklaşıyor, sağolsun. Beni benden daha çok düşünür. Allah bozmasın. Bu işler birazda karşıklıklı galiba, çok şükür biz iyiyiz.

Ben sansli olanlardanim sanirsam. Kaynanam cok iyidir suana kadar da hic bi laf sokma veya herhangi bisey olmadi. Gelinlikdi kinalikdi herseyime kosusturdu en iyisi en guzeli olsun diye. Gorumcelerimde oyle. Gerci ben yurtdisindayim,tek ogullarinida aldim geldim buralara :P yinede Allaha sukur hic bi derdimiz sorunumuz olmadi. Tek bisey var telefonda konusunda , arayinca ne konuscagimi bilemiyorum. Kaynanama biraz soguk gibi geliyorumdur diye dusunuyorum ama telefonda konusmakdan nefret ediyorum :26:
Allah herkese benim kaynanam gibi kaynana versin :8:

Valla Benim kayınvalidem hiç de kötü Bi kadın değil.. hatta çoook iyi.. çok güzel Bi yüreği var.. yeri gelir özeleştiri yapar, hatalarını kabul eder.. ama adı "kaynana" işte =)) mesela Ben kayınvalidemin sadece "komşusunun kızı" olsaydım daha iyi anlaşirdik.. ama "gelini" olunca Bitek Bi oğlunu, kıymetlisini, gözbebeğini ellerinden alınca , canından çok sevdiği oğluşunun etrafımda pervane olduğunu görünce ister istemez "kıskançlık" duygusuna kapılıyor.. e o da insan.. Bizim Toplumumuzdaki canım annelerimiz kocalarından yeterli ilgiliyi, sevgiyi, şefkati göremeyince, kocaları tarafından yeterince sahiplenilmeyince oğullarına adıyorlar kendilerini, Bütün sevgilerini ilgilerini hatta ömürlerini evlatlarına adıyorlar.. kız evlatlarını gerçek Bi kadın gibi yetiştiriyolar, ama oğullarına gelince işler accık değişiyor.. oğulları Bi "el kızına" gönül verince "noluyo yaa, Benim oğluşum en çook Beni sevmeli, en sevdiği kadın Ben olmalıyım" diyo.. kızı Bi el oğluna gönül verince, onu anlayabiliyo, hak veriyo ama oğlunun aşkı azıcık canını acıtıyo, kendini yalnız ve terkedilmiş hissediyo.. tüm Bunlar kayınvalidemin itiraflarıdır.. kendi sözleri.. aynen katılıyorum.. çoğu annemiz Böyle Bi sendrom yaşiyor. "Ben Besleyim Büyütim Başında sabahliim, elin kızı gelsin Baş tacı olsun oğlumun, oğlum da onu öpsün koklasın.., kıskanır her anne gelinini kıskanır, kıskanmıyorum diyen yalan söyler, Bastırır sadece.." evet kayınvalidemin sözleri Bunlar.. ne kadar dürüst Bi kadın değil mi ? Benim kayınvalidem Bu duygularıyla Başedebilecek kadar olgun Bir kadındır.. duygularına yenik düşüp Bana kötü davranmaz, tam tersi üzerimde çoook emeği vardır..

Bazı ebeveynler, gençleri tecrübesiz bulduklarından, onlarla ve dolayısıyla evlilikleri ile sürekli ilgilenme isteğindedirler.

Bazıları, gelinlerini/damatlarını sürekli olarak eleştirme eğilimindedirler.

Bir diğer gruptakiler, daima evlatlarının kendileri ile ilgilenmesini isterler ve hatta eşlerin birbirleri ile ilgilenmelerini kabul edemezler.

Yine bazı ebeveynler, evli çocuklarının her işini kontrol altına almak ve hayatlarındaki her şeye karışmak isterler.

Bazı ebeveynler de kendi evliliklerindeki anlaşmazlıklar ve maddî sorunları için hiçbir şey yapmayıp bütün sıkıntılarını çocuklarına yaşatırlar.

Bir grup ebeveyn ise psikolojik sorunları nedeniyle eşleri birbirlerine kışkırtıp evlilikte sorun çıkarma konusunda aktif girişimlerde bulunurlar.

***Bu ve benzeri özelliklere sahip ebeveynler sayesinde çoğu evlilik çıkmaza giriyor.O nedenle bunlar gözardı edilemez.İyiler olabileceği gibi haksız muamelede bulunan kötülerde var.

Allah iyilerle karşılaştırsın inş.:16:

Arkadasim valla ne ekersek onu biceriz kelimesine katilmiyorum ben simdi kayinvalideme ii davaranmam mi lazin bende kaynana olacagim bana ii davransin diye yooo benim kayin validen 23 seneberaber oturmus kayinvalidesiyle 96 yilinda esi olmus kayinpederim yine ayrilmamis yillarca bakmis simdi o ole die bende olamamki ha ben nasilim kayinvalidemle iim cok sukur hic bi zararini gormedim sikilsa arar beni dertlenir gonlunu hos ederim ama fazlasini yapmam bence sadece gelinlerde deil ne varsa iki taraflidir die dusunuyorum

benim kayinvalidem arkadasim gibi hem cok komik hem de cok tatli, cok dusuncelidir. oglunu kayirdigini daha hic gormedim. hatta hep benim tarafimi tutar oyle diyeyim. beraber alisverise cikariz, badmintona gideriz ikimiz basbasa :9:, yemek yapariz ben ona turk yemekleri ogretirim o bana ingiliz yemekleri. beni biraz uzgun gorse o gece mesaj atar iyi misin diye sorar bide seni seviyorum falan der :9::9:

biraz da yapi ve yetistirilme meselesi olarak goruyorum yani "kaynanalik yapmak" her kaynanaya gore degil bence. turkiye'de nedense oglanlar pek kiymetli oldugundan gelenekci ataerkil yapida bir aileye (ki bu cogunlukta) gelin giderseniz buyuk olasilikla kaynana sorunu yasayacaksiniz. ben bu acidan biraz sansliydim yabanci ile evlendigim icin.

gel gelelim benim annem ve ananem de kaynana olmalarina ragmen kesinlikle kendi evlatlarindan ayirmazlar, bunun da yapi meselesi oldugunu dusunuyorum.

:125:

Vakitli vakitsiz gelmeleri birde özel hayatıma saygı göstermemelerini saymazsak iyi bir kaynanam var! Eksiğimi tamamlar, yemek yapar verir vs. Ama saygı olmadığı için hep mesafeliyim.

Back
X