• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bütün kaynanalar kötü mü?

• Konu Sahibi Konu Sahibi sczn
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
Değildir mutlaka, çok iyi,iyi,eh işte diyebileceğimiz kaynanalar vardır.Benim kaynanamda iyi,fakat benim kendisini kendi annemden bile çok sevmemi istiyor.Sanki böyle birşey mümkün olabilirmiş gibi,ya da kendi kızları kaynanalarını kendisinden çok sevse mutlu olacak gibi.Yani kısaca çok saçmalıyor.Yinede iyi ve sevimli bir kadın.
Yalnııııııııııız burda öyle olaylar okudum ki...Gelinlerini döven kaynanalar mesela.Oğluyla gelini arasına girenler yada.Resmen nutkum tutuldu.Neler varmış meğer dünyada bizim haberimiz yokmuş.Vee anladımki hepsi olmasada çoğunluk kötü maalesef.

10 eylül 2011 de evlendik.3 gün balayına gittik gece döndük.ertesi gün akşam annesi aradı yemek yemediyseniz gelin yiyelim dedi.bi de beni aramıyor oğluna soruyor.sanki ben yemek yapamıyorum.eşimde benim yemek yaptığımı ve yediğimizi söyledi.sağolsun..ertesi gün yemeğe çağırdılar.sonra baktım zırt bırt telefon oğlunu arıyor yine yemeğe gelin.gidiyoruz erken kalktınız daha gitmeyin diye bin bir surat.ben onlarda sıkıntıdan patlıyorum.mutfağı ben temizliyorum yemekten sonra.evde vim yok çamaşır suyu yok.bi de mutfak musluğundan akan sıcağa yakın suyla yıkatıyo ki ben kaynar suda yıkamayı tercih ediyorum.çıkmıyo yağlar.tv izliyorum sürekli konuşuyolar muhabbet edicekmişiz.kayınpeder kayınvalideyle benim çarşıda gezmemi,oğlunun da kendisiyle gezmesini istiyor.eşim 7 yıl dışarda okumuş,1 yılda başka şehirde çalışmış.ne üniversite zamanı ne de iş zamanı yanına gitmişler..şimdi kıymete bindi.evde oğlunun yokluğu belli oluyomuş.eşim arıyo annem aradı bizi çağırıyor diyor.bende neden beni aramıyor diyorum.ne fark eder diyor.kahvaltıya gittik sonra biz çarşıya gitmek istedik.yok kalın öğlen yemeği yiyelim.beraber gidelim..ya bi rahat bırakın.kayınvalide çok meraklı,her şeyin parasını soruyor.gereksiz esnafla pazarlıklar...sinirimi bozuyor.eli cebine hiç gitmiyor.bu hafta sonu eşim ve eşimin ailesiyle onların köye gideceğiz bayram için.eşim diyoki benzin parası verelim.hayatımda bu kadar tuhaf şey duymadım dedim.o zaman binelim gidelim otobüse,ben bu işe razı değilim dedim.böyle ufak hesaplar da neymiş dedim.benim için mi gidiyolar dedim.hayır dedi ee o zaman dedim.bizim arabayla gitsek benzin parası vericekler miydi dedim.verirlerdi dedi.böyle konulardan nefret ediyorum ve eşimden soğutuyo beni.maalesef..annesi babası öğretmen aç açıkta sanki..sinirlerim çok bozuk çok..dışarda yemek yerken annesi ararsa söylemiyo dışardayız diye,özenirmiş annesi.sanki ulaşılmaz bi şey dedim.çok gıcık çookk...

hayret ya sınır bozucu seyler oof. bilmedikleri bişey var karı koca artık bir ailedir. AİLE.............. Toplumun en oınemlı parçasıdır. bu kadar araya girmek gibi sacmalıklar olmamalı. ailenin mahremiyetine herkes saygı duymalı.

10 eylül 2011 de evlendik.3 gün balayına gittik gece döndük.ertesi gün akşam annesi aradı yemek yemediyseniz gelin yiyelim dedi.bi de beni aramıyor oğluna soruyor.sanki ben yemek yapamıyorum.eşimde benim yemek yaptığımı ve yediğimizi söyledi.sağolsun..ertesi gün yemeğe çağırdılar.sonra baktım zırt bırt telefon oğlunu arıyor yine yemeğe gelin.gidiyoruz erken kalktınız daha gitmeyin diye bin bir surat.ben onlarda sıkıntıdan patlıyorum.mutfağı ben temizliyorum yemekten sonra.evde vim yok çamaşır suyu yok.bi de mutfak musluğundan akan sıcağa yakın suyla yıkatıyo ki ben kaynar suda yıkamayı tercih ediyorum.çıkmıyo yağlar.tv izliyorum sürekli konuşuyolar muhabbet edicekmişiz.kayınpeder kayınvalideyle benim çarşıda gezmemi,oğlunun da kendisiyle gezmesini istiyor.eşim 7 yıl dışarda okumuş,1 yılda başka şehirde çalışmış.ne üniversite zamanı ne de iş zamanı yanına gitmişler..şimdi kıymete bindi.evde oğlunun yokluğu belli oluyomuş.eşim arıyo annem aradı bizi çağırıyor diyor.bende neden beni aramıyor diyorum.ne fark eder diyor.kahvaltıya gittik sonra biz çarşıya gitmek istedik.yok kalın öğlen yemeği yiyelim.beraber gidelim..ya bi rahat bırakın.kayınvalide çok meraklı,her şeyin parasını soruyor.gereksiz esnafla pazarlıklar...sinirimi bozuyor.eli cebine hiç gitmiyor.bu hafta sonu eşim ve eşimin ailesiyle onların köye gideceğiz bayram için.eşim diyoki benzin parası verelim.hayatımda bu kadar tuhaf şey duymadım dedim.o zaman binelim gidelim otobüse,ben bu işe razı değilim dedim.böyle ufak hesaplar da neymiş dedim.benim için mi gidiyolar dedim.hayır dedi ee o zaman dedim.bizim arabayla gitsek benzin parası vericekler miydi dedim.verirlerdi dedi.böyle konulardan nefret ediyorum ve eşimden soğutuyo beni.maalesef..annesi babası öğretmen aç açıkta sanki..sinirlerim çok bozuk çok..dışarda yemek yerken annesi ararsa söylemiyo dışardayız diye,özenirmiş annesi.sanki ulaşılmaz bi şey dedim.çok gıcık çookk...

Herseyde haklısınız da neden beni aramadı demek???
Yani bilmiyorum ama benim annem de birsey oldugun da damadını degil de beni arar sonucta ne fark eder??

canım açıklaması şu:mesela yarın diyelim kayınvalideye misafir gelecek.oğlunu arayıp söylüyor.eşimde bana söylüyor.yarın uğramaya çalış diye.sonra eşim arıyor bak kalabalık olcakmış falan filan.bunun bi açıklaması var mı?bunun açıklaması saygısızlık.yani ben arıcam anne kim gelcek yapılcak bi şey var mı?kusura bakmasın ama rüyasında görür

Bence ne kadar cok egitimli o kadar cok mükemmeldir bir kayinvalide.
Cünkü egitimli olan bir insan sadece kendisiyle ugrasir ve karsisindaki insanlarada saygi duyar, cahiller ise yapacak baska isleri olmadigi icin, etrafindaki insanlarinda hayatini zindan eder.
Ben cok modern bir aileye gelin gittim ve kayinvalidemlede cok iyi anlasiriz.
Kendisi hayir kurumlarinda halk yararina kamu yararina destek verir veya kadinlar icin siginma evlerine destek cikar, o kadar cok isi vardirki ona aslinda 24 saat yetmez.
Özenilesi bir hayati var, herkes sever sayar, bende onunla cok gurur duyarim.
Bos durmaz.
Dikkat edin sikayetler hep evde oturan kayinvalidelerdir.

hayır bütün kayınvalideler tabi ki kötü değil
en başta kaynana kelimesi hoş değil kullanmamaya çalışmak en güzeli ne de olsa kendi anneme öyle hitap edilmesini istemezdim
evet çoğunluk şikayetçi gibi görünüyorlar çünkü insanlar genelde mutsuzluklarını paylaşıp fikir almak ya da rahatlamak istiyor
bir de cahil insandan korkacaksın ve mümkünse uzak duracaksın :)

ıyı kayınvalıde kotu kayınvalıde yoktur aslında ıyı kadın kötu kadın vardır.:1:kayınvalıde ne yaparsa yapsın gelıne yaranamaz gelınde kayınvalıdesıne.cunku onlar gercek anne kız degıldırler.öz annemız bıze tonlarca laf sayar gecerız takmayız kayınvalıde yan gozle baksa yanlıs anlarız.hayır belkı kadının gözun kaydı:1::1:demi ama:34::34:

sonuc da evlendıgımızde bızden farklı bır aıleyle karsılasıyoruz.catısmalar olması cok normal her ne kadar kaynanamı sevsemde ıyı kadın olsa da bazen sınır oluyoruuuuuuuuuuuum.çünkü ANNEM DEĞİL

Daha bu sabah en büyük ablam ogluna küsmüs alt daireden tasindigi icin ve bir dahada evime gelemez diyor telefonda bize.
Ablam, zavallim, okur yazari yok, böyle görmüs ve böylede gecmesini istiyor hayatinin ve cevresindeki hayatlarinda.
Ayni sey, ablam okumus, egitimli, calismis bir bayan olsaydi ayni düsünceleri olurmuydu? Olmazdi.

hayal 114 kayinvalideni annen olmadigi icin, sinirmi oluyorsun, burasni tam anlamadim, aciklarmisin?
O zaman neden evlendin, annenle yasasaydin? Yada annesi ölmüs bir adamla evlenseydin, kayinvalidenin sucu ne? Annen olmadigimi?

hayal 114 kayinvalideni annen olmadigi icin, sinirmi oluyorsun, burasni tam anlamadim, aciklarmisin?
O zaman neden evlendin, annenle yasasaydin? Yada annesi ölmüs bir adamla evlenseydin, kayinvalidenin sucu ne? Annen olmadigimi?

hayır canım bak sımdı,kayınvalıdede bır anne o da bızım ıylıgımızı ıster fakat öz annemız olmadıgından soyledıklerını yanlıs anlarız.hata bızde de var onu demeye calısıyorum bıraz daha anlaıyslı olabılırız.onu da anne gıbı dusunebılırz.her soyledıgı sozun altında kotu bırsey aramamalıyız. ama ıste buda zor olan bır durum herkes yapamaz bunu..

Son düzenleme:
Benimki kötü yaa cehennemlik hemde çok ağlattı beni kocam arada dengeyi kuramadı çok kavga ettik onun yüzünden Allaha havale ettim ben kaynanamı ...iyi kaynanalar görüyorumda benim şansım yokmuş

Benim Kaynanam cok tuhaf bir Kadin ya hic cözemedim, 11 Aylik evliyim valla daha Kaynanami cözemedim.. Cok dengesiz bir bakiyosun Kocasini COcuklarini bana bi kötülüyorki bi bakiyorsun kocasindan COcuklarindan iyisi yok. Benimki asla istemez ayrilmamizi felan zaten yurtdisinda kaliyoruz ve evimde pek yakin degil onlara annemlerin yakininda oturiyorum. Esimde hic aileci deyildir o yönden sansliyim insallah hep böyle gider. Kaynanam cok böyle merakli ay gelinlerim gelsin (bitane eltim daha var) gitsinler. Gidiyoruz eltimle gidiyorum gitsem (esim gece calisiyor hic gelmek istemiyor) yemek yiyoruz Kayinbabam evde oluyor bide esimin babannesi ve kücük kardesi daha var ay bir SIKICI kadin Cay yapmiyor bize soruyor Cay icermisin cok tuhafima gidiyor kalk yap cayi ne soruyosun insana Cay yapsa bile kuru kuru getiriyor (hic gözüm yok biseysinde ama) sonra caylar ictikden sonra ay kizlarrrr kusura bakmayin biseler istermiydiniz yanina felannn...

Sonra benle eltim diyelimki iste Eslerimiz bunu yapti sunu yapti (olumlu seyler) hemen diyorki ayy benim kocamda öyle.. Halbuki Kayinbabam gözü disarda biri allahdan ogullari hic cekmemis ona) yani Evliligimizi kiskaniyor gibime geliyor... Bazende bi bakiyosun diyosun anam bu kadin ne iyi aslinda ynai anlicaniz Ogullarini kaybetmemek icin kendinden sogutmamak icin bi yagcilik yapiyor Isini biliyor... Ama gel görki hic gittimi rahat etmiyorum asla Anne Baba diyemiyorum zaten nasil Annem Babam gibi görümki yaa böyle birsey mümkünmüü ALLAHdan Esim cok iyi ve herzaman benim yanimda ama nabim yinede Kaynanam diyorum pek yüz vermiyoruz Eltimle oda bunun farkinda. Yani anlicaniz Kaynananiz hosunuzami gitmiyor Yüz vermeyin Ayda bi kere gidip gelin hem siz huzurlu olursunuz hemde onlar en iyis bu.

Benimki kötü yaa cehennemlik hemde çok ağlattı beni kocam arada dengeyi kuramadı çok kavga ettik onun yüzünden Allaha havale ettim ben kaynanamı ...iyi kaynanalar görüyorumda benim şansım yokmuş

zaten olay eş de bitiyo ama dengeyi kuramıyorlar işte

Back
X