Bütün komşulara karşı rezil olduk

Son cümle yi okuyunca tüylerim diken diken oldu...ne kadar yazık!!

bebek hakkında söylediğiniz şeyi görmemiş gibi yapıyorum. bir insanın kendi bebeğine yuva bozan demesi çok rahatsız edici. burada çocuğun ne suçu var, sizin eşinizle sorununuz. sağlıklı değil evet ufacık çocuğun şapır şupur öpülmesi, eski zamanın insanları nedense bu konularda pek dikkatli değil. şu el öpme geleneği de resmen sağlık sınırlarını zorluyor ama el öptüren öptürene ne yazık ki. Neyse, esas duruma gelirsek bunun tıbbi bir şey olduğunu siz eşinize inandıramıyorsanız bebeğin doktoruna gidin danışın, o söylerse böyle bir şey eşiniz inanır kendi evladı sonuçta dikkat eder. sizin kendi tepkinizle çocuğu kaçırmaya bahaneniz sanıyordur bunları. zaten o insanlardan haz etmiyorsunuz, o da bunu biliyorsa gerçekleri ciddiye alması zor olur biraz.

kapı kırmak eşya fırlatmak bunlar da sonu umarım sizi hırpalamaya kadar gitmez.

bebegını korumak istemen takdıre şayan ama bu kadar sakınman bence doğru deıl... sonuçta bu bebek onunda bebegı... nerde zarar görüp görmeyecegını bılır... tepkılerınde dıkkatlı olmanı tavsıye edrım bebegın buyur ama sen cevrendekı bıcok kısıyı kaybedersın bastada kocanı....

tövbe Yarabbim
yorum bile yapmıcam sadece sana bir tavsiye vericem
ben anlamıyorum lohusa psikolojisinden
lohusalığımı bebegimin mezarında aglayarak sinir krizleri geçirerek geçirdiğimden

sadece malesef bebegimi kaybettim topiğinde
Sezeryan doğumla bebeğini kaybedip tekrardan hamilelik düşünenler.

bu topiği şöyle bir oku acılarımızı korkularımızı bir oku bakalım
orda hepimiz yasadık lohusalığı
göğsümüzden süt gelmesin diye içtiğimiz ilaçları
her akan bir damla sütten içimizde yasadığımız fırtınaları
şöyle bir oku sadece

o yetmezse tüp bebek topiklerindekilere bir bak

sonra aç ellerini mevlaya karı koca sinir harbiniz için söylediğin sözden ötürü tövbe et
şükür et

Dudaktan öpme konusunda haklısınız. Geçenlerde yeni doğmuş bebek babasının uçuğundan mikrop kapıp ölmüştü. Dudak ya da yanak fark etmez, böyle şeylere dikkat etmek gerekiyor, bebeklerin bağışıklık sisteminin çok güçlü olduğunu biliyorum ama nihayetinde bebek. Ben de bebeklerin fazla mıncıklanıp öpülmesi taraftarı değilim.

Diğer yandan , yuva bozan ne demek ? Bebişinizin ne suçu var..? Sizin gerçekten lohusalıktan sinirleriniz bozulmuş bence. Bebeğiniz hakkında böyle bir şey demeniz çok çok yanlış.

ay dönüp dönüp konuya bakıyorum ,yine sinirleniyorum ,büyük konuşmuşsunuz ,arkadaşın dediği gibi canı veren allah almasını da bilir ,allah korusun o yavruya bişey olsa vicdanen rahat edecekmisniz ..

ayrıca lohusalık 40 gün olur ,temizlenirsin biter gider ,lohusa psikolojiside çabuk atlatılır ,ama siz maşşallah 3 ay geçmiş lohusalığın ardına sığınmayın ...

aynı diğer arkadaş gibi benimde arkadaşım normal doğumla doğurdu ,hemen aynı gün eve çıktı ,fakat o gün dikişleri patladı ,bebeğine süt vermesi, yanında olması gereken o gün hastaneye geri yattı ,sonrada sütü gelmedi ,bebeği 1 hafta emziremedi ,sütü olsun diye bir dünya şey yapıldı bu seferde sütü var fakat göğüsten çıkmıyor ,pompa kiralandı sütü çekildi bebeğe biberonla verildi ,yani bebeğini emizremedi bile o psikolojiyi bir düşünsene ,ben o durumdayken pardon ama gözüm ne koca ne cinsellik görür ,

benim bebeğimde 4 aylıktı o doğum yaptığında ,bir gece ağlayarak geldi ,titiryodu ,kayınvalidesi, bebek, arkadaşım gelmişler kapıya ,ağlıyo kız ,pompa bozulmuş ,göğüsleri şişmiş ,ateş 40 derece ,sıtma tutmuş kızı ,emzireyim kızını ne olur dedi ( bebeği hiç meme tutmadığı için bilmiyordu memeden emmeyi ) ,o kadar üzüldüm ki haline ,tabi dedim emzir ,kızımı emzirmeye başladı ,o anda gözlerinden yaşlar süzüldü bebeğimin üzerine ,odada kim varsa ağlamaya başladı ,ben annem ,kayınvalidesi ,çok duygusal bir andı ,

yani diyeceğim o ki onca sorunlar yaşayanlar varda yuva bozdu demiyor ,daha çok bağlanıyor hatta hayata ,ama sizin söylediğiniz söz aklımdan çıkmıyor bir türlü..

siz ne kadar güçlü ne kadar takdir edilesi bir annesiniz böyle
Sebepsizce kendimi sizin yerinize koydum ve ağladım
Allah bu şükrünüzden dolyaı sizi bir bebekle mükafatlandıracaktır inşallah.
İşte anne olmak var birde doğurmak var
ikisi arasında çok büyük bir fark var.
Konu sahibide incinmeden kırılmadan burda kendisine yöneltilen eleştirilere kulak verip
kendini tartmalı.
dost acı söyler ama silkelenmeyede yardım eder

ne kadar kötü bi cümle bebek yuva bozan...
şükredin af dileyin bence...allah muhafaza bebeğinize bişey olsa canınızdan can gider, eşinizle geçiminizn bozulmasının faturasını bebeğinize çıkarmanız çok kötü...
acıdım bebeğinize...birde kıskanıyorum demişsiniz....yuvanızı bozduğunu düşündüğünüz bebeğinizi nasıl kıskanıyorsunuz anlaması zor..

Adam; kapı baca kırsın, çocuğunuzu size sormadan götürsün millete oyuncak etsin, konu komşunun ağzına sakız olun; ama mükemmeldir, bitanedir, harikanın da harikasıdır olsun..
Bebek, bir şey yapmadan yuva bozan olsun..
Verin bir çocuk esirgeme kurumuna ne olacak, maksat yuvanız düzelsin..

Birak komsulari yahu bu zamanda komsuluk mu kalmis. Bebegin icin soylediklerine takildim ben. Hele buyusun ele avuca gelsin evine nese katsin. O zaman yavruna yuva bozan yakistirmasi yaptigin icin uzulerek tebessum edeceksin..

Elaleme karşı kocasını aklayanı gördüm de, bebeğine karşı olanı ilk defa gördüm.

Yazık...

eşinin siniri benim eşimn yanında hiç birşey
seninkinin belkide ilk vukaatıdır
benimki o kadar çok sinirliki alt komşum gelmişti bir sefer babasına sinirlendi çıldırdı.
ne var ne yok kırdı döktü
küfür hakaret had saffada
ben tabi ortalıktan arazi biliyorumki siniri geçecek
alt komşu eşiyle geldi ki annemin en yakın arkadaşı bana bişi oluyor sanmış
bende sessizce kapıyı açtım bizimki hala küfür hakaret
bende dedim x teyze x amca ben iyiyim birşeye sinirlendi bende konuya girmek istemedim dedim
sakinleşir dedim kapattım kapıyı.
yan komşuda annemin arkadaşı hemen annemi aramış kızınızı dövüyor diye
annem aradı ardından geliyimmi diye anlattım onada böle böle diye
annemi arayan komşu tüm apartmana yaymış kızı dövüyo eziyet ediyo diye
duydum millet acıyarak bakıyo
ama şunu biliyorumki herkez kavga ediyo ve sinirler geriliyo hiç önemsemedim tabiki

ama sana sadece şunu deyim o çocuğa layık bi annemisin özür dilerim ama bebeğini suçlaman çok zoruma gitti ki
ablam 10 senedir çocuk sahibi olamayan birisi
rezil olman herşeyden önemli demek sen elalem için yaşa o zaman
eşin sinirlene blir canı sıkılmış ki bu konuda haksızsın öpebilir eskiler öyle hastalık mı kaptı birşey mi oldu çocuğuna
eşinin hevesini kursağında bırakıyorsun bebeğiyle gezmeye çıkmış kki artık bencede tek çıksın sen herşeye müdahele edeceğe benziyorsun. sen evin içindekileri dışardakilerin duyduğu gibi yansıtma iyi olduğunu göster
ayrıca sen kendini tart ama dştan biriymiş gibi nasıl konuştun eşin nasıl delirdi sinirlendi kapıyı kırdı artık
ama kesinlikle bencillikle kendini haklı çıkartma
heee şunu unuttuyordum babamın zamanında çocuklar toprak kum içinde büyüyorlarmış köyde bi öpücükten bişi olmaz
dua etki senin bebeğini önemsiyorlar ve seviyorlar o yüzden öpüp kokluyorlar.
açıkcası size bende sinirlendim...

kıskançlık senın, yuva bozan bebek oluyor
bence sen bu denli kıskanmasan sorun olmayacak, babaannesi torununu öpmeyecek de kimi öpecek? tamam dudaktan öpmesi yanlış, ama sen yanağa da karşısın
kendin diyorsun '' eşim fırsatı bulunca bebeği götürüyor'' demek ki eşin senden çekiniyor, demek ki laf söyluyorsun ve o da fırsatı bulunca bebeği annesine götürüyor
bu şekilde devam edersen daha çok kavgalar edeceksiniz bence

valla bebegın yalandıgınıda ılk defa senden duyuyorum sen gordunmu yaladıgını sana esınmı ananem bebegı yaladı dedı cok enteresan bı ıfade geldı bana

Gereksiz kiskanclik ve kavgalarinizla adami delirtmissiniz, gorunen bu. Benim de biri basimda boyle bir sebepten kiyameti koparsa ben de kendime hakim olabilecegimi sanmiyorum acikcasi. Kimbilir daha ne sudan sebeplerle kavga cikardiniz da adam artik bu raddeye gelmis. Rezil mi oldunuz? cok iyi olmus. Artik ona gore davranirsiniz, bir musibet bin nasihatten iyidir diye bosa dememisler. Hayir, bir de herseyin suclusu 3 aylik bebek olmus, guler misin aglar misin... Yarin birgun cocuga psikolojik ve hatta fiziksel siddet de uygularsiniz siz senin yuzunden diye diye. Acil psikiyatriste gorunun, acil. Size sifa, esinize ve ailesine de Allah sabir versin.

valla bebegın yalandıgınıda ılk defa senden duyuyorum sen gordunmu yaladıgını sana esınmı ananem bebegı yaladı dedı cok enteresan bı ıfade geldı bana

O benim de dikkatimi cekti ve komigime gitti acikcasi. Sanirim bebegi islak opmelerine diyor yalamislar diye.

Saçı yamuk diye bağıra bağıra ağladınız mı bu kadar basit bir şeyi krize çevirmişsiniz.. Allah eşinize sabır versin

Konu sahibine gelince eşinizin tepkisi çok fazla,kapı kırmak nedir... ayrıca 3aylık el kadar bebeği annesinin haberi olmadan nasıl götürebilir!! Ben anne değilim ama çevremdeki annelere bakıyorum da annenin haberi olmadan nasıl bebeği alıp gider,anlamıyorum!

Zaten ailenin tavrı iğrenç bebeğe millet dokunmaya kıyamaz bunlar şapur şupur ıııyyy :120:

ben de bebeğimin dudağından öpülmesine karşıyım böyle bişeyi kendim bile yapmayı düşünmüyorum değil yaşlı başlı insanlar gelip yenidoğanı ağzından öpsün bi çoğunuz da ne var normal demişsiniz pes. eşinizin annesi babaannesi gelip sizi ağzınızdan öpse hoş mu ? ben iğrenirim şahsen. küçücük bebeğinde yapma diyeck hali yok. yapana ciddi tepki veririm net.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…