Bütün komşulara karşı rezil olduk

ayrıca tükürük içinde bırakılarak öpülmeye de kılım düşününce bile sinir basıyo. inşallah doğumdan sonra gelmez başıma ay daraldım :44:

kimsenin ağızdan öpmeye normal dediği falan yok. zaten o konuyu çözmüşler. ama konu sahibi yanaktan öpülmesinden de rahatsız. görmediği halde yaladılar falan demiş. arkadaşların normal dediği şey bir babaannenin torununu öpmesi doya doya sevmesi. konuyu yanlış anlamışsınız siz.

çok okurum okuduğumu da genelde yanlış anlamam. bence siz geri dönüp atılan postları bi tek tek okuyun.

Kocadan önce insanın bebeği önce gelir. 9 ay karnında büyüttüğü canı, kanı. Kocan öfkesini kontrol edemiyor diye masumun suçu ne?
Bence sende kocanda iyi değilsiniz bir doktora görünün. Görmeden etmeden yaladılar diyorsun.
Hep söyleyenlere kızıyorum ama evladı olanda değerini bilmiyor işte. yuva bozan lafını da duydum ya ne diyim...

canımm bebek dogunca bu tarz sıkıntılar yasanıyorr maalesef..ama bunu cocuk dogdu huzurumuz kactı dıye nıtelendırme..cunku bu sadece sızın sınırlerınızın yıpranmasıyla alakalı bır durum...cocuk kolay buyumuyorr ve maalesef esler arasında problemler yasanabılıyor cunku sabrınızı cocugunuza harcayınca eslerın bırbırıne harcayacak sabrı kalmıyor...
bebek uyumaz..gazı cıkmaz..kaka yapamaz..daha cocugun kucuk..bıraz buyusun yemek yemez ayyy...keske dogurmasaydım dıye bıle dusunuyor olabılırsın bu enın suan ki ruh halının bozuklugundan kaynaklanıyor baba ısten yorulup gelıp bır de evde kendı aılesıyle ılgılı sıkıntılarla bogustukca doldu demek kii oda..keske yasanmasaydı bu durum yanı eşin kırıp dokmeseydii..
sen kendınce haklısın ozellıkle ılk cocukta anneler o kadar ılgınc oluyorlar kı bende dahıl..cocugunu sapursupur opmelerını ıstemıyo olabılırsın..bende hıc ıstemedım..eger kendı aılene de opturmuyorsan tutarlı yaklasıyorsun olaya..kendı aılene ses cıkarmıyor onlara cıkarıyorsan demek kı esının aılesıne gıcık oluyorsun:))esın bundan mı kızıyor acaba..belkı dıyordur hastalıklı mı benımkıler vsvs..
cocuugunu mutlaka cok svıyorsun ..zaman gectıkce ınan onsuz olamayacaksın...
eşinlede bırbırınıze karsı daha anlayıslı olmanız gerektıgını soyle ve ben rezıllıkten cok korkuyorum kendıne hakım ol sonucta delı degılsın kı kendıne hakım olamayasın de
gecmıs olsun canımm..uzuldum ama cok da dert etme konukomsuyu...sen esınle cocuguna bak...

Merak etmeyin bagira bagira derken mahalleyi ayaga kaldirmadim. Lafin gelisi o..
Ayrica sizin basit dediginiz benim icin onemli. Cunku sacin yarisi var yarisi yoktu ve saci cok zor uzayan bir cocuk.

Son düzenleme:

KUsura bakmayIN ama etrafınıza ya da en azından KK nın tüp bebek özel bölümüne bakarsanız bi evlat için varını , yoğunu vermeye HAZIR olan bir çok kadını göreceksiniz.....

ASlında o kadar şanslısınki BEBEĞİN ,, MİNİK MUCİZen kendiliğinden , çabucak gelmiş yuvanıza...:))

Sizin yerinizde olmak isteyip de olamayan BİNLERce çift varken ,, siz elinizdekinin kıymetini biLİN BEnce...

Daha önceki mutluluğunuz ,, BEBEK olduktan sonra daha da YÜCELmeliydi....

loĞusalık , adet olamama , cinselliğin bitmesi ....... buraya kadar olanları siz sorUN OLARAk görseniz de bir gününüzü ayırıp psiKOLOğa ,, sonra da bir jiNEKOLOğa giderseniz eğer sorunlar çözülür diye düşünüyoruM.....

'' SAdece BEBEK üzerine ODAKlanma '' konusuna da gelecek olursak ; bugünlerinizin kıymetini bilin.....O güzel günler o kadar çabuk geçiyorki maalesef.....
Bİz her zaman eşimle kızımın yenidoğmuş hallerini özlüyoruz...bÜYÜyüp sizi anlamaya başladıkça daha fazla strese girip , eskisinden çok daha fazla odaklanmanız gerekecek çocuğunuza....Ama bu halleriniz o zaman da devam ederse işte o daha kötü olUR , asıl o zaman gerçek sorunlarla karşılaşırsınız..

OLUmsuz düşünmeyin LÜTFEN ,,, kendinizi dünyanın EN TATLI MELEĞİNE sahip çok şanslı bir çift olarak düşünün...:)
BU güzel günlerinizi SADECE mutlu olarak geçirin...

Bebeğüinizi eşinizin ailesinin sevgisinden mahrum edemezsiniz buna hakkınız yok
benimde kızım var eşimin aşlesi alır severler öperler ne yapabilirim ki sevmeyin öpmeyin diyemem sizde dememelisiniz
eğer içinize sinmiyorsa bebeğiniz gelince yıkarsınıuz yada silersiniz zira ben öyle yapıyorum içim gidiyor ama
fakat diğer türlü bu yaştan sonra onlara sevme şeklini öğretemezsiniz
bence siz bunları dert etmişsiniz bi andada sinirler gerilmiş
kolu komşuyuda fazla düşünmemelisiniz kendinizi düşünün bence fazla abartmayın sevgiler

konuyu okurken ben sizden negatif elektrik aldım.hem çocuk babannesine gitse öpse ne olur.hem çocuğu sorun olarakta görmek ne demek yahu.kaç para harcıyo millet evledı olsun diye.keşke siz korunsaydınız da çocuğunuz olmasaydı.o zaman kocanızla kavga da etmezdiniz komşulara rezilde.

Merak etmeyin bagira bagira derken mahalleyi ayaga kaldirmadim. Lafin gelisi o..
Ayrica sizin basit dediginiz benim icin onemli. Cunku sacin yarisi var yarisi yoktu ve saci cok zor uzayan bir cocuk.

Kötü niyetle söylememiştim,sadece çözümü olan bir sorun,huzurunuzu kaçırmaya değmez bence.. Ne güzel götürüp düzelttirmişsiniz..
Zaten o noktada bağırıp çağırmanın pek anlamı olmuyor,sonuçta saçlar kesilmiş..en doğrusunu yapıp kendiniz kuaföre götürmüşsünüz..

3 aylık bir lohusa henüz lohusa depresyonunu terk edemiyor bu kesin..Öyle kırkım çıktı,lohusalıktan kurtuldum,kuş gibi oldum olmuyor...Kırk çıkmasının adı var sadece.

Arkadaşım,benimde yaşına girmemiş bi yavrum var hamd olsun.
Çok zor oluyor lohusalık öncelikle seni çok iyi anladığımı belirteyim..
Evet,bazen gelmek bilmeyen adet kanamaları,bazen kesilmek bilmeyen doğum sonrası kanamalar..
Bunun akabininde başka başka fiziksel sorunlar,'sanırım artık cinsellik çok az yaşanacak' dediğin bi cinsel yaşam..

Fakat emin ol hepsi bir anda bitecek,hiç olmamışa döneceksin inan bana..
Bir anda kendini sapa sağlam bulacaksın,eskisi gibi olmasada kısmen eski yaşamının düzenini alacaksın..ve bununla birlikte cinsel yaşamında düzene girecek,fakat sadece biraz sabır.

3 aylık bebeğinle afalladın,dünyan değişti..Sorumluluk kat kat arttı..
Fakat her ne olursa olsun,o minik süt kokan bebek nimettir,gözünü seveyim bebek evliliği bozuyor gibi düşüncelere katılma.
Kaç sene bekledik biz yavrumuzu,her ay adet olduğumu görünce,kendimi lanetli kısır hissetmekten bıkmıştım..Sözüm meclisten dışarı,ama ben böyle hissediyordum kendimi kendi adıma..

Fazla uzatmadan,hamileliği,lohusalığı,ve çocuk büyütme evresini enn derinden yaşamaya hazırdım..
Ne kadar sıkıntı yaşarsak yaşayalım,ama 'Yalvarıyorum Allah ım,sadece bir çocuğumuz olsun' dedim..
Şimdi elindekinin kıymetini anlayacak durumda değilsin,seni anlıyorum..
Sağlıklı düşünemiyorsun,çocuğun sanırım bekletmeden geldi sana,ve bu yüzden değişik ve derin duygular içine girip anlayamıyorsun kıymetini..

Eşinle sırt sırta verin lütfen,kesinlikle dış etkenlere kapılma..
Komşu vız gelir tırıs gider,elbet kavganıza şahit ollmasalar, duymasalar çok daha iyi..
Fakat bugün olduysa olana çare yok,sen yarın duyurmamaya bak lütfen.
Bak artık sen bi annesin,sana muhtaç süt kokan yavrun var..
Sen kadınsın,annesin!Dik durmak için çok önemli bir zaman..Lütfen kendini salma,bebeğine ve eşine sahip çık.
Konu komşu en son düşüneceğin şey olsun şu durumda,sen sadece bebeğine ve eşine odaklan lütfen!
Yarınların çok harika olacak,bebeğin büyüdükçe ve sen kendine geldikçe çok pişman olacaksan kendini toplamassan geçmişin için.

ve en son olarak;

Kesinlikle ve kesinlikle bebeğini tükürükler içinde bırakmalarına izin verme..
Eşinin ailesi olmaları,torunlarını tükürük yağmuruna tutmalarını gerektirmiyor.
Aksine babaannne vs dediğin,sen demeden önce torunun sağlığını kendi düşünmeli ve onu dış etkenlerden korumalı.
Sen en yakını olarak yavrunu tükürük içinde bırakmıyorsan,sakın başkasına izin verme.

Bende çok uyardım,el öpmeler vs..
Elini ağzına götüren bebeğin eli öpülüyor.
Ben izin vermem,o bebek benim himayem altında,ve ben onu korumakla yükümlüyüm.
Babaanne,anneanne dede vs,lütfen bir zahmet gelin demeden torunlarının sağlığını düşünsün artık bu devirde.

Sen eşinin habersiz bebeğini götürdüğünü belirtmişsin,ve kesin öptüler demişsin..Evet,görmedin ama tahminin büyük..
Senin yanında bebeği o halde yalayıp yutan,sen olmadanda yapar.Bunu görmemek için ya kör,ya gerizekalı olmak lazım..

Dediğim gibi,sen yavrunu korumakla hükümlüsün,daha bağışıklığı oturmamış bebeğe o şekilde yaklaşmak aşırısı sevgi gösterisi değil,aksine bebeğin sağlık durumunu tehlikeye atmaktır..

Kusura bakmada opmuslerse ne olmus sevseler kabahat sevmeseler kabahat,
Zamaninda onlarda cocuk buyuttuler merak etme senden iyi biliyorlardir nasil tutulup ne yapilacagini,
Cok nazlisinmi diyim pimpiriklimisin diyim sen anla artik...
Bide masum bebege yuva bozan demissin bebegin ne sucu var yuvayi sen bozuyorsun dusuncelerinle..
Sinir oldum ha biz olsun diye catliyoruz bebek yuva bozan demis alla alla

Son düzenleme:
Hollanda da duymusunuzdur kesin cocuklar nasil gozetime aliniyo. En ufak birsey sorun oluyo.
Zaten bizde saglik ocagi ile sorunluyuz sirf emzik emiyo diye. 2 yasina gelmis hala emzik kullaniyosun dediler ve kursa yoneltiler beni. Ben ne alaka diye ters tepki verince olay buyudu. Tepki verdim cunku tanidigim cogu cocuk 4 yas ustu ve hala kullaniyo. Neden bende sorun??

Simdi bi kontrole gitse o sacla neler cikar ortaya. Her gun okula gidiyoruz ordan bile haber veriliyo bakimsiz cocuk diye..
O anda o saca tepkimi aglamakla verdim cunku elimden bisi gelmicek sandim.
Uzun kivir kivir saclar gitmis yerine ordan burdan makas atilmis saclar gelmis.. Agladim sinirden cunku soka girdim....
Siz esinize sabir versin deyince tepki verdim cunku esime aglamadim ben uste saydigim sebeplerden agladim..

Kendimle ilgili biseyler soylicektim vazgectim zaten bir cok kisi benzerlerini soylemis
Sadece sunu diyebilirimki gunah dediginiz sey cok buyuk gunah
Yapmasaydiniz bebegi oyleyse muhtemelen bir gecenin sonunda bebeginize hamile kalmissiniz Allah ona yiyecek ekmek alacak nefes vermis dunyaya gelmis
Bari birakinda esinizin ailesi bebeginizi ~yalasin~ cunku siz bebeginizi onemsiyormusunuz onemsemiyormusunuz karar verememissiniz .
Acisiyla tatlisiyla bolumunde 3_5 aylij bir bebegin vefatini paylasan acili bir anne vardi bebegin adi kevser su
Okuyun diyorum belki nelere sahip oldugunuzu,anlarsiniz

Buarada ben bebegimin hep dudagindan open anneyim 3 senedir bu boyle cok hosuma gidiyor
Ayrica gittimuz yerlerdede en kucuk halinden tuttta simdiye kadar elden ele dolasmistir bundanda hic rahatsiz olmuyorum aksine yedi kat yabancilarin bile evladimi sevmeleri benim cok hosuma gidiyo
~vay bee diyorum analar ne evlatlar doguruyoooo ~

Bebekleri öpmem koklarım:)Kendi bebeğim olduğunda da kimsenin öpmesine hele şapur şupur izin vermem.Ama eşiniz de götürmüş bir kere zamanı geri alamayacağına göre bir daha bensiz götürme dersin olur biter.boşver konu komşuyu sizin aranız düzelsin de kime ne.Herkesin evliliği çok mu mükemmel.Lohusasın sanırım konu komşuyu düşünüp stres yapma

Her lafınıza okey diyebilirimde "Bebek bence kesinlikle yuvayapan değil yuva bozan" bu lafınıza asla onay vermiyorum :26:

lohusa dönelerinde kadınların ruh hali karmakarışık oluyo yasadım az cok biliyorum
senin verdiğin tepkiyide gayet yerinde buluyorum zira küçük çocukların özelilkle öpülmesinden değil çok zorda kalınırsa koklanmasından yanayım
bebeğin ihtiyacı olan hijyen gerekliiğine ters bi kere hemen mikrop kapabiliyorlar ama dahada önemlisi eşinin verdiği tepki konu kapı kırmalara kadar nasıl geldi anlamadım sana saygı duyup azıcık alttan alsa bu kadar boş bi sebepten sıkıntı yasamazdınız

umarım ilk ve son olur bebeğinizle mutlu huzurlu bi hayat sürersiniz şimdilik çokda üzerinde durup canını sıkma
ama bebeğide öptürme yazık ona daha minicik ne o öyle şapur şupur.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…