İslama kalpten inanan bağlanan insan İslam dinini sorgulamaz ve hiçbir dinde öldürmek yakıp yikmak emrolmaz.kimse yediği halti İslam a dayandirmasin ben bunlara ypana din kardeşim demem dinimiz Allah in emir ve buyruklarına uymakla yükümlü tutar kafana gore adam öldürmeyi onun yasakladigini yapip dine dayatmayi degil
İslama kalpten inanan insan niye İslam dinini sorgulamıyor? Sorgulamak araştırma ve düşünme ihtiyacını doğurur. Siz araştırıp üzerinde düşünmediğiniz bir şeye nasıl kalpten bağlı olabiliyorsunuz?
Hala gerçek müslüman diyorsunuz ya bu kaçıncı olay bu işin yalanı gerçeği yok müslümanlık bu işte çünkü bunları yapanlar da kurandan ayetlerden referans alıyorlar inandığınız dini sorgulayın bence neden bunlara yer açıyor diye.
Bu ne sacma bi yorumdur ya. avrupa da yasiyorum ve bi yere gimeye niyetim yok. Türkiyede sadece müslümanlar mi yasiyor peki? Hic mi baska dine inanan insanlar yok orda?Keske tüm müslümanim diyenler su Avrupa`dan ciksada bizde rahat etsek. Hem müslümansan ne isin var Hrastiyanlarin yaninda anlamis degilim. Ülkende yasa pasalar gibi. Ne diye gavurlarin icinde mutlu olmadigin, dinini güzel uygulayamadigin yerde yasarsin. Keske....
Duka, Dinini arastirmak tabiki her müslümanin görevidir. Ama Allahin emirlerini ve yasaklari arastirmak baska biseyi sorgulamak bambaska bisey. Allah bir seye kesin yasak koymussa elbette neye zararli oldugunu ve nedenini arastiririz ama sorgulamak hasa allahtan daha iyi biliyormus gibi olur ve sirke girer. Dinini arkastirmak hatta insanin imanini da güclendirir cünkü arastirdikca dinimizdeki güzellikleri farkederiz ve daha cok severiz.
Ama hikmetini bilmedigimiz herhangi bi emir ve yasak varsa, bi hikmeti var deyip iman ederiz.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?