Bütün müslümanları öldürün" iki numaralı gündem oldu

okypete

Nirvana
Kayıtlı Üye
28 Mart 2008
84.870
40.691
698
"Bütün müslümanları öldürün" iki numaralı gündem oldu
"killallmuslim" isimli nefret söylemi twitter'da 15 dakika boyunca dünyanın iki numaralı gündemi oldu.

cumhuriyet.com.tr
Yayınlanma tarihi: 08 Ocak 2015 Perşembe

Paris'te mizah dergisi Charlise Hebdo'ya düzenlenen ve 12 kişinin hayatını kaybetmesine neden olan saldırı sosyal medyada da büyük tepkilere neden oldu. Mikroblog sitesi Twitter'ın da dünya çapındaki bir numaralı Gündemi bu saldırı oldu. Gündemin birinci sırasında bugün dünyanın 4 bir yanından paylaşılan "Je Suis Charlie" "Ben Charlie'yim" başlıklı paylaşımlar vardı.

Buna karşılık ikinci sıradaki gündem ise kan donduran cinstendi.

"killallmuslims" ("Bütün müslümanları öldürün") hashtagiyle açılan başlığa çok kısa sürede binlerce mesaj yağdı. Bir anda dünya çapında iki numaralı trend haline gelen başlık önceleri nefret mesajlarının odağı olsa da daha sonra tepki mesajları adeta sel oldu yağdı. Twitter'ın ise provokasyon amacıyla açıldığı düşünülen bu hashtag 15 dakika kadar bir süre kaldırmaması dikkat çekti. Başlık altına gelen yorumlarda paylaşım sitesine de büyük tepki vardı. Nitekim bir süre sonra başlık Twitter'dan silindi... (Milliyet)
http://www.cumhuriyet.com.tr/haber/...anlari_oldurun__iki_numarali_gundem_oldu.html

hani burada bile 12 kişinin ölümüne iyi olmuş diyenler var ya ha işte onlarla bütün müslümanları öldürün başlağı atan şuursuzlar aynı kefede bence.

zaten islama karşı önyargılar vardı şimdi tam oldu.

Müslüman düşmanlığını artırmak için yapılan başka bir olay daha yazık gerçekten

gerçi bu tarz olayları yapmalarına gerek yokki Müslümanın düşmanı yine kendileri sözde müslümanlar ALLAH adını kullanıp dini kullanıp katliamlar yapıyorlar.

ancak düşmanlığı artırrıp koz verip müslümanlıgı aşalıyorlar ,müslümanları katil göstermekten Müslüman düşmanlığı artırmaktan başka bir işe yaramıyor.

bu olayda buna örnek Müslümanlar yine kötü yine katil keşke pariste hepsi ölsün diyen Müslümanlar olduğu gibi Müslümanların hepsi ölsün diyenler de olucak

ALLAH deyip kelle kesiceklerine islamiyeti yüceltmek için çaba gösterseler bunlar olmaz ama tam tersini yapıyorlar ve bunu da kullanıyorlar dolayısıyla herkeste düşman oluyor...

Müslümanın elini mi sıkıcaklar dı...beklenen sonuç bu

E normal, adamlara bir karikatür yüzünden daldılar, onlar da tepki koymuş.
Hoş mu en az saldırı düzenleyenlerin yaptığı kadar hoş değil.

Kimsenin özellikle müslümanları kötü göstermeye çalıştığını zannetmiyorum ben.
Yorumuna göre bir kesim zaten yeterince kötü temsil ediyor.

Gerçekten müslüman olan birinin bu hareketi yaptigina, yapacagina inanmiyorum ben.
Allahin verdiği canı yalnızca Allah alır.
Ya islamı kötü göstermek için yapilan bir hareket bu ya da İslamı oldukça yanlis anlayan birinin yaptıgı sacmalik.

Hala gerçek müslüman diyorsunuz ya bu kaçıncı olay bu işin yalanı gerçeği yok müslümanlık bu işte çünkü bunları yapanlar da kurandan ayetlerden referans alıyorlar inandığınız dini sorgulayın bence neden bunlara yer açıyor diye.

İslama kalpten inanan bağlanan insan İslam dinini sorgulamaz ve hiçbir dinde öldürmek yakıp yikmak emrolmaz.kimse yediği halti İslam a dayandirmasin ben bunlara ypana din kardeşim demem dinimiz Allah in emir ve buyruklarına uymakla yükümlü tutar kafana gore adam öldürmeyi onun yasakladigini yapip dine dayatmayi degil

"Bunlar Müslüman değil" söylemini doğru bulmuyorum. İşimize gelince bilmem kaç milyar Müslüman var, yüzde bilmem kaçı Müslüman demeyi biliyoruz ama böyle olaylarda "ama onlar Müslüman değil"...Evet Yaratanın istediği ideal Müslüman tanımına uymuyorlar zaten uyan kaç kişi var yer yüzünde bilemiyorum ama neticede İslam dinini benimsemiş insanlar. İslamofobi varsa şayet bunu bizzat Müslümanlar yaratıyor.

E olur öyle,bizim millet nasıl Filistin'de yapılanlara filan tepki olarak bütün yahudilere saydırıyorsa,onların da aynı kapasitede olanları bunu yapıyor işte.Belki bu olay gerçekten provokasyon amaçlıdır,fakat bunu destekleyen,iyi olmuş diyenler,ki eline fırsat geçse kendisi de aynını yapacak demek oluyor bu,bunlar sayıca bu kadar çokken provokasyona filan gerek yok zaten.

İslama kalpten inanan insan niye İslam dinini sorgulamıyor? Sorgulamak araştırma ve düşünme ihtiyacını doğurur. Siz araştırıp üzerinde düşünmediğiniz bir şeye nasıl kalpten bağlı olabiliyorsunuz?

Duka, Dinini arastirmak tabiki her müslümanin görevidir. Ama Allahin emirlerini ve yasaklari arastirmak baska biseyi sorgulamak bambaska bisey. Allah bir seye kesin yasak koymussa elbette neye zararli oldugunu ve nedenini arastiririz ama sorgulamak hasa allahtan daha iyi biliyormus gibi olur ve sirke girer. Dinini arkastirmak hatta insanin imanini da güclendirir cünkü arastirdikca dinimizdeki güzellikleri farkederiz ve daha cok severiz.
Ama hikmetini bilmedigimiz herhangi bi emir ve yasak varsa, bi hikmeti var deyip iman ederiz.

Keske tüm müslümanim diyenler su Avrupa`dan ciksada bizde rahat etsek. Hem müslümansan ne isin var Hrastiyanlarin yaninda anlamis degilim. Ülkende yasa pasalar gibi. Ne diye gavurlarin icinde mutlu olmadigin, dinini güzel uygulayamadigin yerde yasarsin. Keske....

Hangi ayetlerden referans alıyorlar mesela? Gördüğüm kadarıyla maşallah çok iyi biliyorsunuz. Söylediklerinizi somutlaştırın da biz de öğrenelim.

Bu ne sacma bi yorumdur ya. avrupa da yasiyorum ve bi yere gimeye niyetim yok. Türkiyede sadece müslümanlar mi yasiyor peki? Hic mi baska dine inanan insanlar yok orda?

Ben sana katılmıyorum. Sorgulamak şirke neden girsin? Mantığına uymayan, aklının kabul edemediği şeyleri sorgulayacaksın tabii ki tatmin edici bir açıklama bulana kadar. Aksi halde kalpten inanmış oluyor musun ki?

Misal benim merak ettiğim konulardan birisi dövmeye haram deniyorken insan vücuduna dövmeden çok çok daha zararlı olan sigara neden mekruh? Bunu Allah öyle istemiş diyerek geçmemeliyiz biraz üstünde düşünüp sorgulamalıyız bence. O dönem sigaranın içeriği nasıldı, şimdiki kadar zararlı kimyasalları içeriyor muydu, sigara içmek çok yaygın bir şey miydi, sigaradan kast edilen şey şimdiki ile eş miydi bunları araştırarak bir cevap bulabiliriz ve mantığını anlayabiliriz bence vardır bir hikmeti diyerek geçmek yerine.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…