- 31 Ekim 2015
- 676
- 612
- 103
- Konu Sahibi Vaveylaaaa
-
Kuzenler, genç yengeler içiyor, onların nargile içtiğini bilen ama bir şey demeyen büyükler içerde, çocuklar evin her yerinde...Herkes de nargile mi iciyor ne acayip aile
Valla alışamadım, ben bekarken bu kadar kalabalık misarimiz olmazdı hiç alışık değilim.
Alışmak da istemiyorum öyle böyle değil. İçerde oturan Büyüklere ayrı hizmet, küçüklere ayrı, çocuklara ayrı.
Çok yoruluyorum.
Nargileyi versem, nayloncunun elindeki her şeyi alırım, hatırı sayılır bir miktara yapıldı çünkü.Nargileyi nayloncuya ver,karsiliginda mandal kova falan al,bari bir faydasi olsun
Haklısın, öyle yapmayı deneyeceğim bundan sonra..İşte gelene emrivaki yap yardım etsinler. Neden her şeyi kendin yapmak zorunda hissediyorsun ki?
Bizim aile de kalabalıktır eşimin ailesi de. O yüzden çok zorluk çekmedim ben. Bazen iki taraf birden gelir hatta. Güzeldir aslında ama alışkın değilsen zor gelmesi normal.
Haklısın, öyle yapmayı deneyeceğim bundan sonra..
Çekiniyorum emir vermeye ama bu böyle gitmez.
Yaz gelince sürekli olan bir durum malesef..Kalabalık aile iyidir ya, bizim kuzenler de gelirler bize, eşim tarafı da bizim taraf da.
Evimizde tavlasından tabusuna, scrabbleından okeyine her çeşit oyun bulunduğu için, genç tayfa bizle takılmayı sever.
Bazen ağır toplar da gelir, çaylı yemekli vs...
Ama henüz 1 buçuk yaşında bebişiniz var, bi de nargile...
1-2 kez yapılan bir şeyse, balkonun ucuna gönderin takılsınlar ama yok sürekli bir durum ise, eşinize söyleyin akrabalarının nargile aşkına başlasın bir yerlerden artık.
Bi de yatak odasında gezmeler filan, öyle bi şey yaşanırsa bir daha, "Hayırdır ne aradın, ne lazım? Niye giriyorsun bu odaya?" diye çekinmeden soru bombardımanına tutun. Hatta kapıyı kilitleyin siz.
Hayır sormuyorlar, kendi çocuklarını salıyorlar eve, biri diğerine bir şey mi yapmış. Birinin uykusu gelmiş halının üzerinde uyuya kalmış umurlarında olmuyor, beni mi umursayacaklar?Söyle söyle, ağlamayana meme yok derler.
"X ben içeriye servis yapıyorum, sen de dışarıdakilere yapıver şekerim. Y bak dışardakilerin çayı bitmiş tazeleyiver tatlım" bu kadar. Böyle balımlı gülümlü söylersen olur biter. Zaten soruyorlardır yapılacak bişey var mı diye mutlaka.
Hayır sormuyorlar, kendi çocuklarını salıyorlar eve, biri diğerine bir şey mi yapmış. Birinin uykusu gelmiş halının üzerinde uyuya kalmış umurlarında olmuyor, beni mi umursayacaklar?
Benim eşimi de teyzesi aramıştı yeni evlendiğimizde size geleceğiz müsait misiniz diye eşim de evin hanımını arayın beni değil ben işteyim diyip kapatmış telefonu beni aradı teyzesi buyrun gelin dedimEşimin kuzenleri, yengeleri, halaları Vs, bayağı kalabalık bir sülale ve hepsi kv'nin oturduğu mahallede oturuyor..
Eşimin Akrabaları diye kötülemek istemiyorum, ama tüm sülale toplanıp bize gelmelerinin nedenini biliyorum.
Eşim bayağı koyu nargile tiryakisidir. Evde de var nargilesi.
Ve bütün bu kuzenler, yengeler dışarı çıkıp nargile içemedikleri için hep eşimin etrafında dolaşırlar.
- X, senin balkona toplanalım.
- X bizden habersiz nargile içersin demek.
- X, yaz geldi artık bize nargile yaparsın gibi...
Ve bize gelmek için beni değil eşimi aradıkları için benim bir tek bana hödük olan kocacım, başka kimseye asla hayır diyemez..
Ve benim 18 aylık kızım var, eşim bana bu konuda yardım eden birisi değil, misafirler zaten keyfine bakıyor.
Ben kızımla mı ilgileneyim, onlara hizmet mi edeyim?
Ne yapacağımı şaşırıyorum..
BU KUZENLERDEN BİRİNİN HIRSIZLIK HUYU VAR VE BEN BİR KERE YATAK ODAMDAN ÇIKTIĞINI GÖRDÜM.
BİR ŞEY EKSİK DEĞİLDİ AMA BİR BAŞKASININ BENİM ÖZELİME GİRMİŞ OLMASI TEDİRGİN OLMAMA YETTİ.
Kulağında telefon güya telefonla görüşüyordu.
Dün akşam bu kalabalik aileyle başka bir evde birlikteydik ( eşimin ısrarıyla gittim tabi.)
Ve eşim ' bir gün toplanın böyle bize gelin ' demez mi?
Öyle sinir oldum ki, ben ses çıkarmadım tabi..
Biraz yüzsüzlük var ama, anlarlar umarım..
Ben eşime yada sırf bu nargile için gelen insanlara nasıl davranmalıyım?
Açık açık söylemek istiyorum ama eşimin kulağına gideceğinden hiç şüphem yok ve beni bilen bilir..
Eşim ailesi yada akrabaları söz konusu olduğunda, beni çok kolay yok sayan biri malesef..
Öyle deneyelim bir seferde, bakalım ne olacak?Seninkiler fena belli ki. Söylemekten, emrivaki yapmaktan başka çaren yok o zaman.
Öyle deneyelim bir seferde, bakalım ne olacak?
Ama ben işi kolaylaştırmak değil, evimden ayaklarını kesmek istiyorum.
Ve bunu Açık açık söylemiyorsam, ne yapabilirim de anlasınlar?
Yaz gelince sürekli olan bir durum malesef..
Yatak odamdan çıktığını görünce sanki ben misafirmişim gibi hiç bir şey diyemedim, kilitlendim resmen. O zaman hırsızlık huyu olduğunu bilmiyordum, ama hiç bir şey demediğim için çok pişmanım.
Ama ben işi kolaylaştırmak değil, evimden ayaklarını kesmek istiyorum.
Ve bunu Açık açık söylemiyorsam, ne yapabilirim de anlasınlar?
Bazen öyle yapıyoruz, bu sefer de onlara yakınız diye sülalenin daha büyük üyeleri geliyor, hala, amca Vs, içemiyorlar tabi onların yanında.Valla benim aklıma şöyle bir çözüm geldi eşiniz nargileyi alıp kuzenlerin evine gitsin.
hem çocuk hem bunca misafir yetişemiyorum, nargile de bebeğe çok zararlı, sen alıp gitsen? desen mesela.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?