Bütün Sülale Misafirliğe Gidilir mi yaa?

Herkes de nargile mi iciyor ne acayip aile
Kuzenler, genç yengeler içiyor, onların nargile içtiğini bilen ama bir şey demeyen büyükler içerde, çocuklar evin her yerinde...
Off başıma ağrılar girdi yemin ederim.

İşte gelene emrivaki yap yardım etsinler. Neden her şeyi kendin yapmak zorunda hissediyorsun ki?
Bizim aile de kalabalıktır eşimin ailesi de. O yüzden çok zorluk çekmedim ben. Bazen iki taraf birden gelir hatta. Güzeldir aslında ama alışkın değilsen zor gelmesi normal.

Kalabalık aile iyidir ya, bizim kuzenler de gelirler bize, eşim tarafı da bizim taraf da.
Evimizde tavlasından tabusuna, scrabbleından okeyine her çeşit oyun bulunduğu için, genç tayfa bizle takılmayı sever.
Bazen ağır toplar da gelir, çaylı yemekli vs...

Ama henüz 1 buçuk yaşında bebişiniz var, bi de nargile...
1-2 kez yapılan bir şeyse, balkonun ucuna gönderin takılsınlar ama yok sürekli bir durum ise, eşinize söyleyin akrabalarının nargile aşkına başlasın bir yerlerden artık.

Bi de yatak odasında gezmeler filan, öyle bi şey yaşanırsa bir daha, "Hayırdır ne aradın, ne lazım? Niye giriyorsun bu odaya?" diye çekinmeden soru bombardımanına tutun. Hatta kapıyı kilitleyin siz.

Haklısın, öyle yapmayı deneyeceğim bundan sonra..
Çekiniyorum emir vermeye ama bu böyle gitmez.

Haklısın, öyle yapmayı deneyeceğim bundan sonra..
Çekiniyorum emir vermeye ama bu böyle gitmez.

Söyle söyle, ağlamayana meme yok derler.
"X ben içeriye servis yapıyorum, sen de dışarıdakilere yapıver şekerim. Y bak dışardakilerin çayı bitmiş tazeleyiver tatlım" bu kadar. Böyle balımlı gülümlü söylersen olur biter. Zaten soruyorlardır yapılacak bişey var mı diye mutlaka.

Yaz gelince sürekli olan bir durum malesef..
Yatak odamdan çıktığını görünce sanki ben misafirmişim gibi hiç bir şey diyemedim, kilitlendim resmen. O zaman hırsızlık huyu olduğunu bilmiyordum, ama hiç bir şey demediğim için çok pişmanım.

Nargilenin ucu değişse bile pek çok hastalığa davetiye çıkarır ortak kullanılan davetiye. Ayrıca eşiniz sizi dinlemiyorsa yapılacak hiç bir şey yok.

Hayır sormuyorlar, kendi çocuklarını salıyorlar eve, biri diğerine bir şey mi yapmış. Birinin uykusu gelmiş halının üzerinde uyuya kalmış umurlarında olmuyor, beni mi umursayacaklar?

Hayır sormuyorlar, kendi çocuklarını salıyorlar eve, biri diğerine bir şey mi yapmış. Birinin uykusu gelmiş halının üzerinde uyuya kalmış umurlarında olmuyor, beni mi umursayacaklar?

Seninkiler fena belli ki. Söylemekten, emrivaki yapmaktan başka çaren yok o zaman.

Benim eşimi de teyzesi aramıştı yeni evlendiğimizde size geleceğiz müsait misiniz diye eşim de evin hanımını arayın beni değil ben işteyim diyip kapatmış telefonu beni aradı teyzesi buyrun gelin dedim
Daha da diyemez eşime müsait misiniz diye takdir ettim eşimi
Sende eşin madem bu konuda anlayışsız misafirler gelince güzel bi şekilde hadi hanımlar çayları getirelim vs vs diyip yaptırabilirsin
Bebek olan bir eve bu kadar kişinin gelmesi yanlış

Boyle koloni halde gezen aileer cok.birincisi siz onlarin evine gitmeyecekainiz kizimin uyku saatleri var bi yere gidince yada misafir gelince uykusu aksiyor huysuz oluyor de.esek degillerse anlarlar.
Hala geliyorlarsa al kizini gec yatak odasina kapat kapini esin bir mahcup olsun suralesine.belki anlayip gelmezler

Çözüm o nargileyi evden atmak.
Eşiniz de gitsin nerede içiyorsa içsin, ayrıca içmese de olur çok zararlı zaten. Neyse orasına karışmak bize düşmez.
Nargile giderse kavga da biter gibi. Yorgan gitti kavga bitti misali.

Seninkiler fena belli ki. Söylemekten, emrivaki yapmaktan başka çaren yok o zaman.
Öyle deneyelim bir seferde, bakalım ne olacak?
Ama ben işi kolaylaştırmak değil, evimden ayaklarını kesmek istiyorum.
Ve bunu Açık açık söylemiyorsam, ne yapabilirim de anlasınlar?

Öyle deneyelim bir seferde, bakalım ne olacak?

Valla kalabalık sülalede ayak kesmek çok mümkün değil, eşinle aranı bile açarsın. Kendimi koyuyorum eşinin yerine, eşim kuzenlerin gelmesin dese ya da onlar geldiğinde surat assa falan büyük sorun çıkartırım.
Hepsinin birden gelmemesini sağlayabilirsin ama o zaman da her hafta başka birileri gelir daha beter olur.

Gelmelerine engel olamıyorsan hizmette emrivaki yapacaksın hem yesin içsinler hem yardım etmesinler iymiş valla.
Sürekli geliyorlarsa zaten pek misafirlik halleri kalmamış onların mutfağa giderken gülerek genç gelenlerden bir ikisine seslenip gülerek ay hadi gelin bizde ikramlık bişiler hazırlayalım bari falan diyeceksin toplarken ortada kalan tabakları sende şunları getirebilir misin canım falan diyeceksin böyle böyle alıştıracaksın yapacak bişey yok.

Sürekli olmaz ama.
O kadar doyamıyorlarsa kendi evlerine de alsınlar nargile takımı bi zahmet.
Eşinizi iyi nargileci bellemişler kendilerine, suistimal bu resmen ve hiçe saymak.

Eşinizle konuşacaksınız, memnuniyetsizliğinizi, hırpalandığınızı, affedersin de hani nargile işinin mokunun çıktığını vs. açıkça konuşun. Zoraki evinize gelmezler herhalde eşiniz biraz ayak çekmeyi becerebilirse.

Valla benim aklıma şöyle bir çözüm geldi eşiniz nargileyi alıp kuzenlerin evine gitsin.

hem çocuk hem bunca misafir yetişemiyorum, nargile de bebeğe çok zararlı, sen alıp gitsen? desen mesela.
Bazen öyle yapıyoruz, bu sefer de onlara yakınız diye sülalenin daha büyük üyeleri geliyor, hala, amca Vs, içemiyorlar tabi onların yanında.
Bizim evimiz yakın ama ordan biraz daha mesafe var diye, buraya geliniyor malesef.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…