Bütün Sülale Misafirliğe Gidilir mi yaa?

RAhatsız olduğumu hep dile getiriyorum, dün akşam eve gelince de söyledim. Bundan sonra kızımdan dolayı evde nargile içmiyorum diyeceksin dedim.
Tamam dedi, inşallah sözünde durur.

Gerçek bir baba duygusuna sahipse zaten bunu yapmak zorunda.
O eve, insanların üstüne siner o pis koku. Evde çocuk var diyecek hepsi bu.

Ayrıca nargilesini 500 tl.ye yaptirdiysa kişisel kullanmalı. Ona özel olmalı bence.
Bu şekilde gazlayin. :)

Maalesef benim esimde annemle bile konuşmaz evlerine gitmez ama bende evime kimseyi katmam asla muhatap olmam walla asarim suratimi sokarim lafimi isterse bosasin umurum değil zaten beni çok şeyler yıprattı ayrilacagim ama ayrılmadan da yine keyif yasatmiycam onlara sende susma ya o ev sadece onun değil hic bisey yapamiyorsan as suratını al çocuğunu çekil odana herkes anlar daha da gelemezlwr evine

Arkadaşlar kızımla ilgilendiğim için son yorumlara cevap veremedim..
Söylediğiniz gibi gelen misafirlere emir vermeye iş bölümü yapmaya çalışıcam, umarım yapabilirim..
Ve eşime de nargile konusunda bir çok kişiyle içmesinin sağlıksız olduğunu söyleyeceğim. yada onlara artık evde nargile içmeyeceğini söylemesini isticem, buna dün tamam dedi, sözünde durmasını istediğimi tekrarlıcam.

Hayır tekrarlamayin. Tekrar inadı getirir. Sessizce bekleyin, olacağı zaman sözünü hatırlatın.

Organizatör hatun :) bunu ilk nasil soylediniz peki?

Eğer çocuğum yoksa, ve gelenler yemeğe değilde yemekten sonra çaya kahveye geliyosa benim için sorun olmazdı isterlerse 30 kişi gelsinler.Bardakları çerez tabaklarını doldur makineye bitti.Ama yemeğe geliyolarsa cinnettt... Küçük bebeğim varken geliyolarsa yine cinnettt..... Ama eşiniz sözkonusu ailesi olduğunda size arkasını dönüyorsa (öyle demişsiniz) o zaman dicek bişeyde bulamıyorum.Ben normalde söylerdim ne kadar düşüncesiz bi insansın sen ya kolay sanıyosun galiba o kadarinsana hizmet etmeyi filan diye dırdır.O tarz.

Esiminkiler de kalabalık takiliyorlar bende senin gbi sok oluyordum her seferinde
Neyse arada kavga çıktı da 2 ye bolunduler bi kisimdan kurtildum artık rahatım
Vallah ben cikartmadim

Esiminkiler de kalabalık takiliyorlar bende senin gbi sok oluyordum her seferinde
Neyse arada kavga çıktı da 2 ye bolunduler bi kisimdan kurtildum artık rahatım
Vallah ben cikartmadim
Aslında bizimkilerin arasında da bir kavga çıksa fena olmaz :)
Yok şaka bir yana bunu isteyecek kadar kötü kalpli değilim, ama en azından ayrılın, bölüm bölüm gelin di mi ama?

Eşini karsına alıp oyle sınırlenmeden sakın ve tatlı bir ses tonuyla ben boyle kalabalığa alışkın degilim evet sende haklısın akrabalarını kalabalık oturmayı cok sevıyorsun ben buna saygı duyuyorum ve aynı saygıyı senden de beklıyrm demelısın.. sakın kavga ortamı yaratma cunku bunu kullanıp dahada dıkıne gıdecektır..bır kere hayat hersey ates pahası ne oyle surekli sızın evinizde bıtıyorlar. . Benım eşimede kalsa onun ailesıde toplanıp gelır ama ben bastan rotayı koydum. Senınkıler cok yuzsuz tipler belli vallahi kadın onaylamadan uygunmu degilmi bilmeden gıdılırmı! Cekınme sende sana gelcez denilince aa bız gelelim de uygun degilim rahatsızıım fln dr belli et onlara tavrını bırak ya kotu bilsinler senı .. senden cocugundan onemli mı dıs kapının mandalları..sen eşinle iyi ol ters gıtme

Eşin senin akrabalarınla görüşmemek için ne yapıyorsa sende onu yap
Bu kadar zor olmamalı

Şimdi burda ne kadar anlatsam da yaşadığım stresi inan anlatamam , bir de o kişi gözden kaybolunca acaba napıyor, hangi odaya girdi, amacı ne? Bir de bu stresi var..
anlaştık eşimle yalnız olursa o kişiyi eve kabul etmiyoruz ama kalabalığın arasında kaynıyor o da geliyor ve bir şey diyemiyorum.

Yanlış anlamayın fazla mı pasifsiniz
Insanlara değil eşinize belli edeceksiniz.
Eşinize evde nargile içirtmeyeceğinizi çocuğun sağlığını düşünmek zorunda olduğunuzu
Ve o kadar insanı ağırlayamayacağınızı
Eğer çağırıyorsa da nargilesiz olmasını ve size yardım etmesini söyleyin

Yoksa herşeyi dışardan yaptırsın
Bide sizin ailenize değer vermiyor siz hala insan mı ağırlıyorsunuz

Eşin senin akrabalarınla görüşmemek için ne yapıyorsa sende onu yap
Bu kadar zor olmamalı
Bir kere yaptım, rest çektim ' sen benim ailemle görüşmüyorsan, ben de senin ailenle arama mesafe koyarım ' dedim..
Ailesi söz konusu olunca gözü dönüyor tabi, eski tartışma sebeplerimizden birini buldu, nasıl olduğunu anlamadan kv ve kp'rin karşısında zır zır ağlarken buldum kendimi..

Tamam misafir berekettir, kulturumuzde de misafirin ayri bir onemi vardir ama adabiyla gelinip gidildigi surece. Bir kere evde kucuk cocuk varken nargile icmek nedir. Hic biri mi akil etmiyor bunu. Bir kere dedeme gitmistik, dayimla esi de dedemle ayni evde kaliyorlar. Evde kucuk cocuk var ve yengem de hamileydi. Dayilar arti annem mutfakta toplanmis sigara iciyorlar. Ben bunlari bi azarladim. Hatta en cok dayima kizdim ilk once senin dusunmen lazim diye.

Ayaklarini sakince kesmek istiyorsaniz bir kere oyle mukemmel hizmet gostermeyeceksiniz. Oyle cok hazirlik yapmayin. Yapacaksaniz da onlar geldikten sonra yavas yavas cayi demlersiniz, tabaklari hazirlarsiniz. Oyle hersey onlerine hemen gelmesin. Caylar biter bitmez kostura kostura yenilemeyin az agirdan alin. Cocuklar yaramazlik yapiyorsa anasi kimse "alicana bak istersen" "velican ortada uyumus kaldir onu oradan bence" gibi seylerle rahatsizliginizi belirtin. Yoksa kimsenin ayagi kolay kolay kesilmez.

O kadarkalabalik geliyorlarsa bir isin ucundan da tutacaklar. Diger turlusu edepsizlikten baska birsey degil. Ben de bekarken akrabalarimizla cok gidip gelirdik. Hatta halalara gidilecekse butun kuzenlerin de haberi olur hep birlokte giderdik. Ama herkesin bir gorevi vardi. Oraya gidince biz gencler cay ve ikramliklarla ilgilenir o gun ne yapmak istiyorsak birlikte yapardik. Buyukler de yemek isini ustlenirlerdi. Erkekler de mangal ve semaverde cay isini. Biylece komse yorulmadan hep birlikte guzel bir gun gecirirdik.

Kapıları kilitleyin. Yatak odasının kapısı kilitli olsun mesela.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…