bütün yük ben de mi olur

Herkesinkinden çok farklı şeyler söylemeyeceğim. Bir kişiyi henüz tanımadan ne kadar kazanır üstümden mi geçinir gibi düşünceler hiç hoş değil. Şu an ya o aynı şeyleri senin için düşünüyorsa? Olay çirkin bir yere gidiyor.. Ondan önce düşünmen gerek çok daha önemli şeyler var kişiliği gibi mesela, sana ne derece saygı duyacağı gibi mesela... Eğer gerçekten ilk aklına gelen soru buysa hiç girme o yola dön arkanı devam et hayatına kimsenin boşu boşuna moralini bozma...

Ayrıca şunu unutma öğretim görevliliği saygın bir meslektir. Her nerede olursan ol mesleğin adı bile sana birçok kapıyı açar. Öğretim görevlisi olabilmiş yeri belli bir hayat görüşüne ve duruşa sahip vizyonu geniş insandır. Ve karşısındaki insanı kültürel ve sosyal açıdan hep kotası yüksek ortamlara sürükler.

Yine de merakını ve bu konuyu merak edenlerin meraklarını giderebilmek için bir araştırma görevlisi olarak cevap da vereyim. Net maaşlar 1900-2100 civarıdır. Bulundukları üniversite eğer batıda ve büyük bir üniversite değilse geliştirme ödeneği alır. Yaptığı projeler ve ek derslerle de ek ücret alır vesaire. Hiç bir ek almasa bile merak etmeyin 2bin lira ile açlıktan ölmezsiniz. Derdiniz sizin üstünüzden geçinip geçinmeyeceği değil kendisine özsaygısı olup olmadığını öğrenmek olmalı.

Bence yanlış bir açıdan bakıyorsunuz olaya...

ben hangi açıdan bakmam gerektiğini iyi biliyorum arkadaşım..sağol yine de mesajın için..erkeklerin çoğu atanmış öğretmenle evlenmek isterler..yarım gün mesai..3 ay tatil ..hafta sonları boş..vs..böyle düşünen erkeklere nedense birşey denilmiyor...daha önce de belirttiğim gibi ..sadece parayla olmaz...parasız da olmaz...kişilik karakter en ön sırada benim için..ki karşıdaki kişiyi az çok tanıyorum..evlilik gibi ciddi bir konuda onunla görüşme yapmadan önce bu konuda bilgi sahibi olmak istedim..erkeklere böyle şeyler soramıyorum..ayıp geliyor...şurda kız kıza birşey rica ettim sizden neler söylemişsiniz..biraz anlayışlı olursanız sevinitrim

ben ikiden aşağı almıyor diye biliyorum ....ama şu konuda haklısın ...onun parasını kendin için istemiyorsun nihayetinde çocuk ta olacak ....bunlar zaten ön eleme ondan sonra karakter uyuyorsa devam...çünkü bir gün allah korusun bitse hiç değilse çocuğuna maddi manevi sahip çıkabilmeli doğanın kanunu bu

Ondan önce düşünmen gerek çok daha önemli şeyler var kişiliği gibi mesela, sana ne derece saygı duyacağı gibi mesela...

ilk önce mantığına uyar insanın daha sonra tanışmak için, bu söylediğiniz şeylere bakma fırsatı doğması için adım atılır.
mesela siz araştırma görevlisi biri olarak işsiz lise mezunu biriyle belki kişiliği iyidir diye evlilik için tanışır mısınız??
arkadaşta o mesleği bilmediği için sormuş. çok hoşuna gitse ve beklentilerini karşılayamassa çıkmaza girer.
ben şahsen maddi manevi ilk önce araştırırım, beklentilerime uyuyorsa öyle tanışırım diğer özelliklerini değerlendirebilmek için. yoksa maddi durumu çok iyi olsa ne olur senin hoşuna gitmedikten sonra. birisi söylemişti fabrikaları var çocuk lise mezunu diye.. ama tanışmadım hiç. eğitim durumu bana uymadı. çok iyi eğitimlilerden de karakter kişilk sorunu çıkan oldu. inşallah herşeyiyle uygun ve hayırlı birisi çıkar karşımıza.

bu arada tanıştınız mı o kişiyle konu sahibi?? :)

tanıştım canım..ikimizde olumlu düşünüyoruz..ben demeden kendisi söyledi birkaç şey..maaşı ekderslerle birlikte 2 küsürmüş..bir da arabam var dedi..başka da bişeyim yok dedi..kendisini tanımamı istedi..şimdi aklıma takılan şehir değişikliği..o başka şehirde..görüşmemiz sorunlu olacak..arada 5-6 saat var..

telefonla görüşürsünüz. yüzyüzede haftasonları görüşebildiğiniz kadar.
hakkında hayırlısı olsun

bir öğretmenden daha az kazanmayacağı kesin
ben öğretmenim eşim de araştırma görevlisi
eşim odtüde olduğundan konferans gibi ek masraflarını da okul karşılıyor
2000 civarı da maaş alıyor (şimdi zamla 2200 civarı olacak)
gayet de güzel geçinip gidiyoruz eşimle
bir de akademik anlamda başarı olunca dışardan da iş alabilir (bölümü önemli tabi ama mühendislik vs ise avantaj)
yani kafana takacak bişey yok
sen ne getiriyorsan eve o da en az onu getirir
kitap vs masrafı da olmuyor ayrıca,o nerden çıktı bilmiyorum

Daha tanışmadan sevgili olmadan nelerin hesabını yapar olmuşsunuz, maaşının 2000 lira ve arabası olduğunu öğrenince bir nebze rahatlamışsınızdır, ama başka bir şehirdeymiş, o kadar kusuru da olsun ne dersiniz?

çok güldüm yaaa..:))))başka diyeceğin şeyler varsa ekle de içinde kalmasın...

canım öğretmenlerin 3 ay tatili yoktur sadece ve sadece 1 ay tatılı vardır

çocuklar 3 ay tatıl yapar öğretmenler 2 ay seminere giderler...

canım öğretmenlerin 3 ay tatili yoktur sadece ve sadece 1 ay tatılı vardır

çocuklar 3 ay tatıl yapar öğretmenler 2 ay seminere giderler...

:))))tabiki de...1 temmuzda biter 1 eylülde başlar..ama millet öyle bilmiyor işte..yarım gün çalışır, yemek yapar, ütü yapar, çcuklara bakar, eve para getirir...hep böyle düşünülüyor..

öğretim görevlisi..rektörlüğe bağlı çalışıyor..bilgin var mı

Ben de akademisyenim o yüzden belki fikir verebilirim diye sordum. Ama öğretim görevlisi değilim öğretim üyesiyim yrd.doç'um. O bakımdan tam net olarak bilmesem de şimdi şöyle bişey var. Mesela bizler 10 saat sonrasına ek ders ücreti alırken, öğretim görevlileri 15 saat sonrasına ek ders ücreti alıyorlar. Maaşları da bildiğim kadarıyla araştırma görevlisi maaşları kadar. Yani yeni gelen zamlarla 2000 TL'yi biraz geçmiştir. Üstüne de 15 saatten sonraki ders saatlerini koymak lazım. Eğer ikinci öğretimlere falan da giriyorsa ve ders saati fazlaysa 3000 TL'yi bulabilir. Haftada kaç saat derse girdiğini biliyosan kaba taslak hesaplayabilirsin. Ama sonuçta herşeyden öte sadece maaşını göz önünde bulundurursan en az bir öğretmen kadar geliri var işte. Dolayısıyla senden geçinmez merak etme :) Ayrıca master yaparkenki giderlerle de gayrimenkul falan alınmaz. O arkadaşın baya bi sallamış canım inanma buna :) Sonuçta artık üniversite bitirenlerin çoğu master yapıyor, öyle olsaydı kimse master falan yapamazdı değil mi..

Diğer taraftan bazı arkadaşlar gelir hesaplamalarına girdiğiniz için tepki vermişler ama eğer bu bir mantık evliliği olacaksa, üstünde durduğunuz noktayı ben gayet yerinde buluyorum. Sonuçta para olmadan aşk da olmuyor meşk de valla. Gerçekçi olmak lazım. Ha siz bu insanla uzun zamandır flört ediyosunuzdur, aşıksınızdır, seviyosunuzdur o başka. O zaman insan bu hesaplamaları yapsa da, sonuç bir karar niteliğinde olmamalı zaten. O durumda insanın gözü hiçbirşeyi görmez zaten. Ama anladığım kadarıyla siz bu kişiyle evlilik amacıyla tanıştırılmışsınız. E tabi bu durumda doğal olarak herşeyi düşünüp ona göre karar vereceksiniz. Hayırlısı olsun sizin için.

bence de arkadaşa biraz fazla yüklenilmiş sonuçta mantık evliliği yapmak isteyebilir.geleceğinin nasıl olacağı hakkında endişelerini gidermek istemiş ki en doğal hakkı bu
ilerde her ay maaş yüzünden kocasıyla kavga etmektense şimdiden önlemini alıyor

nasıl yani ya..şimdiden bunu mu düşündnüz pes doğrusu!!!!!!!!

Mantık evliliklerinde maddi istekler ön plandadır.Bu kişinin hakkıdır.
Bunun yanında maddi imkanlarıyla birlikle anlaşabilecek diğer özelliklerin de istişaresi doğru yapılmalıdır.
Tek yönlü olmamalıdır.
..

Ortalama maaşları var.
Sizde öğretmenseniz aranızda çok maaş farkı olmaz fakat öğretim görevlilerin kendine olan harcamaları bazı dönemlerde çok oluyor.
Eğer anlaşabilirseniz bu konuda çok sorun yaşayacağınızı düşünmüyorum.
Hakkınızda hayırlısı olsun.

bence şu evlilik programlarından birine bağlanın telefonla.
sorun ordaki teyzlere..
arabası var, şuyu var buyu var.
benim de şuyum var, buyum var.
ayyyy ama bir de kitap masrafı var diye ekleyin.
sunucu da desin
" gııııııı adamın tek derdi bu olsun"

ondan sonrada bir çifte telli,
siz telefon başında, onlar ekran başında
60, 70 ohhh ohh oynayın

kesinlikle doğru düşünüyosun , haklısında ılk kez tanısacaksa neden kendını zora soksunkı herşeyi düşünmek en iyisi ,hakkında hayırlısı olsun :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…