nev durumun çok zor, Allah yardımcın olsun umarım kendin için, geleceğin için en doğru kararı verirsin. sanırım hepimizin öncelikli beklentisi senin yaşadığın gibi bir manzaraya tanıklık etmek. hatta ayrılık acısıyla önce karşı tarafın aramasını bekliyoruz, bazılarımız arandı ve maalesef daha acı verici oldu, sonra gelip pişmanlıklarını dile getirmelerini bekliyoruz, aşamaları var yani beklentilerimizin de ama sanırım karşı tarafın pişmanlığını, üzüntüsünü görmek de karar vermek için kafi değil. hislerimize yenik düşüp o anın heyecanıyla ilişkiye başlasak bile hepimizin içinde büyük bir güvensizlik olacaktır sanıyorum, şayet karşı taraftan tekrar birlikteliğe dair bir çaba görülürse. senin durumun bizden farklı anladığım kadarıyla ayrılık kararını sen vermişsin, süreç ve yaşananlar seni zorlasa da... uzaktan ahkam kesmek çok kolay, sıkıntılarını da sevginin boyutunu da bilen sensin. umarım ama karar alırken sadece hislerinin doğrultusunda hareket etmezsin, eğer evlilik düşünülüyorsa aşkın ve sevginin dışında karşı tarafta olması gereken bazı niteliklerin de huzurun sürekliliği için gerekli olduğunu sanıyorum ve tabi sonsuz bir güvenin...tam olarak sorununuzu bilmiyorum, sanırım aileyle ilgili bir takım tatsızlıklar olmuş; ama eğer senin onun tarafından birileriyle ilgili huzursuzluğun varsa ve evlenmeyi düşünüyorsanız bence erkek de kadının arkasında durmalı, dinlemeli, tepki gösterip savunmaya geçmek yerine kendi ailesi/ akrabaları da olsa bir kez olsun objektif bir gözle değerlendirmeli hal ve hareketlerini. çünkü siz de aile olacaksınız ve senin yazdığın yorumlardan da durup dururken sorun çıkarmak için kimseye haksızlık yapacak bir yapıda olmadığını anlayabiliyorum. bugün can havliyle seni destekleyip, her dediğine onay verse de yarın yine aynı davranışları sergilemeye devam edebilir, evlendiğinizde özellikle o rahatlıkla daha hoyrat da davranabilir, davranmayadabilir sahiden birşeylerin kıymetini de anlamış olabilir hangi duygularla geldiğini de en iyi sen gözlemleyebilirsin, onu tanıyan sensin. umarım hislerinle değil de mantığınla değiştiğini ve aynı yerlerde takılıp kalmayacağınızı anladığın anda tekrar birliktelik düşünürsen başlarsın; şayet göz boyama gibiyse de umarım bunun farkına da varır vermiş olduğun kararın arkasında durup "acabalarla" günlerini zehir etmeden için rahat bir şekilde yoluna devam edersin, onsuz. hakkında hayırlısı olsun...