Buyrun...Terapi Grubumuz :))

Sevdim bu topiği kızlar:ssz:

Ben size birşey diyeyim mi..

Biz birlikteyken peşinden koşaryoruz ağlıyoruz üstüne düşüyoruz Allahım sanısınki sadrazamm

Ama ayrılınca onlar totomuzun dibinde koşuyor.. Ben şu öğrendim ben bile suçlu olsam ne söylerse söylesin hiç birşey demiyorum yazmıoyrum. ama 1 gun sonra 2 gun sonra

- çok özledim gel..

mesajıyla karşılaşıyorum:ssz::ssz::41::41:

nev81: seni de anlayabiliyorum. benimki de donmustu bi 4 -5 ay sonra. ben actim telefonunu, hatta uzun uzun konustuk ayrilmamisiz gibi sicacikti o!
bulustuk bile.-darmadagin olsam da o kadar aydan sonra,onu gormek bu iliskinin son kirilma noktasiydi,oylesine buzz,soguk, yabanci gibi-
insan bekliyor ki hatasini kabul etmis olsun, yok! karsi taraf kendini oyle guzel rahatlatiyor ki, vicdanini arindiriyor tum kotu dusuncelerden,kendini suclayan tum sozlerden arindiriyor kendini.
ve benim ki "olayacak bi anlik biseyle aradim,kiskandim vs" diyerek tekrar gitmisti. sen de hemen affetme derim ben.
bak bakalim neler yapiyor,yapacak senin icin.. hakkinizda hayirlisi olsun

yasimiz daha kac, allahim insallah karsimiza degerimizi bilen, bizleri el üstünde tutacak kisiler ile karsilastirsin..

cünkü kadin dedigin el üstünde tasinir.. erkek degil!!

bir söz vardi sanirim söyle birsey: ask kadina yakisir, sevmek erkege.. umarim dogru kullanmisimdir bu sözü :31:

.. bir erkek bir kadini herzaman biraz daha fazla sevmeli.. bu benim görüsüm tabi..

ama ben yengec kadini olarak öyle cok baglaniyorum ki, öyle cok kaptiriyorum kendimi, hic birsey görmüyor gözlerim.. canimi verecek kadar seviyorum.. yada eski sevgilimi o derece sevdim.. ilk sevgilimdi cok istedim son kalsin ama o istemedi ben napimm?? :19: o kaybetti!!!

Son düzenleme:
yasimiz daha kac, allahim insallah karsimiza degerimizi bilen, bizleri el üstünde tutacak kisiler ile karsilastirsin..

cünkü kadin dedigin el üstünde tasinir.. erkek degil!!

bir söz vardi sanirim söyle birsey: ask kadina yakisir, sevmek erkege.. umarim dogru kullanmisimdir bu sözü :31:

.. bir erkek bir kadini herzaman biraz daha fazla sevmeli.. bu benim görüsüm tabi..

ama ben yengec kadini olarak öyle cok baglaniyorum ki, öyle cok kaptiriyorum kendimi, hic birsey görmüyor gözlerim.. canimi verecek kadar seviyorum.. yada eski sevgilimi o derece sevdim.. ilk sevgilimdi cok istedim son kalsin ama o istemedi ben napimm?? :19: o kaybetti!!!
Erkekte el üstünde tutulur herşey karşılıklı elbette o bana neler verirse aynısı alır daha fazlasını.. hiç bir zaman ilk o demeyin. İlk siz deneyin bakalım belki oda sizi bekliyor. :7:

Erkekte el üstünde tutulur herşey karşılıklı elbette o bana neler verirse aynısı alır daha fazlasını.. hiç bir zaman ilk o demeyin. İlk siz deneyin bakalım belki oda sizi bekliyor. :7:

ben cok el üstünde tuttum ama yaramiyor.. degerini bilecek bir erkek.. bilmiyorsa istersen agzinla kus tut yine bilmez yine bilmez..

önce adam olacaklar iste o kadar! :51: :D

ne olacak peki bundan sonra? seni en hassas noktandan yakaladı. onu nasıl sevdiğini de biliyor. bu görüşmeden sonra daha da bırakmaz peşini. kendimi yerine koyuyorum hikayelerimiz de çok benzediği için, bu şekilde bir dönüş ruhuma çok iyi gelirdi, bütün içimin zehiri akar giderdi, ne kadar beklemişliğim özlemişliğim yıpranmışlığım varsa hepsi bir anda biterdi, onu böyle karşımda görmek, beni bırakma demesi, ama ya sonra? sana bir şey diyeyim mi, ben de bir kez duydum bu cümleyi ondan. beni bırakma. beni çok yaralayan , bizi bitirme noktasına getiren bir davranışından sonra ilk kez gerçekten ayrılma kararı aldığımda karşımda ağladı. sağolsun, bir kez ağladı benim için! ne kadar içtendi o an bilmiyorum, ama inandım. inanmak istedim. saçlarından öptüm onu. ben de ona hep söylerdim, seni çocuğum gibi seviyorum diye. hep saçlarından öperdim saçlarını okşardım. ellerimle yemek yedirirdim kalabalıklarda dahi olsak. ona birşey olacak diye hep ödüm kopardı. neyse.. sonuçta döndüm. sonra ne oldu, öncekinden daha da kötü. hiçbir şey iyiye gitmedi. ilgisizliği sevgisizliği iliklerime kadar hissettim. gitmek istediğimde izin vermeyen, sevmiyorsan söyle diye haykırdıığımda seviyorum diyen ama gözümün içine bakmayan artık beni gözden çıkarmış bir insandı sonlara doğru. biten bir şey yeninden başlamıyormuş bunu öğrendim. iyi düşün. nasıl içinin kavrulduğunu tahmin ediyorum. ama lütfen iyi düşün.
İnan ki,kalbin kadar inan ki biz yanlış adamları doğru aşkla sevmişiz,ama ne garip ki aynı aşkla sevmişiz.O koskocaman adamı bebek sever gibi severdim,biraz geç doyduğu için kendi yemeğimi doydum diye yarım bırakır,Onun karnının doyması için kendi yemeğimin yarısını da yedirirdim.Gözlerinden öperdim,içime çeke çeke koklardım.Bu nasıl acı bir benzerlik yaşatılanlar ve yaşananlar arasında.Benim sevdiğim adam annesi ile birlikte bebekken babası tarafından terkedilmiş.Annesi bakamamış yetimhaneye vermiş.Herkes aman kızım yurt çocukları problemli olur uzak dur derken,ben hayatın vurduğu bir adamı vurmak istemedim,hep yaralarını sarmak istedim.Gözümden sakındım.Sanki o yaşayamadığı anne sevgisini bile bende bulsun istedim.Başardım da.O kimi zaman gördüğüm en zalim adam olan adam,kimi zaman da annesine sığınır gibi göğsüme yatar ağlardı -beni bırakma- diye.Bırakmazdım,ama ben Onu hayata yeniden bağlayım derken,o benim hayatla bağlarımı bir bir kopardı.Onsuz yaşamak düşüncesi,düşüncesi dahi bana 1 gün daha yaşamak için enerji bırakmıyor,ama Onla yaşaması olası korkular da yakamı bırakmıyor.Ne olacak bilmiyorum canım :50:

nev durumun çok zor, Allah yardımcın olsun umarım kendin için, geleceğin için en doğru kararı verirsin. sanırım hepimizin öncelikli beklentisi senin yaşadığın gibi bir manzaraya tanıklık etmek. hatta ayrılık acısıyla önce karşı tarafın aramasını bekliyoruz, bazılarımız arandı ve maalesef daha acı verici oldu, sonra gelip pişmanlıklarını dile getirmelerini bekliyoruz, aşamaları var yani beklentilerimizin de ama sanırım karşı tarafın pişmanlığını, üzüntüsünü görmek de karar vermek için kafi değil. hislerimize yenik düşüp o anın heyecanıyla ilişkiye başlasak bile hepimizin içinde büyük bir güvensizlik olacaktır sanıyorum, şayet karşı taraftan tekrar birlikteliğe dair bir çaba görülürse. senin durumun bizden farklı anladığım kadarıyla ayrılık kararını sen vermişsin, süreç ve yaşananlar seni zorlasa da... uzaktan ahkam kesmek çok kolay, sıkıntılarını da sevginin boyutunu da bilen sensin. umarım ama karar alırken sadece hislerinin doğrultusunda hareket etmezsin, eğer evlilik düşünülüyorsa aşkın ve sevginin dışında karşı tarafta olması gereken bazı niteliklerin de huzurun sürekliliği için gerekli olduğunu sanıyorum ve tabi sonsuz bir güvenin...tam olarak sorununuzu bilmiyorum, sanırım aileyle ilgili bir takım tatsızlıklar olmuş; ama eğer senin onun tarafından birileriyle ilgili huzursuzluğun varsa ve evlenmeyi düşünüyorsanız bence erkek de kadının arkasında durmalı, dinlemeli, tepki gösterip savunmaya geçmek yerine kendi ailesi/ akrabaları da olsa bir kez olsun objektif bir gözle değerlendirmeli hal ve hareketlerini. çünkü siz de aile olacaksınız ve senin yazdığın yorumlardan da durup dururken sorun çıkarmak için kimseye haksızlık yapacak bir yapıda olmadığını anlayabiliyorum. bugün can havliyle seni destekleyip, her dediğine onay verse de yarın yine aynı davranışları sergilemeye devam edebilir, evlendiğinizde özellikle o rahatlıkla daha hoyrat da davranabilir, davranmayadabilir sahiden birşeylerin kıymetini de anlamış olabilir hangi duygularla geldiğini de en iyi sen gözlemleyebilirsin, onu tanıyan sensin. umarım hislerinle değil de mantığınla değiştiğini ve aynı yerlerde takılıp kalmayacağınızı anladığın anda tekrar birliktelik düşünürsen başlarsın; şayet göz boyama gibiyse de umarım bunun farkına da varır vermiş olduğun kararın arkasında durup "acabalarla" günlerini zehir etmeden için rahat bir şekilde yoluna devam edersin, onsuz. hakkında hayırlısı olsun...
Canım Allah razı olsun,amin.Sorunlarımız çok kapsamlı aslında.Ama en temel sorunumuz annesi.Daha ana kucağında yetimhaneye bıraktığı çocuğuna maaşa geçince sahip çıkan,beni oğlundan kıskanan,buluşmalarımızda hastalık numaraları yaparak bizi krize sokan bir kadın.Yanımda 5 dk oğlunun oturmasına bile tahammül edemeyen bir zalim.İstemeye geldiklerinde ailemin yanında,kızkardeşi Nev'den daha güzelmiş diyerek beni de,sevdiğim adamı da,ailemi de mahveden bir şuursuz.Benimse en büyük derdim annesi değil,ne yazık ki annesine beni ezdiren sevdiğim.Biz evlenince şehir dışında yaşamaya karar vermiştik mesela,10 ay boyu bütün planları ayrıntılıca yaptık.Ve 10 aylık planımız,annesini 10 kelimesi ile yattı.Sana sütümü haram ederim ile başlayan 10 saçma cümle.Ve sevdiğim beni arayıp-gidemem-dedi.İşte ilk gerçek kopuşumuz o andı.Yani o ısrarla annemin sancıları evlenene,sana güvenene kadar dese de,ben annesinin değişeceğine inanmıyorum.Bilmiyorum çok zor bir karar,yazdıkların o kadar doğru ki...

Nev ben aslinda senin adina cok sevindim. Hic olmazsa onca zamanini gecirdigin adamin seni birazda olsa onemsedigini gordun. ama ilk hamlesinde affetmeli misin? asla.. Seni hemen elde ederse bir kac gun veya hafta sonra ozlemle yapilmis yanlis bir hareket oldugunu, ayriligin en dogrusun oldugunu falan soyleyecektir. Veya yine eski sorunlar gun yuzune cikacaktir. Eger seni istiyorsa bunun icin cabalamasini sagla. Seni elde etme hirsina girerse, sana daha cok baglanacaktir. Ve o bir sure ugrastiktan sonra oturun konusun ve butun problemleri halledin bence. Eger baslarsanizda gecmise bir sunger cekmeyi unutmayin derim..
Bence suan geri donmen dogru olmaz. Ama yinede sen benden daha iyi bilirsin
Çok haklısın canım.Bu kadar kolay değildi yaşananlar,4 ay sonra bir -pişmanım- ile geçecek kadar hafif acılar çekmedim.Bu yüzden dediğin gibi dönmeyi düşümüyorum,en azından gerçekten değiştiğine emin olana kadar.Zaten dönersem ailem de çok üzülür,yani benim için herşey her taraftan ayrı zor...

benim eski dangalak yazmis :53: bu ne cesaret onca olaydan sonra yauuu!!!
dalga gecer gibi yazdigi smsde su: artik hic konusmicez mi?
ahahahah mal yaa konusmicez :37:
biraz sinirlerim zipladi ama sonra dedim aman degmez bosver.. ilgi bekliyor asalak sey .. fark edilmek istiyor cünkü tamamen silindi bu yürekten :51:
İşte o adam,o yürekten silindiğinin farkında değil emin ol,hala ümidi var...

bi yönden sevindim aslında senin adına, hepimizin konuları farklı fakat beklenti aynı olsa gerek
benim artık barışmak gibi bi düşüncem sadece o pişmanlığı yüzünde gördüğümde yoluma daha rahat devam edeceğim, çünkü bu pislik adamlar giderken insanın içinden tüm güzel olan şeyleri alıp gidiyolar, onları geri almayı bekliyorum ben sadece
ana gelince güzel bi gelişme ama duygularına yenilip tekrar başa dönmemelisn, en azından emek versin seni tekrar kazansın
hiç kolay değil yaşananlar, lütfen kendini önemse
Ya sizler iyi ki varsınız,çok içten diliyorum Allah hepinize en muhteşem sevgileri,sevgilileri,eşleri,evlatları nasip eylesin.İnanın en yakın arkadaşlarımla bile konuşamıyorum.Çünkü beni sevdiklerinden de olsa,Onunla birlikte olduğum için fikirlerine ters yönde hareket ettiğim için Ondan bahsetmeme bile tahammülleri yok.Bu da beni iyice yalnızlaştırıyordu,böyle bir anda,sizler olmasaydınız ne yapardım bilmiyorum.Ama hepiniz çok haklısınız,o pişmanlığı o perişanlığı görmek giden ümitlerimizi geri getirmese de o yaralı yüreğimize merhem oluyor işte.Ama inanırım,hep inandım;sevenin ahı tutar,tutuyor...

ben cok el üstünde tuttum ama yaramiyor.. degerini bilecek bir erkek.. bilmiyorsa istersen agzinla kus tut yine bilmez yine bilmez..

önce adam olacaklar iste o kadar! :51: :D
Biz 3. senemize girdik maşallah:nazar: O baan okadar eğer veriyor sevgisini sürkli heran okadar gösteriyor İlgisini her dk gösteriyor 3 snedir. hiç ilgisiz bırakmadı beni biz birlikte yaşıyoruz. Ya her dk mıncıklıyor seviyor güzel sözler , hediyeler öpücükler kızz ayak küçük parmagımı seviyor :52::52::52:

nev81: seni de anlayabiliyorum. benimki de donmustu bi 4 -5 ay sonra. ben actim telefonunu, hatta uzun uzun konustuk ayrilmamisiz gibi sicacikti o!
bulustuk bile.-darmadagin olsam da o kadar aydan sonra,onu gormek bu iliskinin son kirilma noktasiydi,oylesine buzz,soguk, yabanci gibi-
insan bekliyor ki hatasini kabul etmis olsun, yok! karsi taraf kendini oyle guzel rahatlatiyor ki, vicdanini arindiriyor tum kotu dusuncelerden,kendini suclayan tum sozlerden arindiriyor kendini.
ve benim ki "olayacak bi anlik biseyle aradim,kiskandim vs" diyerek tekrar gitmisti. sen de hemen affetme derim ben.
bak bakalim neler yapiyor,yapacak senin icin.. hakkinizda hayirlisi olsun
Sağol canım benim,beni düşünerek yazdığın her harf için sağol.Dönmek öyle imkansız ki;birtek hataları adına da değil,bana çektirdikleri adına da değil;annem babam kahrolur,annesi bıkmaz usanmaz evlensek de bizi mahveder,keşke keşke keşke güvenebileceğim tek bir yan olsaydı da dönebilseydim...

Biz 3. senemize girdik maşallah:nazar: O baan okadar eğer veriyor sevgisini sürkli heran okadar gösteriyor İlgisini her dk gösteriyor 3 snedir. hiç ilgisiz bırakmadı beni biz birlikte yaşıyoruz. Ya her dk mıncıklıyor seviyor güzel sözler , hediyeler öpücükler kızz ayak küçük parmagımı seviyor :52::52::52:

benimkide ayaklarimi öperdi :60:

ama nazar degmesin gercekten de öyleyse :23:

Sağol canım benim,beni düşünerek yazdığın her harf için sağol.Dönmek öyle imkansız ki;birtek hataları adına da değil,bana çektirdikleri adına da değil;annem babam kahrolur,annesi bıkmaz usanmaz evlensek de bizi mahveder,keşke keşke keşke güvenebileceğim tek bir yan olsaydı da dönebilseydim...

aynen ya, valla yazdiklarindan sonra daha iyi anladim ki o anne cok fena.. ve sorunlar hallolmazsa olan son olur yine. anne sorunu cok buyuk problemmis gercekten.
tamam anneye sevgi saygi baglilk cok guzel bisi de, bu derece olaylari idrak edemeyecek kadar mantigini kullanamamasinin sebebi nedir beyfendinin?
belki de kaderdir be canim. off dualarim hepimizle kizlar, siz de beni unutmayin. guzel gunler de gelecek,bunlar da gececek.

allah hepinizin yardımcısı olsun, burası sanal bi yer ama öyle yürekten dualar ediyorum ki sizlere
çünkü acıların en büyüğünü yaşadım dibe vurdum , tükendim , ailemi üzdüm benimle mahvoldular
şimdi sadece onlar için kendim için iyileşiyorum, yaşadıklarımdan ders çıkarmaya çalışıyorum
ve ve herşeyden önemlisi şükrediyorum sahip olduklarıma
o zaman inanınki allah herşeyi gönlünüze göre veriyor :34:

İnan ki,kalbin kadar inan ki biz yanlış adamları doğru aşkla sevmişiz,ama ne garip ki aynı aşkla sevmişiz.O koskocaman adamı bebek sever gibi severdim,biraz geç doyduğu için kendi yemeğimi doydum diye yarım bırakır,Onun karnının doyması için kendi yemeğimin yarısını da yedirirdim.Gözlerinden öperdim,içime çeke çeke koklardım.Bu nasıl acı bir benzerlik yaşatılanlar ve yaşananlar arasında.Benim sevdiğim adam annesi ile birlikte bebekken babası tarafından terkedilmiş.Annesi bakamamış yetimhaneye vermiş.Herkes aman kızım yurt çocukları problemli olur uzak dur derken,ben hayatın vurduğu bir adamı vurmak istemedim,hep yaralarını sarmak istedim.Gözümden sakındım.Sanki o yaşayamadığı anne sevgisini bile bende bulsun istedim.Başardım da.O kimi zaman gördüğüm en zalim adam olan adam,kimi zaman da annesine sığınır gibi göğsüme yatar ağlardı -beni bırakma- diye.Bırakmazdım,ama ben Onu hayata yeniden bağlayım derken,o benim hayatla bağlarımı bir bir kopardı.Onsuz yaşamak düşüncesi,düşüncesi dahi bana 1 gün daha yaşamak için enerji bırakmıyor,ama Onla yaşaması olası korkular da yakamı bırakmıyor.Ne olacak bilmiyorum canım :50:
[/B]

ne kadar benziyor ne kadar aynı inanılmaz bir şey. ben önce onun yemeğini yedirirdim. hep yemeğim soğurdu. zaten o yerken ben doyardım hiç tabağımı bitiremezdim kalanı da ona yedirirdim. öperken hep koklardım. gözlerinden çok öperdim. kirpiklerini çok severdim. çok hüzünlenirdim kirpiklerine bakınca. içimde sonsuz bir şefkat olurdu hep affederdim.şimdi bu satırları okusa ben olduğumu hemen anlar. içim kötü oldu yine. anılar yaksın onu dilerim.

bu detayları ilk kez paylaşıyorsun, ya da ben ilk kez okudum. çok sorunlu bir çocukluk geçirmiş. sevgiye ilgiye kimbilir nasıl muhtaçtı ve sen bunları ona fazlasıyla vermişsin. ben zannediyorum ki o seni bırakmayacak. ama mutlu olacağının garantisini veremiyorum:50: dönme de diyemiyorum çünkü karşındaki savunmasız bir çocuk gibi sana koşmuş. ama sana en derin acıları da yaşatan aynı inan. çok çelişkiye düştüm..

kizlar yazdiklariniz okuyunca nasil duygulandim anlatamam. ben de ramazan bayraminda ayni seyleri hissetmistim. belki atar,ozur diler,
onca yasananlari, o kadar yillik yasananlari atamaz,bayramdir bu, anlami buyuktur derdim ama yok, GELMEDI!
bu bayram da beklemedim bile acikcasi, artik ondan mesaj da baklemiyorum,bittigini kabullendim.
ama gecen seneki kurban bayrami cok guzel gecmisti. bu bayram icim acidi. hic bayram gibi gecmedi bayramim.
isteyene bayram degil, bahane edecek gun cok da, istemiyorlar onlar.
evladim gibi sevdim ben de, sara sarmalaya, fedakarca.. neye yaradi ki? ne yani sevmeyeyim mi o kadar? gidiyorlar mi oyle ilgilenince?
sevmek istiyorum gene sarmak sarmalamak..:39:
beklemeyin,bosverin. bu bayram hepimizin miladi olsun, beklentilerin sonu, hayatimizdaki yeniliklerin guzelliklerin baslangici olsun insallah.

Canım vakitsiz anne olmuşsun. Kimsenin annesi değilsin, kimse hakkında da yani bundan sonra hayatına girecekler içinde asla annelik yapma. Asla evladım gibi ibaresini kullanma kimsenin annesi değiliz. Bu hatayı bende yaptım ama karşındakiler anne değil bir sevgili bir eş istiyor. Koruyacakları, kollayacakları, kendilerine erkek olduklarını hissettirecek birilerini arıyorlar haklı olarak. Biz ne yapıyoruz zaten var olan annelerinin yanında analık yapıyoruz. Bunu işte yapmamalıyız.

Canım vakitsiz anne olmuşsun. Kimsenin annesi değilsin, kimse hakkında da yani bundan sonra hayatına girecekler içinde asla annelik yapma. Asla evladım gibi ibaresini kullanma kimsenin annesi değiliz. Bu hatayı bende yaptım ama karşındakiler anne değil bir sevgili bir eş istiyor. Koruyacakları, kollayacakları, kendilerine erkek olduklarını hissettirecek birilerini arıyorlar haklı olarak. Biz ne yapıyoruz zaten var olan annelerinin yanında analık yapıyoruz. Bunu işte yapmamalıyız.

evet sanırım ben de burdakı bı cok kısının yaptıgı gıbı 2. anne oldum onceki yasantimda. yaptiklarim mi yanlisti yoksa yanlis insana dogru seyler mi yaptim bunu bilmiyorum iste,
yeni iliskimde anlarim belkimm :)) bu arada kizlar beklentilerimizin tempomuzu dusurmesine izin vermeyelim.:20:
adamlar valla bizi akillarina getirdiklerinde "bi sigara yakip, onune bakiyormus" :))))
sevgilisini terkeden bi erkek arkadasim ve bi tane de anlasamayip ayrilan bi erkek arkadasim soylemisti.
ne kadar kolay vallaa.. :44:

Jeloboncum onlar en dogrusunu yapiyorlar. Biz niye bu kadar duygusaliz anlamadim ki :ssz:
Madem bitti sevsende sevmesende bittigini kabul et ve yoluna bak. Ne o oyle gidiyorsun ama gozun arkada kaliyor.. Olmaz :ssz:

Jeloboncum onlar en dogrusunu yapiyorlar. Biz niye bu kadar duygusaliz anlamadim ki :ssz:
Madem bitti sevsende sevmesende bittigini kabul et ve yoluna bak. Ne o oyle gidiyorsun ama gozun arkada kaliyor.. Olmaz :ssz:

Ya ben burda niye kimsenin nickini dogru yazamiyorum!!! JELIBON olacakti o :D jelobon yazmisim ya :1::1:

aynen ya, valla yazdiklarindan sonra daha iyi anladim ki o anne cok fena.. ve sorunlar hallolmazsa olan son olur yine. anne sorunu cok buyuk problemmis gercekten.
tamam anneye sevgi saygi baglilk cok guzel bisi de, bu derece olaylari idrak edemeyecek kadar mantigini kullanamamasinin sebebi nedir beyfendinin?
belki de kaderdir be canim. off dualarim hepimizle kizlar, siz de beni unutmayin. guzel gunler de gelecek,bunlar da gececek.
''Olduğu kadar,olmadığı kader''diyip geçmek lazım sanırım.Daha bugün bir komşumuz kardeşinin oğlu ile tanışmamı istedi.Gayet aklı başında,olgun,eli yüzü düzgün,kariyeri yerinde bir adam olduğu diğer komşular tarafından da tasdiklendi.Tanışır mısın dediler,ağzımdan evet çıkmadı.Daha dün sevdiğim adam pişmanlıklarla bana koşup,bugün bambaşka bir kapı açmaya çalışınca insanlar;bazen diyorum ki acaba bu kader ayrımı mı.Yani gerçekten beni isteyenlerin belki yarısı,sevdiğim adam hayatımdayken kapımı aşındırdı.Acaba kader -vazgeç- mi diyor bu yeni kapılarla,yoksa Rabbim bağlılığımı mı imtihan ediyor,keşke bilebilsek.İnsanoğlu ne kadar aciz kader karşısında...

allah hepinizin yardımcısı olsun, burası sanal bi yer ama öyle yürekten dualar ediyorum ki sizlere
çünkü acıların en büyüğünü yaşadım dibe vurdum , tükendim , ailemi üzdüm benimle mahvoldular
şimdi sadece onlar için kendim için iyileşiyorum, yaşadıklarımdan ders çıkarmaya çalışıyorum
ve ve herşeyden önemlisi şükrediyorum sahip olduklarıma
o zaman inanınki allah herşeyi gönlünüze göre veriyor :34:
Ne kadar güzel yürekleriniz var hepinizin.Yani böyle yüreklere hüzün hiç yakışmıyor;iyilerin imtihanı daha çetin oluyor demek ki.Son gülenlerden olalım inşallah...

ne kadar benziyor ne kadar aynı inanılmaz bir şey. ben önce onun yemeğini yedirirdim. hep yemeğim soğurdu. zaten o yerken ben doyardım hiç tabağımı bitiremezdim kalanı da ona yedirirdim. öperken hep koklardım. gözlerinden çok öperdim. kirpiklerini çok severdim. çok hüzünlenirdim kirpiklerine bakınca. içimde sonsuz bir şefkat olurdu hep affederdim.şimdi bu satırları okusa ben olduğumu hemen anlar. içim kötü oldu yine. anılar yaksın onu dilerim.
bu detayları ilk kez paylaşıyorsun, ya da ben ilk kez okudum. çok sorunlu bir çocukluk geçirmiş. sevgiye ilgiye kimbilir nasıl muhtaçtı ve sen bunları ona fazlasıyla vermişsin. ben zannediyorum ki o seni bırakmayacak. ama mutlu olacağının garantisini veremiyorum:50: dönme de diyemiyorum çünkü karşındaki savunmasız bir çocuk gibi sana koşmuş. ama sana en derin acıları da yaşatan aynı inan. çok çelişkiye düştüm..
Canım benim ya,kirpiklerine bakarken duyduğun hüzün;bunu birtek ben yaşıyorum sanıyordum,kim 3-5 kısa kıl parçasına bu derece düşkün olur ki diyordum,sevenlerin hepsi aynı notadan söylüyormuş o şarkıyı seninle anladım.
O detayları sanırım bir arkadaşın -Onunla evlensem mi evlenmesem mi bilmiyorum-adlı bir konusunda paylaşmıştım,ama burada ilk kez yazdım evet.Demişsin ya savunmasız bir çocuk gibi sana koşmuş diye,işte o savunmasız çocuk bazen öyle bir zalime dönüşüyor ki sanki bütün geçmişinin acısını benden çıkarıyor.O anlarda Onu tanıyamıyorum.
Yurt çocukları çok problemli olur uzak durun derlerdi,çıldırırdım o zihniyete.Hayatın vurduğu bir insana bir tekme de bu fikirlerle vurmak niyeydi.O çocukların suçu neydi 1 yaşında terkedecek bir vicdansızlığa sahip bir babası ya da annesi varsa diyordum.Hala sözlerimin arkasındayım ama gerçekten anne babadan uzak geçen bir hayat;4-5 yaşlarından itibaren hayata karşı tek başına savaşmak zorunda kalmak,o yurtlardaki büyük çocukların zulmüne hatta belki de tacizine maruz kalmak,sanırım insanı problemli değil ama gaddar yapıyor.Ki yine,yine kızamıyorum.Kim o şartlarda yaşayıp da normal dengede olabilirdi ki diyorum.Yani Rabbimin eli belki de benim vesilemle o hayatında hiç gülmemiş adama değecek diyorum.Onu diyorum,bunu diyorum,ben de son olarak ne diyeceğimi bilmiyorum...

Şunu anladım ki 5'imizden 3'ümüz annelik yapmış sevdiğine.Aslında yaşadıklarımız çok acı olsa da,sağlam bir çıkarım yapabiliriz bu durumdan.Demek ki erkeklere annelik yapmak,o erkeği hoyrat yapıyor ve otomatikman sürekli hata yapan tarafa çeviriyor,tıpkı bir çocuk gibi...

Çok haklısın :50:

Back
X