Atlantisim sana kismen katiliyorum. Ama bazi konularda emin degilim.
1.si seven insan ayri kalabilir mi? belki kalamaz. Ama sevgi denilen oyle basit bisey mi? asla. Sevgi bir kac ayda veya emek vermeden gecirilmis mutlu bir kac seneyle elde edilebilecek birsey degildir. Bazen oyle anlar geliyorki hayatta senin en yakinin olan insanlardan bile soguyabiliyorsun. Aylarca gormesen oyle cok aramazsin. hani arasin napio ne edio diye sormak icin ama icin icini yemez onlarla beraber olmak icin. cogu iliski ortada kocaman bi sevgi oldugundan yuruyor degil. sevgi potansiyeli vardir. Mesela bi insani gorursun ve bilirsin ki o insani hayatinda istiyorsun ve onu tanidikca sevebilirsin. sevgi cok emek isteyen bisey. mesela benim eski sevgilim benden ayrilmayip benimle baska bi sehire gelseydi ve orda benimle bi hayat kurmayi deneseydi benim ona sevgim 5, 10 kati artardi. cunku iliskimiz icin kocaman bi emek vermis olurdu. ayni sekilde belki de ben onun icin burda kalsaydim onun sevgisi artacakti. bilinmez. ama sevgi gercekten emek isi. Ben oyle "sevmedi, sevse ayrilmazdi" demiyorum. Sevgi bu kadar basit degil. o korktu ondan ayrildi diyorum. yoksa ben elbette sevilecek bi insanim. Sende oylesin. Adamlar biseylerden korkuyo iste. kimi sorumluluk almaktan, kimi ozgurlugunu kaybetmekten, kimi hayatini degistirmekten.. vs vs.. tam olarak anlatabildim mi bilmiyorum. yazarak anlatmakta zorlaniyorum
diger taraftan biten iliskilerimizi dusunmek cok faydali. tabii dogru dusunursen. ornegin biten iliskinin hergun guzel anilarini dusunup, sonrada kavgalari ve ayrildiginiz ani dusunup agliyorsan zamanini harciyorsun demektir. iliskiler insanin kendisini tanimasinda bulunmaz bi aractir. aksine analiz edeceksin. bol bol.. butun hatalari, kendininkini. onunkini, bastan soru isaretlerini, seni neyin mutlu ettigini, bi iliskiden beklentilerini, nasil bi insanla mutlu olabilirdin, bu kisiyle neden olmadi vs vs bunlari dusunup kendini taniyacaksin, hayattaki iliskilere karsi durusunu ogreneceksin.. bence bunda kotu bisey yok.
Ha, surekli onlari dusunup aklimizda tutmak, arada bir ozlemek vs bunlar olmasa guzel olur elbette. Ama insaniz.. ozleriz. onlarda ozluyordur. Ama ozlem tek basina bir iliskiye baslamak ve devam ettirmek icin yetersiz. birseylerin bittigini kabul etmeli. ozlemeyi de kabul etmeli. ama bu ozlemin bitecegini ve hayatin onlarsizda guzel oldugunu da ayni sekilde kabul etmeli buna inanmali derim ben. :122: