Buyrun...Terapi Grubumuz :))

BU ne ya kendimi ona cekiliyo gibi hissediyorum kizlar yardim bildigim herseyi unutmus gibiyim off cok yorucu herseyi bastan almak nerden baslayacagimi bilmiyorum kendimi ondan uzak tutmak istedikce ona cekiliyorum sanki.... O Kadar yol almisken bu gerilemek niye ya

kilit sözcük bu sanırım:) egosuyla hareket eden, sevgiden aşktan incelikten nasibini alamamış birine karşı duygularımızı açtığımızda maalesef karşılaştığımız manzara da pek farklı olmuyor; tek bir yolu var bu durumdan kurtulmanın onun "karşısında" olmamak. tüm iletişim kanallarını kapamak, ölüm sessizliğine bürünmek. belki sessizlik bir etki de yaratmaz kişide o kadar duyarsız, ruhsuzsa ama en azından gurur kalır geriye, özgüveni yitirmemiş oluruz. gurur önemli mi? elbette değil aşkta ama eğer bizim bir hatamız varsa. ne yaşadınız bilmiyorum ama karşı taraf bir hata yaptıysa ya da suni bahanelerle terk edip gittiyse gururumuzu ayaklar altına alıp onu arasak bile bir sonuç elde edilemiyor, kimse üzüldüğümüzü görünce "beni ne çok seviyor kalbini kırmayayım sevgisinin kıymetini bileyim" demiyor yalnızca egosu şişiyor. devran tersine döner mi bilinmez ama biz kendimize yetip de bakış açımızı değiştirmeyi başardığımızda kendi ellerimizle yok edip hak etmeyen birine teslim ettiğimiz ruhumuzu, duygularımızı da ellerinden kurtarıyoruz. onun için değil de kendimiz için iyi olmayı istediğimizde de sanırım başarılı oluyoruz sonrası artık "kader"e kalmış. hz isaya isnad edilen bir söz vardır: "vazgeçtiğin topraklar senindir" diye. bir kadın sevdiği erkek tarafından istenmez, kadın aşkından yana yakıla hz isaya ulaşır ve anlatır durumunu hz isa'nın tek sözü yukarıdaki olur. kadın vazgeçmesi gerektiğini sanır ve adamı unutmak için bir başka yere gider, adamdan vazgeçer, tam vazgeçtiği anda da adamı yanında bulur... beklentilerimiz eğer gerçekleşecekse bile sanırım ancak onlardan vazgeçtiğimizde gerçek oluyor.

Çok tesekkür ederim canım çok güzel açıklamıssın.
Tesekkür ederim bana da zaman ayırdıgın için
:71:
Benimde tam olarak yapmak istedigim o aslında;kendim için bişeyler yapmak ..Yani tamamen ona yönelik degil.
Aslında bu konuda da çok haklısın iletişimi tamamen kesmek lazım.
Ben malesef bu hatayı çok yaptım, onunla konusmalarım oldu.

Hiçbir zaman iletişimi tamamen kesemedim
:59:
Haliyle bu onda dedigin gibi bir "ego şişmesi" yarattı sanırım.
Her aradıgında ulasabildi...

Ben bu durumu ortadan kaldırmak istiyorum işte...
O egosunu o havasını yerle bir etmek istiyorum.

BU ne ya kendimi ona cekiliyo gibi hissediyorum kizlar yardim bildigim herseyi unutmus gibiyim off cok yorucu herseyi bastan almak nerden baslayacagimi bilmiyorum kendimi ondan uzak tutmak istedikce ona cekiliyorum sanki.... O Kadar yol almisken bu gerilemek niye ya

Çünkü onunla görüştün canım.. Keşke görüşmeseydin çok güzel yol almıştın.. Çokta ilerlemiştin..
Ama bu acıdan bir kere kurtulmuştun yani yine yapabilirsin şimdi biraz zaman gerekiyor sadece..
Bu arada benimki eğer geri dönerse ya da bir konuşmak isterse asla kabul etmemeliyim görüşenler baya geriliyor çünkü örneklerini çok gördük malesef..

Evet anzercim kesinlikle gorusme ben yaptigim hatanin bedelini oduyorum gorusmemem gerekirdi iki gundur dengem altust oldu zamana biraktigim da gececek biliyorum simdi yapmam gereken Tek sey bol bol spor telkin ve dua icinde bulundugum durumu anlatmama inan imkan yok eger karsindaki insan ne istedigini bilmeden Sana geliyor ise seni daha da yiprata biliyo ben onunla gorustugum icin cok pismanim gercekten ve kesinlikle kimseye tavsiye etmiyorum

hırçınmenekşe doğal süreç işliyor aslında telaşlanma geçecek:) daha çabuk toparlayacaksın. ilk ayrıldığımız dönemde aylarca hiç konuşmadık ve sahiden geçmişti, kendimi kandırmıyordum iyi ve kötü ne varsa gömülmüştü sanki sonra o aradı defalarca, haftalarca ve başa sardım. geçen ay da yine konuştum ve fark ettim ki onun varlığı bana zarar veriyor, her konuşmada biraz daha kötüleşiyorum ve onunla irtibatı tamamen koparıp üzerinden zaman geçmesine izin vermediğim müddetçe bu kısır döngü sürecek. bize kendimizi en kötü hissettiren de "suçluluk duygusu" çünkü onlar bizi suçluyorlar. bunun psikolojide de izahı var bir ayrılıkta eğer karşı taraf bizi suçluyorsa o zaman tüm yükü yükleniyoruz ve aslında herşey farklı olabilirdi diyoruz ama bu suçlamalar da gerçeği yansıtmıyor çünkü onların vicdani yükten kurtulmak için tercih ettikleri bir yol bu ve çok zalimce. sen elinden geleni yaptın, sevgine de acına da sadık kaldın, yeterince acı da çektin, yaşadıkların değerliydi çünkü sevgin değerliydi ama bitti artık. o kabus dolu günler, o son çırpınışlar geçti, artık önünde yepyeni bir yol var, tertemiz yaşanacak duygular bekliyor içinde, sadece doğru zamanda doğru kişinin karşına çıkması lazım. zaten o kişiyi bulduğunda geçmişin tüm tortuları da silinecek nasıl olduğunu sen bile anlamayacaksın, bıçak gibikesilecek ona dair hissettiğin tüm duygular ardına baktığında ise yalnızca acı içinde geçirdiğin günlerin pişmanlığı kalacak ve "değmezdi" diyeceksin.

hırçınmenekşe doğal süreç işliyor aslında telaşlanma geçecek:) daha çabuk toparlayacaksın. ilk ayrıldığımız dönemde aylarca hiç konuşmadık ve sahiden geçmişti, kendimi kandırmıyordum iyi ve kötü ne varsa gömülmüştü sanki sonra o aradı defalarca, haftalarca ve başa sardım. geçen ay da yine konuştum ve fark ettim ki onun varlığı bana zarar veriyor, her konuşmada biraz daha kötüleşiyorum ve onunla irtibatı tamamen koparıp üzerinden zaman geçmesine izin vermediğim müddetçe bu kısır döngü sürecek. bize kendimizi en kötü hissettiren de "suçluluk duygusu" çünkü onlar bizi suçluyorlar. bunun psikolojide de izahı var bir ayrılıkta eğer karşı taraf bizi suçluyorsa o zaman tüm yükü yükleniyoruz ve aslında herşey farklı olabilirdi diyoruz ama bu suçlamalar da gerçeği yansıtmıyor çünkü onların vicdani yükten kurtulmak için tercih ettikleri bir yol bu ve çok zalimce. sen elinden geleni yaptın, sevgine de acına da sadık kaldın, yeterince acı da çektin, yaşadıkların değerliydi çünkü sevgin değerliydi ama bitti artık. o kabus dolu günler, o son çırpınışlar geçti, artık önünde yepyeni bir yol var, tertemiz yaşanacak duygular bekliyor içinde, sadece doğru zamanda doğru kişinin karşına çıkması lazım. zaten o kişiyi bulduğunda geçmişin tüm tortuları da silinecek nasıl olduğunu sen bile anlamayacaksın, bıçak gibikesilecek ona dair hissettiğin tüm duygular ardına baktığında ise yalnızca acı içinde geçirdiğin günlerin pişmanlığı kalacak ve "değmezdi" diyeceksin.

o Kadar guzel anlatmissin Ki bana suanda lazim olan da bunlari duymakti eline ve yuregine saglik... Beni zaten bu Kadar karistiran butun yuku ve sucu benim uzerime atmasi baskasiyla mutlu olmasinin tadini bile cikaramiyo o Kadar takmis Ki benim onu aylarca aramama onu unutmaya baslamis olmami dahi kabullenemiyo... Kendi karisikligini banada bulastirip gitti iste

Menekse birak simdi onun ne dusundugunu ne hissettigini. Seni isterse 7-24 dusunup, onu aramadin diye kendini yesin; bu neyi degistirir? Bu adam nihayetinde baskasiyla evlilik yoluna girmis ve sen ona acik kapi degil resmen davet yaptigin halde kabul etmemis biri degil mi? Su saatten sonra dusunmen gereken O degil kendin.. O sadece vicdan yukunden kutrulmak icin sana oyle soyluyor. Onu arasaydin da, yalvarsaydin da sonuc degismeyecekti. Belki onu yeterince simartmadin diye uzulmustur kim bilir? Ama iliskinize tekrar bir sans verecek adam senin aramani zaten beklemezdi, kendisi gelir ve senin aklini kalbini baskalari celmeden, seni geri alirdi. seven erkek sevdigi kadini kaybetmekten korkar, oyle kaderine terk etmez. Bu kizla bir kac aydir iliskisi varmis, peki yeni bir iliskiye baslamak, veya bu kiz ne kadar suredir aklindaymis acaba? Yalanlarina inanma, seni dusundugu veya ona israrci olmadin diye uzuldugu veya buna takildigi falan yok. Ve yeni sevgilisiyle de onunla evlenmeyi dusunecek kadar mutlu.

Lutfen sadece kendini dusun. Onunla butun iletisim yollarini kapat. Daha fazla darbe alma, iyilesmesi gereken yeterince derin yaralarin var zaten.. Sadece zamana ihtiyacin var.. Suanki duygularin sana panik yaptirmasin. Gayet normal. Daha yeni gorustunuz, uzuntun yeni.. Bir sure sakin olup, iyilesmen lazim. Bu defa onu unutman icin cok daha fazla neden var elinde. Sen bu iliskin icin elinden gelen herseyi yaptin, ama o butun yollari kapatmis. Simdiden sonra sadece kendine odaklanman lazim, ona veya bir baskasina degil.

o Kadar guzel anlatmissin Ki bana suanda lazim olan da bunlari duymakti eline ve yuregine saglik... Beni zaten bu Kadar karistiran butun yuku ve sucu benim uzerime atmasi baskasiyla mutlu olmasinin tadini bile cikaramiyo o Kadar takmis Ki benim onu aylarca aramama onu unutmaya baslamis olmami dahi kabullenemiyo... Kendi karisikligini banada bulastirip gitti iste

onun karışıklığı neden seni etkilesin ki? eski bir ilişkim bittiğinde ( bu sonuncudan bir önceki) bir süre sonra tüm hesabı kapattım kendi içimde, o evlenme teklif etmişti ama ben kabul edememiştim 1 yıl bekledi ve sonra büyük bir kavgayla ayrıldık. sonra pişman olup geldiğinde tüm suçu üzerime aldım, onu asla suçlamadım, onun hatası da büyüktü ama ben kendime odaklandım olanları olduğu gibi kabullenip kendi yolumu çiziyordum işte vicdanen de rahattım ve hep yapıcı konuştum, onun zamanını aldığım, kararsız kaldığım, evlenemediğim için defalarca da özür diledim. zaten o hesaplar böyle kapanır.

şimdi senin durumun ve benim durumum çok farklı. onlar birşey yaptılar belki sonra çok pişman oldular ama iş işten geçti. huzursuz ve mutsuz olmasa asla seni suçlamazdı. benimki de arayıp sürekli ne kadar içinin rahat olduğundan, herşeyi benim mahvettiğimden söz ediyor. gerçekten rahat olan bir adam buna hiç ihtiyaç duyar mı? öyle bir manevi baskı var ki üzerlerinde yaptıklarının ağırlığından başka bir kaçış yok, ancak sen suçluysan ben suçluysam rahat edebilirler. ondan hiç kafan karışmasın bu yalnızca bir savunma mekanizması. zaten ilişkisinde çok mutlu olsa, çok kararlı bir beraberlik olsa seninle de görüşmez böyle konuşmazdı ama şu saatten sonra ne yaşadığı da seni ilgilendirmemeli, ister mutlu olsun ister mutsuz yeter ki seni acıtmasın ve sen seni acıtmasına izin verme. hayatına biri girse ve bir şekilde haberini alsa yine arar seni yine suçlar ama bunun bir tuzak olduğunun da farkına var, onlar istiyorlar ki hep arasınlar, vazgeçilemesinler ama bildiklerini okusunlar kendileri de. yok öyle bir dünya.

Jerry atlantis cok tesekkur ederim evet cok karisigim belki de ben bekledigimi goremedim bir de uzerine suclaninca tabi darbe buyuk bugun guzel bi uyku cekip yarin yeni gune sporla basliycam Allahtan havadaa guzel bol bol guneste yuruyup temiz havayi icime cekicem en iyisi bunlar oyle yogunum ki iki gundur spora vaktimde olmadi haliyle ne stresimi atabildim ne sinirimi kizlar herseyin farkindayim ama cok karistim bi haftaya kalmaz toparlarim kesin kendime odaklanmak en iyisi

hepimiz aynı dertten muzdarıbiz galiba:26:

en iyisi hiç muhattab olmamak onlarla
bu bizim için en güzeli olacak sanırım.

Geçecek geçecek inat ve sabırla herşey geçecek. Biz bir başka limana doğru yol almaya başladık bakalım kısmet esen rüzgar bizi nerelere götürecek..

buradaki hanımları kızdırmak için dönse dönerim yazmışımdır, burada biraz daha fazlasını paylaştığım kişiler vardı yaşadıklarımın, onlar fazlasıyla tepkili zaten sonra böyle bir niyetim olmadığını da ekledim o konuda:) sizin durumunuzu anlayabiliyorum onu da geçtiğimiz yıl yaşamıştım ilk ayrılığımızda o zaman biz de kopamadık bir araya geldik ama benimkinin asla kabul edilmez ve kimsede şimdiye dek karşılaşmadığım marazi yönleri var o nedenle olmadı, 8 ay oldu ayrılalı bu dönemde aradı da "bilgisayarıma mı girdin, feysbukta kadınlara baktıysam ne var canım bakmayan mı var, beddua etme bu kötü birşey bir yere varamazsın, biz birlikteyken sen gezdin ben yeterince gezemedim bundan ayrıldık ( evleniyorduk biz, evlilikten dönen adamın içine oturan tek şey yeterince gezememiş olması) "gibi insanın sinir sistemini alt üst eden sözleri oldu. emsaline rastlamadım umarım da rastlamam ne kendi hayatımda ne de başkasında. onun için kalbim hala kırık, ne yaşadım, 2 yıldır neydi gördüğüm, tanıdığım bildiğim insan, ben mi kördüm o mu çok iyi oyuncuydu diye düşünüp duruyorum hala. karşıma biri çıktığında tüm yaşam belirtilerimi yitirdiğimi fark ediyorum çünkü kötü biri olmasa bile o kişi onunla kıyaslıyorum ister istemez, kıyaslamasam bile en ufak bir his besleyemiyorum öyle karmaşık bir durum işte:) pişmanlığını görmem de imkansız adamın tek pişmanlığı çünkü son dönemlerde isteme vs telaşı varken arkadaşlarıyla yeterince gezememiş olması onun acısını çıkarıyor aylardır. bir de kadınlara yazıyor, o da içinde kalmış, ipini koparmış gibi feysbukta kadın arıyor hatta öyle bir cüret ki bu biri buna yazmadığında "sen mi onunla konuştun bana yazmıyor" diye sorabiliyor bile. dualarımın da bir faydası olmadı anlayacağın bu süre zarfında nereye gidecek, ne kadar daha sürecek bu acı bilmiyorum hayırlısı diyelim, hep öyle diyoruz zaten elden başka ne gelir ki:)

biraz daha dikkatli, anlayışlı olursanız birbirinize aranızda sevgi olduğu müddetçe toparlarsınız diye düşünüyorum. en büyük hatamız bazen iletişim kuramamak, büyütmeden, sorunların yığılmasını beklemeden konuşmak, birbirinin samimiyetinden şüphe duymadan yargılayıcı olmadan çözüm aramak sanırım birbirini seven iki insanın huzuru da bulmasına yardımcı olur. herşey olması gerektiği gibi gerçekleşiyor, bir araya geldiyseniz elbet vardır bir sebebi. biliyorum zordur ama sen yine kendini çok kaptırmadan, gözlerini tamamen hayata kapamadan ilişkinin tadını çıkar naçizane tavsiyem, duygularımızla yaşıyoruz, mantığımız çoğu zaman devre dışı kalıyor ki bence olması gereken de budur ama tek olumsuz yanı duygular öyle kırılgan ki bir kez kırıldığımızda toparlanmamız da epey zaman alıyor. umarım daha güzel haberlerini de okuruz buradan. :)

atlantis eski sevgilinle ilgili diger yazdiklarini da okudum hayrete dustum. resmen kendi sevgilimin ileriki versiyonu olabilir mi diye dusunuyorum:14: cunku arkadaslari icin canini verir, surekli evlenmeden gezip tozmasi gerektigine, evliligin onu tum erkek ortamlarindan uzaklastiracagina inanan bi kafasi var. :ssz: dun gece mesela uyumadan konusalim dedik. bana 10 dk sonra donecegni soyleyen adam 1 saat sonra aradi. onda da hala disarda oldugunu haber vermek icin. bazense, nasilsa sevdigimden eminsin evli gibi neden haberleselim falan kafasinda. :ssz: ben asla bogmuyorum skmamaya calisiyorum ayrilmadan onceki gibi. ama o gittikce bi cok seyi kafasinda normallestirip ona beni inandirmaya calisiyor. insanlari cok gereksiz elestiriyor bazen de. icimdeki kirginliklari, olurlari olmazlari tam olarak atabilmis degilim.
kendimi kaptirmamaya calisiyorum ama tekrar giderse eskisinden beter yara almaktan da korkuyorum. gercekten riskli bir sey yaptigim, korkuyorum,korkum ona da yansiyor.
"sevmesem neden doneyim ben eskisinden cok seviyorum seni."diyor. gecmisi acmamaya kendim icin soz verdim madem kabul ettim. hayirlisi olur insallah.

seninkinden haber alabiliyor musun hic? aramis en son ama onun disinda facebooktan, ortak arkadaslardan filan haber alabiliyo musun?
unutmaya zorlama kendini ve acilarini kendin dindir onun pisman olmasina sakin baglama. ben de sasiriyorum acikcasi 8 ayda hic mi pisman oldugu bir an olmaz diye.
ki unutma, o da bir gun mutlu bi ailesi, yuvasi olmasini isteyecek, onun icin en buyuk pismanlik olacaksin emin ol.
yarin bi gun tum arkadaslari evlensin, huzurlu mutlu yuvasi olsun. o hala kari kiz pesinde, arkadas pesinde kossun.
Allah yarina erteler ama unutmazmis. devran mutlaka donecektir, akli basina gelecek mutlaka.:34:

Son düzenleme:
perimle, senin bu bahsettigin kisi eski sozlun mu canim?
sormussun bi mesajinda, ayrildiktan sonra 3 kere cok pisman olmus gozukerek aradi beni, bir kac gunde , hatta bir arayisinda ise o gunun aksaminda olmayacagina karar vererek yeniden gitti:ssz:
sonunda hattimi degistirdim, ulasilmazligim onu cildirtmis ve beni tamamen kaybettigini anlamis. yasadiklari bir sure sonra anlamsizlasmaya baslamis.
bu donusunun bir oncekilerden farkli oldugunu dusunmus artik ve bi sekilde gene ulasti. ben de bi oncekilerle kiyaslayamam hallerini, tavirlarini. sevdiginden de cok eminim.
ama bazen "neden gitti, neden 1 sene sonra dondu" gibi sorular geliyor aklima ama ona guvenmek istiyorum unutturabilmesi icin.:31:

perimle, senin bu bahsettigin kisi eski sozlun mu canim?
sormussun bi mesajinda, ayrildiktan sonra 3 kere cok pisman olmus gozukerek aradi beni, bir kac gunde , hatta bir arayisinda ise o gunun aksaminda olmayacagina karar vererek yeniden gitti:ssz:
sonunda hattimi degistirdim, ulasilmazligim onu cildirtmis ve beni tamamen kaybettigini anlamis. yasadiklari bir sure sonra anlamsizlasmaya baslamis.
bu donusunun bir oncekilerden farkli oldugunu dusunmus artik ve bi sekilde gene ulasti. ben de bi oncekilerle kiyaslayamam hallerini, tavirlarini. sevdiginden de cok eminim.
ama bazen "neden gitti, neden 1 sene sonra dondu" gibi sorular geliyor aklima ama ona guvenmek istiyorum unutturabilmesi icin.:31:

Evet canım bahsettigim kişi o.
Sen tamamen uzak durmayı basarabilmişsin demek ki ve işe yaramıs pişman olmuş.
Bence pişman olmaları;hatalarını anlamaları çok iyi birşey.Bu durumda bizim tavrımız önemli tabi bu konuda seni kutluyorum canım
:31:

Kafandaki sorulara pek takılmadan dönüşünün ve pişman olmasının tadını çıkar bence
:34:
Umarım eskisinden çok daha çok mutlu olursunuz.

Evet anzercim kesinlikle gorusme ben yaptigim hatanin bedelini oduyorum gorusmemem gerekirdi iki gundur dengem altust oldu zamana biraktigim da gececek biliyorum simdi yapmam gereken Tek sey bol bol spor telkin ve dua icinde bulundugum durumu anlatmama inan imkan yok eger karsindaki insan ne istedigini bilmeden Sana geliyor ise seni daha da yiprata biliyo ben onunla gorustugum icin cok pismanim gercekten ve kesinlikle kimseye tavsiye etmiyorum

Bende az önce üni.den bir arkadaşımın evlendiğini gördüm sinir oldum kız kariyerini yaptı şimdide evlendi benimse elde var sıfır..

Bende az önce üni.den bir arkadaşımın evlendiğini gördüm sinir oldum kız kariyerini yaptı şimdide evlendi benimse elde var sıfır..

Öyle düşünme herkes ne yaşadığını bilir. Belki o çok parlak gördüğün hayatlarda ne acılar gizlenmiştir derinde. Ben her yönden misal cidden güzel şartlardayım liseden üniden arkadaşlar görse imrenecek belki ama gel bana sor kaç aydır ne için buralara ağladım sızladım hiç görünmedi gözüme o başardığım şeyler..

Back
X