Onunda neler yaşadığını bilemeyiz.. Belki seni aramayı çok istedi ama sil baştan aynı şeyler yaşanacağı için ve bu iki tarafa da zarar vereceği için vazgeçti.. Zamana bırakmışa olabilir.. Bunların hiçbirini bilmiyoruz tabi.. Yeni birine aynı duyguları hissetmedikçe de bu duyguların tamamen geçmeyecek demekki..
Onunla guzel seyler yasadim. O iyi bir insandi. Ama bizim iliskimiz daha baslamadan sorunluydu. Onun iliskiyi bitirme nedenleri, benim basinda iliskinin baslamamasi icin gerekcelerimdi. O bir sekilde beni ikna etti, yapabiliriz falan dedi.. Ve sonuc bu.. Evet zamana ihtiyacim var

Ve yeni birine
seninkinin yaşını bilmiyorum ama erkeklerin büyük bir bölümünün sorumluluk almak ve olgunlaşmak için epey zamana ihtiyacı olur bazılarında ise ileri yaşlarına rağmen sorumluluk hissi hiçbir zaman gelişemiyor. onun hayata bakışını kabullenemem ama bir yerde anlıyorum, sen duygusal bakansın bu durumda ben ise dışarıdan bakan bir göz. mantık çerçevesinde hareket ettiğine inanıyor oysa sevdiği kişiyle hayatı paylaşmak onun için birşeylerden feragat etmek bence mantıksal açıdan da en doğru olanı uzun vadede düşündüğünde. kendi çevresinden biriyle olsa bile, tüm koşullar uygun bile olsa gerçek bir sevgiyi yaşamadan, o sıcaklığı duymadan neye yarar? onun ilerleyen zamanda pişmanlığı olacağını düşünüyorum ama kendi içindeki çatışmayı çözüp de sana gelebilmesi onun için epey zor olsa gerek. yine de sana en azından saygı duymuş ve bir açıklama yapmış. belki seninle gelseydi kendi hayatı da daha güzel olurdu, kozasını delerdi, kendine ait bir hayat kurardı ve mutlu olurdu, o bu fırsatı kaçırdı ve elimize her zaman böyle fırsatlar da çıkmıyor maalesef. sen ise o fırsatı değerlendirmek, sürekliliğini sağlamak için elinden geleni yaptın artık sana düşen bir görev kalmadı, özlem de olsa içinde huzur bulman lazım güçlü duruşun için.
ben ise sorumlarıma bir yanıt aradım yalnızca aylarca aldığım cevap " dengesiz biriyim ben, gezemedim, sen şunu yaptın bunu yaptın, kadınlara bakmak normal yazmak normal kabul etseydin sende vs" ötesinde bir yanıt olamadı. bizim aile konusu epey sorundu annesiyle yaşamam gerekiyordu bunu kabul etmeyeceğimi söylemiştim başta o zaman bile bırakmadı beni çözüm bulacağım dedi elbette ki çözüm falan bulmadı ben aşık olunca ona dayatmaya başladı ayrıldık da o dönemlerde ama sonra düşündüm, annesi yalnız bu onun suçu değil eğer onu seviyorsam ailesi de ailemdir ve hayat her zaman dört dörtlük gitmez o halde onunla yaşamak da bizim bir sınavımızdır ve onu seviyorsam bunu kabullenmeliyim dedim. ailemin çok tepki göstereceğini düşünüyordu, oysa beklediğimiz tepkilerin hiçbirini görmedik mucize gibi gerçekleşti herşey. tüm bunlar bir yana adam bana gezemedim diyor şimdi. ne denilebilir ki... mantıklı tek bir yönünü bulsam bu sözünün inan ki acım dinecek ama ona asla arkadaşlarınla görüşme eğer görüşürsen biter bu ilişki de demedim oysa bize birçok yönden zarar da veriyorlardı eski sevgilisini bile başımıza sarıyorlardı düşün buna rağmen onlara karşı da hep sıcak yaklaştım nefret etmem gerekirken. tek bir mantıklı neden... keşke olsaydı. birine mi aşık oldun yazıştıkların arasından diye bile sordum kıyameti kopardı geçen ay adam sanki bana aşkından ölüyor da birinin hayatında olması çok imkansız bir durum. nasıl biriyle olduğunu düşünebilirmişim... o zaman neden ayrıldık? yanıt yok. yanıtsız sorular insanı delirmenin eşiğine sürüklüyor.
23 yasinda.. Atlantisim, su bana yaptigi aciklamayi disardan bir goz olarak okusam derdim ki "mantikli.. iki farkli dunyayi bi araya getirmeye calisacaginiza, ilerde kendinize uygun birilerini bulursunuz. zorlamaya gerek yok" ama bunu uzunca bir sure soyleyemedim bunku benim duygularim agir basiyordu.. Bak bunca aydir konusuyoruz, sacmaliklarin ikimiz de farkindayiz. Peki nasil mantikli olup, "zaten hersey cok sacma, en iyisi unutayim gitsin" diyerek, ertesi gun normal hayatimiza donemedik? Cunku insan birseyler hissedince duygulari mantigindan agir basiyor. Gercekler gun gibi karsinda olmasina ragmen yureginin sesini dinliyorsun. Benim ex bana cok mantikli bir aciklama yapti... Bu onun mantiginin duygularini bastirdigini gosteriyor. Ben bunun icin ona kizamiyorum cunku dedigim gibi basindan beri cok problemli bi beraberlikti bizimki.. Ben onun hevesini cok kirdim, ona cok degersiz davrandim. Sonu var mi yok mu belli olmadigindan, sonu yokmus gibi davraniyordum, bu da baglanma problemine sebep oluyordu. Sonu yok gibi gordugun birseyde baglanamiyorsun, baglanmak istemiyorsun, tahammulun dusuyor, ve sonunda da ayrilik oluyor. Ama ben bunlari yasadim diye artik kendimi suclamiyorum cunku cokkk yanlis bir zamanda karsima cikti.. Bundan iyisini yapamazdim. Kaderin bir oyunu diyorum. Mutlaka hayatima girmesinin vardir bir sebebi.. 8 ay sonra hala bunlari konusmak bile cok gereksiz.. Ben onunla hayatim boyunca bir kere daha konusacagimi bile zannetmiyorum. Mantik cercevesinde alinmis bir karardan gelecekte pisman olacagini pek zannetmiyorum. Eger suanda gozunde buyuyen seyler gelecekte normallesirse, belki o zaman. Ama ben suan ozgurum ve belki tr ye donerim, boyle bir durum olursa da verdigi kararin ne kadar dogru oldugunu dusunecektir. Ama bilmiyor ki benim icin herseyden degerliydi onunla beraber olmak, bunun farkina o zaman varamamistim ama ayrildiktan kisa bi sure sonra bunu anladim. Bi yararini da gormedim =D
Atlantis senin ex gercekten kotu adamlardan.. Yaptiklarina mantikli bir sebep ben de bulamiyorum. Icini rahatlatacak bir cumle ariyor, bulamiyorum. Tek soyleyebildigim bu kadar yalanci, seni aylarca uyutmus, sana gelecegin hayallerini kurdurmus, evleneceginize inandirmis, kaderiniz oldugunu soylemis, sonrada gitmis,yani basindan beri yalanci olan birinden kurtuldugun icin sevinmen.. Giden degerli biri degilmis, burdan bakinca oyle gorunuyor. Hatta normal standartlarin bile epey altinda kaliyor.. Giden huzursuz bi insanmis.. Seni huzursuz edecekmis, etmis. Gitmesi en hayilisi olmus gibi gorunuyor.. "neden boyle oldu" diye dusunup durdugunu biliyorum.. Ama oldu iste.. Meger o dengesizin tekiymis.. Evlenip ayni eve girdiginizde bu yaptiklarini yapsa bu defa kadinlar kulubunun "esinizle dertleriniz" bolumunde gorecektik seni. Normal olmayan bir adamla berabermissin. Sen iliskide ustune duseni yapmissin, o yapmamis. Keske boyle kotu bi deneyim edinmeseydin ama gecmis zamani geri almak ne mumkun.. Ama dedigim gibi gelecek hala bizim elimizde ve bugunlerde yaptigimiz seyler onu sekillendirecek.. Bugunlerde kendimiz icin guzel birseyler yapalim.. Gelecek guzel olsun, buna inanmak istiyorum zira hayatimin yaklasik son bir senesi duygusal sorunlarla gecti.. Gelecekte de bunlari yasamak istemiyorum. Allah hepimizi korusun!!
benzeri seyleri benimki de giderken soylemisti simdi okuyunca tekrar hatirladim oyle inandim Ki Beni dusunerek gittigine aylarca kendimi sucladim ve aylar sonra yine ayni seyler sen benimle olunca mutsuz oluyorsun ailelerimiz bizi rahat birakmayacak falan filan hep ayni zirvaliklar aylarca aci cekmis hala keske biseyler farkli olsaydi diye dusunuyormus ama icraat sifir.. Ben aylardir aceba ben mi haksizim neyi degistirseydim derken farkina vardigim birsey var erkeklerin hepsi ayni duygulari bittiginde ya da artik bizimle mutlu olmadiklarinda bahaneleri ayni sen mukemmel insansin mutlu olmayi hakediyorsun ben Sana aci cektiriyorum.... Kim hakli aceba biz kendimizden vazgecip cok seviyoruz herseye katlanmaya haziriz onlarda biz mutlu olalim diye gidiyolar...
Sen yazinca fark ettim.. Ben basindan beri beni suclamiyordu diyordum ama iliskiden benim iyiligim icin vazgectigini soylemesi bile alttan alta bir mesaj aslinda.. Kendimi suclamam icin.. bende kendimi sucladim durdum bu zamana kadar. Artik suclamiyorum, zamani geri alsam, yine ayni seyler olurdu. Cunku zamanlama cok yanlisti.. Hic birsey bosuna yasanmiyor, bu yasadiklarimizin da vardir elbet bir sebebi..
Benim icin bi fark var bu ayrilikta.. Ben onun icin hic bi zaman kendimden vazgecmedim. Bizim iliskimizde fedakarlik yapacak taraf oydu.. Zaten iliskiyi bitirme bahanesine bakarsaniz da bunu gorursunuz. Benim hayallerim belliydi zaten bu yuzden hic bi zaman onunla iliskiye baslamak istemedim, ama o cok istedi, yapabilecegimizi soyledi, inanir gibi oldum, sonrada yari yolda beni yalniz birakti.. Ben fedakarlik yapip, kendimden vazgecmek istemedim ama uzlasabilirdim.. Boylesi daha iyi olmustur belki. Eskiden duygularim cok agir basiyordu. simdilerde bu duygusallik sadece eski anilara ozlem boyutunda. Simdi mantikli geliyor ayriligimiz. Yine de ozluyorum iste.. Bu ozleminde bitmesi icin yeniden onunla hissettigim gibi hissedebilecegim biri sart
(bitiremedik su gecmisi
birinden ayrildiktan 8 ay sonra hala bunlari konusacagimi soyleseler, kesinlikle inanmazdim
)