- 7 Ocak 2011
- 6.828
- 4.295
- 373
- Konu Sahibi elifzeynep2012
- #6.781
ben 30 oldum, zaten zamanlaması da epey sarsıcı oldu yaşadıklarımın etkisi bu yüzden aşırı olabilir. artık huzur, mutluluk, bir çocuk, yuva hayalin varken karşındaki insan feysbukta hala kadın arıyorsa biraz garip oluyor, ne yaşına ne olgunluğuna yakışıyor. bazen insanlara anlatmaya bile utanıyorum yaşadıklarımı. konuşurken "ne anlatıyorsun sen" der gibi bakıyorlar. ergenlik dönemindeki sorunları yaşamak, karşında öyle bir insanın olması bir de onun tarafından abuk subuk nedenlerle terk edilip hala suçlanmak çok ağır geliyor.
mantık evliliği yapamam çünkü bu insanı tanıyana dek evlilik en büyük korkumdu, sevdiğim insanla bile cesaret edememişim kendimi hiç hazır hissetmemişim ilk kez hayalini kurdum sonu da hüsran oldu. yalnız sadece aşk evliliğinin de ne kadar şuursuzca gerçekleşebileceğini öğrendim, herkes karşıydı, benim dışımda o insan da dahil bu ilişkiyi ciddiye alan kimse yoktu, gözüm öyle bir kararmış ki sorgulamadım, hiçbir eksiğini görmedim hep kendimi kandırdım düzelir diye. maddi manevi tüm yükü bile omuzlarıma almaya hazırdım. hatta bir makale okumuştum hangi erkeklerle evlenilmez diye inanır mısınız 15 maddesi mi ne vardı ve hepsi onda mevcuttuevlenirdim de herşeye rağmen o gitmeseydi sonum nasıl olurdu ama hiç bilmiyorum...
Bu zamana kadar hazir olmadigin icin evlenmemissin. Simdi vakti geldiyse ve karsina evlenebilecegin biri cikarsa evlenirsin insallah. Ama insan birini, biriyle beraber olmayi kesinlikle kendine amac edinmemeli. Hayatta koydugun her hedef kendinle alakali olmali, baskalarindan bagimsiz.. Oyle oldugu zaman, hayatta baskalariyla yasanilan hic birsey bi zaman kaybi sayilmaz. Senin hedefin kendinle ilgiliyken, hayatina renk katan seyler olur diger insanlarla olan iliskilerin sadece. Direk senin iliskine baktigimda kotu bi tecrube goruyorum, ne iliskide ne de bittiginde mutlu olmus gibi gorunmuyorsun. Kotu olmus keske boyle olmasaydi. Ama ben kendi biten iliskim icin ayni seyleri dusunmuyorum. Daha onceden iliskilerim oldu ama ilk defa biriyle bu kadar yogun gorustum.. Ve mutluydum da.. iliski boyunca mutluydum, egleniyorduk, guluyorduk cok, aramizda muthis bi cekim vardi.. Belki ilk defa bunlari yasadigim kisi oldugu icin bu kadar uzun surdu etkisini atlatmam.. ama guzeldi yasanilan. zamanimdan bir kayip degildi.. ne onunla, ne de ondan sonra kendim icin koydugum hedeflerden vazgecmedim. Belki de bu yuzden iliskim bitti ama elimden birsey gelmez.. kendimden fedakarlik yapacagima iliskilerimden fedakarlik yapmayi tercih ederim. Mutlaka bir yerlerde yasami, dusunceleri, ve kendisi bana uygun biri vardir. O kisiyi bulurum veya bulmam, bulursam ne guzel.. Ama bulamazsam da dunyanin sonu degil.. Kendime daha coook sekillendirmem gereken simdilik kaba taslagi cizilmis yoldan yurumeye devam ederim ((=