büyüdüğüm eve belki tekrardan gidemicem

Kadin kim bilir 30 sene neler cekti de 50 yasinda işsiz parasız boşanmayı göze aldı. Kadina destek olacagina trip yapiyorsun. Yapma.
Anne 50 yaşında bile olmayabilir, kızı 17 yaşında evlenmiş 7 senelik evli, 3 eteğinde, 4. yolda, abilerim dedikleri de 30 bile yoktur.
Muhtemelen anne de 16-17 yaşında evlendirildi.

Baba başka şehirde çalışıyormuş, ya kadın adam eve geldiğinde şiddet görüyordu ya da aldatılıyordu, 4 çocuk büyütmüş, bir de koca, belki kayınvalide kayınpedere de baktı vaktiyle, artık canına tak etmiştir boşanmak istemiştir.
Kadersiz bir Anadolu kadını.

K kendinden emin ol anneniz için mutlu olun, hiçbir kadın bıçak kemiğe dayanmadan boşanmaz, anneniz sağ ve sağlıklı çok şükür, bayramda seyranda gider anneannenizin evinde görürsünüz, 4 çocukla yengenizin de yaşadığı evde kalmanız zaten zor olur, annenize de zorluk olmuştur bugüne kadar.

Evli barklı iki çocuklu kadın neden 2 ayda bir anne babasına gidip uzun uzun kalır onu çözemedim geri kalan derdiniz çok saçma geldi yani o yüzden yorum yapmayacağım bile ay aklıma aylarca annesine gidip sağa sola kusan üye geldi

Bende buna takıldım 2 ayda bir ne demeye zırt pırt gidilip kalınır ki??? Anneniz ne çekiyordu kim bilir.Bana anneniz benciller arasında kalıp ömrünü heba etmiş gibi geldi.Sanırım hepiniz babanıza çekmişsiniz

Valla bu kk da gördüm bunu bende çoluk çocuk toplayıp anneye gidip aylarca kalmayı ben bi bekar halimle gidiyorum 1 hafta bana zor geliyor evimi özlüyorum insancıklara yük gibi hissediyorum zaten yaşlılar bir de ben gidiyorum diye sevdiğim şeyleri yapmaya çalışıyorlar diken üstünde duruyorum vallahi bu insanlardaki rahatlık beni şoka uğratıyor eskisi gibi bir yerden bir yere develerle gitmiyoruz git 2-3 gün bilemedin 1 hafta kal sonra kalk defol evine gel çok özlediysen görüntülü ara her şey bir yana bunların kocaları da mı demiyor ya sen 2 ayda bir napıyosun kadın niye evini bırakıp gidiyosun vallahi hayret kere hayret

Benim anlamadığım zaten 15 yaşında evlenmişsiniz ne anınız var ? Siz kendiniz çocuk olmamışsınız genç ergen olmamışsınız birdenbire kadın ve anne olmuşsunuz.
Bu yaşta boşanan insanlar da gül gibi geçinmiyordur zaten ya hır gür doludur o ev çok huzurlu mutu insan kaçar gibi 15 inde evlenmez cehennemin ilk katı falandır o ev , konu sahibi gitcek kapısı kapanıyor diye öldürüyor kendini ana baba umrunda değil

Yani anlamadım hiçbir bilgi yok .

Ne ikisi? Üç kız var ve erkek olur umuduyla dördüncü de yolda. O doğuracak annesi bakacak, bu yüzden istemiyor boşanmasını. Çocukluğunun geçtiği evmiş anılarmış, Evlendiği yaşı da iyimser bir şekilde 17 yazmışım, belki daha küçük yaşta evlendi.

E zaten 6 yaşa kadar sayma aklı var yok gibi 15 yaşında evlenmiş demiş biri e düş onu 11 senede ne anı biriktirmiş olabilirsin hddjjd :)

Evde babanız ve abinler yaşayacak anneniz ise bu yaştan sonra kendi ailesinin mi evine döndü yani?prenses erkekler ...
Düşün; evde gelin var, abi var, koca var, çocuklar da vardır. Kızı iki ayda bir geliyor çoluk çocuk, tam bir curcuna. Kadının anne babasının evine gitmesi iyi bile olmuştur. Kafasını dinler.

Ama herkes farklı biliyor musun benim bir arkadaşım var annesi geldi yerleşti çocuğuna bakıyor tüm gün hizmetçi gibi temizlik yemek çocuk . Şuanda da 1 sene daha kalırıö g
E zaten 6 yaşa kadar sayma aklı var yok gibi 15 yaşında evlenmiş demiş biri e düş onu 11 senede ne anı biriktirmiş olabilirsin hddjjd :)
Benim hesabım 15 . 15 tr evlendi 16 da ilk bebeğini doğurdu şuan 23 yaşındayım demiş yaş problemini zor çözeriz

canım annen baban hayattalar bı gün onda bı gün digerinde kalırsın 2 kapın oluyor artık ne üzülüyorsun kocaman insanlar boşanmak istiyorsa boşanır senın gelip gitmeni hesaplayamamışlar öncesinde ,olur öyle

Keşke evlenmeseydin, bell ki olgunluğun o su sende yok. Annenin babanın ayrılmasından çok orada uzun süre kalamamaya canın sıkılmış. 2 aya bir baba evine gitmek çok fazla. Bu kafayla sen de bir iki seneye ayrılırsın, cümbür cemaat yaşarsınız.

Hayatımda daha bencilce bir düşünce görmedim. Kadın kimbilir neler çekti. Bir de evlisin, en iyi senin anlaman lazım annenin halinden. Gitmezsen gitme, zaten anılar zaman zaman hatırlamak içindir. Hatırlarsın kah gülersin kah üzülürsün, sonra geçer gider. Eve ya da eşyaya bağımlılığa gerek yok anılar var diye. Kimseyi de buna mecbur edemezsin. Babanı ayrı görürsün, anneni ayrı görürsün olur biter. İyi bir evlat olup annene destek ol. Çocuk değilsin ki annen baban boşanıyor diye psikolojin bozulsun?

Kadın nasıl bıktı kim bilir yoksa o yaşta çıkıp gitmez bizim anneler.
Burda bir üye vardı böyle konularda hep yazarım. Babası evlatlık verilmiş bir aileye,eşine annesini baktirmis yıllar geçmiş annesi ölmüş ardından gidip öz annesini bulmuştu buna da karım bakar deyip eve getirecekti kadın da hayır diyor diye kızı annem niye böyle yapıyor diye konu açmıştı. Hala anlatırım bu konuyu babanın bomboş , faydasiz yük hâli sinir ediyor beni

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…