Büyüdüm Büyüdüm Bende Anne Oldum

babandan bahsetmişsin ya bir mesajında ona istinaden yazdım. herkes ettiğini mutlaka çekiyor anlamında.

Allah yardımcın olsun canım.
Eşine kelle paça yedirsene.
sağol canım, kemikli et yiyordu ama bunu da deneyeceğiz artık.

zapzup çok geçmiş olsun canım.

benim kız da önlüğü bırakalı çok oldu. günde 3-5 kez üst değişiyoruz zaten. illa kendi yiyecek. çorba çatalla, makarna kaşıkla :)

Selam kızlar çok şükür artık evimdeyim.
Tatilmi yaptım yiprandim mı belli değil.
Voltaj cigim canım bütün gün evde olmak hele 3 çocukla ilgilenmek ve koca evin yükünü çekmek kolay değil elbet. Benim durum biraz farklı. Benim koca alışveriş bilmez faturalar ödenir bilmez, kira ne zaman yatırılır bilmez, kredi kartından alışveriş yapar ödeme miktarı ve tarihinden hiç haberi yoktur. Evlenmeden önce bütün islerini anası yaptığı için ben gelince hepsi üstüme kaldı. Ev işi bana bakar çocuk bakmaktan anlamaz biraz ilgilen dediğimde işin kolayina kaçarak annesine götürür. Velhasıl kelam böyle.neresinden tutsam elimde kalıyor.

Kızlar zapzup, voltaj maşallah iniz var. Benim boy 163 58 ile hamile kaldım.
Voltaj benide etiketle albümleri bende görmek istiyorum. Bende telden giriyorum. Hiç albüm yapmadım. Deneyeceğim bende

zapzup çok geçmiş olsun canım allah beterinden saklasın, bütün kuzucuklarımızı korusun inşallah.

voltaj canım senin her mesajını büyük bir zevkle okuyorum. hem teselli ediyorsun hem de öğüt veriyorsun benim çok hoşuma gidiyor.

chosy maşallah eren'e bizimki izinde resmen kudurdu şimdi anamı ağlatıyor valla.bu aylarda büyüme atağı varmış yine o mu izinde huy değiştirmesi mi anlayamadım.sürekli huysuz, mızmız hiçbir şeyden zevk almıyor herşeye bağırıyor ağlıyor. tv izlemez arabayla falan oynamaz.

geçen hafta birine oturmaya gitmiştim ya resmen burnumdan getirdi. bir yudum birşey yemedim.kadın 5 çeşit hazırlamış hiçbir şey yemeden eve geldim. kadının da kızı vardı bizimki yapmadığını bırakmadı suluktan kızın üstüne su bile döktü kaşla göz arasında.eşiminde işi varmış gelip alamadı beni.sinirden gerildim o gün. arabayı kullanmadığım için kızdım kendime. hamileyken ne kadar gerildiğimi biliyorsunuz çocuğa yansımış hepsi. ne söylersek anlıyor başka odalardan çekmecelerden birşey istiyoruz getiriyor ama bu çocuk niye bu kadar huysuz? sürekli ilgisini çekecek oyuncaklar alıyorum ama yok yok. bugün sadece küçük bir piyano var onunla notalarıyla çalıp şarkı söyledim o da çaldırayım diye parmağını uzattı 2,3 şarkıdan sonra sıkıldı hemen. dikkat dağınıklığı mı var onu araştırıcam bakalım.

bir de bulaşık makinama tuz koyunca düzeldi şimdilik sorun yok. ama ben arızalıyım bugünlerde 5 gündür boynum tutuldu sola dönemiyorum hiç. dr fizik tedavi vermişti ama nasıl gidicem ki ağrıyı çekiyorum böyle. bugün yeni evimde ilk misafirimi ağırladım herşeyi hazır aldım o da güzel oluyormuş valla.

allah razi olsun canim seni de guldursun Rabbim.
Evet canim hic onluk takmadi hem de.senin onluge de bayildim :))

ben virgul koymadan devrik bir cumle kurmusum allah onun hakkinda hayirlisini versin.
Kiz Baktim bende foto eklemeye hata verdi..
Bu arada önceki msj da unuttum demeyi ablansenden uzun
Kizzz Vinn i yukariya koyunca ziplayarak o aliyor
Kim nereye neden gitmiş kacirdim deyiverin hele
zapzup anlatma sakin merak etsin bosver

Canim sen esinle nasil evlendin?tavsiye mi akraba mi?

Benim kiz kardesim 4 sene evvel evlendi o zaman esi vekil ogretmendi.kardesim bir de 1 sene baska biriyle nisanlilik gecirmisti o yuzden esinde o kadar detayci davranmadi.

esi buyukmus nisanlanirken 27 dediler 31 mis.saclari bembeyazmis meger boyarmis . Bir defa sormus niye tuhaf diye yapisi boyle demis.annesiyle altli ustlu oturuyorlar kendi evi ust katta.ceyizini filan ust kata yerlestirmisler zaten kurulu evdi.
evlendikten sonra basladi sorunlar gardroplari dokup kendi duzlemeye basladi koltuklar bozulmasin diye yerde oturdular kapi kollarina degemez onceden kardesim aciyor bu pislik geciyor.iliskileri yok denecek kadar azdi sonrasinda saatlerce yikanirmis.
iki kardeslerdi abisinin esi cayina devamli ilac koyuyormus sormus neden diye hastaymis . Abisi de kendi de hasta.abisi her ay duzenli yatar hastaneye. Biz cok uzulduk bu duruma.cunku tlf konusmasi filan yasak her tlf benle ilgili mi diye birbirlerini yerlerdi.annesi her isine kosmus hala kaynanam yikiyor diyordu.annem cok dedi gel diye babam sallamadi tabi.ben 3 sene sonra gorebildim.zaten gittigim de gondermeseydi anasini da damadi da yerlerde suruklerdim.
cocuk yapma diye annem cok cabaladi olursa cocugun butun bu laflarini curutursun diye.en buyuk aptalligi da bu oldu zaten.oldu cocuk aldirmadi damat istemedi kardesim de zaten baba evine donmem soz konusu degil babam iki gunde intihar ettirir derdi.

cocuktan sonra annem cok kizdi hakli burda.kaynanasi dedi hep cocuk olsa degisir diye degisir mi iste.
kizi olduktan sonra gorevi bitti eve döndüler ama kendi evlerine cikmak yasak kaynana da kaliyorlar.calismiyor 3 senedir evde pc basinda oyun oynar aksama kadar.cocuga bakmaz kardesimle cocuktan sonra daha hic yanasmamislar.zaten yanasmasin asla 2. Cocuk yapmamasindan yanayiz.annem burdayken ev alir almaz getirecekti ama nasip olmadi iste.kardesim calisiyor hersey ona.hatta kv bazen aldigini filan yemez bizim var zaten diye :)
cocuguna bir tisort almadi ya.
annem besik araba filan aldi ust kattan indirtmedi.hala ceyizindeki yorgani bir tabagi kullanamadi.ben cildiriyorum cik gece hepsini al bahceye at kir yorgani yastigi yak gitsin iyice fittirsin diyorum ki ben orda olsam kesinlikle en azindan camina tas atar kirar cildirtirdim.bacim da hayattan gecmis amaan kalsin onda napiym deyip geciyor.
bu insanla ne hayat geciyor ne yaşanıyor.hep dua ediyorum rabbim kurtarsin bundan diye.
Amaan.nasip bakalim nerde ne zaman olacak.

günaydın hanımlar,
rüveyda gözünaydın.
dertsiz geçmiş olsun. erkek çocuk daha zor diyorlar, belki dediğin gibi büyüme ataklarıdır.
voltaj kızkardeşine üzüldüm ya, Allah hayırlısını versin hakkında. Sırf babandan dolayı mı eşinden ayrılmıyor? Çalışıyormuş madem ayrılmak en makulu görünüyor. Ekonomik özgürlük yetmiyor ki, bir de cesaret lazım galiba. En yakını olunca insanın canı daha çok yanıyor.

yine canım sıkkın kızlar. konu yine annem ve kızkardeşim. doğum yakın malum. eşim de 2 ay raporlu. Annem diyor doğum sonrası benim evde kalırsın bir süre, ben senin eve gelmem. diyorum eşim ne olacak? hem ayak kırık, hem bebeği özler, görmek ister. Yok ben senin eve gelmem, naparsan yap. Diyorum 3 gün kalsan yeter, kendimi toplarım inşallah. Kızkardeşim de kalmam diyor. Sinir oldum iyice. Bilmiyorum ne yapacağım? Allah kerimdir elbet.

Ruveyda albume resim ekleyemedim canim yapabilirseniz bana da soyleyin bir yolunu.
sanirim hata var bir kac kisi de soylemis ama yonetim boyutu buyuktur demis.
bizimkine de oyle derler ama boyutu kucuk.

hayırlı sabahlar
voltajım ruveyda için üzülüyodum bacını duydum onada çok üzüldüm Rabbim haklarında hayırlısını versin çok zordur eminim böyle insanlarla hayat geçirmek aynı evi paylaşmak Rabbim yar ve yardımcıları olsun inşallah. Amin

Evet grill babamdan dolayi gelemedi gelemiyor gelmezde.zaten evlenirken o goz dagini alirdik hep.canimiz da ciksa koca evinde.esim cok istiyor bizle kalmasini bende cok istiyorum cok teklif sunduk ayri bir ev acmaya bile karisti ellemeyin siz diye.

Oglumun dogumunda ben baba evindeydim.cok zordu.
simdi senin isin de kotu oldu hem esine hem sana bakacak adam lazim.kiz kardesin bekarsa cok uygun olur hem bağı kalmaz daha rahat bakar.annen neden gelmiyor uzak misiniz?sen esini biraksan olmaz kaldirip gotursen orda daha cok zorlanirsiniz.yani bence boyle.rahat edeceksen ya hep beraber gideceksiniz yada senin yanina gelmiyorsa ikisi de bir arkadasin veya teyzen yengen gibi biri gelecek.
dogumdan once ins esin iyilesirde gerek kalmaz kimseye.

Dertsiz cok sagol canim.

enerjilerini atamiyorlar.sana küçük bir tavsiye devamli oyuncak alma.ard arda geldikce bunalir bir kismini sakla ilerde cikar.bu yasa gore ilerde oynamaz diye dusunme bir cingirakla bile 4 yasindaki cocuk ta ilgileniyor.

oglusun gezmek istiyor sanirim . benim cazgir kizim da oyle aksama kadar parkta tutsam gik demez.yeni eve alismamistir gittigin yerde de yine yenilik diye hircinlasmis olabilir.belli bir park veya bahce gibi yer varsa her gun gotur.isin kalsa bile gotur.

kendini ihmal etme canim.bir de aksam yatarken boynuna limon yagi surup yat.yagi yoksa limon dilimle sar.yagi cok etkili ama.

allah sifa versin.gelenlere hazirciliga devam.kimse ogluna almayacak nede olsa bosver.ilerde senin ne kadar becerikli oldugunu zaten gorurler.

Allah yardımcısı olsun kardeşinin. İnşallah hayırlı kapılar açılır hem onun için, hem evladı için.

Kızkardeşim evli, isterse gelip yardımcı olabilir ama istemiyor nedense. Annemle sadece semtlerimiz farklı, 30-40 dk toplu taşıma ile. Annemin önerisi kv eşime baksın, o bana bakarmış. E adam yeni doğmuş bebeği görmek isteyecek babası olarak. Nasıl mahrum edeyim, istediği zaman arabaya binip de gelemez ki. Bir de eşya işi var, hem Azra'nın hem miniğin hem benim çantalar olacak, bir de bunun eve dönmesi, alışması var. Bir sürü şey işte. Teyzelerim de annem gibiler, pek farkları yok. En yakın arkadaşımın o zamanlarda düğünü, nikahı var, o da gelemez. He annem hep derdi ki, biz doğurunca anamız yanımızda yoktu, gerçi teyzesi varmış ama onu saymıyor. İyi dedim ben de tek başıma uğraşırım senin gibi. Ama küseceğim de haberin olsun diyorum, umurunda değil.

Amin insallah.

annenin fikrine cok sasirdim acikcasi.
kv tarafindan ise yarar birileri var mi peki?
Annen bu sekilde gelirse yuzu gulmez devamli gerilirsiniz. Sen gitsen dedigin gibi esyalar duzen 1 hafta kalsan gittiğine degmez fazlasina can dayanmaz.hele ki esin ayri kalacaksa ki o sekilde cok abes.
zaman var daha kararlari degisebilir.
aslinda gerecek birsey yok.benim de kimsem olmadi diye aht ettim cocuklarim buyudugunde boyle zorda kalana kesinlikle gidecegim yardima ayagina yemegini verecegim.
hele son dogumda 2 gunluk lohusalikta kalkip oğluma yemek hazirladim.keske yalniz kalsaydim da en azindan kv suratini gormeseydim.

son haftaya kadar belli olmaz allah bir sebep verir kendi kosarak gelmek zorunda kalir da sen nazlanirsin bu kez :)

ben niye çoklu alıntı yapamıyorum böyle herşeyi unutarak yazıyorum. çoklu alıntı diyorum mesajlara sonra alıntıları ekle diyorum ondan sonrası görünmüyor mesaj yazma kısmına geçmiyor.

voltaj canım kardeşine bende çok üzüldüm beterin beteri var derler ya Rabbim yardımcısı olsun.

ah canım geldiğimiz yerde de çocuk parkı yoktu burda da yok. çocuk zaten parkı bilmedği için salıncaktan falan korkuyor.evimiz cadde üstünde etrafta gecekondular falan var. apartmanın karşı tarafı tarla çoban geliyor bazen kuzular koyunlar oluyor şu an tek lüksümüz kuzulara bakmak. dün gelen arkadaşın arkadaşı direksiyon eğitimi veriyormuş telini aldım en kısa zamanda arayıp direksiyon dersine başlıcam inş.

rüveyda canım benim eşimde senin eşinin tam aksine kredi kartları ile yaptığı her alışverişin slibini tutar. pcde program yaptı tek tek ona yazar, ay sonunda ekstre ile kendi toplamı noktası virgülüne kadar tutar. bu kadar işinin gücünün arasında onunla uğraşıyor diye kızarım bazen.

grill canım çok sağol. 2 yaş sendromu varmış bir de ona da hepimiz hazırlıklı olalım.
canım annen seni bırakmaz.şimdi öyle söylüyordur ama senin gelmeyeceğini anlayınca kendi gelecektir
şimdiden kendini üzme, stres yapma. eşin de iyileşir inşallah doğuma kadar.

zapzup görkemreyi bende merak ettim hasta falan değildirler inş.

günaydın canım
yazdıklarını okudukça annene de kız kardeşine de kızdım bende biraz inat da vardır ben olsam gelselerde kabul etmem bakarım başımın çaresine sezeryan mı olacak senin doğum öncesi yap tencere tencere yemek 2-3 gün idare etsin yer içer makineye atar yıkatırsın minimum düzeyde iş yaparak öyle başının çaresine bir şekilde bakacaksın onların sen istemeden gelmnesi lazım ama öyle olmuyor işte ne yaparsın allah yardımcın olsun belki eşin o zamana iytileşir de sana yardımcı olur kv gelmez mi bakmaya hem oğluna hem sana yardımcı olsa

Voltaj biz anlaşarak evlendik. Nasip işte.
Ablanın durumu daha vahim rabbim yardımcısı olsun. Aşağı tukursen sakal yukarı tukursen bıyık iki arada kalmış. Allah mükafatı nı verecek ama bunlara katlanmak o kadar zorki.
Benim eşim de antidepresan ilaç kullanır. O annesi ve babası olacaklar hep kavga etmişler eşimin yanında kv acısını Eşimden çıkarmış. Benim yediğim dayagin haddi hesabı yok diyor eşim. Baba oğluyla hiç ilgilenmemis hiç konuşmadan bir evde yasamislar. Yazlikta ki davranışını da görünce eşime acıdım.
Biz o büyük kavgamiz da apartmandan birileri polisi aramış. Hoş aramasalarda ben savcılığa suç duyurusunda bulunmaya gidiyordum. Polisle gittim karakola Eşimden şikayetçi oldum eve sokmayacaktim. Sonrada boşanma davasını acacaktim. Babası olacak geldi Ogün yalvar yakar söz bundan sonra olmayacak ben kefilim diye beni ikna etti. Ben sözleşme yapıp öyle gelsin dedim ama baktım çok tepkili uzatmadim. Eşim benim Bu konularda ne kadar kararlı olduğumu bilir.
Kp yazliktaki tepkisi benim yaptiklarimdan kaynaklı olduğunu söyledi eşim. Bende dedim baban herseyi kötülükle yaptırmayı becermis annene ama şunu unutmasin herkese aynı kural işlemez dedim suç annende bosayacakti onu burnunu sürecekti dedim yine tartıştık.
Bosannayi çok dilime dolamak istemiyorum ama bana göre kimse vazgeçilmez değildir.

Grill benimde durum senden farksız canım birde benim sezaryen olacak. Kimseden yardım istemiyorum. Bir kadın ayarlamaya çalışacağım inşallah eşim o zamana kadar islerini yoluna koyar

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…