Eve üzülme de,kaynananın senden önce o evde kalmasına tepki göster.
O kadar uzun boylu olmamalı yani,gerekçesi ne ki 2 ay sizin yeni gelin eviniz de kalmasının?
öncelikle iyiki K.K var diyorum çünkü burada paylaşmaz,fikir istemezsem çıldırabilirim.beni çook üzen 2 konu var arkadaşlar..kısmetse 2 aya kadar evleniyorum ve bir hevesle eşya aldık,mobilyalarımız herşeyimiz o kadar içime sinmişken eşimin ısrarına karşılık tanıdığı kişinin bulduğu evi tuttuk..ev site içinde aslında içi bakımlı güzel ama,benim hayallerimdeki,aldığımız eşyaları içinde hayal ettiğim ev değil..inanılmaz bir burukluk ve istekizlik yaşıyorum.kontrat herşey yapıldı yerleşiliyorda,kısaca vazgeçlecek bir durum ne maddi nede manevi açıdan yeni ev kurduğumuz için mümkün değil.evin ne tarafına baksam itici geliyor bana..mutfak tezgahı ile ufak e ufak ve istediğim şekilde asla değil..5 yıllık site içi bakımlı ama bana itici geliyor nedense ısınamadım..bu durumu aşıp mutluluğumun gölgelenmesine izin vermemeye çalışırken duydumki kayınvalidem memleketten 2 ay kadar bir süreliğine kalmaya gelecekmiş..ben tüm eşyamı yerleştirdim benden önce gelip onlar kullanacaklar..yani ben 2inci el eşyalı ve tertemiz bıraktığım halde kirlenmiş bir eve gelin gideceğim..sizce bu saygısızlık değilmi arkadaşlar..ben kullanmadan tüm eşyamı bu kadar uzun zaman onlar kullanıp birde kirletecekler..bunu eşime söyledim tlfda ve tartışıp tlfnu kapattık..onada çok kızıyorum bu tavizi verdiği için..hangisine üzüleyim sizce söylermisiniz çıldırmak üzereyim...
gerekçesi ramazan ayı olması cnm ama asıl amaç benim eşyalaımı ben kullanmadan bu kadar uzun zaman kullanıp eskitmesi ve evi kirletmesi..inan hazmedemiyorum çok sinir bozucu
Ev için üzülmeyin.
Nasılsa kiracısınız. Zaman içinde hayallerinizdeki eve sahip olursunuz umarım.
Ancak kayınvalidenizle konuşun.
Ramazan olması ne alaka?Bunu anlamadım.
Neden kalmak zorunda? Kendi evinde neden kalmıyor ki?
kendi evleri malatyada biz eşimin göfevinden dolayı bursada evimizi kuuruyoruz ama düşündükçe sinir oluyorum cnm.benden önce tüm evi eşyalarımı kullanacak..üstelik evi ben kendi annemle temizleyip yerleştirdim,o ise hazıra gelip kalıp kirletip gidecek yaa
Düğün için falan mı geliyor?
Eşiniz şu an o evde mi oturuyor?
evet eşim tuttuğumuz evde ama kayınvalidem kızlarıyla gelip kalacak..yanii sadece 2 kişi kalmayacaklarki..düğün zaten kendi memleketlerinde olacak cnm düğün için zaten bahanesi olmaz..inan hiç hevesim kalmadı..tüm bardaklarım herşeyimi toplamak istiyorum sırf gıcıklığına..
Valla gecenin bu saati olmasından mı yoksa hakikaten yersiz olmasından mıdır, ben bu işin mantığını çözemedim.
O kadar soru sordum yine kafam basmadı.
Zaten şu "Ramazan'ı şurda geçireyim" muhabbetini hiç anlamamışımdır. Ne fark edecekse.
Eşiniz muhtemelen hali hazırda kendisi yaşadığı için sakınca görmüyor.
Onların yaşadığı eve misafir geldiklerini düşünüyor.
Bu konuda ikna olması zor gibi.
Malum erkekler böyle durumlarda odun kıvamına gelebiliyorlar.
Siz de sık sık ziyaretlerine gidip o evin sizin eviniz olduğunu hissettirirsiniz.
Kayınvalidenizle aileniz konuşmaz mı peki usulünce?
Hani yakışık almayacağını falan anlatsalar.
Çünkü onun bu işten cayması dışında çıkış yolu göremedim ben.
resmen konun benle aynı..3 yıl önce benim kv ve ailesi gelip yeni evimin yeni eşyalarımın içinde yaşadılar...düğünümüz esnasında köye gidip gelmek zor olurmuş...o yüzdenmiş...bende çok sstres ve sıkıntı yaşadım anlıyorum seni hemde çok iyi anlıyorum.... düğünden sonra bütün kirlelenleri yıkatmakla temzilemkele uğraştım....halılar mahvolmuştu kola dökmüşler...yıkamaya verdim.... oturma odamın tekli koltuğunda bi misafirlerinin çocuğu zıplamış ve koltuğun bacağı içine göçmüştü....bi gece misafirliğe gittik daha düğüne bir iki ay vardı mutfağa bi girdim berbat.... ocağa yemek taşmış, buzdolabı çizilmiş.....daha neler neler....ayyy yie aklıma geldi sinir oldum...kv bu yüzden hiç affetmeyeceğim...yüzüne gülsemde o ilk heyecan duygusunu elimden aldığı için...beni yepyeni eşyalarımın içinde ikinci el eşyalar duygusu yaşadığım için....asla unutamıyorum....kolay bişey değil ve nişanlına fazla yansıtma...karar verdilerse kalmaya çaren yok ancak aranızı bozduğunla kalırsın canım....ama bi tavsiye sana gidip geldikçe evine sağı solu siler gibi düzenler gibi yap...mesela mutfağa girdiğinde ocağını sil, buzdolabının yüzünü sil falan özellikle görsünlerki istemediğini ve eşyalarına kıyamadığını anlasınlar...resmen gözlerine sokarcasına yap bunu.....bak gör nasıl anlayacaklar....düğünden sonra halılarıı yıkatmaya ver...hertarafı sil süpür resmen baştan ayağa...tül perde ne varsa yıka....ve bunu onlara belli et....umarım kırılan dökülen bişey olmaz....sanmam ama...
cnm evde 3 -4 kişi kalacaklar ve benden önce kullanılacak herşey..ramazanda devamlı gidersem,iftarı sahuru sürekli hizmet bekler benden cnm..kalmadığım zamanda tüm mutfak eşyalarımı o kullanacak..baharat takımım,bazı tencereler,tavalar filan kutudan çıkartmadım anlasın diye..banyo halısını filanda sermeyeceğim..ama tabii zaten diğer halı herşey batacak..
valla canım ben diyemedim ses çıkarmadım düğün arefesi sıkıntı olmasın diye ama sessiz kalıncada evin eşyaların anasını ağlatmışlar resmen....biraz sessizlikten vazgeç...bişeyler söyle ima et....ya nedemek ya...sen yıllarca çeyiz biriktiriyorsun ilk sen açmak kullanmak istiyorsun bu bi hevesten ziyade bir hayaldir...resmen kv düşüncesizliği yüzünden bu hayal resmen hayal oluyor adı üstünde.... bazılarıda anlarda anlamazlığa gelir canım.....aslında o da bal gibi biliyordur ama işine gelmez işte....inan sinir oldum kadına...keşke mutfak eşyalarının çok basit kısmını açsaydın....mesela makine tarzı ketıl robot mikser falan gibi açmasaydın....veya teflonları açmasaydın...bardak tabak gibi şeylerin daha basit olanlarını gündelik kullanacağın şekil olanları açsaydın..misal yemek takımı yerine gündelik tabaklar gibi....anlatabildimmi canım..... ben halıların üzerine anemin evinden pike götürüp sermiştim....koltuklarada annemin kullanmadığı polar veya çarşaf tarzı şeyler sermiştim gidişimde...biraz anladılar ama ne çare bildiklerini okudular resmen...gıcıklığına birde kaldırmış biz gidince eve pikeleri örtüleri....off kız sinir oldum kaynanana :)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?