cnm senin adına gerçekten çok üzüldüm neler hissettiğini tahmin edebiliyorum ama bu eşinle geçmeniz gereken ve ileri ki aile ilişkilerinize yön verecek önemli bir olay. yani eğer tavır alırsan eşinle ve eşinin ailesiyle aran açılacak ve biz kadınlar hiçbir şeyi kolay unutmuyoruz ve içimizde dert zihnimizde dert oluyor. sonrada ilk fırsatta lafı sokuyoruz eşimize ama zannetme ki o öylece durur ve haklılığını kabul eder. hayır cnm sürekli kavga edersiniz " annem tabi gelecek kalacak onun evi burası yani benim olan onun!", "annemi sokakta mı bırakim burada ben dururken el kapısında mı kalsaydı!", "ailem hakkında ileri geri konuşma" vs vs uzar gider cümleler keyfin kaçacak ve daha çok sinirleneceksin. senede birkaç kez göreceğin eşinin ailesiyle ve bu nedenle de eşinle aranı açma. zaten çoktan karar verilmiş. sana sorsa iyi olurmuş evet ama sen şimdi desen ki bana neden sormadın "ailemin kalıp kalamayacağının iznini senden mi alıcam" şeklinde bir cevap gelir maalesef. klasik erkek. düz mantık. incelik beklenemez. her halükarda kalınacağına göre yapacak bir şey yok kabul edecek arada ziyaretlerine gidecek ramazanı huşu içinde geçirmeye çalışıp bir şekilde 2 ay geçecek. sonra kırılan dökülen eşyaların faturasını eşine keseceksin. ilerleyen yıllarda sende yazları kayınvaldene gidip kendi düzenini orada kuracaksın. böyle şeylere takılıp da eşinin ailesine tavır alma ve nefret etme. görüceksin uzun yıllar görüşecek ve çok şey yaşayacaksınız. gelin kaynana kayınbaba ve tabi görümce ilişkilerini bozma.. yaşayacağın ve kuracağın doğru ilişki o eşyalardan daha uzun olacak. eşyalar yenilenir ama eşinin ailesiyle aran bir kere bozulursa sular kolay durulmaz. sence iki eşya için değer mi? ve bana sorarsan eşine de kızma senin annenler memleketten gelse sende istersin senin evinde kalmalarını. kayınvalden akıl edememiş oğluna söylemiş faturayı (kırılan ve bozulan eşyalar dışındakileri) kocana kesme. mutluluğunu gölgeleme.. öfkeyle evliliğine başlama. sana da yazık mutlu olmayı hak ediyorsun her hayalleri olan yeni gelinler gibi.. sabret lütfen bence mükafatını alacaksın. konuyu düşünüp düşünüp kendini öfkelendirme. eşinin ailesiyle iyi vakit geçirmeye onları yakından tanımaya çalış.. bence bu hayrınıza olacaktır.
öncelikle iyiki K.K var diyorum çünkü burada paylaşmaz,fikir istemezsem çıldırabilirim.beni çook üzen 2 konu var arkadaşlar..kısmetse 2 aya kadar evleniyorum ve bir hevesle eşya aldık,mobilyalarımız herşeyimiz o kadar içime sinmişken eşimin ısrarına karşılık tanıdığı kişinin bulduğu evi tuttuk..ev site içinde aslında içi bakımlı güzel ama,benim hayallerimdeki,aldığımız eşyaları içinde hayal ettiğim ev değil..inanılmaz bir burukluk ve istekizlik yaşıyorum.kontrat herşey yapıldı yerleşiliyorda,kısaca vazgeçlecek bir durum ne maddi nede manevi açıdan yeni ev kurduğumuz için mümkün değil.evin ne tarafına baksam itici geliyor bana..mutfak tezgahı ile ufak e ufak ve istediğim şekilde asla değil..5 yıllık site içi bakımlı ama bana itici geliyor nedense ısınamadım..bu durumu aşıp mutluluğumun gölgelenmesine izin vermemeye çalışırken duydumki kayınvalidem memleketten 2 ay kadar bir süreliğine kalmaya gelecekmiş..ben tüm eşyamı yerleştirdim benden önce gelip onlar kullanacaklar..yani ben 2inci el eşyalı ve tertemiz bıraktığım halde kirlenmiş bir eve gelin gideceğim..sizce bu saygısızlık değilmi arkadaşlar..ben kullanmadan tüm eşyamı bu kadar uzun zaman onlar kullanıp birde kirletecekler..bunu eşime söyledim tlfda ve tartışıp tlfnu kapattık..onada çok kızıyorum bu tavizi verdiği için..hangisine üzüleyim sizce söylermisiniz çıldırmak üzereyim...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?