büyük hayal kırıklıkları yaşıyorum...bana fikir verin ne olur..

kusura bakmayinda ben asil mantigi anlayamadim hala:44:bursada ramazan bir baska mi oluyo ki evi malatyada olan insanlar niye ramazan icin bursaya geliyolar 1-2 günlügunede degil.Hem ramazan ne zaman 2 aya yukseldi

amaç gelinin nasıl çeyizi varmış diye irdelemek,herşeye müdahale etmek,eşyaları daha önce kendisi kullanması..daha ne olsun cnm al işte mantık tatlım daha doğrusu kaynana mantığı

cnm senin adına gerçekten çok üzüldüm neler hissettiğini tahmin edebiliyorum ama bu eşinle geçmeniz gereken ve ileri ki aile ilişkilerinize yön verecek önemli bir olay. yani eğer tavır alırsan eşinle ve eşinin ailesiyle aran açılacak ve biz kadınlar hiçbir şeyi kolay unutmuyoruz ve içimizde dert zihnimizde dert oluyor. sonrada ilk fırsatta lafı sokuyoruz eşimize ama zannetme ki o öylece durur ve haklılığını kabul eder. hayır cnm sürekli kavga edersiniz " annem tabi gelecek kalacak onun evi burası yani benim olan onun!", "annemi sokakta mı bırakim burada ben dururken el kapısında mı kalsaydı!", "ailem hakkında ileri geri konuşma" vs vs uzar gider cümleler keyfin kaçacak ve daha çok sinirleneceksin. senede birkaç kez göreceğin eşinin ailesiyle ve bu nedenle de eşinle aranı açma. zaten çoktan karar verilmiş. sana sorsa iyi olurmuş evet ama sen şimdi desen ki bana neden sormadın "ailemin kalıp kalamayacağının iznini senden mi alıcam" şeklinde bir cevap gelir maalesef. klasik erkek. düz mantık. incelik beklenemez. her halükarda kalınacağına göre yapacak bir şey yok kabul edecek arada ziyaretlerine gidecek ramazanı huşu içinde geçirmeye çalışıp bir şekilde 2 ay geçecek. sonra kırılan dökülen eşyaların faturasını eşine keseceksin. ilerleyen yıllarda sende yazları kayınvaldene gidip kendi düzenini orada kuracaksın. böyle şeylere takılıp da eşinin ailesine tavır alma ve nefret etme. görüceksin uzun yıllar görüşecek ve çok şey yaşayacaksınız. gelin kaynana kayınbaba ve tabi görümce ilişkilerini bozma.. yaşayacağın ve kuracağın doğru ilişki o eşyalardan daha uzun olacak. eşyalar yenilenir ama eşinin ailesiyle aran bir kere bozulursa sular kolay durulmaz. sence iki eşya için değer mi? ve bana sorarsan eşine de kızma senin annenler memleketten gelse sende istersin senin evinde kalmalarını. kayınvalden akıl edememiş oğluna söylemiş faturayı (kırılan ve bozulan eşyalar dışındakileri) kocana kesme. mutluluğunu gölgeleme.. öfkeyle evliliğine başlama. sana da yazık mutlu olmayı hak ediyorsun her hayalleri olan yeni gelinler gibi.. sabret lütfen bence mükafatını alacaksın. konuyu düşünüp düşünüp kendini öfkelendirme. eşinin ailesiyle iyi vakit geçirmeye onları yakından tanımaya çalış.. bence bu hayrınıza olacaktır.

amaç gelinin nasıl çeyizi varmış diye irdelemek,herşeye müdahale etmek,eşyaları daha önce kendisi kullanması..daha ne olsun cnm al işte mantık tatlım daha doğrusu kaynana mantığı

yani bursayla siz ve sizin eviniz haric baska hic bir baglantilari yok?Hadi gelip bi kac gun kalsalar neysede 2 ay gercekten cok fazla ben bu insanlari anlayamiyorum yaaa amac ne olursa olsun yeni evelenen bi cift ne umutlar hayallerle bi ev duzuyolar basit gözuken bi bardak bile onemli böyle bi durumda napicaklar simdi gelip 2 ay orda ben bile sinirlendim vallacanim bence esin yerine direkt k.validenle konussan daha dogru olur bence hem evlenmeden bu kadar ileri gidebiliyolar ve sende sesini cikarmazsan ilerde icinde sen otururken 3 ayligina gelirler kibar bi sekilde anne lütfen yanlis anlamayin ama evin bi cok isi bitmedi ve ben icine girmeden evimi baskasinin kullanmasini istemiyorum deyada annen uygun bi dille söyleyebilir belki ....hanimcigim cocuklardan once evde 2 ay yasamaniz pek uygun olmaz isterseniz buyrun bizde kalin desin belki yanlisini anlar

ve bana sorarsan tüm eşyalarını aç bırak kullansınlar ne kadar eli açık gönlü zengin mala değer vermeyen bir gelinleri olduğunu görsünler gurur duysunlar. sen ne kadar iyi olursan ve na kadar iyi davranırsan bi o kadar karşılığını görürsün eşinin ailesiyle mutluluğun eşinle olan mutluluğuna yansır huzurlu bir evliliğin ve kocaman mutlu bir ailen olur. sen gel beni dinle ara eşini bi an çok öfkenedim bana sormamanı bana sorsan bende hayır demezdim aslında de ve onlar senin kadar benimde ailem artık buyursunlar gelsinler hatta şuralara gideriz bunu yaparız die program yap bak göreceksin hem sana sormadığı için özür dileyecek ve bundan sonra birçok şeyi artık sana soracak hem de çok güzel başlamış olacaksınız evliliğinize..

cnm nişanlıma küstüm konuşmuyorum diyorsun ama bu yanlış. benlli ki nişanlın annesi ile senin arandaki dengeyi kuramıyor ve arada kalmış. sen de küsünce kurtulduğunu düşünmüştür. sen sıkıştırmıyosun ya meydan annesine kalacak. hem sen istediğin kadar ambalajıyla bırak marka olanların bu anlayış yoksunu insan senin gözüne soka soka açar kullanır. bu iş nasıl başlarsa öyle devam eder. konuş nişanlınla ezdirmesin annesine karşı seni. annesi çok istiyorsa daha sonraki yıllarda yine gelsin kalsın şimdi zamanı mı Allah aşkına! hem nişanlınla konuş mutlaka bu konuyu bastır biraz dediğini yaptırt yok kaynana geliyosa da git topla ambalajlı eşyalarını annenin evinde sakla akılları başlarına gelsin. sessiz görmesinler seni. bir kere susmuşsun saygından, karşıdaki fırsat bilip başına çıkmış nişanlına söz geçmiyosa kaynanana göster tepkini haddini bilsin sussun o da! ben bile nasıl sinirlendim Allah sana yardım etsin cnm nasıl tutabiliyorsun kendini ben dayanamazdım

biraz ön yargılı davranmıyomusunuz evet yeni evleniceksin emek vererek ev kurdun kaynananda gelicek kullanıcak biraz sıkıntı ama belki iyi bakar eşyalarına titiz bir insandır temiz düzenli bir insandır talan etmeye gelmiyoki merak etmiştir görmek istemiştir ev senin evin yine orası senin bunu bilip huzur ver kendine

Belki evinize,zaman geçtikçe alışabilirsiniz.Alışamazsanızda eşinizle konuşur değiştirirsiniz,sorun etmeyin halledilir sonuçta.Siz evde yokken kimsenin kalmasına izin vermeyin.Konuşun kayınvalidenizle düğünden sonra bekliyorum dersiniz.Onun da biraz anlayışlı olması lazım,ama değil galiba.:26:

valla eve alışırsın zamanla yada çoook dert edilecek bi konu değil önemli olan iiçinde huzurlu olmak..
ama senden önce senin eşyalarının olduğu evde yaşamaya gelinceeeeee böyle bişeyde ilk defa duyuyorum...
bu bir sorun ve kızmakta çok çok haklısın....
bende olsam müsade etmezdim...

gerçekten çok sinir bozucu bi durum, peki annen k.v ile konuşsa. yeni evin işleri tam bitmedi zaten o şekilde o evde oturmayın sizde rahat edemessiniz, bizde kalın deseler. sizde dişinizi sıkıp 2 ay misafir ağırlarsınız. nişanlınlada konuş annesiyle bu yönde konuşsun. gelip sizde kalsınlar, aksi türlü gerçekten sinirlerin bozulacak onlar yeni evinde kaldıkça.

evet çok düşüncesiz bir davranış. Görümcene aynısını yapsalardı ne düşünürdü acaba kayınvaliden?

ancaakkkk geniş çaplı düşünmek lazım bu olayı. ileride bu olay sürekli gündeme gelir ve koz olarak kullanır kayınvaliden, görümcelerin ve dolayısıyla da eşin. bırak gelip kalsınlar. nişanlınla da konuş. "ben bu sebeplerden dolayı, hayallerimden dolayı olumsuz bakıyorum. ama sen ve onlar mutlu olacaklarsa, yıllardır hayalini kurduğum, ilk defa ben kullanacağım dediğim eşyamı, ilk annenler kullansın napayım. bir hayalim de kursağımda kalsın napayım. siz mutlu olun. " gibi cümleler kullan. zaten büyük ihtimal gelip kalacaklar. kafaya koymuşlar bir kere. en azından nişanlının vicdanı rahatsız olsun. belki nişanlın vazgeçer.

orskiranın yazdıklarına da katılıyorum.

ben de senin gibi biraz fazla duygusalım ve titizim. belki de Rabbim senin bu yanını törpülemek için böyle bir imtihan verdi. sabret.

gunaydin
oncelikle hayirli olsun Allah mutlu etsin
evini kafana takma site icinde 5 yillik ev nekadar kotu olabilir ki!!! Allah icinde mutlu olmayi nasip etsin, gecim versin....
kaynanana gelince bizde de ceyiz gelince damat evde kalir eve hirsiz falan girmesin diye ama bizde ceyiz dugunden 10 gun once falan gidiyor mobilyalar falanda oyle...senin kaynananda bu sebeple kaliyordur senin ceyizin 2ay once gittigi icin oda 2ay kalmak zorunda, bence kotu niyeti yoktur zaten ne gibi kotu niyeti olabilir 2ayda esya eskimez kendini bosuna uzme O senin evlenecegin kisinin annesi, senin annen nekadar degerliyse nisanlin icin esin icinde kendi annesi oyle buyukluk sende kalsin annesini sevmiyorsan saygi duy,nisanlini ara ve arayi yumusat zaten dugun uzeri ikinizde streslisinizdir daha fazla uzmeyin birbirinizi
MUTLULUKLAR )

ne alaka ramazan olmasi simdiye kadar evlerinde ramazani yapmiyolarmiydi? evlerine ramazan ugramiyomuda.sizin yeni dösediginiz eve geliyor simdiye kadar nerde ramazanini geciriyorsa simdide orda gecirsin.
bence tavrinizi koymalisiniz.
ne kadar düsüncesiz insanlar varya!!!

Son düzenleme:
eşyaları tam yerleştirmeseniz.herşey yerleştimi bilmiyorum ama.hani herşey hazır olmayınca 2 ay kalamazlar diye düşünüyorum.mesela mutfakta tabak tencere çatal bıçak olmassa nasıl yiyip içecekler.gerçi kalınacak diye eşyaları getirtirler o zaman.annenizde kalmalarına ikna edebilirsiniz bir arkadaşın dediği gibi.ama zor bir durum.eşinizde kalmayın diyemez.onların kendileri düşünmesi lazım.ya da anneniz söylemeye çalışsın.hani yeni gelin evi kalınmaması gerektiğini izah edebilir.inşallah istediğiniz gibi sonuçlanır..

ev konusunda birşey diyemem. çünkü kontrat yapılmadan önce keşke konuşup üzüntünü belli edip başka bir ev baksaydınız.
ama galiba en başından beri sessiz kalmışsın ki kaynanan kendinde bu cesareti bulup yeni eve geçiyor.
ayyyy büyük konuşmak istemem ama kaynanamın yaptığı bu şey de ortalığı yıkardım. ne demek benim geçeceğim eve önceden gelip kurulmak?
bir de 2 ay kalınacakmış. gelseymiş düğünden önce oğluyla hasret giderip gitseymiş. hem siz yeni evliyken duracak orada. benim bildiğim rahat bırakılmalı yeni evliler.
kaynananın içinde kalmış galiba evlendiğinde yeni eve geçememiş şimdi sizinkine kuruluyor. izin verme

Konu sahibinin nişanlısı o evde hali hazırda yaşıyormuş zaten.
Benim aklıma nişanlının annesini davet etme ihtimali geldi.
Bu kadar tepki gösterme sebebi de bu olabilir.
Adam davet ettiyse, kadın da nasılsa o evde yaşanıyor, yaşayan da oğlum deyip karar vermiş olabilir.
Yani aslında olaya yeni döşenmiş evde gelinden önce yaşamak şeklinde değil de oğlumun yanına misafir olarak gitmek şeklinde bakıyor büyük ihtimalle.

Ooofff çok sinir bozucu bir durum
ne desem bilemedim arkadaşım memlekette bi işleri çıksa gelemeseler, öyle bir durum oluşturabilir misin

Ev için bir şey diyemem, evliliğin ilk dönemleri biraz dişini sıkmalısın ve tepki göstermemelisin şimdilik, ama senden önce kayınvalidenin gelmesi saçmalığına sessiz kalma! Bu ne canım bugüne kadar aklı neredeymiş, o eşyalar o hazırlıklar sizin için yeni bir ev için yapıldı, öyle kalmalı..
Ayy niyeyse çok sinirlendim, sanki ben yaşamışım gibi

3 günlük dünyada inan bana bunlar üzülmeye değmez. Seni çok iyi anlıyorum ancak olaya bir de iyi taraftan bak. Müstakbel eşin ile aranda sorun yok. Sevmiş anlaşmış evleniyorsunuz. Eviniz eşyanız var. O evi tutamayan, o eşyaları alamayanlar var. Mesela ben. Şu an maddi imkansızlıktan evlenemiyoruz. 1 sene beklemek zorundayız.

Sen gene de içini ferah tut. Dünyanın bin bir türlü hali var. İnsanın başına öyle olumsuzluklar geliyor ki bazen dersin ki keşke olsaydı da hep beraber otursaydık. Keşke sevdiğim olsa da eşyamız evimiz falan hiçbir şeyimiz olmasa.

Stres kötü bir şey. Hormonlarını da etkiler. Derin nefes al. Strese girme. Allah yeter ki sağlık ve mutluluk versin. Ev nedir eşya nedir canım. Ev ile eşya ile mutlu olamıyor insan. Eşin seni sevsin sen onu sev de bunlar ufak sorunlar. Zamanla eve de eşyaya alışırsın. İnsanoğlu zor doyar be güzelim. Yeter ki kalplerimiz doysun. Üzülme değmez inan.

Sakın sakın ama sakın müsade etme böyle birşeye.
Eğer şimdi izin verirsen, ileride yandığının resmidir.
Evlendikten sonra düsünüp düsünüp evinizde huzursuzluk cıkacagına,
şimdiden yapın kavganızı, hem tavrınızıda belli etmiş olursunuz.

Canım şimdi bu tuttuğunuz ev kira öyle değil mi? Evin kirasını eşin mi karşılıyor? Sen çalışıyor musun? Eğer ev kirasını sadece eşin veriyorsa kaynanan ordan yüz bulup eve kurulmak istemiş olabilir.

Ne şekilde olursa olsun buna müsaade etme, kimsenin senin heveslerini kırmaya hakkı yok ayrıca eşinin önceden o eve gidip yerleşmesini de yanlış buldum aynı anda yerleşmeliydiniz tuhaf bir iş olmuş doğrusu. Ayrıca sen pek sesi çıkmayan bir tipsin herhalde, çözümlenmesi çok zor bir şey de değil. Evlenmem de ne bilim o eve girmem de tavrını koy. O ev ikinizin sadece eşinin değil. Senin fikrine de saygı duymak zorunda. Aslında bu olay bir çok şeyin habercisi yol yakınken ilişkini gözden geçir derim ama sen bilirsin.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…